Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Intrebari / sfaturi / calcule & extra -- E class W212 Facelift

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Salut,

  Ai ales 4x4 până la urmă? Presupun că o să dai mai multe detalii despre mașină când o vei prezenta.

  Comment


  • #17
   Aș avea nevoie dacă se poate de un sfat. Am un mercedes e220 (w212) . De ceva vreme întâmpin dificultăți la deblocarea frânei de parcare. Dacă mașina stă o zi sau două in timp ce trag de maneta de deblocare trebuie să trag cu mâna și de pedală ca să deblochez frâna. Am fost la service și nu știu ce să-i facă. Aveți vreo idee ce ar trebui făcut ? Mulțumesc.

   Comment


   • #18
    Topicul ăsta se referă la altceva. Postează la probleme tehnice.

    Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
    Va rugam sa le schimbati din User Settings.

    Comment


    • #19
     Desi a trecut ceva timp de cand am intrat pe forum, zic sa profit de bump-ul recent pe care l-a primit topic-ul si sa fac un update.

     Din pacate tot n-am poze personale cu masina, dar o sa impartasesc cate ceva din experienta mea. Am mers pe E220: 2143 cmc, 170 cai, fara 4matic.

     Am masina de 6 luni si am facut vreo 17.500 km. Doua schimburi de ulei/filtru, doua de aer/polen, unul de f. combustibil, vreo 9L de ulei la cutie, o bieleta directie stanga (la sfatul unor tepari de la reprezentanta din Galati, nu-i recomand, bieleta veche era perfecta), antigel, lichid de frana, ulei diferential, un set de placute, un set de discuri si va urma un set de anvelope si de jante, iar la anul probabil o distributie.

     Costuri totale... pot sa va spun doar ca socoteala din targ NU se potriveste cu aia de acasa. Am dat 17.600 pe masina la 171k km, inca 150E la reprezentanta de la Galati sanchi verificare, iar ca si costuri pana in prezent (inmatriculare, asigurare, toate piesele si manopera pentru operatiunile de mai sus), inca vreo 2000 de taurasi. Si n-am mers la reprezentante decat pentru o geometrie la roti si ulei in diferential. Altfel costurile erau macar duble.

     Combustibilul probabil tot pe la 2000 de taurasi si el, alimentez doar cu efix 55 si merg cam 60-70% in Bucuresti, restul extra-urban. In oras fiind aglomerat, mersul pe sport (masina asta nu cunoaste ce inseamna subturat, doar 10 minute pana se incalzeste motorul merg pe la 1500-2000), consumul 12-14-16 depinde. Pe autostrada la 115 km/h am scos 4.8.

     Masina e cheala cum ar zice romanu. Nu tu trapa, nu tu ventilatie in scaune, fara camere R/360, nici macar oglinzi rabatabile, e de rasu curcilor vorba aia Am incalzire, senzori fata/spate, full LED adaptive, padele, park assist si cam atat. Dar nu regret un cent dat pe ea, imi place maxim si trage... cat te lasi pe ea. In depasiri pe Dealu Negru sar pistoanele din ea . Nu trage de la 160 in sus, dar mna sunt 170 de cai, ce te astepti. Nu scoate palc de fum, pata de ulei, nu m-a lasat niciodata, ce sa mai, merita banii. Top speed a fost 231 dar sincer imi dadea impresia ca mai duce, nu sunt sigur daca e electronica limita.

     Estimez ca 4 ani de acum incolo o s-o mai tin si m-as mira sa bag bani in motor/turbo, dar doamne fereste.

     Ca si sfat pentru cei ce doriti modelul asta... pot sa va zic doar sa setati filtrele de preturi peste 16.000. Cazanele alea pe care le vedeti la 11.000 sunt ca sa agati (nu pe Dorobanti sau pe Decebal, clar) si sa le vinzi, nu sa le tii.

     Comment


     • #20
      Originally posted by george_pfx View Post
      Desi a trecut ceva timp de cand am intrat pe forum, zic sa profit de bump-ul recent pe care l-a primit topic-ul si sa fac un update.

      Din pacate tot n-am poze personale cu masina, dar o sa impartasesc cate ceva din experienta mea. Am mers pe E220: 2143 cmc, 170 cai, fara 4matic.

      Am masina de 6 luni si am facut vreo 17.500 km. Doua schimburi de ulei/filtru, doua de aer/polen, unul de f. combustibil, vreo 9L de ulei la cutie, o bieleta directie stanga (la sfatul unor tepari de la reprezentanta din Galati, nu-i recomand, bieleta veche era perfecta), antigel, lichid de frana, ulei diferential, un set de placute, un set de discuri si va urma un set de anvelope si de jante, iar la anul probabil o distributie.

      Costuri totale... pot sa va spun doar ca socoteala din targ NU se potriveste cu aia de acasa. Am dat 17.600 pe masina la 171k km, inca 150E la reprezentanta de la Galati sanchi verificare, iar ca si costuri pana in prezent (inmatriculare, asigurare, toate piesele si manopera pentru operatiunile de mai sus), inca vreo 2000 de taurasi. Si n-am mers la reprezentante decat pentru o geometrie la roti si ulei in diferential. Altfel costurile erau macar duble.

      Combustibilul probabil tot pe la 2000 de taurasi si el, alimentez doar cu efix 55 si merg cam 60-70% in Bucuresti, restul extra-urban. In oras fiind aglomerat, mersul pe sport (masina asta nu cunoaste ce inseamna subturat, doar 10 minute pana se incalzeste motorul merg pe la 1500-2000), consumul 12-14-16 depinde. Pe autostrada la 115 km/h am scos 4.8.

      Masina e cheala cum ar zice romanu. Nu tu trapa, nu tu ventilatie in scaune, fara camere R/360, nici macar oglinzi rabatabile, e de rasu curcilor vorba aia Am incalzire, senzori fata/spate, full LED adaptive, padele, park assist si cam atat. Dar nu regret un cent dat pe ea, imi place maxim si trage... cat te lasi pe ea. In depasiri pe Dealu Negru sar pistoanele din ea . Nu trage de la 160 in sus, dar mna sunt 170 de cai, ce te astepti. Nu scoate palc de fum, pata de ulei, nu m-a lasat niciodata, ce sa mai, merita banii. Top speed a fost 231 dar sincer imi dadea impresia ca mai duce, nu sunt sigur daca e electronica limita.

      Estimez ca 4 ani de acum incolo o s-o mai tin si m-as mira sa bag bani in motor/turbo, dar doamne fereste.

      Ca si sfat pentru cei ce doriti modelul asta... pot sa va zic doar sa setati filtrele de preturi peste 16.000. Cazanele alea pe care le vedeti la 11.000 sunt ca sa agati (nu pe Dorobanti sau pe Decebal, clar) si sa le vinzi, nu sa le tii.

      Chiar azi m-am uitat pe facturile de la Rompetrol sa vad exact costul de motorina si sa estimez un consum median. Am dat 8130.44 RON pe motorina, dar am mai alimentat o singura data cu cash de vreo 200 RON, deci 8330. Am 17.688 km parcursi si inca 426 range, deci pune ~18.000 km. La 6.22 RON per litru de efix55, asta inseamna 7.44%. Foarte rezonabil as zice.

      Bineinteles, conteaza si stilul de condus... dar cum va spuneam in oras conduc destul de turat (cand permite traficul), la fel si pe DN-urile cu o banda pe sens. Recuperez in schimb pe autostrada si DN-uri cu 2 benzi unde scot consum cam 6, uneori si 5.

      Voi ce consum aveti la OM651 single turbo?

      Comment


      • #21
       salutare,
       Felicitari pentru postari...sunt o placere sa le citesc)
       Detin si eu tot un w212 OM651 - 170 cp - 7gtronic si pot spune ca in oras media este undeva la 11,5% (max am avut 13.9). La drum intins, cel mai recent fiind Buc-Medias, am avut 6,7. Cel mai putin am scos 5,1’in drum spre Cta.
       Insa, ca sa concluzionez....media generala a consumului calculat de mine pe litrii alimentati si km efectuati este undeva in jurul valorii de 8,4 l/100 km.
       Si da...iti dau dreptate...desi am mai avut pana acum masini...cand ma urc in aceasta masina am aceeasi bucurie ca cea din prima zi cand am cumparat-o!!!
       ps: unde iti faci reviziile?unde ai schimbat uleiul la cutie??
       multumesc

       Comment


       • #22
        Salutare. Ma bucur ca ai impartasit

        Legat de consum, am facut un test weekend-ul asta, noaptea pe Rm. Valcea-Dragasani (un drum de 55 km drept ca in palma, foarte putine curbe/suisuri/coborasuri). Am resetat trip-ul cand a ajuns motorul la 90 cu viteza tinuta pe pilot exact unde statea treapta 6 la minimul de turatii (adica vreo 67 km/h @ 1100rpm). Nu am intalnit tipenie de masina pe sensul meu (era 3 noaptea), deci vreo 45 km a mers masina fara sa ating nimic, mai econom de atat nu cred ca puteam sa fiu. Speram sa scada sub 4, dar a fost 4.2% consumul. M-am distrat un pic, sunt vreo 2 curbe dificil de luat la 70 km/h. Am mai facut un Rm. Valcea-Pitesti acum cateva saptamani cand era inca uscat carosabilul, mers cat de agresiv a permis traficul, cred ca am depasit peste 100 de masini. 9.2% consum. Doar orasul e cel care strica consumul tare In deosebi Bucurestiul.

        Legat de revizii, cumpar exclusiv ulei MB 229.51 si filtre MANN de la acest magazin: https://www.automag.ro/ . Au preturi foarte bune si daca esti client fidel mai fac si discount (sau asa mi-au promis). Inainte sa-i descopar, cumparam de pe reviziemercedes.ro, si ei sunt foarte OK si ii recomand, dar automag a venit cu preturi mai competitive. Nu pot sa-mi dau cu parerea despre posibile produse contrafacute, intrucat nu ma pricep atat de bine, dar la cat ma pricep cutiile si produsele s-au prezentat foarte bine si mi-e greu sa cred ca un astfel de magazin cat de cat cunoscut s-ar face de ras cu produse false.

        Despre manopera, pana acum am mers o data la un mecanic din Bucuresti (spunea ca ar lucra exclusiv pe E-klasse), iar a doua oara eram la Valcea si am fost tot la un mecanic acasa recomandat de un prieten care lucreaza la acelasi service cu el. Preturile au fost 200 RON in Buc si 150 RON la Valcea (cu mentiunea ca daca nu as fi fost la el acasa si as fi mers la service-ul unde lucreaza, costul cica ar fi fost de 300 RON). Seems fair enough. Am sa fac a treia sau cel mult a patra revizie si la o reprezentanta, caci tot citesc despre diverse "resetari" si "adaptari" pe aici pe forum si sunt curios sa vad care-i treaba, daca o sa vad vreo diferenta, daca o sa mi se explice in ce consta adaptarile si care sunt riscurile daca nu le fac, etc. Dar ca si pret... sa dai 6 mil pe o revizie versus 18 (atat costa ulei/polen/aer la MB Chitila)... fac 3 revizii de banii aia ) as merge mai des la reprezentanta daca as face 1 schimb pe an, dar cum se pare ca o sa fac 4, nu mi s-a parut un cost justificat. Ca si frecventa, nu astept 10.000 km (ma mai orientez si in functie de cat de mult am condus in oras).

        Uleiul in cutie l-am schimbat la un alt mecanic tot prin recomandare primit, dar nu am fost multumit... Asta e o chestiune la care regret ca nu am mers la reprezentanta. Cateva luni mai tarziu am mers la Automatico (mai multe info aici: https://www.clubmercedes.ro/forum/li...andare-service) unde mi s-a completat ulei. Am sa merg la reprezentanta intr-un final, dar abia la urmatorul schimb, deocamdata am observat ca e mult mai ok cu uleiul completat iar smuciturile nu apar decat la rece sau cald dar mers de melc... La mers agresiv cu uleiul incins, niciodata nu smuceste... Cred ca-i mult spus "smuceste". Cine a mai mers cu mine in masina nici nu observa... dar mie imi sta pe creier

        Sper ca iti sunt de folos info, as fi curios tu unde ai facut/vei face procedurile astea si ce experiente ai avut? In alta ordine de idei, ma tenteaza un detailing anti-iarna, ca tot vine vremea rea. Recomanzi ceva?

        Comment


        • #23
         Corect, traficul din Bucuresti strica consumul dar asta este....nu este bai!

         Merci mult pentru info referitoat la magazinele de unde iti cumperi piesele....o sa tin cont de ele...
         Recunosc de cand am masina si pana acum am facut o singura revizie...si am facut-o la Mercedes (in spatele bdului Expozitiei) si a fost in jur de 1240 lei (ulei, f.a., f.u., f.p si cam atat a cerut masina).
         Mi’au zis totodata ca a fost realizat si un update de soft venit pt acest model insa eu n-am sesizat nicio diferenta....
         intradevar si eu am citit pe forum chestiuni si topicuri legate de anumite ajustari/resetari pe care le poti obtine doar in reprezentanta dar nu stiu ce sa zic....nu ma pricep asa bine.
         Insa, in trecut, pentru celelalte masini detinute, piesele le luam de la un baiat Dan care are magazin in Targul Vitan si care mi’a adus uneori piese OEM (injector de AdBlue) si cu 1100 lei mai ieftine ca la reprezentanta....(cu tot cu factura, garantie, etc)
         Acum revenind la ce ai impartasit legat de cutie....pot spune ca si cutie mea are uneori niste smucituri....destul de rare si aproape insesizabile....si ma gandeam ca poate trebuie schimbat uleiul la cutie (masina are 79.000 km)
         Avand in vedere experienta ta....probabil o sa ii fac si eu schimbul tot la reprezentanta....
         De iarna sincer nu ma gandesc sa o pregatesc deaorece ma bine o pregatesc in primavara
         Insa, peste toate astea am o problema cu sticlele farurilor ILS care sunt foooooarte sensibile!! Desi am folie pe ele...de la o prieticica au facut o crapatura de cativa mm de toata frumusetea si prin care intra putina apa atunci cand afara ploua fff tare. Totodata pe marginea farurilor se vad mici crapaturi in sticla farurile ca si cum ar fi un plastic vechi sau fortat.
         Inclusiv in director de representanta Mercedes mi-a recunoscut ca aceste modele au ceva probleme cu aceste sticle si ca sunt destul de sensibile la acest capitol.....
         Chiar caut i persoana care sa ma indrume in sensul de a le repara sau de a schimba sticlele....cunosti pe cineva!?tu ai probleme cu ele?
         Last edited by GeorgeCristian; 11-27-2019, 00:33 AM.

         Comment


         • #24
          Atentie - referitor la update-ul de motor care se face lunile acestea cand intri cu masina in service - este un update obligatoriu - mie mi l-au facut fara sa imi spuna inainte - iar dar dupa am avut probleme cu cutia - care a incpeut dupa acest update sa smuceasca tare din a cind schimba din a 4-a in 5-a - ca si cum s-au modificat ceva parametrii la motor
          a trebui sa ma reintorc in service - au constat ca este o problema - si mi-au facut ceva adaptare pentru brake pack-ul din cutie. Dupa acea adaptare - nu a mai scmucit din a 4-a in a 5-a dar i inceput sa smuceasca din a 2a in a 3-a - mai slab e adevarat dar se simtea notabil. Am mai fost odata in service - a facut adaptarea intregii cutii. Dupa adaptare - nu a mai smucit la cald - dar a continuuat sa smuceasca la rece. Inca o data in service - si mi-au zis ca de fapt trebuia-u facute 3 adaptari - la fierbinte, la cald si la rece. Au facut la cald si fierbinte dar la rece nu au putu ca trebuia lasata masina peste noapte. asa ca acum cind e cald si fierbinte nu smuceste- iar la rece mai smuceste putin - ca inca nu am apucat sa o duc sa o adapteze la rece
          Asa ca mare atentia cu update-ul de soft- o sa vi-l faca fra sa stiti- si se pare ca noul soft nu este calibrat cu soft-ul din cutie


          Comment


          • #25
           Salutare

           Mulțumim mult pentru informația împărtășită....care este realmente utilă.
           Nu pot să zic că am simțit ceva modificări ale mașinii după update....nici măcar legat de cutie! Întredevăr, uneori smucește...ușor dar sesizabil....dar nu tot timpul.
           La mine se simte între a 2-a și a 3-a....dar o să fac o programare la Mercedes să văd dacă pot face adaptările despre care ai spus.
           Ideea este ca eu compar această cutie cu cele de pe BMW (ZF 8hp) care schimba foarte lin și fără smucituri....acum nu am mers cu un alt MB cu 7g tronic astfel încât să elimin orice dubiu....

           Merci.

           Comment


           • #26
            Nici eu nu pot spune ca as fi observat micile probleme la cutie cum ca ar fi aparut dupa acel update de soft (pe care l-am facut undeva prin vara). Parca si inainte si dupa era cam fix acelasi drac.

            GeorgeCristian imi place MB si nu regret achizitia, dar am mers acum cateva saptamani cu un prieten cu un 3ar coupe din 2007, povestea se intampla in Londra si masina foarte ingrijita, benzinara. Nici macar nu stiu daca avea ZF in 8 trepte sau mai putine (nu sunt familiar cu aceste cutii), dar puteam sa jur ca masina are o singura treapta de viteza. Nu avea pic de smucitura nici la upgrade, nici la downgrade, nici in forja, nici in frana de motor. E din alta liga cutia, incomparabila as putea spune.

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF