I-am schimbat si eu uleiul de 2 ori la a mea, la cutie automata, si nu am nici un fel de problema la ea, nu smuceste nu zvacneste , nu nimic. Este un W 140 300TD, automat, si intradevar intra 8 l. In cutie 4, si in convertizor 4. Se da drumul separat, din cutie, si separat, din convertizor. Fiecare are locul lui de unde se da drumul. Cu siguranta are si a ta locurile ei speciale.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Ulei cutie automata
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
-
Originally posted by greku View PostI-am schimbat si eu uleiul de 2 ori la a mea, la cutie automata, si nu am nici un fel de problema la ea, nu smuceste nu zvacneste , nu nimic. Este un W 140 300TD, automat, si intradevar intra 8 l. In cutie 4, si in convertizor 4. Se da drumul separat, din cutie, si separat, din convertizor. Fiecare are locul lui de unde se da drumul. Cu siguranta are si a ta locurile ei speciale.
Comment
-
Originally posted by mihai_urotiorc View Postsalutari .... la masina mea am doar 105.000 km si nu tare is sigur sa-i schimb uleiul in cutia automata ?ce ziceti? masina merge ok la schimbat trepte ...merci!
Comment
-
Schimb ulei
Din pacate in Romania luand in calcul ca romanul de rand nu prefera cutia automata (din cauza unor povesti vanatoresti auzite) nici nu prea gasesti mecanici care sa fie asi in cutii automate.
Chiar daca mergem la o reprezentanta Mercedes crezand ca nea' mecanicu stie e departe de a fii adevarat. un sfat personal e daca aveti un drum in afara tarii ar fii bine sa faceti service ul altundeva inafara de romania. La debrecen e un service bun Mercedes si e chiar mai ieftin ca si la noi si bineinteles la menti daca aveti drum. Am avut si eu cateva experente negative cu o reprezentanta Merc. nu dau numele ca nu vreau sa fac anti reclama. Oricum un schimb de ulei la cutie se face in general la 60k miles- aprox 90 mii km. (depinde si de masina)
in state la merc mi-a facut schimbul la 60k mile si la ford la 30k
Nu exista ulei pe viata!!! e doar un mit. iar cum am dedus din cateva post -uri ale colegiilor de forum, s-au facut schimburi aiurea un mix intre uleiul vechi si completare cu ulei nou. NU se face asa ceva, se scot toti cei 6-8l depinde de masina si se inlocuiesc cu acelasi fel de ulei.
Drumuri bune si am sa revin cu cateva detalii in rubrica de prezentare- noua achizitie E270 2003"Perfection is hard to improve"
Comment
-
Salut,
am scos un pic de ulei pe la conducta de la radiator si a curs galben. As vrea sa il schimb si la reprezentanta au rosu. Acum va intreb daca este o problema ca s-au scurs 50-100 de grame? Si daca il schimb si la reprezentanta ii vor pune rosu peste galben, ce se poate intampla?
Comment
-
Eu nu va inteleg discutiile astea ... Uleiul se goleste complet, atat din cutie cat si din convertizor (turumba) si apoi se baga cantitatea si tipul de ulei conform masinii in cauza. Ce discutii cromatice purtati voi ? Vezi ce ulei e nevoie la masina ta, DII, DIII, bineninteles cu norma de rigoare data de producatorul masinii MBxxx.x ...
Comment
-
Sal
sint din B. vreau sa stiu daca cunoaste cineva un mecanic care are"pompa" sa schimb ulei +filtru cutie la 220 cdi automat, toti aia 8l de care vb toata lumea adica ce i la pinioane 4l + 4l ce e in "convertor" (asa ii spune?)- si pot sa stau linga el sa vad ce face pt. simplu motiv ca am ulei orig. si vreau sa mi puna ce am eu.
Comment
-
Buna seara , imi cer scuze , DAR se pare ca sunt multi cei care se pricep la masini , femei si fotbal(si nu cred ca ar trebui sa se supere), nu vreau sa fiu rautacios , dar ar trebui sa se stie anumite lucruri despre cutiile automate si dupa aceea sa se dea cu parerea despre una si alta .
In ceea ce priveste cutiile automate de MERCEDES ,NU TOATE MODELELE AU BUSON LA TORQE CONVERTER(CONVERTER) (CONVERTIZOR SAU TURUMBA) IN TERMEN POPULAR.
Sunt modele si modele nu toate sunt la fel , nu toate au buson , si nu e obligatoriu sa schimbi uleiul din converter, cine are impresia ca daca schimba uleiul din converter si din cutie nu o sa aiba probleme cu cutia se inseala amarnic , atata timp cand baga tot felul de uleiuri care i se pare lui ca merge sau a bagat unul si altul sau il bag pe asta cai mai ieftin si face acelasi lucru.
Cred ca 85% din cei care au masini cu cutie automata nu stiu intradevar cu ce se maninca aceste cutii ,cum sa mearga economic, cum se poate lungi viata unei cutii automate ,cum sa faci exchibitii cu o cutie automata , si multe altele.
Intradevar ,in ROMANIA meseria de mecanic se face dupa ureche ,(lasa ma ca stiu EU), nu toti au idee despre ce este vorba in domeniul acesta ca de altfel in toate domeniile ,totusi cei care isi cumpara masini ar trebui sa beleasca ochii sa citeasca, si sa se documenteze inainte de a cumpara o masina .
Revin vizavi de busoane la converter nu toate au buson anumite serii si modele dispun de acest lucru, in principiu trebuie verificat cand schimbi uleiul daca are sau nu are buson.
Este creata o falsa impresie precum ca daca ai o problema la cutie si schimbi uleiul , gata ai rezolvat-o , ba din potriva problema persista sau s-a agravat.
Sunt convins ca vor exista voci care vor spune " cum domnule nu stiu eu sa merg cu cutie automata" ei bine sunt foarte multe lucruri despre cutiile automate care nu se stiu.Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
TEL 0722623721.
Comment
-
In legatura cu sghimbul de ulei se schimba tot cu ajutorul unui stand special ptr. asa ceva vezi aici http://www.automatikoelwechselsystem.de/videos.html. Nu mai asculta la tot felu de '' mecanici ''
Comment
-
Buna ziua, ai perfecta dreptate AUTOMATICUL ,dar nici nu a facut cineva pe forum un ghid cum se conduce o cutie automata.Toata lumea si-a dat numai cu presupusul si a scris ce a considerat el ca e mai bine.Daca tot te pricepi de ce nu postezi cateva sfaturi despre cum sa conducem o automata,ce e bine sa ii facem la o cutie automata sau ce sa evitam, ce iar lungi viata sau ce iar scurta viata.Asemenea sfaturi zic eu ar fii binevenite aici pe forum si cred ca toata lumea ar putea sa invete cate ceva din ele.O zii buna in continuare
Comment
Comment