Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce preferati: diesel sau benzina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Benzină, clar.
    Există patru lucruri care nu se mai întorc niciodată: cuvântul spus, săgeata trasă, trecutul şi o şansă ratată.
    Mercedes W116 200D (Amalia)
    Mercedes W123 280E (Tigresse)-făcut istorie, vândută unor ţepari, prin alţi ţepari, rust in peace
    BMW 850 4990cmc (Black Beauty)
    Ford Explorer XLT 4000cmc (Haiduc)
    http://www.youtube.com/watch?v=SKd0VII-l3A

    Comment


    • #47
      Majoritatea oamenilor cred ca si-ar dori un motor pe benzina decat unul diesel (daca nu luam in considerare partea financiara deloc). Nu am auzit vreodata argumente in favoarea diesel de genul: "suna motorul mai frumos decat cele pe benzina" sau "are demarajul mai bun" sau altele de genul... in cel mai bun caz posesorii de diesel mai entuziasti vor sustine ca sunt la fel de rapide ca cele pe benzina (asta despre dieselurile mai noi) si ca zgomotul este bine antifonat, sau motorul este suficient de silentios (cu siguranta nu si in cazul VW - asta ca o gluma asa, ca auzi un VW diesel de la un km la ce zgomot face ) etc. Argumentul nr.1 este consumul. Asadar posesorii de diesel au, diesel pt ca nu au bani de benzina sau daca au, li se pare nejustificat sa dea aproape dublu pe carburant, cand poate nu au nevoie de performante deosebit de sportive de la masina. Parerea mea. Eu in prezent am diesel, si momentan daca ar fi sa schimb masina tot diesel as lua. Pe viitor nu se stie cum se schimba treaba... am avut si benzina in trecut.

      Comment


      • #48
        Discutia este ambigua pentru ca intrebarea este ambigua.
        Este vorba de ce PREFERAM sau ce AVEM?
        Pentru ca eu prefer benzina mai presus decat orice, nu suport zgomotul de diesel, iar gazul este clar o improvizatie, dar daca nu imi permit benzina, ma multumesc si cu gpl sau motorina.

        Comment


        • #49
          Atat timp cat nu te deranjeaza costul pe kilometru ( aici intra si intretinerea nu numai carburantul ), nu prea conteaza ce motorizare are.
          Unii prefera Otto, spunand ca e mai silentios, altii prefera Diesel spunand ca suna mai masculin.
          Daca imi place masina si-mi pot permite sa merg cu ea, poate sa mearga si pe carbuni, numai sa mearga.

          Comment


          • #50
            Diesel suna masculin? Pentru toarce ca un tigrisor, si benzina ca o pisicuta?
            Hi-hi

            Comment


            • #51
              Personal ma incanta zgomotul de la dizel, da nu orice dizel, unul vechi in primul rand, imi plac si tractoarele deci...sunetul de dizel mercedes e inconfundabil, clar, are personalitate, recunosc ca sunt lenese daca nu au turbo in comparatie cu benzinarele, insa mai e un avantaj, eu nu am la masinile mele diferentze de turatie, masina merge rotund in permanenta, in schimb un benzinar pe carburator e moartea pe roti (niciodata nu o sa-l poti regla daca nu ai un specialist adevarat in preajma), se schimba mersul una doua!!!
              W110-2.0 D 1966
              W115-2.0 D 1971
              W123-2.4 D 1982

              Comment


              • #52
                Originally posted by shadow View Post
                Discutia este ambigua pentru ca intrebarea este ambigua.
                Este vorba de ce PREFERAM sau ce AVEM?
                Pentru ca eu prefer benzina mai presus decat orice, nu suport zgomotul de diesel, iar gazul este clar o improvizatie, dar daca nu imi permit benzina, ma multumesc si cu gpl sau motorina.
                Eu am două benzinare şi un diesel. Prima a fost dieselul (Amalia), mă obişnuisem cu zgomotul motorului, însă după ce n-am mai condus-o vreo câteva luni (timp în care m-am trambalat mii de kilometri cu 280-ul, care făcea şi ăla zgomot, dar un zgomot superb, de la toba spartă), şi am început să iau dieselul iar la o plimbare, mă enervează rău de tot zgomotul de tractor. Poate e şi din cauză că am trecut din nou la cutie manuală, şi oricum comparaţia între 200D şi 280E e cam forţată. Pe gaz n-am mers niciodată, dar nu cred că îmi place.
                Există patru lucruri care nu se mai întorc niciodată: cuvântul spus, săgeata trasă, trecutul şi o şansă ratată.
                Mercedes W116 200D (Amalia)
                Mercedes W123 280E (Tigresse)-făcut istorie, vândută unor ţepari, prin alţi ţepari, rust in peace
                BMW 850 4990cmc (Black Beauty)
                Ford Explorer XLT 4000cmc (Haiduc)
                http://www.youtube.com/watch?v=SKd0VII-l3A

                Comment


                • #53
                  Originally posted by Mertzanu View Post
                  Asadar posesorii de diesel au, diesel pt ca nu au bani de benzina sau daca au, li se pare nejustificat sa dea aproape dublu pe carburant,
                  Cred ca asta e problema principala a romanilor.Proasta informare si radio-santul.Spui ca ai avut benzinar,sunt curios ce ai avut dar probabil ca ai avut ceva vechi cu carburator care te-a speriat si convins ca diesel is the way.
                  Consumul la un benzinar modern este cel mult cu 20-30% mai mare decat al unui diesel de capacitate sau putere asemenatoare.Date constatate de mine:
                  280 benzina : afara consum 8,3% la 150 km/h
                  in oras 12-14% la un mers normal fara sprinturi in forta.
                  Ma indoiesc ca un 280 cdi consuma mai putin de 10-11% in oras sau de 7% afara.Deci in nici un caz posesorul de benzinar nu da "aproape dublu" pe combustibil.
                  MÃREAȚA COBRA

                  Comment


                  • #54
                    hmmmm
                    un benzinar cu tobe sport suna mai barbatesc si mai bine decat orice tractor de diesel. Dieselul pe mine ma duce cu gandul la tarani.. no offense pls. Ma refer la perioada cand eram mic si ma duceam la tara si auzeam combinele pe camp
                    MB 180C Sport Coupe W203

                    Comment


                    • #55
                      Logic e, ca daca vrei diesel pentru economie, sa nu te mai gandesti la un motor de 3000 cmc (280 cdi, 320cdi), iti iei un 2 litri, poftim - 2.2, de cat e motorul de pe clasele C si E. In oras te cred si eu ca iti consuma toate - sa-ti dau un exemplu - in Roma, pentru vreo 5-10 minute, pe c220 cdi, automat, mi s-a intamplat anul trecut sa ating un consum de 18,2 l/100km. Nu mai retin, probabil aveam si aerul conditionat pornit. De obicei, scot un consum intre 7 si 9 litri. In Romania, vin in medie de 3 ori pe an si sunt exact 2000 km pe sens. Dar consumul il scot de 5.5 l/100 Km. Cu un Audi cu un motor de 2000 cmc pe benzina, am fost o singura data in Romania si la intoarcere l-am si vandut. Mi-a consumat un pic mai mult de dublul pe care il am acum cu Mercedes'ul. Pune numai 150 de euro de diferenta, pe sens, si constati ca dupa 3 drumuri is deja 900 de euro. Nevasta-mea are un golf IV break, 1.9 tdi, in oras, consuma in medie cu 1.5 litri mai putin decat mine, dar in afara, cam la fel, 5.4 l/100km. Nu e ca merg cu masina atent la consum, dar il am sub ochi, pe display si a devenit o obisnuinta sa il privesc. O fi mai zgomotos diesel'ul, dar cu pixul pe hartie, mie imi rezulta mai economic. Consumabile (ulei, filtri, cauciucuri) le schimbi la fel, indiferent de motorizare. Ca mai pica injectoare, calculatoare, etc, pe de o parte, nu vad de ce sa tin o masina peste 200 de mii de km, spre exemplu, iar pe de alta parte, zic eu, ca si benzinarul are moarte la fel ca si dieselul, cum iti e norocul. Sunt unii care schimba draci si laci in fiecare luna si altii de le merge bine masina din prima zi si pana o vinde. Daca am trai in Venezuela, sa platim litrul de benzina cativa zeci de centi, am avea toti benzinare, nu mai mici de 5000 cmc.

                      Comment


                      • #56
                        Benzina sau diesel turbo de minim 3000 cmc cu inj. indirecta ...

                        O fi mai zgomotos diesel'ul, dar cu pixul pe hartie, mie imi rezulta mai economic. Consumabile (ulei, filtri, cauciucuri) le schimbi la fel, indiferent de motorizare. Ca mai pica injectoare, calculatoare, etc, pe de o parte, nu vad de ce sa tin o masina peste 200 de mii de km
                        Utilizator normal pentru care auto trebuie sa il duca din A in B cu costuri de exploatare cat mai mici si cu un oarecare comfort... per total gandire de om normal.
                        Last edited by Ford_V6; 09-04-2008, 22:10 PM.
                        1991 R129 300SL-24
                        1991 w124 300CE-24
                        1993 w202 C280
                        1978 w116 450SEL 6.9
                        1987 w201 190E 2.0
                        1991 Lancia Thema 8.32 Ferrari

                        Comment


                        • #57
                          Tu zici minim 3 litri dar toate masinile tale au sub 3 litri.
                          Deci discutia merge clar in sensul "ce ne-am dori", decat "ce avem".

                          Deci eu mi-as dori un Hemi Cuda din '71 cu motor de 8 litri. Pe benzina

                          Comment


                          • #58
                            Originally posted by ionutz_ng View Post
                            Cred ca asta e problema principala a romanilor.Proasta informare si radio-santul.Spui ca ai avut benzinar,sunt curios ce ai avut dar probabil ca ai avut ceva vechi cu carburator care te-a speriat si convins ca diesel is the way.
                            Consumul la un benzinar modern este cel mult cu 20-30% mai mare decat al unui diesel de capacitate sau putere asemenatoare.Date constatate de mine:
                            280 benzina : afara consum 8,3% la 150 km/h
                            in oras 12-14% la un mers normal fara sprinturi in forta.
                            Ma indoiesc ca un 280 cdi consuma mai putin de 10-11% in oras sau de 7% afara.Deci in nici un caz posesorul de benzinar nu da "aproape dublu" pe combustibil.

                            Frate, de contrazis pe tema consumului nu am chef... pe tema asta se poate abera la nesfarsit, fiecare avand ferma convingere ca el are dreptate. Stii si tu ca depinde de o gramada de factori consumul, si s-a mai discutat pe tema asta pe forum, asa ca nu o sa repet. Benzinarul meu a fost W210 E280 din 1997 care sub 20% nu mi-a consumat in viata lui in oras, dar peste 20% consuma frecvent, dupa care mi-am luat W210 E220 CDI din 1998 care imi consuma 10% urban, iar balena pe care o am acum W140 S300 TD din 1998 imi consuma 15% in oras. Asa ca trage singur concluzia. Te rog nu incerca sa gasesti nod in papura, sa zici ca benzinaru era mai mare (2800cmc) si ca cdiu mai mic 2200 cmc), sau ca fatza de balena nu consuma fix dublu, sau ca E280-ul era stricat, de aia consuma atat si altele de genu. Am zis dublu, la modul de "mult mai mult", desi uite de exemplu Logan 1.6 care consuma 10% in oras adica dublu fata de mai toate diesel noi cu motor de 1.6. Sper, desi nu cred, ca te-am lamurit.

                            Comment


                            • #59
                              Parca logan-ul de 1.6 lua peste 10 in oras.
                              Iar un diesel nou de 1.6 ia sigur peste 5.
                              De regula am observat ca un diesel consuma cam 2/3 din omologul lui benzinar.

                              Comment


                              • #60
                                Originally posted by Mertzanu View Post
                                Benzinarul meu a fost W210 E280 din 1997 care sub 20% nu mi-a consumat in viata lui in oras, dar peste 20% consuma frecvent. Te rog nu incerca sa gasesti nod in papura, sa zici ca benzinaru era mai mare (2800cmc) si ca cdiu mai mic 2200 cmc), sau ca fatza de balena nu consuma fix dublu, sau ca E280-ul era stricat, de aia consuma atat si altele de genu. Am zis dublu, la modul de "mult mai mult", desi uite de exemplu Logan 1.6 care consuma 10% in oras adica dublu fata de mai toate diesel noi cu motor de 1.6. Sper, desi nu cred, ca te-am lamurit.
                                E o mica mare diferenta. Un consum normal la un motor E280 in oras e in jur de 14-16, dar daca vrei sa consume si 25, il poti face. Acum problema e ca, exact cum a avansat tehnologia la motoarele MAC, nici benzinarele nu au ramas in urma.Motorul V6 280 de pe w210 e mai putin gurmand decat cel in linie .Deci si un benzinar poate totusi sa consume putin.Ma refer la modelele mai noi.Vad ca se are impresia ca daca ai benzinar, esti si propietar de peco.

                                Acum, daca tot comparam consumurile la logan, daca te-ai fi informat mai bine, un 1.5 dci consuma mediu in jur de 5. Un 1.4, care are aceasi valoare a puterii maxime consuma 7 . o diferenta foarte mica, daca luam in considerare si pretul la pompa al combustibililor. Nu as vrea sa intru acum in polemici, ar fii discutii la nesfarsit pe aceasta tema. Eu unul, daca as face peste 30.000km as alege diesel si acela sa fie nou ca sa beneficiez de garantie. In rest, benzina sau un diesel clasic pt economie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF