Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce preferati: diesel sau benzina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pentru o masina veche aleg benzina + GPL.
    Pentru o masina noua aleg diesel.
    Pentru o masina de teren aleg diesel indiferent de varsta.
    Pentru o masina sport aleg benzina indiferent de varsta.

Momentan sunt la varianta masina veche cu benzina+GPL.

Comment

Vezi ca benzinarele noi,sunt evoluate tehnologic si sunt evident mai economice decat cele de generatie mai veche.Spre exemplu,in familia mea este un opel astra 1,4 benzina care are demaraj bun si consuma 5% afara si 6-7 in oras(Focsani).
      MÃREAȚA COBRA

Comment

Salut la toata lumea, votul meu apartine fara discutii pentru masinile pe BENZINA, am avut o singura masina diesel si mi-a fost de ajuns Ford Mondeo an 2003 TDCI 131cp, costuri intretinere normale pt o masina diesel sunt foarte mari, schimb ulei si cosumabile nu mai vorbim de defectiuni care sunt astronomice de genul injectoare, chit ambreiaj, chiuloasa, etc. Dupa multe masini pe care le-am avut in totalitate benzina acel diesel mi-a fost invatare de minte, in ce service intram 80% din masinile care erau la reparat erau diesel fie ele MERCEDES, BMW, WV, AUDI, OPEL etc. deci vot pentru BENZINA
        E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

Comment

Originally posted by no problem View Post
          in ce service intram 80% din masinile care erau la reparat erau diesel fie ele MERCEDES, BMW, WV, AUDI, OPEL etc. deci vot pentru BENZINA
          Te rog, exclude mercedes, ca in viziunea unora, mercedes, mai ales modelele mai noi, e nava speciala si nu se strica absolut niciodata, te duce milionul de km

Comment

in ce service intram 80% din masinile care erau la reparat erau diesel fie ele MERCEDES, BMW, WV, AUDI, OPEL etc. deci vot pentru BENZINA
            Hmm...ai inventariat tu cate masini erau 'la reparat' in fiecare service?

Masinile merg la service si pentru revizii nu doar pt 'reparat'.

Ce frumos ca diesel-urile se strica si benzinarele raman ca niste fete mari pana le duci la Remat...

Oricum, e bine ca lumea nu prefera acelasi lucru. Unii au cartele telefonice pre-platite, altii au abonamente. Primii vorbesc mai putin, cei din urma mai mult. Asa e si cu otto vs. diesel.

Comment

Diesel!!! Sunt satul de benzina!!

Comment

Imi pare rau sincer ca am zis de Mercedes, pt ca vreau sa cumpar una din Gemania, un E200 din 1998 luna 9, 143000 km, motor benzina de 2000cm, propietarul m-a asigurat ca are vopsea originala, nu a suferit nici un accident si merge cu mine la service mercedes pt orice test, are carte service si am vazut pozele masina arata super interior exterior, am nevoie de sfatul si parerea voastra despre aceasta masina pretul ei este de 4750 si cu inmatriculare cu adus ma duce 7000 euro. Multumesc si astept sfaturi unde sa ma uit cand o cumpar la ce sa fiu atent si daca merita banii. BAFTA
                E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

Comment

Benzina, chiar daca puterea si cuplul sunt disponibile la turatii mai ridicate decat la diesel.
                  http://img524.imageshack.us/img524/8...nsgalleqr3.jpg

Comment

Imi pare rau sincer ca am zis de Mercedes, pt ca vreau sa cumpar una din Gemania, un E200 din 1998 luna 9, 143000 km, motor benzina de 2000cm, propietarul m-a asigurat ca are vopsea originala, nu a suferit nici un accident si merge cu mine la service mercedes pt orice test, are carte service si am vazut pozele masina arata super interior exterior, am nevoie de sfatul si parerea voastra despre aceasta masina pretul ei este de 4750 si cu inmatriculare cu adus ma duce 7000 euro. Multumesc si astept sfaturi unde sa ma uit cand o cumpar la ce sa fiu atent si daca merita banii. BAFTA
                    Pare ok,dar chiar cel mai slab motor il iei si tu?Eu unul am 280,sunt multumit de el,dar as vrea un 320 pt si mai multa putere.Tinand cont ca toate benzinarele consuma cam la fel (intre 12 si 17 in oras,12 la cel mai usor mod de condus ,17 la ala agresiv),parca e pacat sa iti iei chiar cel mai slab motor.
                    Vezi ca in Romania gasesti okiosi mult mai rentabili decat in Germania,datorita taxei de prima inmatriculare destul de consitenta.Iar romanul in general nu este iubitor de okios,mai ales pe benzina ceea ce le da un pret artificial scazut.Am un prieten care a luat un 320 din 96,full cu 5000 euro.Eu iti sugerez sa cauti in Romania,la banii astia ai sanse mari sa gasesti un model mai puternic/nou/dotat.
                    MÃREAȚA COBRA

Comment

Originally posted by ionutz_ng View Post
                      Pare ok,dar chiar cel mai slab motor il iei si tu?Eu unul am 280,sunt multumit de el,dar as vrea un 320 pt si mai multa putere.Tinand cont ca toate benzinarele consuma cam la fel (intre 12 si 17 in oras,12 la cel mai usor mod de condus ,17 la ala agresiv),parca e pacat sa iti iei chiar cel mai slab motor.
                      Vezi ca in Romania gasesti okiosi mult mai rentabili decat in Germania,datorita taxei de prima inmatriculare destul de consitenta.Iar romanul in general nu este iubitor de okios,mai ales pe benzina ceea ce le da un pret artificial scazut.Am un prieten care a luat un 320 din 96,full cu 5000 euro.Eu iti sugerez sa cauti in Romania,la banii astia ai sanse mari sa gasesti un model mai puternic/nou/dotat.
                      Hai ca te iau si pe tine... ca vad ca avetzi viermushi... vezi ce scrie sus la titlu ? Te potzi abtzine vreodata sa fii off-topic ? Nu imi raspunzi, nu e cazul, raspunsul il shtii si singur, plus ca daca ai raspunde ai fi in continuare off-topic... Rog sa se revina la subiect, asta e topic de opinii, nu de doctrina si indoctrinare.

Cit pentru nenea fara probleme, trebuie sa clarific ca pe topicul asta nu ne intereseaza ce mashina vrei sa itzi cumperi. Ala e subiect de dezbatut pe alte meleaguri, nu aici. Ne multzumim cu ce preferi, ca virgula combustibil. Punct. Si eventual o argumentatzie la asta. Sper ca am fost clar. Si v-ash ruga ca, pe viitor, sa pastratzi tema discutziei. Ca mi-e ca dupaia o pastrez eu si o sa zicetzi ca sint al dracului...

Comment

Eu solicit sa se schimbe in titlul in "Diesel/Benzina/Gaz".
                        Pentru ca eu prefer sa merg pe gaz. Si sunt foarte fericit ca este implementat acest sistem in Romania, si ca pot sa merg linistit cu masina mea care consuma 24% in oras. Este o alternativa foarte buna pentru cei care isi doresc un motor mai mare sau o masina mai veche fara sa plateasca mult pe benzina, sau pentru cei care merg mult, s.a.m.d.
                        Plus ca GPL-ul nu polueaza ca benzina sau motorina. Eu am pus masina mea din '68, care mananca ulei in draci, pe tester si se vede ca noxele se incadreaza in limitele legale.
                        Binteinteles, exista avantaje si dezavantaje, dar acest lucru este valabil si la benzina si motorina.
                        O sa iau ca exemplu doua extreme. Pe treapta de jos ar fi cobra; o cobra pe GPL o sa traga infinit mai bine decat una pe motorina, si cheltuielile pe combustibil sunt mai mici. Pe treapta de sus ar fi ML-urile si S-urile pe care le-am vazut tragand la pompele de GPL pentru alimentare.

Comment

Da,probabil ca ai dreptate.Ma gandeam si eu cum ar fi un motor in V8 pe GPL.Putere cat V8 pe benzina si consum(in bani,nu in litri) cat un 220 cdi?Poate ca nu chiar asa,dar totusi,ar creste ceva raportul putere/cheltuieli al unui benzinar.Pt cei care nu suporta vibratiile si troncaneala dieselurilor dar vor si economie poate este o varianta.Dar cu fiabilitatea cum stam?
                          P.S.Sper ca nu sunt iarasi off-topic
                          MÃREAȚA COBRA

Comment

Fiabilitatea nu este la fel de buna ca un sistem nativ al masinii, evident.
                            De asemenea, cauzeaza o uzura mai pronuntata asupra motorului, in special la partea superioara (supape, simeringuri, chiuloasa). Dar motoarele Mercedes (pana la W124, mai departe nu stiu) rezista la GPL foarte multi km fara reparatii.
                            Este in mod clar o varianta ieftina, nu una calitativa.
                            Nu vreau sa insist, s-a mai discutat despre GPL si pe alt thread, vreau doar sa evidentiez ca exista si unii care prefera GPL in loc de benzina sau motorina.

Comment

Originally posted by orca View Post
                              Sper sa nu se shifoneze nimeni, dar asta este parerea mea :
                              - Benzina pentru autoturisme.
                              - Motorina pentru tractoare.
                              - Gazul pentru gatit.

idem +1
                              MB 180C Sport Coupe W203

Comment

De asemenea, cauzeaza o uzura mai pronuntata asupra motorului, in special la partea superioara (supape, simeringuri, chiuloasa). reparatii.
                                Este in mod clar o varianta ieftina, nu una calitativa.
                                Nu vreau sa insist, s-a mai discutat despre GPL si pe alt thread, vreau doar sa evidentiez ca exista si unii care prefera GPL in loc de benzina sau motorina.
                                Prefera GPL pentru ca e ieftin, de aia si zic ca le place, insa va zic eu, ar prefera ca benzina sa fie la acelasi pret cu gazul, pana la urma GPL e o improvizatie si asta va ramane, cu-i nu-i place dizelul ar trebui sa ramana pe benzina, gazul vorba colegului produce uzuri premature!!!, mai urmeaza sa le puna vasle si tortu e pregatit de inaugurare!
                                Last edited by doktor4carz; 09-03-2008, 09:15 AM.
                                W110-2.0 D 1966
                                W115-2.0 D 1971
                                W123-2.4 D 1982

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF