Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Decodare VIN

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cu plăcere!

  WDD2040481A553463
  Sales name C 200 CGI
  Order number 0 1 364 31000 (Destination: S&G Karlsruhe)
  Delivery date 19 04 2011
  PAINT1 183U MAGNETITE BLACK - METALLIC FINISH
  Interior color 224A LEATHER - BROWN
  Engine 271860 30 250419
  Gearbox 722997 07 026098
  Additional info for engine:
  Engine 271860 30 250419
  AGG_VAR A 271 010 82 46
  Variant A 271 010 82 46


  Other information:
  EU approval date 20110218
  EU approval number e1*2001/116*0431*19

  Springs:
  Front suspension strut A 204 320 08 66
  Front springs A 204 321 03 04
  Rear springs A 204 324 03 04
  Rear shim A 210 325 02 84

  110 FUEL AMOUNT FOR COLLECTION BY CUSTOMER
  183U MAGNETITE BLACK - METALLIC FINISH
  1U2 SNOW GRID
  202B OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - GERMAN
  213 SPEED-SENSITIVE POWER STEERING/VARIO STEERING
  220A LEATHER
  224A LEATHER - BROWN
  229L GERMANY
  230 PARKING GUIDANCE
  240 LED DAYTIME RUNNING LIGHTS
  255B MB MOBILO WITH DSB AND GGD
  260B AIRBAGLABEL - GERMAN/ENGLISH
  280 LEATHER STEERING WHEEL AND LEATHER GEAR SHIFT KNOB
  287 THROUGH-LOADING FEATURE
  294 KNEE AIRBAG
  2U1 RADIATOR SHUTTER
  2XXL FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
  302B HEAD UNIT LANGUAGE - GERMAN
  332B INSTRUMENT CLUSTER/HU LANGUAGE - GERMAN
  345 RAIN SENSOR
  386 UNIVERSAL TELEPHONY PACKAGE
  409 FRONT LEFT AND RIGHT MULTICONTOUR SEAT
  427 AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
  440 TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
  442 MULTIFUNCTION STEERING WHEEL (12 BUTTONS)
  44R 17" LT ALLOY WHEEL 5 DOUBLE-SPOKE DES. ALL-ROUND
  477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
  4U4 RADIATOR GRILLE WITH CENTER STAR
  509 NAVIBOX
  51U BLACK FABRIC ROOF INTERIOR TRIM
  523 RADIO AUDIO 20
  580 AIR CONDITIONER
  584 ELECTRIC WINDOW REGULATOR
  677 AVANTGARDE/STANDARD SUSPENSION
  736 TRIM PIECES - WOOD ASH BLACK
  802 N/A
  873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
  875 HEATED SCREEN WASH SYSTEM
  909 ALTERNATOR MANAGEMENT
  910 DYNAMO WITH HIGHER CAPACITY (FFO)
  916 FUEL TANK WITH LARGE VOLUME - VOLUME 1
  928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
  954 EQUIPMENT PACKAGE FOR AVANTGARDE VEHICLES
  967 COC PAPER EURO 5 TECH. W. REGISTRAT .CERT. PART 2
  A20 DIRECT START
  A22 NEW CONVERTER GENERATION
  A41 SOFTWARE 2
  A63 FE TORQUE CONVERTER HOUSING-0
  A87 U VALVE BODY ASSEMBLY WITH VGS 3
  A89 REDUCED-FRICTION
  B03 DIRECT START / ECO START/STOP FUNCTION
  B09 REFRIGERANT COMPRESSOR WITH MAGNETIC COUPLING
  F204 MODEL SERIES 204
  FW LIMOUSINE
  G997 TRANSMISSION CODE VERSION 97
  GA AUTOMATIC TRANSMISSION
  HA REAR AXLE
  J82 FULL-LOAD VENTILATION OM668
  K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
  K13 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 25000 KM
  K22 SOFTWARE CONTROL F. LOW BEAMS WITHOUT NIGHT DESIGN
  L LEFT-HAND STEERING
  M010 EVO/VEHICLE UPGRADE ENGINES
  M013 ENGINE REDUCED PERFORMANCE
  M18 DISPLACEMENT 1.8 LITER
  M271 R4-GASOLINE ENGINE M271
  P47 PARKING PACKAGE HIGH
  R01 SUMMER TIRES
  U01 REAR BELT STATUS INDICATION
  U12 FLOOR MATS - VELOUR
  V50 SPEED + LOAD INDEX 91W
  VL FRONT AXLE HALF, LEFT
  VR FRONT AXLE HALF, RIGHT
  Regulament general Club Mercedes.

  Comment


  • Salut,ma poti ajuta te rog cu informatii despre un C180 din 2012. Seria este: WDD2040491A719999.
   Multumesc!

   Comment


   • Cu plăcere!

    WDD2040491A719999
    Sales name C 180 CGI
    Order number 0 2 278 09250 (Destination: Company employees)
    Delivery date 10 04 2012
    PAINT1 890U CAVANSITE BLUE METALLIC FINISH
    Interior color 721A LEATHER COMBINATION - BLACK/ANTHRACITE
    Engine 271820 30 489962
    Gearbox 711655 05 132261

    Other information:
    EU approval date 20111206
    EU approval number e1*2001/116*0431*22

    Additional info for engine:
    Engine 271820 30 489962
    AGG_VAR A 271 010 57 97
    Variant A 271 010 57 97

    Springs:
    Front suspension strut A 204 320 08 66
    Front springs A 204 321 03 04
    Rear springs A 204 324 03 04
    Rear shim A 210 325 01 84

    052 AEJ 11/2
    069 MODIFICATION YEAR 11/2 SCALE 2
    110 FUEL AMOUNT FOR COLLECTION BY CUSTOMER
    1U2 SNOW GRID
    202B OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - GERMAN
    229L GERMANY
    230 PARKING GUIDANCE
    240 LED DAYTIME RUNNING LIGHTS
    249 INTERIOR AND EXTERIOR MIRROR,AUTOMATICALLY DIMMING
    255B MB MOBILO WITH DSB AND GGD
    260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
    260B AIRBAGLABEL - GERMAN/ENGLISH
    280 LEATHER STEERING WHEEL AND LEATHER GEAR SHIFT KNOB
    287 THROUGH-LOADING FEATURE
    294 KNEE AIRBAG
    2U1 RADIATOR SHUTTER
    2XXL FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
    302B HEAD UNIT LANGUAGE - GERMAN
    332B INSTRUMENT CLUSTER/HU LANGUAGE - GERMAN
    345 RAIN SENSOR
    411 6-SPEED MANUAL TRANS.
    442 MULTIFUNCTION STEERING WHEEL (12 BUTTONS)
    44R 17" LT ALLOY WHEEL 5 DOUBLE-SPOKE DES. ALL-ROUND
    477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
    4U4 RADIATOR GRILLE WITH CENTER STAR
    500 ELECTRIC FOLDING OUTSIDE MIRROR
    509 NAVIBOX
    50P PREISSTEUERCODE VERTRIEB
    510 AUDIO 20 RADIO WITH CD CHANGER
    518 UNIVERSAL COMMUNICATIONS INTERFACE (UCI)
    580 AIR CONDITIONER
    584 ELECTRIC WINDOW REGULATOR
    58U ROOF INTERIOR TRIM GRAY FABRIC
    677 AVANTGARDE/STANDARD SUSPENSION
    720A LEATHER COMBINATION
    721A LEATHER COMBINATION - BLACK/ANTHRACITE
    739 TRIM PIECES - ALUMINUM
    802 N/A
    873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
    875 HEATED SCREEN WASH SYSTEM
    890U CAVANSITE BLUE METALLIC FINISH
    909 ALTERNATOR MANAGEMENT
    910 DYNAMO WITH HIGHER CAPACITY (FFO)
    928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
    954 EQUIPMENT PACKAGE FOR AVANTGARDE VEHICLES
    967 COC PAPER EURO 5 TECH. W. REGISTRAT .CERT. PART 2
    B03 DIRECT START / ECO START/STOP FUNCTION
    B09 REFRIGERANT COMPRESSOR WITH MAGNETIC COUPLING
    F204 MODEL SERIES 204
    FW LIMOUSINE
    GM MANUAL TRANSMISSION
    GM04 No code designation available
    GMJ6 No code designation available
    GPW3 No code designation available
    HA REAR AXLE
    K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
    K13 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 25000 KM
    K22 SOFTWARE CONTROL F. LOW BEAMS WITHOUT NIGHT DESIGN
    L LEFT-HAND STEERING
    M006 POWER OUTPUT VARIANT
    M010 EVO/VEHICLE UPGRADE ENGINES
    M013 ENGINE REDUCED PERFORMANCE
    M18 DISPLACEMENT 1.8 LITER
    M271 R4-GASOLINE ENGINE M271
    P49 MIRRORS PACKAGE
    R01 SUMMER TIRES
    U01 REAR BELT STATUS INDICATION
    U12 FLOOR MATS - VELOUR
    U18 AUTOMATIC CHILD SEAT RECOGNITATION (AKSE)
    V50 SPEED + LOAD INDEX 91W
    VL FRONT AXLE HALF, LEFT
    VR FRONT AXLE HALF, RIGHT
    Last edited by Florin_WES; 05-22-2019, 21:20 PM.
    Regulament general Club Mercedes.

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF