Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Decodare VIN

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Decodare VIN

  O unealta pentru decodarea VIN (Numar de identificare vehicul) poate fi gasita aici:
  http://www.mbclub.ru/mb/vin/index.html?lng=eng
  Atentie, e valabila doar pentru masinile fabricate dupa 1980 si pana in 2005.
  Se pare ca functioneaza bine, l-am testat.
  Last edited by mircea600sel; 09-16-2012, 13:54 PM.

 • #2
  Pentru cele pina in 80, vin si eu cu decodorul cerebral...
  Dau semnificatzia primelor 6 cifre din seria caroseriei:

  W115:

  115.115 - 200 D
  115.110 - 220 D
  115.117 - 240 D
  115.114 - 240 D 3.0

  115.015 - 200 benzina
  115.010 - 220 benzina
  115.017 - 230.4 (adica 4 cilindri)

  W114

  114.015 - 230.6 (adica 6 cilindri)
  114.013 - 250
  114.011 - 250 2.8
  114.060 - 280
  114.062 - 280 E

  La bot de cal, diferentza intre W114 si W115 consta in faptul ca W114 au fost cele prevazute din fabrica cu motoare de 6 pe benzina. La W114C (adica la coupe) cifra a cincea se schimba din 1 in 2, respectiv din 6 in 7. Bot de cal 230 coupe nu s-a fabricat.

  W116

  116.020 - 280s
  116.024 - 280se
  116.025 - 280sel
  116.028 - 350se
  116.029 - 350sel
  116.032 - 450se
  116.033 - 450sel
  116.036 - 450sel 6.9
  116.120 - 300sd

  Avind in vedere ca W123 Cobra s-a facut dinaintea anului 1980, dam si serii de Cobra.

  W123:

  123.120 - 200 D
  123.126 - 220 D
  123.123 - 240 D
  123.130 - 300 D
  123.133 - 300 D Turbo

  123.020 - 200 benzina
  123.023 - 230
  123.026 - 250
  123.030 - 280
  123.033 - 280 E

  W123 T, adica breakul, are cifra a cincea diferita, din 2 devine 8, respectiv din 3 devine 9. Break 200D nu s-a fabricat.

  W123C, adica coupe, au fost

  123.043 - 230 C
  123.046 - 250 C
  123.050 - 280 C
  123.053 - 280 C E
  123.150 - 300 C D
  123.153 - 300 C D Turbo

  Au existat si modele cu shasiu lung, LWB-urile, si anume:

  123.125 - 240 D Lang
  123.135 - 300 D Lang
  123.028 - 250 Lang
  123.035 - 280 E Lang

  Asta numai din ce am vazut eu cu ochiul, ce alte informatzii se mai gasesc pe net, nu shtiu, eu pentru asta garantez.
  Cobra dupa 80 are primele trei caractere ale seriei "WDB", din acest an instituindu-se ca standard la Mercedes seria cu 17 caractere, fatza de 14, cite avea inainte.

  Intru si in modele mai vechi si dau citeva serii.

  W110

  110.110 - 190 D respectiv 200 D, dupa 1965
  110.010 - 190 respectiv 200, dupa 1965
  110.011 - 230

  W108

  108.012 - 250 S
  108.014 - 250 S E
  108.016 - 280 S
  108.018 - 280 S E
  108.019 - 280 S E L
  Last edited by mircea600sel; 07-19-2011, 14:29 PM.

  Comment


  • #3
   usurel Doktore..ne faci capul calindar))

   Comment


   • #4
    Multumesc draga dok, ca pentru noi, astia cu bunicute mai batrane nu gaseam nimic.

    Comment


    • #5
     O fi al vostru calindar dupa serii, da eu, care le am in creier de citziva ani, si inca mai am loc si pentru muuuuuulte altele.... Cum o fi ?
     Inca nu sint toate... Mai am in cerebel si de 126, 124...
     Dar alea le da site-ul rusesc, asa ca e mai simplu...

     Comment


     • #6
      luati d'aci ca am gasit intamplator.. e ca o completare la ce-a zis Dok.

      W108.012 1965–1969 250S 2.5 L M108 I6
      W108.014 1965–1968 250SE 2.5 L M129 I6
      W108.015 1965–1967 300SEb 3.0 L M189 I6
      W108.016 1967–1972 280S 2.8 L M130 I6
      W108.018 1967–1972 280SE 2.8 L M130 I6
      W108.019 1968–1971 280SEL 2.8 L M130 I6
      W108.057 1970–1972 280SE 3.5 3.5 L M116 V8
      W108.058 1970–1972 280SEL 3.5 3.5 L M116 V8
      W108.067 1971–1972 280SE 4.5 4.5 L M117 V8
      W108.068 1971–1972 280SEL 4.5 4.5 L M117 V

      W109.015 1965–1967 300SEL 3.0 L M189 I6
      W109.016 1967–1970 300SEL 2.8 L M130 I6
      W109.018 1967–1972 300SEL 6.3 6.3 L M100 V8
      W109.056 1969–1972 300SEL 3.5 3.5 L M116 V8
      W109.057 1971–1972 300SEL 4.5 4.5 L M117 V8

      W114 1968–1972 230.6 2.3 L M180 I6
      W114 1968–1972 250 2.5 L M114 I6
      W114 1969–1972 250/8 2.8 L M130 I6
      W114 1969–1972 250C 2.8 L M130 I6
      W114 1972–1976 280 2.8 L M110 I6
      W114 1973–1976 280C 2.8 L M110 I6

      W115 1968–1973 200 2.0 L M121 I4
      W115 1973–1976 200 2.0 L M115 I4
      W115 1968–1973 220 2.2 L M115 I4
      W115 1968–1974 220D 2.2 L OM615 Diesel I4
      W115 1973–1976 230.4 2.3 L M115 I4
      W115 1973–1976 240D 2.4 L OM616 Diesel I4
      W115 1975–1976 300D 3.0 L OM617 Diesel I5

      Chassis code Years Model Engine
      W116.02 1973–1980 280 S sedan 2.8 L I6
      W116.024 1973–1980 280 SE sedan 2.8 L I6
      W116.025 1974–1980 280 SEL sedan 2.8 L I6
      W116 1973–1980 350 SE sedan 3.5 L V8
      W116 1973–1980 350 SEL sedan 3.5 L V8
      W116.032 1973–1980 450 SE sedan 4.5 L V8
      W116.033 1973–1980 450 SEL sedan 4.5 L V8
      W116.036 1975–1980 450 SEL 6.9 6.9 L V8
      W116.12 1978–1980 300 SD sedan 3.0 L I5 turbo diesel (USA and Canada only)

      Chassis code Years Model Engine
      W123.020 1976–1980 200 2.0 L M115 I4
      W123.220 1980–1985 200 2.0 L M102 I4
      W123.280 1980–1986 200T 2.0 L M102 I4
      W123.120 1976–1985 200D 2.0 L OM615 I4 Diesel
      W123.126 1976–1979 220D 2.2 L OM615 I4 Diesel
      W123.023 1976–1981 230 2.3 L M115 I4
      W123.223 1980–1985 230E 2.3 L M102 I4
      W123.043 1977–1980 230C 2.3 L M115 I4
      W123.243 1980–1985 230CE 2.3 L M102 I4
      W123.083 1978–1980 230T 2.3 L M115 I4
      W123.283 1980–1986 230TE 2.3 L M102 I4
      W123.123 1976–1985 240D 2.4 L OM616 I4 Diesel
      W123.125 1977–1985 240D LWB 2.4 L OM616 I4 Diesel
      W123.183 1978–1986 240TD 2.4 L OM616 I4 Diesel
      W123.026 1976–1985 250 2.5 L M123 I6
      W123.028 1977–1985 250 LWB 2.5 L M123 I6
      W123.086 1978–1982 250T 2.5 L M123 I6
      W123.030 1976–1981 280 2.8 L M110 I6
      W123.033 1976–1985 280E 2.8 L M110 I6
      W123.050 1977–1980 280C 2.8 L M110 I6
      W123.053 1977–1985 280CE 2.8 L M110 I6
      W123.093 1978–1986 280TE 2.8 L M110 I6
      W123.130 1976–1985 300D 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.132 1977–1985 300D LWB 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.133 1981–1985 300D Turbo 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.150 1977–1981 300CD 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.153 1981–1985 300CD Turbo 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.190 1978–1986 300TD 3.0 L OM617 I5 Diesel
      W123.193 1980–1986 300TD Turbo 3.0 L OM617 I5 Diesel      Nu-i mare lucru in plus.. doar anii intre care s-au fabricat.. dar poate-i este util cuiva.
      Last edited by Danny_bb; 10-18-2007, 13:06 PM.

      Comment


      • #7
       merge si pentru cele dupa 2005
       DIESEL FAN

       Comment


       • #8
        Originally posted by dark_mind View Post
        merge si pentru cele dupa 2005
        incearca si spune-ne si noua

        Comment


        • #9
         Coduri la modele Mercedes

         .
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING

         190C 1961-65 110 121.924 GA190C LO 1
         190D 2.2 1984-85 201.122 601.921 717.4/722.4 LO75Z/68
         190D 2.5 1986-89 201.126 602.911 717.4/722.4 LS68
         190D 2.5 TURBO 1987- 201.128 602.961 722.4 LS68
         190DC 1961-65 110 621.912 GA190DC LO 1
         190E 2.3 1982-86 201.024 102.961 K 717.4/722.4 LS68
         190E 2.3 1982-86 201.024 102.985 KE 717.4/722.4 LS68
         190E 2.3 1987-93 201.028 102.985 KE 717.413/722.408 765.903
         190E 2.3-16v 1984-87 201.034 102.983 KE 717.4/722.4 765.9
         190E 2.5-16v 1988-93 201E25 102.983 KE 717.4/722.4 765.9
         190E 2.6 1986-93 201.029 103.942 KE 717.432/722.409 765.903
         200 1965-68 110 121.940 GA190C LO 1
         200CE 1990-93 124.021 102 KE 717.4/722.400 765.905
         200D 1965-68 110 621.918 GA190DC LO 1
         200E 1993 124.021 102.963 KE 717.4/722.400 765.905
         200TE 1988-92 124.021 102. KE 717.4/722.400 765.905
         220 1967-72 115.010 115.920 722.1 L1Z/LS75/765.706
         220B 1959-65 111 180.940 GA220B LO 1
         220D 1967-72 115.110 615.912 722.2 L1Z/LS75/765.706
         220SB 1959-65 111 180.941 GA220SB LO 1
         220SE Cabriolet 1951-65 111.023 127.984 GA220SEB LO 1
         220SE Coupe 1959-65 111.021 127.984 GA220SEB LO 1
         220SEB 1959-65 111 127.982 GA220SEB LO 1
         220SEB/C 1951-65 111 127.984 GA220SEB LO 1
         230 123.023 115.954 722.1 765.706
         230 1965-66 110 180.945 GA230 LO 1
         230 1967-72 114.015 180.954 722.2 L1Z/LS75/765.706
         230 1973-78 115.017 115.951 716/722.1 L1Z/765.706
         230S 1965-68 111 180.945 GA220B,SB LO 1

         MERCEDES-BENZ ACRONYMS
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING

         230SL 1963-68 113.042 127.981 GA230SL LO 1
         240D 1973-75 115.117 616.916 716/722.1 L1Z
         240D 1976-85 123.123 616.912 716.0,.2/722.1 L1Z/765.706
         250 1967-69 114.010 114.920 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250 1970-75 114.011 130.923 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250C 1969-75 114.023 130.923 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250D 1986-93 124.125 602.912 722.414 765.904
         250S 1963-68 108 108.920 GA230SL LO 1
         250SE 1965-68 108 129.980 GA230SL LO 1
         250SE Cabriolet 1965-68 111.023 129.980 GA230SL LO 1
         250SE Coupe 1965-68 111.021 129.980 GA230SL LO 1
         250SL 113.043 129.982 LO 1
         260E 1985-88 124.026 103.940 KE 717.4/722.4 LSC068/O068
         280 1972-76 114.060 110.921 722.1 L1Z/LS75/765.706
         280C 1972-76 114.073 110.921 716/717/722.1 L1Z/LS75/765.706
         280CE 1977-85 123.053 110.984 K 716.0/722.1 765.706
         280E 1976-85 123.033 110.984 K 716.0/722.1 765.706
         280S 1967-72 108.016 130.920 722.2 L1K/LS75
         280S 1972-80 116.020 110.922 716/722.1 765.706
         280SE 1967-72 108.018 130.980 722.2 L1K/LS75
         280SE 1972-80 116.024 110.985 716.0/722.1 765.706
         280SE 3.5 Cabriolet 111.025 116.980 LO 1
         280SE 3.5 Coupe 111.024 116.980 LO 1
         280SE 4.5 1971-72 108.067 117.984 722.0 LS75
         280SE Cabriolet 111.025 130.980 LO 1
         280SE Coupe 111.024 130.980 LO 1
         280SEL 108.019 130.980 722.2 L1K/LS75
         280SEL 4.5 1971-72 108.068 117.984 722.0 LS75
         280SL 113.044 130.983 LO 1
         300CD 1977-80 123.150 617.912 722.1 765.706
         300CD Turbo 1982-85 123.153 617.952 722.3/.4 765.706
         300CE 1987-89 124.050 103.983 KE 717.4/722.3 LS68
         300CE 1990-92 124.051 104.980 KE 717.4/722.3 LSH068/C068
         300CE 1993-96 124.052 104.992 HFM 717.4/722.369 765.908
         300CE Cabriolet 1993-96 124.066 104.992 HFM 717.4/722.369 765.904
         300D 1975 115.114 617.910 716/722.1 L1Z
         300D 1976-85 123.130 617.912 716.0/722.1 765.706

         MERCEDES-BENZ ACRONYMS
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING

         300D 2.5Turbo 1988-93 124.128 602.962 717.4/722.4 765
         300D Turbo 1982-85 123.130 617.952 722.3/.4 765.706
         300D Turbo 1985- 124.133 603.960 722.3 LS68
         300E 1985-92 124.030 103.983 KE 717.4/722.3 765
         300E 1993-96 124.032 104.992 HFM 722.369 765.904
         300E 2.6 1985-92 124.026 103.940 KE 717.4/722.4 765
         300E 2.8 1985-93 124.028 103.942 KE 717.4/722.4 765.904
         300E 4MATIC 1987-93 124.230 103.985 KE 717.4/722.342 765.906
         300SD Turbo 1978-80 116.120 617.950 722.1 765.706
         300SD Turbo 1981-85 126.120 617.951 722.3 765.706
         300SD Turbo 1992-93 140.134 603.971 722.367 765.940
         300SDL Turbo 1985-88 126.125 603.961 722.3 765.706
         300SE 1961-65 112 189 GA300SE,-E,-EH DB
         300SE 1985-92 126.024 103.981 KE 717.4/722.351 765.706
         300SE 1992-93 140.032 104.990 KE 722.502 765.940
         300SE/C 1961-67 112 189 GA300SE,-E,-EH DB
         300SEB 1965-72 108 189 GA300SE-EH DB
         300SEL 109.016 130.981
         300SEL 1966-68 109 189 GA300SE-EH DB
         300SEL 1985-92 126.025 103.981 KE 717.431/722.319 765.706
         300SEL 3.5 1969-72 109.056 116.981 722.2 LS75
         300SEL 4.5 1971-72 109.057 117.981 722.0 LS75
         300SEL 6.3 1967-72 109.018 100.981 K4A050 LS75
         300SL 1988-93 129.061 103 KE 722.500 765.907
         300SL-24 1990-92 129.061 104.981 KE 722.500 765.907
         300TD 1978-85 123.190 617.912 716.0/722.1 765.706
         300TD Turbo 1981-84 123.193 617.952 722.3/.4 765.706
         300TD Turbo 1985- 124.193 603.960 722.3 LS68
         300TE 1985-93 124.090/.092 103.983 KE 717.4/722.369 765.904
         300TE 4MATIC 1987-93 124.290 103.985 KE 717.4/722.342 765.906
         350SD Turbo 1989-6/91 126.134 603.970 722.361 765.706
         350SDL Turbo 1989-6/91 126.135 603.970 722.361 765.706
         380SE 1985-89 126.032 116.963 722.3 765.706
         380SEC 1985- 126.043 116.983 722.3 765.706
         380SEL 1980-84 126.033 116.961 722.3 765.706
         380SEL 1985-89 126.033 116.963 722.3 765.706
         380SL 1980-89 107.045 116.960 722.3 765.706

         MERCEDES-BENZ ACRONYMS
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING

         380SLC 1980-89 107.025 116.960 722.3 765.706
         400E 1990-93 124.034 119.975 LH 722.354 765.921
         400SE 7/91- 140.042 119.971 LH 722.3
         400SEL 1992-93 140.043 119.971 LH 722.366 765.940
         420SEL 1985-6/91 126.035 116.965 KE 722.351 765.706
         450SE 1972-73 116.032 117.983 722.0 765.706
         450SE 1974-80 116.032 117.986 722.0 765.706
         450SEL 1972-73 116.033 117.983 722.0 765.706
         450SEL 1974-80 116.033 117.986 722.0 765.706
         450SL 1971-74 107.044 117.982 722.0 765.706
         450SL 1975-80 107.044 117.985 722.0 765.706
         450SLC 1971-74 107.024 117.982 722.0 765.706
         450SLC 1975-80 107.024 117.985 722.0 765.706
         500E 1993 124.036 119.974 LH 722.365 765.921
         500SEC -1992 126.044 117.965 KE 722.356 765.706
         500SEC 1992-93 140.070 119.970 LH 722.370 765.940
         500SEL 1985-6/91 126.037 117.963 KA 722.311 765.706
         500SEL 1992-93 140.051 119.970 LH 722.370 765.940
         500SL 1990-92 129.066 119.960 KE 722.3 LSG068
         500SL 1992-93 129.067 119.972 LH 722.364 765.907
         560SEC 1985- 126.045 117.968 KE 722.350 765.706
         560SEL 1985- 126.039 117.968 KE 722.350 765.706
         6.9 1975 116.036 100.985 722.0 765.706
         600 1964- 100.012 100.980 K4A050 LS75
         600 1964- 100 100 GA600 DB
         600 1990-93 129.076 120.981 LH 722.3 LSG068
         600 Long 4 Door 1964- 100.014 100.980 K4A050 LS75
         600 Long 6 Door 1964- 100.016 100.980 K4A050 LS75
         600SEC 1992-93 140.076 120.980 LH 722.362 765.940
         600SEL 1992-93 140.057 120.980 LH 722.362 765.940
         600SL 1990-93 129.076 120.981 LH 722.362 765.907
         C180 1994- 202.018 111.920 PMS 717.416/722.421 765.950
         C200D 1994- 202.120 601.913 717.416/722.425 765.950
         C220 1994-96 202.022 111.961 HFM 722.423 765.950
         C220D 1994 202.121 604.910 EVE 717.416/722.426 765.950
         C230K 1997-99 202.023 111.974 ME 2.1 722.600 765.950
         C250D 1994 202.125 605.910 ERE 717.417/722.427 765.950

         MERCEDES-BENZ ACRONYMS
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING

         C280 1994-96 202.028 104.941 HFM 722.424 765.950
         C280 1997- 202.028 104.941 HFM 722.604 765.950/765.922
         C280 1998-99 202.029 112.920 ME-2.0 722.606 765.950
         C36AMG 1996-97 202.028 104.941 HFM 722.604 765.922
         C36AMG 1996-96 202.028 104.941 HFM 722.424 765.922
         C43 AMG 1998-99 202.033 113.944 ME 2.0 722.631 765.
         CL500 (Coupe) 1996-97 140.070 119.980 ME 1.0 722.620 765.940
         CL500 S500 (Coupe) 1996-97 140.070 119.970 ME 1.0 722.620 765.940
         CL600 S600 1996-98 140.076 120.982 ME 722.621 765.940
         CLK320 (COUPE) 1998 208.365 112.940 ME 2.0 722.607 765.952
         E250D 1992-94 124D25 602
         E250D Turbo 1988-95 124D25 602
         E280 1994-95 124.028 104.942 HFM 722.433/722.504 765.904
         E300 1994-95 124.230 103.985 KE 722.342 765.906
         E300 TURBO DIESEL 1998 210.025 606.982 722.608 768.002
         E300D 1994-95 124.131 606.910 722.4/722.435 765.904
         E300D TURBO 1994-95 124.133 603.960 722.4/722.317 765.904
         E300D 1997-99 210.020 606.912 722.600 768.003
         E300TD TURBO 1994-95 124.193 603.960 722.4/722.317 765.904
         E320 1994-95 124.032/052 104.992 HFM 722.369 765.904
         E320 1996-97 210.055 104.995 HFM 722.605 768.903
         E320 1998-99 210.065/082/265/282 112.941 ME 2.0 722.607/664 768.002/006
         E420 1994-95 124.034 119.975 LH 722.366 765.921
         E420 1996-97 210.072 119.985 ME 1.0 722.625 768.003
         E430 1998-99 210.070 113.940 ME 2.0 722.623 768.002
         E500 1994-95 124.036 119.974 LH 722.370 765.921
         E55 AMG 1999 210 113? ME 2.0 722.6
         ML320 1998-99 163.154 112.942 722.662 ZF.970.402
         ML430 1999 163.1 113. ME 2.0 722.6 ZF.970.402
         S320 1997-98 140.033 (Long) 104.994 HFM 722.605 765.940
         S320 1997-98 140.032 104.994 HFM 722.605 765.940
         S320 1994-96 140.032 104.994 HFM 722.508 765.940
         S320 1996 140.033 (Long) 104.994 HFM 722.508 765.940
         S350 Turbo Diesel 1994-95 140.134 603.971 722.367 765.940
         S420 1994-95 140.043 119.971 LH 722.366 765.940
         S420 1996-97 140.043 119.981 ME 1.0 722.622 765.940
         S430 1998 208. 113. ME 2.0 722.6
         MERCEDES-BENZ ACRONYMS
         MODEL YEARS CHASSIS ENGINE TRANSMISSION STEERING
         S500 (Coupe) 1994-95 140.070 119.970 LH 722.3 765.940
         S500 1994-95 140.051 119.970 LH 722.370 765.940
         S500 1996-98 140.051 119.980 ME 1.0 722.620 765.940
         S600 1996-97 140.057 120.982 ME 1.0 722.621 765.940
         S600 1994-95 140.057 120.980 LH 722.362 765.940
         SL320 1994-96 129.063 104.991 HFM 722.507 765.907
         SL320 1997 129.063 104.991 HFM 722.605 765.907
         SL500 1994-95 129.067 119.972 LH 722.364 765.907
         SL500 1996-99 129.067 119.982 ME 1.0 722.620 765.907
         SL600 1994-95 129.076 120.981 LH 722.362 765.907
         SL600 1996-98 129.076 120.983 ME 1.0 722.621 765.907
         SLK230 1998-99 170.447 111.973 ME 2.1 722.605 765.951
         SLK430 1999 170.4 113. ME 2.0 722.6

         Mercedes Benz USA Model Identifier
         Model Years Chassis Engine Transmission Steering

         190C 1961-65 110 121.924 GA190C LO1
         190D2.2 1984-85 201.122 601.921 717.4/722.4 LO75Z/68
         190D2.5 1986-89 201.126 602.911 717.4/722.4 LS68
         190D2.5TRUBO 1987- 201.128 602.961 722.4 LS68
         190DC 1961-65 110 621.912 GA190DC LO1
         190E2.3 1982-86 201.024 102.961K 717.4/722.4 LS68
         190E2.3 1982-86 201.024 102.985KE 717.4/722.4 LO1
         190E2.3 1987-93 201.028 102.985KE 717.413/722.408 LS68
         190E2.3-16V 1984-87 201.034 102.983KE 717.4/722.4 LS68
         190E2.3-16V 1988-93 201.025 102.983KE 717.4/722.4 765.903
         190E2.6 1986-93 201.029 102.942KE 717.432/722/409 765.9
         200 1965-68 110 121.940 GA190C 765.9
         200CE 1990-93 124.021 102KE 717.4/722.4 765.903
         200D 1965-68 110 621.918 GA190DC LO1
         200E 1993 124.021 102.963KE 717.4/722.4 765.905
         200TE 1988-92 124.021 102.KE 717.4/722.4 765.905
         220 1967-72 115.010 115.920 722.1 L1Z/LS75/765.706
         220B 1959-65 111 180.940 GA220B LO1
         220D 1967-72 115.110 615.912 722.2 L1Z/LS75/765.706
         220SB 1951-65 111 180.941 GA220SB LO1
         220SECabriolet 1959-65 111.023 127.984 GA220SEB LO1
         220SE Coupe 1959-65 111.021 127.984 GA220SEB LO1
         220SEB 1951-65 111 127.982 GA220SEB LO1
         220SEB/C 1951-65 111 127.984 GA220SEB LO1
         230  123.023 115.954 722.1 765.706
         230 1965-66 110 180.945 GA230 LO1
         230 1967-72 114.015 180.954 722.2 L1Z/LS75/765.706
         230 1973-78 115.017 115.951 716.722.1 L1Z/765.706
         230S 1965-68 111 180.945 GA220B,SB LO1
         230SL 1963-68 113.042 127.981 GA230SL LO1
         240D 1973-75 115.117 616.916 716/722.1 L1Z
               
         240D 1976-85 123.123 616.912 716.0,.2/722.1 L1Z/765.706
         250 1967-69 114.010 114.920 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250 1970-75 114.011 130.923 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250C 1969-75 114.023 130.923 722.2 L1Z/LS75/765.706
         250D 1986-93 124.125 602.912 722.414 765.904
         250S 1963-68 108 108.920 GA230SL LO1
         250SE 1965-68 108 129.980 GA230SL LO1
         250SE Cabriolet 1965-68 111.023 129.980 GA230SL LO1
         250SE Coupe 1965-68 111.021 129.980 GA230SL LO1
         250SL  113.043 129.982  LO1
         260E 1985-88 124.026 103.940KE 717.4/722.4 LSC068/O068
         280 1972-76 114.060 110.921 722.1 L1Z/LS75/765.706
         280C 1972-76 114.073 110.921 716/717/722.1 L1Z/LS75/765.706
         280CE 1977-85 123.053 110.984K 716.0/722.1 765.706
         280E 1976-85 123.033 110.984K 716.0/722.1 765.706
         280S 1967-72 108.016 130.920 722.2 L1K/LS75
         280S 1972-80 116.020 110.922 716.0/722.1 765.706
         280SE 1967-72 108.018 130.980 722.2 L1K/LS75
         280SE 1972-80 116.024 110.985 716.0/722.1 765.706
         280SE3.5Cabriolet 111.025 116.980  LO1
         280SE3.5Coupe  111.024 116.980  LO1
         280SE 4.5 1971-72 108.067 117.984 722.0 LS75
         280SE Cabriolet  111.025 130.980  LO1
         280SE Coupe  111.024 130.980  LO1
         280SEL  108.019 130.980 722.2 L1K/LS75
         280SEL 4.5 1971-72 108.068 117.984 722.0 LS75
         280SL  113.044 130.983  LO1
         300CD 1977-80 123.150 617.912 722.1 765.706
         300CD Turbo 1982-85 123.153 617.952 722.3/.4 765.706
         300CE 1987-89 124.050 103.983KE 717.4/722.3 LS68
               
         300CE 1990-92 124.051 104.980KE 717.4/722.3 LSH068/C068
         300CE 1993-96 124.052 104.992HFM 717.4/722.369 765.908
         300CE Cabriolet 1993-96 124.066 104.992HFM 717.4/722.369 765.904
         300D 1975 115.114 617.910 716/722.1 L1Z
         300D 1976-85 123.130 617.912 716.0/722.1 765.706
         300D 2.5Turbo 1988-93 124.128 602.962 717.4/722.4 765
         300D Turbo 1982-85 123.130 617.952 722.3/.4 765.706
         300D Turbo 1985- 124.133 603.960 722.3 LS68
         300E 1985-92 124.030 103.983KE 717.4/722.3 765
         300E 1993-96 124.032 104.992HFM 722.369 765.904
         300E 2.6 1985-92 124.026 103.940KE 717.4/722.4 765
         300E 2.8 1985-93 124.028 103.942KE 717.4/722.4 765.904
         300E 4MATIC 1987-93 124.230 103.985KE 717.4/722.342 765.906
         300SD Turbo 1978-80 116.120 617.950 722.1 765.906
         300SD Turbo 1981-85 126.120 617.951 722.3 765.906
         300SD Turbo 1992-93 140.134 603.971 722.367 765.940
         300SDL Turbo 1985-88 126.125 603.961 722.3 765.906
         300SE 1961-65 112 189 GA300SE,-E,-EH DB
         300SE 1985-92 126.024 103.981KE 717.4/722.351 765.706
         300SE 1992-93 140.032 104.990LH 722.502 765.940
         300SE/C 1961-67 112 189 GA300SE,-E,-EH DB
         300SEB 1965-72 108 189 GA300SE,-EH DB
         300SEL  109.016 130.981  
         300SEL 1966-68 109 189 GA300SE-EH DB
         300SEL 1985-92 126.025 130.981KE 717.431/722.319 765.706
         300SEL 3.5 1969-72 109.056 116.981 722.2 LS75
         300SEL 4.5 1969-72 109.057 117.981 722.0 LS75
         300SEL 6.3 1971-72 109.018 100.981 K4A050 LS75
         300SL 1988-93 129.061 103KE 722.500 765.907
         300SL-24 1990-92 129.061 104.981KE 722.500 765.907
         300TD 1978-85 123.190 617.912 716.0/722.1 765.706
         300TD Turbo 1981-84 123.193 617.952 722.3/.4 765.706
         300TD Turbo 1985- 124.193 603.960 722.3 LS68
         300TE 1985-93 124.090/.092 103.983KE 717.4/722.369 765.904
               
         300TE 4MATIC 1987-93 124.290 103.985KE 7174/722.342 765.906
         350SD Turbo 1989-6/91 126.134 603.970 722.361 765.706
         350SD Turbo 1989-6/91 126.135 603.970 722.361 765.706
         380SE 1985-89 126.032 116.963 722.3 765.706
         380SEC 1985- 126.043 116.983 722.3 765.706
         380SEL 1980-84 126.033 116.961 722.3 765.706
         380SEL 1985-89 126.033 116.963 722.3 765.706
         380SL 1980-89 107.045 116.960 722.3 765.706
         380SLC 1980-89 107.025 116.960 722.3 765.706
         400E 1990-93 124.034 119.975LH 722.354 765.921
         400SE 1992-93 140.042 119.971LH 722.3 
         400SEL 1992-93 140.043 119.971LH 722.366 765.940
         420SEL 1985-6/91 126.035 116.965KE 722.351 765.706
         450SE 1972-73 116.032 117.983 722.0 765.706
         450SE 1974-80 116.032 117.986 722.0 765.706
         450SEL 1972-73 116.033 117.983 722.0 765.706
         450SEL 1974-80 116.033 117.986 722.0 765.706
         450SL 1971-74 107.044 117.982 722.0 765.706
         450SL 1975-80 107.044 117.985 722.0 765.706
         450SLC 1971-74 107.024 117.982 722.0 765.706
         450SLC 1975-80 107.024 117.985 722.0 765.706
         500E 1993 124.036 119.974LH 722.365 765.921
         500SEC -1992 126.044 117.965KE 722.356 765.706
         500SEC 1992-93 140.070 119.970LH 722.370 765.940
         500SEL 1985-91 126.037 117.963KA 722.311 765.706
         500SEL 1992-93 140.051 119.970LH 722.370 765.940
         500SL 1990-92 129.066 119.960KE 722.3 LSG068
         500SL 1992-93 129.067 119.972LH 722.364 765.907
         560SEC 1985- 126.045 117.968KE 722.350 765.706
         560SEL 1985- 126.039 117.968KE 722.350 765.706
         6.9 1975 116.036 100.985 722.0 765.706
         600 1964- 100.012 100.980 K4A050 LS75
         600 1964- 100 100 GA600 DB
         600 1990-93 129.076 120.981LH 722.3 LSG068
               
         600 Long 4Door 1964- 100.014 100.980 K4A050 LS75
         600 Long 4Door 1964- 100.016 100.980 K4A050 LS75
         600SEC 1992-93 140.076 120.980LH 722.362 765.940
         600SEL 1992-93 140.057 120.980LH 722.362 765.940
         600SL 1990-93 129.076 129.980LH 722.262 765.907
         C180 1994- 202.018 111.920PMS 717.416/722.421 765.950
         C220D 1994- 202.120 601.913 717.416.722.425 765.950
         C220 1994-96 202.022 111.961HFM 722.423 765.950
         C220D 1994 202.121 604.910EVE 717.416/722.426 765.950
         C230 1997-98 202.023 111.974ME2.1 722.600 765.950
         C230 1999-2000 202.024 111.975ME2.1 722.600 765.950
         C230 Kompressor 2001- 202.747 111.981ME 722.616 
         C240 2001 203.061 112.912ME2.8 716.6/722.696 
         C240 4Matic 2001 203.081 112.912ME2.8 716.6/722.667 
         C250D 1994 202.125 605.910ERE 717.417/722.427 765.950
         C280 1994-96 202.028 104.941HFM 722.424 765.950
         C280 1997- 202.028 104.941HFM 722.604 765.950/765.922
         C280 1998-99 202.029 112.920ME2.0 722.606 765.950
         C320 2001 203.064 112.946ME2.8 722.618 
         C320 2001 203.264 112.946ME2.8 722.633 
         C320 4 Matic 2002 203.084 112.946ME2.8 622.668 
         C320 4 Matic 2002 203.284 112.912ME2.8 722.668 
         C32 AMG Komp 2002 203.065 112.961 722.633 
         C36 AMG 1996-97 202.028 104.941HFM 722.604 765.922
         C36 AMG 1996-96 202.028 104.941HFM 722.424 965.922
         C43 AMG 1998-99 202.033 113.944ME2.0 722.631 765.950
         CL500(Coupe) 1996-99 140.070 119.980ME1.0 722.620 765.940
         CL500(Coupe) 2000 215.375 113.960ME2.0 722.633 965.9
         CL500(Coupe) 2001- 215.375 113.960ME2.8 722.633 968.012
         CL500AMG 2001- 215.373 113.960ME2.8  
         CL55AMG Komp 2002 215.374 113.991 722.636 
         CL600 S600 1996-98 140.076 120.982ME1 722.621 765.940
         CL600  215.376 275.95 722.649 
               
         CL600  215.378 137.970 722.628 
         CLK320(Coupe/Cabrio) 1998-2001 208.365/465 112.940ME2.0 722.607 765.952
         CLK320 2002- 209.365 112.946 722.618 
         CLK430(Coupe) 1999-2001 208.370/.470 113.944/943ME2.0 722.6 765.952
         CLK500 2002- 209.275 113.968 722.633 
         CLK55 2001 208.374 113.984ME2.8 722.636 
         E250D 1992-94 124.025 602  
         E250D Turbo 1988-95 124.025 602  
         E280 1994-95 124.028 104.942HFM 722.433/722.504 765.904
         E300 1994-95 124.230 103.985KE 722.342 765.906
         E300Turbo Diesel 1998-99 210.025 606.962IFI 722.608 768.002
         E300D 1994-95 124.131 606.910 722.4/722.435 765.904
         E300D Turbo 1994-95 124.133 603.960 722.4/722.317 765.904
         E300D 1997 210.020 606.912IFI 722.600 768.003
         E300D Turbo 1994-95 124.193 603.960 722.4/722.317 765.904
         E320 1994-95 124.032/052 104.992HFM 722.369 765.904
         E320 1996 210.055 104.995HFM 722.605 768.903
         E320 1997 210.055 104.995ME2.1 722.605 768.903
         E320Sedan/4-matic 1998-99 210.065/082 112.995ME2.0 722.607/664 768.002
         E320Sedan/4-matic 1998-99 210.265/282 112.995ME2.0 722.607/664 768.006
         E320Sedan/4-matic 2001 210.065/082 112.941ME2.8 722.607/664 768.002
         E320Sedan/4-matic 2001 210.265/282 112.941ME2.8 722.607/664 768.006
         E420 1994-95 124.034 119.975LH 722.366 765.921
         E420 1996-97 210.072 119.985ME1.0 722.625 768.003
         E430 1998-99 210.070 113.940ME2.0 722.623 768.002
         E430Sedan/4matic 2001 210.070/083 113.940ME2.8 722.623 768.002/-
         E500 1994-95 124.036 119.974LH 722.370 765.921
         E500 2002 211.070 113.967 722.633 
         E55 AMG 1999 210 113?ME2.0 722.6 
         E55 AMG 2001 210.074 113.980ME2.8 722.6 
         ML320 1998-99 163.154 112.942 722.662 ZF.970.402
               
         ML430 1999 163.1 113.ME2.0 722.6 ZF.970.402
         ML55 2000 163 113ME2.0 722.6 
         S320 1994-96 140.032 104.994HFM 722.508 765.940
         S320 1997-99 140.032 104.99?ME2.1 722.605 765.940
         S320 1996 140.033(Long) 104.994HFM 722.508 765.940
         S320 1997-99 140.033(Long) 104.99?ME2.1 722.605 765.940
         S350Tuobro Diesel 1994-95 140.134 603.971 722.367 765.940
         S420 1994-95 140.043 119.971LH 722.366 765.940
         S420 1996-99 140.043 119.981ME1.0 722.622 765.940
         S430 1998-99 140.0 113.ME2.0 722.6 
         S430 2000 220.170 113.941ME2.0 722.6 
         S430 2001 220.170 113.941ME2.8 722.632 
         S500(Coupe) 1994-95 140.070 119.970LH 722.3 765.940
         S500(Coupe) 1996-98 140.070 119.970ME1.0 722.620 765.940
         S500 1994-95 140.051 119.970LH 722.370 765.940
         S500 1996-99 140.051 119.980ME1.0 722.620 765.940
         S500 2000 220.175 113.960ME2.0 722.6 
         S500 2001 220.175 113.960ME2.8 722.6 
         S55AMG 2002 220 113 722.6 
         S600 1994-95 140.057 120.980LH 722.362 765.940
         S600 1996-99 140.057 120.982ME1.0 722.621 765.940
         S600 2000-2001 220.178 120.982ME1.0 722.621 765.940
         S600lg 2002- 220.178 137.970 722.628 
         SL280 1994-96 129.058 104.943HFM 722 
         SL280 1997-99 129.058 104.94ME2.1 722 
         SL320 1994-96 129.063 104.991HFM 722.507 765.907
         SL320 1997 129.063 194.991HFM 722.605 765.907
         SL500 1994-95 129.067 119.972LH 722.364 765.907
         SL500 1996-98 129.067 119.982ME1.0 722.620 765.907
         SL500 1999-2001 129.068 113.961ME2.0 722.620/.624 765.907
         SL500 2002- 230.475 113.963 722.633 
         SL600 1994-95 129.076 120.981LH 722.362 765.907
         SL600 1996-2001 129.076 120.983ME1.0 722.621 765.907
         SL600 2003 230 137 722.6 

         Sursa: http://bbs.cbnbcar.com/dispbbs.asp?b...&skin=0&Star=1
         sau
         aici de la pagina nr.164 cele de mai sus in tabel http://www.motodok.com/Documentation.../cs1000-mb.pdf , si multe altele.
         Last edited by orca; 04-24-2008, 00:53 AM.
         .. _______ ..
         o/_____\o
         (Oo\=i=/oO)
         .U.......U.
         Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
         http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

         Comment


         • #10
          Unde cautam VIN-ul?

          Vreau sa ma uit si eu, de curiozitate, daca gasesc informatii despre masina mea dupa VIN.
          Pe ce site-uri as putea incerca?

          Comment


          • #12
           Mda, masina mea e fabricata cu putin inainte de 1980.
           Probabil ca nu existau oameni pe vremea aia.

           Comment


           • #13
            Zi-mi VIN-ul ca poate te ajut eo cu ceva informatii.

            Comment


            • #14
             11501510013737

             Comment


             • #15
              Tot pe site-ul rusesc se gaseste si o reprezentare vizuala a tipurilor si a perioadei de fabricatie:

              http://old.mbclub.ru/mb/models/?lng=eng

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF