Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cât ghinion să ai ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Undeva la 500 Euro gasesti Vibrochen SH in stare foarte buna,inspectat visual de un mecanic bun,plus cuzineti biela/palier noi OEM ,care costa destul de putin,plus manopera si iesi destul de ieftin!
    Dar tine cont si de ce a spus colegul nostru cl600 ,masina avea 550K in 2018,reviziile cam tarziu facute.....uzura in motor poate fi avansata....si in acest caz,recomand si un set de segmenti OEM si o sa fie destul de Ok dupa!

    Comment


    • #62
      Va salut,cineva mai sus zicea despre faptul ca odata dati inapoi km unei masini acest fapt afecteaza destul de grav managementul masinii(calculator,senzori,cutie viteze etc).Are cineva rabdare sa ne explice putin fenomenul va rog? Eu sunt intr-o situatie aproximativ asemanatoare,-200k km mai putin pe ceas decat in realitate.Dar cu ajutorul unui coleg de pe forum am aflat istoria masinii,am vazut ca a avut servisarea destul de regulat iar dupa asta am inceput si eu sa ma ocup de ea oferindu-i tot ce are nevoie(dupa ce am studiat acest forum).Momentan a mea are 420 mii si inafara de galeria de admisie schimbata recent,alternator si un senzor de impact cu contactele corodate nu i-am dat decat consumabilele(or sa mai pice ele banuiesc).Merge foarte bine,o iubesc si sunt mandru de ea(stiu suna ciudat).Din pacate la fel am ales-o atunci cu inima,fara prea mult rationament si era cat pe ce sa o patesc precum colegul initiator al topicului.

      Comment


      • #63
        Colegul "patit" a pus niste fotografii ale masinii. Din fotografii, am zis in gand - "echipare classic", vopsita negru (ca prinde bine pe cremul unt);

        Colegul DMT a facut o mentiune interesanta, dar a trecut neobservata - "arata-ne interiorul" ; dar nimeni nu a zis nimic.

        Ajungem la concluzia ca 6500 EUR este deja prea mult pentru un taxi de 550,000 km si prea putin pentru un W212 bun, istoric controlat, intretinut, nerulat 24/24h cu schimburi de 3 soferi.


        Daca as fi in locul patitului, as culege cat mai multe inscrisuri (cele mai puternice probe intr-o instanta):
        - deviz service, constatare cu data imediat dupa achizitie
        - istoric automobil
        - fotografii
        - data contractului de vanzare-cumparare

        Nu sunt de pregatire jurist, dar pare o speta de abuz de incredere si inselaciune. Orice judecator il va considera pe "patitul" nostru cumparator-de-buna-credinta.
        Un verdict ar trebui, imi dau doar cu parerea, repunerea in situatia initiala. Adica despagubire si rambursare.

        Dar doar colegul nostru patit, dupa ce se vede cu un avocat ,poate cu mai multi, va putea sa-si aproximeze cel mai bine sansele.

        In incheiere, reiau o vorba veche de pe acest forum :
        "cel mai scump mercedes este cel mai ieftin mercedes care-l gasesti la vanzare"
        1963 Simson SR2E
        1990 Mercedes W124 250d
        2001 Mercedes W210 200K
        2005 Mercedes W211 220cdi
        2018 Suzuki Baleno

        Comment


        • #64
          Mașina vine din Spania, unde Taxi este nativ, negru sau alb.
          In Spania, manipularea km se pedepsește penal ( direct închisoare) și civil ( se calculează daunele financiare). Probabil exact la fel ca în Germania, Italia și bineînțeles România.

          Acum însă apare partea ce nu s-a învățat în școlile publice. Ce a fost mai întâi? Oul sau găina? Drepturile sau obligațiile...


          http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


          www.mbretrofit.ro

          Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

          Comment


          • #65
            Bună nu am întrat de câteva zile nu am vazut ce sa mai aflat, pentru colegi care spun să merg în instanță am vorbit cu mai mulți avocații, nu are niciun un rost este cuvântul ei contra cuvântului meu ...."poate spune simplu mă dar eu ți-am zis că are o problemă " așa ne am înțeles și nu pot demonstra cu nimic că nu e așa... câștigă cu orce banalitate mai cheltui bani aiurea și acolo .....
            Nu vreau să revând mașina nu mă scoateti pe mine rau :-)) dacă voiam asta sigur nu puneam poze cu nr si nu puneam win,
            Poze cu interiorul am mai zis nu am apucat sa fac si mașina e la service destul de departe de mine dar cand apuc fac poze și cu interiorul.
            domnul cl600
            Mulțumesc pentru informați măcar știu ce am luat.
            Eu m-am impăcat cu ideea o să ii schimb motorul cu prima ocazie când dispun de bani necesarii. Si poate atunci voi fi un posesor de w212 fericit .

            Comment


            • #66
              Eu nu sunt bișnițar nu am vândut niciodată vreo masina.
              am avut masini ieftine care mi le am permis, Dacia nova 1995 Fiat coupe 1996, Seat cordoba 1994 , care după ce se sau stricat și reparația depăsea pretul masini le am dat la pret de fier vechi și le am radiat și acum mai detin un Ford mondeo Mk3 din 2002 care are probleme la injectoare și am considerat că mai bine schimb mașina decât se investesc in Ford, și asa am cumparat mercedesul pt că mi-am împlinit un vis, adică asta am vrut. Am mai spus sunt un simplu om. Fără intenți rele .....
              Dacă considerați ca topicul trebuie sters , sergețil. Eu am vrut doar să imi spun povestea sa primesc niste sfaturi pt ce să fac in continuare .....si să obtin informați despre mașină .
              Le am primit pe toate eu sunt mulțumit. Și nu vă temeți eu nu vreau să păcălesc pe nimemi nu vreau să vând mașina și dacă va veni timpul să o dau cumparatorul va ști toată povestea. Eu nu aș putea dormi dacă i-as trage țeapă cuiva ....!
              Eu am facut precizarile ca nu a fost taxi si nu a avut km dați inapoi din raportarea Carvertical.
              Cl600 dacă îmi poți da de unde ai aflat datele astea ți-aș mulțumi foarte frumos .

              Comment


              • #67
                Nu esti primul care afla km reali ai masinii pe acest forum .

                Te sfatuiesc sa iei de bun ce a zis CL600. Acelasi lucru il aflai si tu daca mergeai cu masina la o simpla verificare la reprezentanta. O poti face chiar si acum cu actele care atesta ca esti proprietar.
                Cat timp masina a fost servisat-a in reteaua MB , este disponibil istoricul pe serverul fabricantului .

                Masina posibil sa aiba stocati km pe undeva ....dar chiar nu mai are importanta.

                Mai mult ca sigur ca pe seria ta de caroserie apare " echipare taxi " din fabrica . Masinile sunt comandate din fabrica cu echipare taxi, mai vine ceva in portbagaj, meniu in ceasuri , antena pe plafon , tapiterie specifica , scaune copil integrate in bancheta , plus convertizor cutie si alte subansamble specifice , banuiesc ca si motorul este cel de 136 cp .

                Noi ne-am convins , acuma ramane sa o faci si tu .

                Ps: popikneamtu : fenomenul probabil are legatura cu DPF , distributie , cutie etc . Masina trebuie dusa la un atelier specializat si adusi km la adevarata lor valoare pt a functiona la parametri.

                Comment


                • #68
                  Ai dat banii degeaba pe car vertical.
                  Baga raportul aici, dar e penibil sa nu spuna ca a fost taxi.

                  La reprezentanta iti spunea asta de pe datacard si cred ca tot gratis, dar aveai nevoie de prezenta proprietarului.
                  De cumva nu vroia era semn clar sa treci la urmatoarea.

                  Mercedes VIN decoder will check your Mercedes VIN and show you full vehicle specification

                  Un simplu vin decoder te lamurea gratis:
                  Chestii inetresante din el:
                  Preinst. For 2-Way Radio Hands-Free System
                  Emergency Alarm For Taxi/Rental Vehicle
                  Taxi Version, International
                  333 Special Instrument Panel
                  334 Two-Way Radio Retainer In Glove Compartment
                  335 Two-Way Radio Mount In Boot
                  336 Basic Fitting For Taximeter Installation
                  338B
                  356 Roof Aerial For Taxi Two-Way Radio
                  Si multe altele care le puteai afla gratis.
                  Pacat ca nu ai cerut parerea pe forum sau pe un grup de FB ca te lamurea lumea instant ca e taxi si mai mult de 5mii nu merita pt ca la sub 200k garantat e samsarit.

                  Ai tu o parerea f buna probabil despre omul ala, ti-o fi lasat o impresie buna, au ai aflat ce hram poarta.
                  E plin de oameni cu bani cu caractere de 2 lei, asa ca nu te lua dupa ce are omul in gradina.
                  Probabil asa si-a facut si banii...
                  Last edited by Sharky; 12-08-2020, 17:56 PM.

                  Comment


                  • #69
                    Se puteau face multe acum fapta e consumată ....voi schimba motorul....
                    You do not have permission to view this gallery.
                    This gallery has 2 photos.

                    Comment


                    • #70
                      Eu il inteleg pe Straff desi chestia nu e reciproca... Nu e cu suparare,stai linistit...
                      E usor sa iei o asemenea teapa daca ai incredere in oameni, nu ai atatea cunostinte legate de verificarea unei masini, ca multi cei din zona si mai ales vii cu o experienta facuta pe masini vechi de la care nu se puteau afla multe....
                      Important pentru el ar fi sa asculte si sa ia ce e bun din toate sfaturile care vin...Mare grija ce alegi sa faci mai departe si mai ales pe mana cui te lasi pentru rezolvarea problemei....La fel ca vanzatorii tai cu ganduri bune o sa gasesti si mecanici cu acelasi fel de idei!! Cel putin acum sa poti lua o decizie mai buna ca prima !!!
                      Faza cu "cuvantul lui impotriva ta" si ca "el a spus ca are o problema" nu e valabila atata timp cat nu e scrisa clar in contractul de vanzare !!Dar, nu te incurajez sa iti cheltui banii si energia in aceasta directie deoarece stim bine ce tara e Romania si ce poti obtine de acolo !!!Daca erai in alta situatie, poate......Stima.
                      Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                      Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                      Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                      SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                      https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                      Comment


                      • #71
                        Dacă sunt km reali trecuți in contractul cu Spania și km măsluiți in contractul colegului, treaba e simpla in instanța.
                        Vânzătorul nu poate sa mai spună ca așa a luat mașina.
                        Dar, probabil ca știe mersul și și-a luat toate măsurile.

                        Majoritatea dealerilor străini trec km mașinii in factura sau contract la vânzare.

                        Dacă RAR-ul ar cere și contractul de vânzare-cumpărare sau factura și ar compara cu ce arată in bordul mașinii, s-ar mai împuțina astfel de cazuri.

                        Comment


                        • #72
                          Masina are provenienta Spania !!!Nu spune nimeni ca cel care i-a vandut-o este primul cumparator sau ca are si contractul cu care a venit din Spania !!!Datorita faptului ca in Romania se cere fiscal de la ora la ora pentru orice lucru vandut, marea majoritate a masinilor aduse de afara au un singur contract...al celui care o inmatriculeza !!! Mai exact se face contract direct de la spaniol/portughez/nemt/belgian pe numele romanului care o inmatriculeaza !!Asa, intermediarul scapa de raspundere iar cumparatorul de niste hartii in plus !!!!!
                          Stiu..o sa spui ca tu,altul nu ati cumparat sa ca nu ati face asa ceva !!Aha..... Cand te ia flama ca ai gasit fierul care iti place fix la legalitatea contractului de vanzare te mai gandesti tu.. E usor de gandit la rece, mult mai greu la cald mai ales daca e prima experienta a ta de acest gen....

                          De aceea zic, ca e bine sa expunem toate ipotezele de lucru, pentru ca , pe viitor sa cada cat mai putini in plasa...Bine , asta daca sta cineva sa le citeasca.. si nu se mai inchina toti la Carvertical (bun intr-o anumita masura) si mai ales la toti flokarii de pe Tub care uneori, ce e drept, mai spun si lucruri bune....dar cu masura !! Stima.
                          Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                          Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                          Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                          SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                          https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                          Comment


                          • #73
                            Macar cere banii inapoi de la car vertical, un mail nu strica sa le dai sa le bati obrazul ca nu sunt in stare sa iti spuna ce poti afla gratis de pe net.
                            ​​​​​​
                            ma tem ca din lipsa de informare te ai bazat pe car vertical.

                            Comment


                            • #74
                              Originally posted by Straff View Post
                              Se puteau face multe acum fapta e consumată ....voi schimba motorul....
                              După ce schimbi motorul....ce crezi că va zice cutia...sau ABS, etc?

                              Lasă avocatul ăla bătrân și du'te la poliție... sigur găsești unul mai tinerel care știe să citească.

                              De la anunț, e înșelăciune, sa nu mai vorbim de restul.


                              Spui sa nu te scoatem de râu, dar dacă repari totul, pui km la loc???
                              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                              www.mbretrofit.ro

                              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                              Comment


                              • #75
                                Cl600 eu personal lucrez în M.A.I am vb cu poliția, nu am vb cu un avocat bătrân am vb cu juristul unității... și cu un avocat care a avut caz asemânător plus multe forumuri unde au pățiț aceași chestie....( de la cine am cumparat eu mașina ei au cumparat în 2018, ei pot spune că și ei au luat țeapă la rândul lor) Nu am nici bani necesari să mă duc prin instanța nici timpul nici puterea sufletească.
                                Nu am înteles ce vrei să spui cu faptu să pun km înapoi după ce schimb motorul.... NU VREAU SĂ VÂND MAȘINA ce e așa de greu de înțeles vreau sa o repar pentru mine să mă bucur de ea ....si da nu am nimic in potrivă nici să pun km înapoi chiar și la 700.000 nu are nici o relevanța km parkursi cât timp nu vreau să vând mașina. Ca am in bord 305000 și eu știu ca de fapt sunt multi mai multi nu ma satisface cu nimic numarul mic în bord.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF