Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cum sa iti inmatriculezi masina ca oldtimer?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Salut,

  Subsemnatul mi-am achizitionat o masina din Romania, cu motor destul de marisor.

  Ma folosesc de urmatoarea "facilitate fiscala"
  Pasi:
  1. - am achizitionat masina si in secunda 2 am si declarat-o la fisc; practic ai si obligatia legala de a o declara. Intrucat si vanzatorul a scos-o din evidenta si a declarat ca tu ai achizitonat-o.
  2. - intre timp a inceput restaurarea din temelii
  3. - impozitul curge mai departe, dar va fi scadent la anul pentru anul in curs (practic un an de zile mergi gratis); similar taxe si impozite pentru societati comerciale daca ai; impozitele pentru luna in curs sunt scadente in luna viitoare. Idem Impozit auto. Anul viitor va fi scadent pentru anul in curs.

  Eu in 2-3 luni imi propun sa obtin mentiunea in CIV - "VEHICUL ISTORIC" si cu ea vreau sa merg din nou la fisc pentru a obtine facilitatea la impozit.
  Nu m-am interesat in detaliu, dar exista posibilitatea ca un numar de X luni sa-mi ia impozit normal, apoi diferenta pana la 12 luni sa fiu scutit.
  Dar e posibil sa nu fie asa.
  O sa ma interesez si eu.
  Dar ca sa stau linistit am prevazut in proiect un an de impozit.

  Eu mi-am desfacut masina in reprezentanta pana la metal. Practic acum mai este metalul pe ea si geamurile.
  Am achzitionat-o in Ianuarie si cu putin noroc in 2-3 luni e la strada.
  Repet - pana la metal, o poti urmari posturile mele. S-a lucrat printre picaturi, nu am pus presiune pe oameni. Intre timp a mai fost si epidemia COVID si chiar s-a subtiat ritmul.
  Daca nu iti cumperi o "rugineala" sau o "cazatura accidentata", nu are cum sa dureze 3 ANI o restaurare, decat daca lucrezi tu personal sau nu gasesti piese, etc.


  Tu vei achizitiona masina din UE, sa zicem.
  Pe de o parte va trebui sa faci omologarea si apoi inca o vizita pentru mentiunea VEHICUL ISTORIC.
  Intereseaza-te poate poti faci 2 operatiuni cu aceeasi vizita.
  SFAT -
  1) scoate-ti numerele rosii atunci cand este nevoie de probe mai lungi de drum dupa asamblarea inapoi si ca sa ajungi la RAR.
  2) cu cat e mai veche masina, cu atat sunt piesele mai scumpe.
  In cazul meu, W124 este lejer. Piese pe toate drumurile, oricand pot cumpara o epava donatoare si nu dau bugetul peste cap (nu a fost cazul, dar m-am gandit si la asta)
  Dar am si experienta unei motocliclete care face 57 ani anul acesta si .... e deranj maxim !
  Te-as sfatui sa mergi catre W140 in detrimentul W126.

  Succes si spor in toate !
  1963 Simson SR2E
  1990 Mercedes W124 250d
  2001 Mercedes W210 200K
  2005 Mercedes W211 220cdi
  2018 Suzuki Baleno

  Comment


  • #62
   Multumesc frumos pentru promptitudine.
   Am trei ani intrucat sunt marinar si deh...mare parte plecat de acasa.
   Nu intentionez sa imi iau o epava doar de dragul ca e mai ieftina. Intr-un final tot mai scumpa va fi.
   Da, cu un buget corespunzator si putin noroc, intr-un concediu o pun inapoi pe roti.
   la o adica, asa cum ai spus si tu. A lua in calcul un an de impozit pentru orice eventualitate, nu strica.

   Multumesc inca o data pentru sfaturi. Voia urmari in continuare postarea sa vad ce mai viseaza/realizeaza si altii.

   Si doar de curiozitate, care a fost optiunea ta? Ce masina ai ales?

   Va salut baieti !
   Last edited by Penuasu.M; 07-08-2020, 11:15 AM.

   Comment


   • #63
    Eu am reconditionat masina, fara sa fie inmatriculata. Am adus-o acasa pe platforma si de acolo carata pe unde mai trebuie cu platforma/remorca sau altele. Fiind in aceeasi situatie ca si voi nu am stiut cat o sa dureze tot procesul si am ales sa ramana neinmatriculata. Oricum, daca vrei sa te apuci de ea serios, o desfaci bucati si nu o poti misca pe rotile ei.

    La inmatricularea in regim retro mi-au cerut poze foarte detaliate, de la serii pana la interior/motor/bord/consola/etc + toate actele masinii.
    Intr-un final au zis ca nu sunt ok jantele si a trebuit sa iau ceva table originale.
    Toata povestea a durat vreo luna buna, dupa care a urmat procedura standard cu rar/polizei si restul. La masina platesc doar asigurare momentan, impozit si vinieta sunt 0.

    Comment


    • #64
     Din cate am inteles pana acum:
     • Daca aduc masina din afara o pot tine pe bara pana e gata de retro. Cei de la taxe nu stiu ca mi-am luat masina, o declar/inmatriculez odata cu atestarea.
     • Daca o cumpar din tara, atunci trebuie sa o si declar (implicit impozit) intrucat comorasii stiu cand a survenit schimbarea proprietarului.
     Oricum, in Europa sunt intretinute mai bine. Plus ca mare parte de pe la noi tot de acolo au fost aduse. Doar ca au mai avut parte si de cate un safari pe la noi.

     Necesit ilucidare. Fie ca masina are sau nu numere de inmatriculare, fie ca trece ITP sau nu (pentru a avea drept de circulatie), taxa merge in continuare. Fiindca am preluat-o pe un act de vanzare-cumparare. Iar Zanul Maselut stie unde stau.
     Am inteles corect?

     Repet, ideea este de a nu plati impozit pentru masina in conditiile in care ea va fi complet eviscerata/inutilizabila. Asta e si ideea inmatricularii ca retro. Sa ne bucuram si noi de motoare gurmande fara sa platim un sfert din valoarea masinii pe an. De asa ceva se ocupa statiile de alimentare deja.

     motivul editarii: o cacofonie si cateva majuscule. :-)
     Last edited by Penuasu.M; 07-08-2020, 14:26 PM.

     Comment


     • #65
      Da, ai inteles bine !
      Iei din afara, ai ragazul necesar si lucrezi si 10 ani la dansa.
      Cumperi din tara, timpul curge altfel.

      F.Important:
      - asigura-te ca motorul si cutia sunt cele originale si NU SUNT precum cele pe care le gasesti la noi: W126 500 SEL cu motor de 2.5 Turbo Diesel. N-ai ce cauta la Retromobil cu asa ceva, chiar daca este declarat in CIV si totul a fost facut legal.
      - sa-ti construiesti un buget realist, setat pe maxime si nu pe minime; cand desfaci, oricand apar suprize, de cele mai multe ori neplacute si scumpe. Faptul ca o cumperi din afara, nu reprezinta nicio garantie ca vei avea parte de un proiect facil, totul va curge lin si fara stress.
      - contacteaza reprezentatul tau local RETROMOBIL - intri pe site, vezi echipa si acolo dai de dansul; incepe sa comunici: buna ziua ma numesc .... ce vreau sa fac este...., ce parere aveti, dati-mi un sfat, care-i procedura de atestare, poate iti face legatura cu alti posesori din club cu modele similare, etc. Aici depinde de tine, sa tragi in barca ta un personaj cheie in proiectul tau.

      Succes si spor in toate !
      1963 Simson SR2E
      1990 Mercedes W124 250d
      2001 Mercedes W210 200K
      2005 Mercedes W211 220cdi
      2018 Suzuki Baleno

      Comment


      • #66
       Legat de impozit, orice masina o poti radia din circulatie la politie, apoi cu dovada si cu un act de spatiu de depozitare faci cerere la primarie sa o scoata de la impozit.
       o poti tine de gratis cat vrei tu atat vreme cat nu e pe domeniul public.
       Totodata impozitul se plateste la inceput de an iar datoria revine celui care a avut la momentul respectiv masina.
       ​​​​​
       Asadar nu trebuie sa va faceti griji ca aveti de platit ceva.

       Comment


       • #67
        Si pentru reinmatriculare presupun ca este acelasi proces ca in cazul oricarui alt autoturism.
        Va multumesc frumos baieti pentru elucidare. Sincer, impozitul era singurul impediment care ma oprea sa incep un proiect.
        Am sa revin cand ma apuc de treaba.
        Toate cele bune si drumuri fara incidente!

        Comment


        • #68
         Da, exact.
         Doar ca tu, suplimentar fata pasii mai sus, intrucat cumperi masina din UE, mai ai omologarea la RAR.

         Una peste alta, succes mai departe !
         Vei avea o satifactie de nedescris la final, desi pe parcurs vei avea emotii, vei investi timp si bani, poate vei fugari vre`un mecanic prin hala, aruncand cu cheia franceza dupa el (glumesc !)

         Bafta si spor ! Tine-ne la curent !
         1963 Simson SR2E
         1990 Mercedes W124 250d
         2001 Mercedes W210 200K
         2005 Mercedes W211 220cdi
         2018 Suzuki Baleno

         Comment

         Working...
         X
         Logan | Dacia Logan |Anulare DPF