Originally posted by Cristi Nazarov
View Post
Stiu... ziceam in general!

Toata stima pentru aceasta filozofie simpla despre viata....Vorba cantecului.."Ai nevoie de putine lucruri ca sa fii fericit".Stima.
) sa "ma dau mare". Da, mi-ar placea sa imi pot permite, nu neaparat ultimul model. Nu se poate, asta e realitatea. Mi-as putea lua, dupa cum am zis modele destul de "apreciate" si nu foarte vechi dar implica de asemenea alte costuri (taxe/consumabile/intretinere). Am oare nevoie? Nu, nu am... am nevoie de o masina sa ma duca din A in B, zilnic, toata-ziua... pe drumurile patriei (asa rele cum sunt). Daca mi-as lua un alt model (chiar si daca nu ar fi MB), "mai nou" tot in spatele blocului ar fi parcat iar la firma tot in parcare ar sta... tot acelasi drum l-ar face zilnic. Am prieteni cu masini 2015+, chiar modele premium... cand imi povestesc de intretinere ma iau de cap... (la un Touareg 2017 s-a bulit ceva in consola la CD player/gen.. nu mai retin exact/ scor: 2000 de Euro - noroc ca era pe garantie - pai eu cu 2000 de Euro imi iau 2 W202...
)... si vorbim doar de masini "comune", nu de super-exotice.

Stima.
Bugetul de achizitii a tot crescut, la banii cu care vreau acum sa iau alta as putea deja sa ma bag la un low-budget nou-nout sau in rate. Chiar azi am "esuat" o achizitie... Era ceva fin... MB - s-a dovedit cu Km MANARIT! Ce oameni mai exista... chiar si la masini moderne dau Km inapoi cu nesimtire. Pai la 10K iepurasi poti fi sigur ca am sa verific VIN-ul inainte!!! Cu aceasta ocazie ii multumesc colegului Zoli de la Brasov pentru ca a mers sa vada masina pentru mine si nu am facut eu drumul degeaba!!!

Datorita unei defectiuni la instalatia de GPL (e infundat ceva - filtru sau injectoare - merge gatuit pe gaz, nu trage deloc, da sa "moara" in sarcina si in ralanti se balbaie) - sunt programat maine la ora 10 la service (schimb filtre si verificare injectoare si diagnoza) am mers o perioada mai indelungata pe benzina. Service-ul GPL a fost inchis pe perioada Sarbatorilor, si-a inceput activitatea pe 1 Februarie si avand instalatia BiGas (destul de rara - fiind un sistem relativ vechi) a durat ceva pana au ajuns filtrele si nici nu a fost loc disponibil mai repede. Deci, m-am pus pe "statistica"... Eu zic ca e un consum decent (si) pe benzina... Doar ca e mai scump decat gazul... Ah, si nici filtrele nu sunt ieftine, culmea, cel mic (cat o moneda mai mare) e mult mai scump decat cel "butoias"... Vedem ce si cum. Pe benzina merge brici!
- funtioneaza perfect "reteta" - doar sa faceti pe "spate" sudura - se face un fel de crusta - se poate si "umple" in caz ca exista lipsa de material). Avusesem pe vremuri confectionat si "extractor" (exista si piesa OEM / am postat poza cu COD aferent/ pentru asa ceva dar se poate face relativ usor, din spite de roata de bicicleta sau sarma mai "tare" - cum am eu). N.B.: volanul trebuie intors cam 15 grade spre dreapta ca sa se poata scoate bordul relativ usor (asta in caz ca nu aveti volan reglabil - atunci e mult mai usor - mi-as fi dorit sa am optiunea asta, macar pentru astfel de ocazii
).

We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.

Leave a comment: