Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Polar white w212 e 250 4matic

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Bucsile aveau fisuri / taieturi , bara nu avea joc . Cu rotile suspendate aratau destul de mnacate . Zgomotul de carutza m-a avertizat ca e ceva pe acolo .

  Una peste alta si masina se simte mai inchegata , este o diferenta si volanul se simte mai tzapan .

  Urmeaza ulei la caseta de transfer , la grup....
  Cica ar fi “life-time” uleiul . Acum ce o insemna life-time la Mercedes ? 5 ani gen ?
  https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

  Comment


  • Fuchs titan aprobat de mercedes pt diferential e sub 100lei litru.
   la cat esti tu de tipicar mai bine sa il schimbi ca sa dormi linistit noaptea.
   Aia pana cand un cosmar in care iti pui intrebarea: "oare am pus destul sau prea mult?" te va trezi...

   Comment


   • Am inceput sa dorm din ce in ce mai bine .

    Am un prieten care mananca mercedes pe paine , de dimineata pana seara , de cand merg la el pt service/ revizii s-au dus toate grijile.

    Vorba lui , cat scoatem atata punem la loc . Glumesc, ne uitam frumos pe proceduri , facem ca la carte .
    O sa iau pe original.

    Pe langa fluide , o sa urmeze revizie tip B , m-am decis sa inlocuiesc filtrul de motorina in fiecare an .
    https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

    Comment


    • Si cum zicea un prieten... Cu banii astia iti cumparai un frigider , sau o masina de spalat

     Drumuri bune, domnu! La cat mai putine zgomote.
     Să știi să lupți când vrei să ai.
     Să nu regreți când pierzi sau dai

     Comment


     • Multumesc , Doamne Ajuta!
      https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

      Comment


      • Au venit timpuri grele , stelica’ a fost la datorie , a carat lucruri necesare familiei , ocazie cu care am apreciat capacitatea mare a portbagajului , spatiului interior .....pt provizii .

       I-am facut plinul acum vreo 2 saptamani , estimez ca am consumat maxim 10 l din cei 80l ( capacitatatea max a rezervorului ).
       Urma sa-i inlocuiesc si cele 2 flanse la amortizoare fata dar se amana .
       La fel revizia - schimb fluide - anvelope vara - reconditionare jante .

       Cu ITP - ul am citit ca se prelungeste durata cu 90 de zile , asa ca am scapat si de acest stres .

       Masina a intrat la o hibernare fortata de imprejurari , am pus-o pe redresor sa stea bateria incarcata , in garaj .

       Sa ne auzim cu bine , multa sanatate tuturor .

       Doamne Ajuta !

       Ps: se prelungesc toate documentele , C.I , talon , permis ,numere de inmatriculare , itp , vignete .
       NU se prelungesc RCA-urile .

       https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

       Comment


       • De unde stii ca se prelungeste ITP?
        Ai vreo sursa sigura? Pana acum era vorba ca statiile itp lucreaza normal.
        Fix luni imi expira itp la pãsat, si de nu ar fi folosit pt mers la munca nu mi-ar pasa. Cu busu nu e de umblat acum.

        Oare la bara antiruliu n-ar fi mers sa ii pui niste bucse poliuretanice?
        Cand e mai inchegata la ce te referi? E mai stabila la bruscari? Adica nu ai timpul ala mort in care masina se inclina rapid si apoi dintr-o data simti bara antiruliu ca intra si se inclina mai greu?
        (nu stiu daca e de la antiruliu, dar presupun ca daca bucsele alea aveau joc, asa se manifesta)
        La mine e sub jugul motor, nu le schimb degraba.

        Flansele ce au? la nici 80k sau cat ai sa fie deja obosite?

        De o sa vinzi masina pe tine nu o sa te creada cati km are pt ca prea multe ai inlocuit pe ea.
        Last edited by Sharky; 03-25-2020, 18:08 PM.

        Comment


        • Asa am vazut la tv .
         Dar am dat un search si am gasit 2 stiri , doar ca se bat cap in cap

         http://www.romania-actualitati.ro/or...ile_itp-136442

         https://www.traficmedia.ro/ro/289-am...tatea-itp.html


         La bara , bucsele aveau fisuri in ele , nu aveau inca joc . Nu exista bucsi aftermarket doar improvizatii.

         S-a modificat mersul in sensul ca o simt mai tzapana in volan , nu stiu cum sa explic , pe viraje . E mai inchegata suspensia cumva.

         Flansele si-au trait viata , au un rulment si ceva cauciuc pe acolo ....in 8 ani . Nu bat , nu fac zgomot la viraj .....dar trebuie sa scap de scartz-ul ala cumva. Dupa inlocuirea barii , se mai aude scartz-ul la speed bumper dar foarte greu .

         Uzura timpului e inevitabila . La ce timpuri am apucat cine mai vinde si cumpara masini ??


         O sa cam dispara o vreme trendu-l cu masini electrice , euro 6-7-8 etc ...Sa zica mersi daca mai cumparam 1 pivot , o placuta de frana un arc ....ca prea s-au lacomit si producatorii de masini , reprezentantele , service-urile ...

         Last edited by b97dmt; 03-25-2020, 18:45 PM.
         https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

         Comment


         • Originally posted by b97dmt View Post

          O sa cam dispara o vreme trendu-l cu masini electrice , euro 6-7-8 etc ...Sa zica mersi daca mai cumparam 1 pivot , o placuta de frana un arc ....ca prea s-au lacomit si producatorii de masini , reprezentantele , service-urile ...
          S-ar putea sa nu fie chiar așa...

          https://www.usnews.com/news/best-cou...navirus-impact

          Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
          Va rugam sa le schimbati din User Settings.

          Comment


          • Legat de ITP, covrig sau nu, tot în România trăim.

           https://www.promotor.ro/stiri-auto/c...a-itp-18662124

           Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
           Va rugam sa le schimbati din User Settings.

           Comment


           • Am mai gasit ceva : https://m.dcnews.ro/ce-se-intampla-c...ei_738398.html
            https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

            Comment


            • Originally posted by Zeus View Post

             S-ar putea sa nu fie chiar așa...

             https://www.usnews.com/news/best-cou...navirus-impact
             Lumea asa cum era ,va inceta sa mai existe , in sensul ca se va schimba cu totul , eu sper ca in bine .

             Doamne Ajuta !
             https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

             Comment


             • ITP-ul se ia cu brio si cu ce am vb cu niste prieteni aia de la RAR nu se mai sinchisesc sa blocheze masina pe stand, cel putin aici in Cluj,
              Am rezolvat la pãsat, nici vorba sa il blocheze chiar daca e din '99.
              Plus inafara ca motorul era cam murdar de ulei, nu mi-a comentat absolut nimic! Totul a fost brici!

              Sa zicem ca pe perioada asta nu iti verifica nimeni ITP de circuli expirat. DAr daca faci un accident, iti mai da asigurarea ceva daca tu nu ai ITP?
              Evident ca nu...

              Si paradoxal, saptamana trecuta am circulat cu masina, 3 cretini am vazut in trafic care se baga desi strada era libera, dupa mine nu venea nimeni.
              Deci nu va bazati ca e liber si nu faceti accidente. E la fel de rau, lumea merge mai repede, e mai neatenta.

              Comment


              • Nu se prelungeste ITP-ul pe perioada Situatiei de Urgenta. Astia de la RAR e mai cu 4.

               RAR, despre prelungirea certificatelor ITP în contextul stării de urgență


               1. Certificatul de ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare de până acum, agenții economici care le emit nefiind autorități publice;

               2. Siguranța deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate și în această perioadă;

               3. Necesitatea limitării efectelor financiare negative ale stării de urgență;

               RAR concluzionează că nu există suport juridic pentru ca valabilitatea certificatelor ITP să fie prelungită.

               În ceea ce ne privește, RAR va asigura permanent în reprezentanțele sale personalul necesar, astfel încât vor fi efectuate toate activitățile solicitate pentru clienții care dețin o programare valabilă.

               De asemenea, vor fi efectuate activitățile solicitate în regim de urgență, precum cele pentru vehiculele care aparțin autorităților statului sau transportatorilor", se arată în răspunsul RAR.

               Asta e comunicat de la RAR.

               Polizia zice altceva : „Absolut toate documentele care expiră sunt prelungite automat, conform ordonanței militare. Aici vorbim inclusiv de mașini cărora le expiră ITP-ul, ori numerele roșii. Același lucru se aplică și pentru cei care au permisul suspendat și trebuie să meargă săptămânal la procuror pentru prelungirea dovezii de circulație. Nu mai este nevoie să meargă la organele abilitate, dovada se prelungește automat”, a declarat Cosmin Dorel Andreica, președintele Europol

               Comment


               • Deci treaba e clara
                https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF