Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cutiile de viteze automate

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by automaticul View Post
    Buna seara, daca tie iti place , este OK, modelul 210 este destul de apreciat de majoritatea , datorita confortului si fiabilitatii , la vremea cand s-au fabricat aceste modele inca se ma facea calitate ,motoarele diesel de Mercedes destul de fiabile atat timp cat ai grja de ele, sunt destui cei care vor putere mai mare de la un motor , Romanul este destul de inventiv cand vine vorba de modificari , dar trebuie tinut cont ca si acel motor are limite , daca incerci sa le depasesti atunci suporti consecintele.
    Piese poti gasi aici pe forum , cauta pe cei care se ocupa cu comercializarea de piese auto si intreaba-i ce ai tu nevoie .
    Eu lucrez la dealer , si nu toata lumea ii iubeste asa de tare, datorita pretului.
    am inteles, ma gandeam ca aveti un atelier in care va ocupati si dvs personal de mecanica lor in primul rand la transmisie...ca nu cunosc mecanici asi in MB si de aici a plecat propunerea......
    deci sa inteleg ca nu recomandati la acest model un eventual tuning la motor....ook nici eu nu sunt prea convins si tocmai de frica eventualelor urmari neplacute intreb inainte de a o resofta......

    Va multumesc pt raspuns!
    va salut cu respect!
    ....Imi place genu' de masină cu prezenţă scenică...dramatică...enigmatică...singuratică.... animalică...

    Comment


    • Salut din nou Automaticule! am gasit ulei pt cutia 7224... se afla in lista 236.6
      MB 236.6 A 000 989 9203 FEBI BILSTEIN 25lei/l
      in lista afisata de tine uleiul e produs de DAIMLER AG
      O fi bun de ceva?
      precizeaza mi cati litri imi trebuie?schimb total,data baia jos si schimbat filtru
      (pompa de aspiarat pe deasupra mecanicul nu dispune)

      Comment


      • Originally posted by giove View Post
        Salut din nou Automaticule! am gasit ulei pt cutia 7224... se afla in lista 236.6
        MB 236.6 A 000 989 9203 FEBI BILSTEIN 25lei/l
        in lista afisata de tine uleiul e produs de DAIMLER AG
        O fi bun de ceva?
        precizeaza mi cati litri imi trebuie?schimb total,data baia jos si schimbat filtru
        (pompa de aspiarat pe deasupra mecanicul nu dispune)
        Buna ziua, hei nu fi asa de entuziasmat, sa ne lamurim putin:A 000 989 9203 este ulei original Mercedes care il gasesti la dealer si ti-l aduce la comanda daca doresti , FEBI BILSTEIN este o firma care vinde piese after market ,NU un producator de ulei, aveti grija ce cumparati .
        Aici gasesti procedura si cantitatile de ulei ,http://www.w-124.info/w124/Mercedes%20Maintenance%20Manual%20-%20%20w107,%20w123,%20w124,%20w126,%20w129,%20w140 ,%20w201%20%281981-1993%29/2702%20-%20Automatic%20transmission%20fluid%20and%20filter %20change.pdf.
        Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
        TEL 0722623721.

        Comment


        • inseamn ca e cusuta cu ata? dar e posibil ca FEBI BILSTEIN sa fie doar un intermediar ce vinde uliul de la DAIMLER AG? mi se pare si ieftin;sa mai incerc si alta varianta de ulei?
          tot referitor la ulei,tipul care pusese ATF DX // D produs de SWD RHEINOL,cum e posibil ca pe cutia de ulei sa fie scris ca are recomandarea MB236.7 si sa nu se afle in lista ta?

          Comment


          • Buna seara!Am si eu cateva nelamuriri fata de masina mea pe care o am de o saptamana.Masina este un C220 CDI w203 din 2005 cu cutie automata si are 88000 km.Nu stiu ce a facut fostul proprietar dar pentru a fi eu linistit sufleteste (mai ales ca masina a stat in garaj mai mult de un an de zile) vreau sa ii schimb toate filtrele si uleiurile.
            In legatura cu cutia,nu stiu exact ce model este,cate viteze are sau cat ulei intra in ea si ce tip;cum se controleaza nivelul.De aceea poate ma ajuta cineva in legatura cu aceasta.Seria Vin este WDB2030081A764118.
            Ca tot este vorba despre uleiuri,ce ulei este recomandat pt motor si cam cat intra?
            Multumesc anticipat.

            Comment


            • Buna ziua,

              Am achizionat recent din Germania un C220 CDI W204 din 2008, cutie automata in 5 trepte, 135.000km.
              As vrea sa ii schimb uleiul si il rog pe Automaticul sa-mi spuna si mie cati litri intra in cutia aceasta si cam cat m-ar costa uleiul la dealer.
              Seria masinii este: WDD2042081F186857.

              Din ce am vorbit cu dealerul din Germania si din cate am vazut in cartea de service, nu a fost facut deloc schimbul de ulei la cutie.

              Multumesc frumos.

              Comment


              • Salut,am si eu o problema cu un w210 E 290 turbodiesel,se aprinde in bord ASR ABS si becul de la frana de mana,cutia de viteze nu schimba,merge numai cu o treapta,si daca nu se aprind astea si umblu mai mult cu masina se limiteaza la 3000rpm,am pus pe tester si trebuie switch ul schimbat,dupa tester s-au sters erorile si cutia a inceput sa schimbe,colegul Mercedes-CDI mi-a verificato,mai multe detalii poate da el!s-a mai intamplat la cineva asta?
                seria WDB2100171A370722, ce cutie e pe masina?e rezistenta?eu asa am priceput.
                Multumesc!

                Comment


                • Originally posted by giove View Post
                  inseamn ca e cusuta cu ata? dar e posibil ca FEBI BILSTEIN sa fie doar un intermediar ce vinde uliul de la DAIMLER AG? mi se pare si ieftin;sa mai incerc si alta varianta de ulei?
                  tot referitor la ulei,tipul care pusese ATF DX // D produs de SWD RHEINOL,cum e posibil ca pe cutia de ulei sa fie scris ca are recomandarea MB236.7 si sa nu se afle in lista ta?

                  Buna ziua,poti alege din listele care le-am postat la pagina 20 , important este producatorul , pe bidoane poate scrie ca este facut si de dumnezeu,acea baza de date este up-data-ta la 03-03- 2011, pe piata se vand tot felul de lubrifianti care mai de care , majoritatea sunt categoria no name si foarte ieftine .

                  Originally posted by Mitzi View Post
                  Buna seara!Am si eu cateva nelamuriri fata de masina mea pe care o am de o saptamana.Masina este un C220 CDI w203 din 2005 cu cutie automata si are 88000 km.Nu stiu ce a facut fostul proprietar dar pentru a fi eu linistit sufleteste (mai ales ca masina a stat in garaj mai mult de un an de zile) vreau sa ii schimb toate filtrele si uleiurile.
                  In legatura cu cutia,nu stiu exact ce model este,cate viteze are sau cat ulei intra in ea si ce tip;cum se controleaza nivelul.De aceea poate ma ajuta cineva in legatura cu aceasta.Seria Vin este WDB2030081A764118.
                  Ca tot este vorba despre uleiuri,ce ulei este recomandat pt motor si cam cat intra?
                  Multumesc anticipat.
                  Buna ziua, la motor intra 6,5 litri de ulei, 5W-40 sau 5W-50 , intri aici http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/bevo-sheets-sort1.html, si cauti in listele 228/2, 228/3 ,228/5 ,228/51 ,229/3 ,229/31 ,229/5, 229/51, din aceste liste iti poti alege uleiul care doresti si care il poti gasi la tine in oras, atentie la producatorul de ulei , sunt firme after market care comercializeaza ulei ca fiind produs de ele.
                  La cutie iti alegi din lista astahttp://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/236.14_en.html, ca si cantitate la un schimb de ulei se inlocuiesc intre 3,5 si 7,5 litri in functie de cel care face operatia si daca ai buson la converter, nivelul se face cu o joja care se gaseste la dealer sau daca ai un prieten care si-a cumparat intre timp acea joja.

                  Originally posted by robyc1982 View Post
                  Buna ziua,

                  Am achizionat recent din Germania un C220 CDI W204 din 2008, cutie automata in 5 trepte, 135.000km.
                  As vrea sa ii schimb uleiul si il rog pe Automaticul sa-mi spuna si mie cati litri intra in cutia aceasta si cam cat m-ar costa uleiul la dealer.
                  Seria masinii este: WDD2042081F186857.

                  Din ce am vorbit cu dealerul din Germania si din cate am vazut in cartea de service, nu a fost facut deloc schimbul de ulei la cutie.

                  Multumesc frumos.
                  Buna ziua, pretul poate ajunge la 1000-1100 ron , ce inseamna asta :manopera,filtru de ulei, garnitura de la baia de ulei, mufa de plastic(conectorul)si uleiul intre 4-8 litri , depinde de converter daca ai buson sau nu .

                  Originally posted by ediskan89 View Post
                  Salut,am si eu o problema cu un w210 E 290 turbodiesel,se aprinde in bord ASR ABS si becul de la frana de mana,cutia de viteze nu schimba,merge numai cu o treapta,si daca nu se aprind astea si umblu mai mult cu masina se limiteaza la 3000rpm,am pus pe tester si trebuie switch ul schimbat,dupa tester s-au sters erorile si cutia a inceput sa schimbe,colegul Mercedes-CDI mi-a verificato,mai multe detalii poate da el!s-a mai intamplat la cineva asta?
                  seria WDB2100171A370722, ce cutie e pe masina?e rezistenta?eu asa am priceput.
                  Multumesc!
                  Buna ziua, modelul de cutie este 722.613, schimba switch-ul , dupa care verifica de ce se limiteaza motorul
                  Last edited by Luxian; 12-19-2011, 15:16 PM.
                  Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
                  TEL 0722623721.

                  Comment


                  • Multumesc Automaticul.Ce a mai ramas sa aflu este ce tip de cutie am 722.6XX? sau alta.

                    Comment


                    • Originally posted by Mitzi View Post
                      Multumesc Automaticul.Ce a mai ramas sa aflu este ce tip de cutie am 722.6XX? sau alta.
                      Buna seara, cutia este 722.6
                      Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
                      TEL 0722623721.

                      Comment


                      • Multumesc Automaticule,dar uite am descoperit si de ce intra in avarie cutia,masina are un contact improvizat,porneste din buton dupa ce pui contactul,deci nu mai are protectie cutia cand dau la automat,ieri am observat ca am pornit-o cu maneta pe D si cutia era deja in avarie in treapta a 2-a,s-o fii stricat ceva pe acolo,ea acum merge OK,dar mi-e frica totusi,o sa incerc sa fiu atent cum pornesc masina!

                        Comment


                        • Buna seara automaticule,mai am o intrebare,daca am facut greseala de a porni masina pe D si a bagat eroarea aia,cutia in avarie,trebuie resetata cu testerul?ca mai face din cand in cand figuri si ramane in treapta a 2-a,si cu limitatul la 3000rpm,s-ar putea sa fie intercooler-ul?ca se aude un fasait.
                          Last edited by ediskan89; 03-30-2011, 20:46 PM.

                          Comment


                          • Originally posted by ediskan89 View Post
                            Buna seara automaticule,mai am o intrebare,daca am facut greseala de a porni masina pe D si a bagat eroarea aia,cutia in avarie,trebuie resetata cu testerul?
                            Buna seara, parerea mea este sa faci in asa fel incat sa pui la punct instalatia electrica a masinii , astfel incat sa poti merge in conditii decente cu masina , daca vei continua sa faci tot felul de improvizatii , nu te vei bucura de Mercedes si mai ales de cutie .
                            Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
                            TEL 0722623721.

                            Comment


                            • Buna seara automaticule, poti te rog sa-mi spui la un w124 E220 an 1994, cu cutia automata porneste intre "N" si "R" , relantiul e ciudat pe P ,pe N (variaza 2000 ture ,apoi dupa prima pedala sare in 900) ,cand pun pe pozitia "R" o ia la goana in spate (doar ce ridic piciorul de pe frana) ce ar pute avea?
                              Multumesc!
                              I love Mercedes!

                              Comment


                              • Eu asa am luat masina cu contactul improvizat,bineinteles ca nu vreau sa umblu asa cu ea,fostul propietar zicea ca e varza cutia,dar din moment ce schimba foarte bine,nu cred asta,are probleme electrice,vorba ta!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF