Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cutiile de viteze automate

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Nu este normal! Pentru evitarea viitoarelor neplaceri un Star, diagnoza amanuntita la unul din colegii priceputi care ofera aceste servicii in aria dedicata a forumului. Ideal ar fi sa ai idee despre ultimul schimb de ulei din cutie. Ca sa poti lua deciziile potrivite!
  "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

  Comment


  • Originally posted by catalin.ileana View Post
   Buna ziua, prima postare pe acest forum si din pacate este cu o cerere de ajutor pentru o mica problema la proaspata achizitie: un C Class (w204) C200 Kompressor din 2007 automata 5G.
   Masina are 104.000 de km, achizitionata din Romania si cu service complet la MB.
   Problema este ca in momentul in care schimba din treapta I in a II-a se simte un soc, parca mai redus la plecarile mai agresive, nu si la down-shift.
   Am vazut in carte, ca s-a schimbat ulei-ul la cutie la 62.000 km.
   Ma poate sfatui cineva unde o pot duce pentru o verificare cap-coada completa? Mi-am facut o programare la AutoClass, dar poate imi recomandati sa ma duc in alta parte, stiu ca la orice marca exista service-uri si service-uri..., eu mai am un Subaru si il duc la doctor doar in Brasov spre exemplu ca stiu ca sunt f seriosi.
   In plus am senzatia ca masina are o trepidatie la relanti, chiar si pe N, dar poate este ceva normal pentru aceasta motorizare si uneori porneste greu ~3-4 sec (random, indiferent de rece cald), alteori porneste instant. Poate ar trebui sa iau in calcul si o potentiala uzura a tampoanelor de la motor?

   Multumest anticipat!

   Sa mi anunti si pe mine te rog daca ai rezolvat problema. Multumesc si o seara buna !

   Comment


   • Acum o saptamana am schimbat si eu uleiul in cutia automata 5G, cu ulei de la reprezentanta, original.
    Al meu W203 are 614.000 km pe bord, iar uleiul ce l-am scos din cutie era negru vascos/dens.
    Cutia a fost spalata cu ceva solutie de la Wurt, iar ca timp, a durat 1 ora toata munca aici in Hanau Germania.
    Magnetul arata ca o gogoasa, era plin cu pilitura, iar mecanicul a spus ca fostul proprietar a cam uitat sa schimbe uleiul de myult timp.
    Diferentele s-au simtit imediat, masina schimba lin acum, pe cand inainte avea oarece socuri mici.
    Va recomand tuturor sa faceti schimbul de ulei la timp, veti fii surprinsi dupa aceea.

    Comment


    • Uleiul schimbat cu 60.000 km in urma intr-o stare asa de strasnica nu tea pus pe ginduri ca cutia are probleme??In foto nici nu poti sa zici ca-i ulei murdar.Aici se vede o emulsie ciudata---foarte straniu.Eu de exemplu asa ceva am vazut ultima data la un kompressor w211 dar era din cauza antigelului.Ok,cind vine omul sa schimbe uleiul ca-i timpul de schimbat e una.Dar cind vine cineva si vrea sa schimbe uleiul ca are ceva socuri,in primul rind te urci la volan si incerci sa intelegi despre ce merge vorba.Din cauza uleiului murdar cutia nu va avea soc doar di 1 in 2(cu toate ca la 5G majoritatea incurca blocarea convertitorului in 1 treapta cu schimbarea din 1 in 2) ci va face mai multe glume.Ulei murdar inseamna filtru infundat, ce duce imediat la presiune insuficienta-intinsul vitezelor,motorul mai galagios pentru viteza cu care conduci,socuri la primele 3 sau 4 trepte,vibratie...Pentru discutia de mai sus:-nu are treaba uleiul cu socul din 1in2(despre ce fel de soc ,inca trebuie de concretizat).Da,intradevar dupa schimb izbitura va fi mult mai moale,dar asta doar din motivul uleiului nou(mai dens).Peste 2-5000km totul apare.Din 100% doar in 15%(poate si mai putin)uleiul lecuieste o cutie cu CEVA probleme.Ce tine despre 700 000km fara probleme - cutia nu moare doar de la chilometri.Mai repede te lasa o cutie cu 150 000km facuti prin rominia ca una cu 500 000km facuti pe autostrazi in germania.Totul depinde de numarul cuplarilor,activarea solenoizilor,miscarea plunjerilor in blocul hidraulic--spirali moarte(sau chiar rupte),uzuri in canalele plunjerilor,discuri roase etc.Despre modul cum ai facut schimbul uleiului-bravo,cu toate ca povestea e destul de veche.

     Comment


     • Va rog mult sa aveți răbdare sa citiți e o problema necunoscuta am fost aici la mine peste tot.. Nu se baga nimeni.. Ma pun sa schimb cutia

      Dețin un Mercedes Clk 3.2 V6 benzina 2002. Sunt în Anglia cu masina și doresc sa vin în România în august în concediu si implicit am dat de voi.. Dar îmi este frica sa plec la drum lung de-aceea am nevoie de un sfat bun de la voi în special de la Automaticul
      Sa va spun cum se comporta cutia mea pe parcursul unei zi obișnuite
      -când o pornesc dimineața totul este ok cutia schimba în turații mai ridicate și mai greu ceea ce e normal pana se încalzeste, când uleiul este încă rece schimbarea treptelor 1-2 2-3 se face o idee mai brutală adica se simte ca ma împinge de la spate.. Asta doar maxim primele 5 10 minute pana se incalzeste uleiul în cutie.. (pana aici nu cred ca am vreo problemă)
      - după aproximativ 20 minute când totul a ajuns la temperatura optima nu mai simt când se face schimbul vitezelor e perfect, o problema cred ca apare când rulez cu 80 70 100 depinde și frânez de urgent sau puțin mai tare pana la 0km.. Simt când retrogradează din treapta 2 în 1 sau din 3 in 2 un soc parca m.ar împinge de la spate puțin parca și aud în cutie când a schimbat.daca frânez in timp și normal nu simt absolut nimic totul e lin , (pana aici nu știu sigur dacă cutia are vreo problema sau nu)
      - problema care ma supăra și îmi taie elanul de a pleca la drum lung e următoarea.. Cand stau parcat cu levierul în P sau N și accelerez încet de la 1 pana la 2 mii 3mii turații.. Se aude un zornait metalic în cutie care se intensifica odată cu creșterea turatiilor.. La relanti nu se aude absolut nimic, la fel și după 3mii 3.2000 nu se mai aude acel zornait sau cel puțin nu îmi mai dau seama de zgomotul motorului.. Deci repet când levierul este pe P sau N la relanti normal 700 800 rotații se aude frumos doar motorul cum accelerez și trec de 1100 începe un zornait ca o tabla de aliminiu desprinsa care vibrează și lovește ceva metalic.. Zgomotul zornaitul se intensifica odată cu creșterea turației în sincron cu zgomotul pana aproape de 3mii.. Daca apăs accelerațiea puțin mai tare zgomotul zornaitul creste liniar odată cu plaja de turații la fel și dacă iau piciorul zgomotul scade.. Daca ridic total piciorul nu se mai aude nimic dubios..
      - am încercat sa o pun în D sau R sa țin frâna și sa accelerez ușor pana la 2 mii rotații măcar sa aud dacă se mai aude zgomotul.. Si surpriza în D sau R nu se aude.. (știu ca nu e bine ce am făcut dar trebuia sa ma conving dacă se aude și în mers în viteza sau doar pe neutral)
      Menționez ca nivelul uleiului este bun și schimbat acum 9000km poate e puțin peste o idee.. Dar știu ca oricum are supapa de supraplin... Daca nu ma înșel.. Cutia am luat-o de pe o masina căruia nu ii cunosc istoricul și a făcut asa din prima zi doar ca era puțin mai silențios acel zornait metalic.. Acum după 2 ani se aude tare și urat. Pot trimite o mostra audio sau video... Va rog mult măcar un sfat dacă ar trebui sa ma îngrijorez. Mentionez ca nu am nici o eroare pe calculatorul cutiei și blocul de valve funcționează bine.. Am un tester bunicel și nu am nici o eroare pe cutie nici în mers nici în testele pe loc când testează blocul de valve.. Totuși zgomotul este oribil parca se rupe în 2 cutia când e pe N și accelerez.. Paradoxal masina schimba și merge exemplar in D sau R nu are nici o simptoma din cele enumerate pe site-urile specializate doar cu mici șocuri la rece sau în retrogradare cu frână brutală..
      Mai menționez ca acest zgomot de zornait metalic de aude numai după ce s-a încălzit bine uleiul din cutie cam după 10km. Dimineața la rece nu se aude absolut nimic. .. Pot sa o accelerez pe N sau P cât doresc și cum doresc se aude normal. Va mulțumesc pentru rabdare

      Comment


      • De obicei,daca se aude doar in N-zgomotul vine de la un pachet de frictiune uzat.Dar,pentru a primi un raspuns corect 100%,trebuie desfacuta cutia. Absolut nu te sfatui sa te pornesti la un drum lung.Cred ca esti sigur ca zgomotul vine de la cutie ?

       Comment


       • Originally posted by catalin.ileana View Post
        Buna ziua, prima postare pe acest forum si din pacate este cu o cerere de ajutor pentru o mica problema la proaspata achizitie: un C Class (w204) C200 Kompressor din 2007 automata 5G.
        Masina are 104.000 de km, achizitionata din Romania si cu service complet la MB.
        Problema este ca in momentul in care schimba din treapta I in a II-a se simte un soc, parca mai redus la plecarile mai agresive, nu si la down-shift.
        Am vazut in carte, ca s-a schimbat ulei-ul la cutie la 62.000 km.
        Ma poate sfatui cineva unde o pot duce pentru o verificare cap-coada completa? Mi-am facut o programare la AutoClass, dar poate imi recomandati sa ma duc in alta parte, stiu ca la orice marca exista service-uri si service-uri..., eu mai am un Subaru si il duc la doctor doar in Brasov spre exemplu ca stiu ca sunt f seriosi.
        In plus am senzatia ca masina are o trepidatie la relanti, chiar si pe N, dar poate este ceva normal pentru aceasta motorizare si uneori porneste greu ~3-4 sec (random, indiferent de rece cald), alteori porneste instant. Poate ar trebui sa iau in calcul si o potentiala uzura a tampoanelor de la motor?

        Multumest anticipat!
        ati rezolvat problema ? imi puteti da nr dvs de tel ? multumesc

        Comment


        • probleme cutie e220 cdi

         Buna ziua

         Am o problema la cutie apar unele socuri (cand o turez sa schimbe vitezele) din cand in cand sunt momente cand masina merge foarte bine.
         Cei de la reprezentanta zic ca ar fi placa electronica uleiul la cutie nu cred ca a fost schimbat desi apare pe carte ca a fost verificat in germania la 160 de mii de km, masina are 290 de mii de km.Cand am adus masina am fost la reprezentanta si insistau ca uleiul nu se schimba la cutie numai daca apar probleme.
         Ce imi recomandati sa fac sa schimb prima data uleiul la cutie sau sa schimb si placa?

         Va multumesc

         Comment


         • Ca sa putem da un sfat cit mai sigur ,e nevoe de o explicatie mai profunda.Cind se simt smunciturile mai tare(pe rece sau fierbinte)?La care viteze?Cind schimbi tu manual smunceste?Si daca mai ai ceva explicatii,vor fi doar de ajutor.

          Comment


          • Care e cauza cand la rece am nivel ok la ulei si la cald cu motorul pornit nivelul este sub cel rece. Problema este ca in vit. 1 la plecare de pe loc aluneca foarte tare, după ce schimba in vit. 2 numai sunt probleme

           Comment


           • Originally posted by optik View Post
            Ca sa putem da un sfat cit mai sigur ,e nevoe de o explicatie mai profunda.Cind se simt smunciturile mai tare(pe rece sau fierbinte)?La care viteze?Cind schimbi tu manual smunceste?Si daca mai ai ceva explicatii,vor fi doar de ajutor.
            Buna ziua

            Smucitura se simte la cald la viteza mica nu am schimbat manual azi de exemplu am patit dupa ce am plecat de la spalatorie si acum masina merge normal.Offtopic din cauza releului de buji se poate ca filtru de particule sa nu is faca regerare? Multumesc

            Comment


            • Releul de bujii e foarte important in cadrul procesului de regenerare, la fel orice eroare legata de managementul motorului se resimte în funcționarea cutiei.

             Pt probleme legate de motor, te invitam sa deschizi post nou in aria dedicata.

             Daca cei de la reprezentanta au testat mașina, înseamnă că au generat un raport de diagnoza, pe care ar fi bine sa îl ceri ( daca ai platit testarea ) și să îl postezi aici.
             http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34             https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

             www.mbretrofit.ro

             Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

             Comment


             • Originally posted by catalin.ileana View Post
              Buna ziua, prima postare pe acest forum si din pacate este cu o cerere de ajutor pentru o mica problema la proaspata achizitie: un C Class (w204) C200 Kompressor din 2007 automata 5G.
              Masina are 104.000 de km, achizitionata din Romania si cu service complet la MB.
              Problema este ca in momentul in care schimba din treapta I in a II-a se simte un soc, parca mai redus la plecarile mai agresive, nu si la down-shift.
              Am vazut in carte, ca s-a schimbat ulei-ul la cutie la 62.000 km.
              Ma poate sfatui cineva unde o pot duce pentru o verificare cap-coada completa? Mi-am facut o programare la AutoClass, dar poate imi recomandati sa ma duc in alta parte, stiu ca la orice marca exista service-uri si service-uri..., eu mai am un Subaru si il duc la doctor doar in Brasov spre exemplu ca stiu ca sunt f seriosi.
              In plus am senzatia ca masina are o trepidatie la relanti, chiar si pe N, dar poate este ceva normal pentru aceasta motorizare si uneori porneste greu ~3-4 sec (random, indiferent de rece cald), alteori porneste instant. Poate ar trebui sa iau in calcul si o potentiala uzura a tampoanelor de la motor?

              Multumest anticipat!
              daca ati rezolvat problema imi puteti spune si
              mie ? sau lasati-mi un nr de telefon si va sun eu. multumesc

              A SE CITI REGULILE DE POSTARE!
              Last edited by cutaresku; 07-19-2018, 15:47 PM.

              Comment


              • Nu pot șterge dublul post.
               Last edited by ediskan89; 08-06-2018, 13:01 PM.

               Comment


               • Salut...de curand am un ML 270 cutie automata si vreau sa ii schimb uleiul din cutie,problema e ca in Constanta nu prea am unde sau nu stiu eu unde o recomandare ceva? Chiar daca ma deplasez pana in bucuresti ...Menționez ca mi s-a blocat de vreo 3-4 ori cutia dar si-a revenit daca o opream si o porneam
                P 2600 - terminal 87, undervoltage
                P2602- Voltage supply of the valves
                P2001- fault stored in ETC
                P2502- gear îs implausible or the transmission îs slipping

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF