Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula in tara doar 90 de zile pe an

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Parlamentul de la Sofia va adopta în curând anumite amendamente legale care vor face imposibila ca o masina al carei proprietar are domiciliul într-o alta tara sa continua sa poarte un numar de înmatriculare din Bulgaria, a dezvaluit Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiara de la Sofia.

    Noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat sa-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile dupa achizitionare.

    Dupa expirarea a doua saptamâni de la achizitionare, vechiul numar de înmatriculare a vehiculului îsi va pierde valabilitatea. În acest fel nu va mai fi posibil ca vreun român sa-si cumpere un autoturism din Bulgaria si sa continue sa-l conduca în tara sa fara sa-i schimbe numarul de înmatriculare.

    Reprezentantii sectoarelor de asigurari din România si Bulgaria s-au reunit, marti, în capitala bulgara pentru a dezbate problemele actuale transfrontaliere din segmentul auto în cadrul conferintei "Asigurarile auto în Sud-Estul Europei: Solutii pentru probleme transfrontaliere".

    Probleme cu politele de asigurare

    Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiara de la Sofia, a declarat cu aceasta ocazie ca, prin modificarile legale, noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat sa-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile dupa achizitionare. Dupa expirarea a doua saptamâni de la achizitionare, vechiul numar de înmatriculare a vehiculului îsi va pierde valabilitatea. În acest fel nu va mai fi posibil ca vreun român sa-si cumpere un autoturism din Bulgaria si sa continue sa-l conduca în tara sa fara sa-i schimbe numarul de înmatriculare. Urmeaza sa fie modificat si regimul de emitere a procurilor prin care cetatenii bulgari transfera dreptul de conducere a masinii unei persoane terte, a mai spus oficialul.

    Reprezentantii sectorului de asigurari din Bulgaria au notat ca cea mai mare problema pentru ei este ca media primelor de despagubire în România este mult mai mare fata de cea din Bulgaria. În acelasi timp, pretul politelor de asigurare în Bulgaria este mai mic decât în România. O alta problema ar fi ca asiguratorii nu au cum sa faca o evaluare personala a riscului când este vorba de un sofer român deoarece nu detin nici un fel de informatii despre persoana respectiva.
    Din punctul de vedere al asiguratorilor din România, problema cu masinile înmatriculate în Bulgaria este faptul ca ei platesc despagubirile persoanelor afectate de accidentele rutiere, dar apoi îsi încaseaza banii cu o mare întârziere.
    Sursa:
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

    Comment


    • #17
      Cand eu platesc o despagubire pentru un accident cu autoturism inmatriculat in Bulgaria, imi cer banii de la Fondul de garantare din Romania care la randul sau se adreseaza fondului respectiv din Bulgaria", a declarat pentru Agerpres, Ionel Dima, vicepresedinte al companiei AVUS Austria. "Problema este ca trebuie sa astept un an pana cand imi primesc banii inapoi", a precizat Dima. El a mentionat ca biroul din Bucuresti pe care il conduce a platit, dar nu a incasat, aproximativ 500 mii de euro pentru daune provocate de vehicule inmatriculate in Bulgaria.

      Fenomenul masinilor inmatriculate in Bulgaria pe drumurile romanesti nu aduce daune numai companiilor de asigurari din cele doua state, ci mai ales sistemelor fiscale ale Romaniei si Bulgariei, a semnalat si Kosta Ciolakov, vicepresedinte al Asociatiei asiguratorilor din Bulgaria.
      In majoritatea cazurilor, masinile isi schimba proprietarul printr-un contract de vanzare-cumparare incheiat intre un cetatean bulgar si un cetatean roman. Acest contract ramane insa secret pentru autoritatile romane, fiind folosit numai in Bulgaria. In tara sa, romanul nu conduce autoturismul pe baza acestui contract, ci pe baza unei procuri potrivit careia proprietarul autoturismului ar fi cetateanul bulgar. In acest fel, nici vechiul, nici noul proprietar al masinii nu platesc taxe. Aceasta practica exista din cauza unor notari bulgari care emit asemenea procuri, desi stiu ca autoturismul nu mai apartine vanzatorului.

      Comisarul Alexi Stratiev, director al politiei rutiere din Bulgaria, a declarat ca, la inceputul acestui an, politia bulgara a informat autoritatilor romane despre circa 4.000 de masini care sunt achizitionate de romani. In urma cu cateva zile am primit informatii ca doar 500 din acestea masini nu mai au numere de inmatriculare din Bulgaria, a indicat Stratiev. El s-a declarat surprins de faptul ca politia romana nu reactioneaza, desi detine informatii ca celelalte 3.500 de masini nu mai apartin unor cetateni bulgari.

      Mona Cucu, din Comisia de supraveghere a asigurarilor, a prezentat date statistice potrivit carora in doar patru ani numarul accidentelor petrecute in Romania cu autoturimse inmatriculate in Bulgaria a crescut de 15 ori: de la 204 in 2006 la 3155 in 2010. In primele sase luni ale anului, numarul acestor accidente este de 1798, Bulgaria situandu-se pe primul loc in aceasta privinta, la mare distanta de Italia, cu 500 de cazuri.
      Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
      http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
      http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

      Comment


      • #18
        Este clar: cine are masini inmatriculate pe Bulgaria, e cazul sa scape de ele. Si asta pentru ca zilele acestora sunt numarate, cel putin in forma actuala. Mai precis, anul acesta va fi modificata o o


        Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta normala in Romania vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului, dar nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic. Prevederea apare intr-un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.




        Totusi, regula nu se aplica "autovehiculelor si remorcilor conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare. Insa, politistii romani vor solicita celor care conduc masini cu numere straine si "un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul" iar "acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de catre un traducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata".




        Iata cum suna motivatia autoritatilor pentru modificarea legii. "Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul autovehiculelor inmatriculate in alte state care circula pe teritoriul tarii noastre a crescut simtitor, fenomenul devenind mai pregnant in ultimii doi ani, cand cetatenii romani au identificat posibilitatea inmatricularii facile cu costuri mici a autovehiculelor pe numele unor persoane fizice sau juridice, in special din Republica Bulgaria" spune initiatorul proiectului de modificare a legii circulatiei, Ministerul Administratiei si Internelor.




        Institutia mai spune si ca utilizatorii masinilor inmatriculate in alte state sunt tentati sa incalce frecvent normele rutiere si chiar sa comita accidente, dupa care parasesc locul faptei mizand pe dificultatile intampinate de autoritati pentru identificarea si sanctionarea lor. Astfel, in 2009, din cele circa 10.200 de accidente grave inregistrate in Romania, 1.076 (10,5%) au fost produse cu implicarea autovehiculelor inmatriculate in alte state. In 2010, procentajul a crescut cu 11,4%.




        Pe de alta parte, potrivit unor statistici mai vechi ale oficialilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in patru ani numarul accidentelor produse in Romania de autoturisme inmatriculate in Bulgaria a crescut de 15 ori, de la 204 in 2006 la 3.255 in 2010.
        Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
        http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
        http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

        Comment


        • #19
          Ma copii ...voi va cam otraviti degeaba ... ori aveti masini inmatriculate prea scumpe la vanzare care nu prea se vand ...

          INCA se poate circula ...FOARTE CURAND, e un termen futuristic ...FOARTE CURAND e de vreo 2-3 ani ...Pana atunci, CLIPA 0...f..m statul ptr ca asta isi doreste si circulam cum vrea muschiul nostru.

          LE ...am 4 masini (scumpe) inmatriculate in Bulgaria si mi se cam rupe!

          Comment


          • #20
            Originally posted by Yonutz4x4 View Post
            Ma copii ...voi va cam otraviti degeaba ... ori aveti masini inmatriculate prea scumpe la vanzare care nu prea se vand ...

            INCA se poate circula ...FOARTE CURAND, e un termen futuristic ...FOARTE CURAND e de vreo 2-3 ani ...Pana atunci, CLIPA 0...f..m statul ptr ca asta isi doreste si circulam cum vrea muschiul nostru.

            LE ...am 4 masini (scumpe) inmatriculate in Bulgaria si mi se cam rupe!
            Mare boier, sper ca intre timp sa inveti sa te exprimi corect in scris in limba romana. P-aici se pune mare accent pe amanuntul
            asta.
            Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
            http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
            http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

            Comment


            • #21
              O remarca demna de categoria "din putul gandirii". Cele patru masini , scumpe, ce marci sunt? Altele decat marca omonima a Forumului pe care postam?

              Comment


              • #22
                Lumea nu prea intelege situatia .... S-a adoptat si la noi si urmeaza sa se adopte si in Bulgaria aceleasi legi care sunt valabile de multi ani de zile in UE. Explic:
                Daca ai rezidenta sau drept de sedere intr-o tara UE, esti obligat ca in termen de 90 de zile sa-ti inmatriculezi masina in aceea tara, fiind perioada maxima in care poti circula legal cu numere straine. Exemplu: ma angajez in Germania si vreau sa-mi pastrez masina. Am la dispozitie 90 de zile sa-mi inmatriculez masina in Germania, pentru ca odata ce am drept de sedere nu mai am voie sa circul mai mult de 90 de zile cu masina inmatriculata in alta tara. Si chestia asta e valabila in toate tarile din UE. Sora mea face master-ul in Danemarca si a plecat acolo cu masina ei inscrisa in Romania. Dupa ce-a primit dreptul de sedere acolo a trebuit sa trimita masina in tara, pentru ca nu avea voie sa circule cu ea mai mult de 90 de zile, deci treaba e clara si valabila peste tot.

                DAR:

                [...bla...bla] care vor face imposibila ca o masina al carei proprietar are domiciliul într-o alta tara sa continua sa poarte un numar de înmatriculare din Bulgaria.

                Si hai sa va intreb: cine e proprietarul masinilor inmatriculate in Bulgaria ? Raspuns: Un bulgar sau o firma din Bulgaria. Asa ca ce legatura are legea cu noi ? Niciunda. Cui se aplica ? Bulgarilor cu domiciliu in Romania care circula cu numere de Bulgaria <- adica nu ne intereseaza.

                Cazul meu: am masina cu numere de Bulgaria. Eu sunt proprietar ??? NU, proprietarul masinii e o firma din Bulgaria cu sediul in Bulgaria si cu normal cu masina inmatriculata in Bulgaria. Problem ?

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Orvo View Post
                  [...bla...bla] care vor face imposibila ca o masina al carei proprietar are domiciliul într-o alta tara sa continua sa poarte un numar de înmatriculare din Bulgaria.
                  Si hai sa va intreb: cine e proprietarul masinilor inmatriculate in Bulgaria ? Raspuns: Un bulgar sau o firma din Bulgaria. Asa ca ce legatura are legea cu noi ? Niciunda. Cui se aplica ? Bulgarilor cu domiciliu in Romania care circula cu numere de Bulgaria <- adica nu ne intereseaza.
                  Cazul meu: am masina cu numere de Bulgaria. Eu sunt proprietar ??? NU, proprietarul masinii e o firma din Bulgaria cu sediul in Bulgaria si cu normal cu masina inmatriculata in Bulgaria. Problem ?
                  Cred că ai punctat bine ! Nu eşti proprietar, nu cazi sub incidenţa actului. Punct.
                  Eu nu sunt direct interesat, dar pt. cultura mea generală, pun şi eu 2 întrebări:
                  1. - Nu eşti proprietar, dar conduci maşina ALTUIA, care pe deasupra are altă cetăţenie faţă de a ta. Îţi trebuie procură ? Rectific: îţi va trebui ? Te opreşte chipiu', şi te face hoţ dacă nu îi poţi demonstra că, conduci maşina unui cetăţean străin cu consimţământul acestuia. Greşesc ? Dacă NU, atunci nu e nicio problemă, având dovada consimţământului, eşti liber să conduci "atelajul". Ar mai fi o subsidiară a aspectului: NUMAI titularul procurii are dreptul de a ţine covrigul (exclus neveste, taţi, veri, copii) ?
                  Buuun, de aici derivă a 2-a:
                  2. - Acele 90 de zile nu se referă tocmai la limita maximă de valabilitate a acelei procuri ?, şi după 90 de zile să nu mai fii în drept de a conduce, conform celor de mai sus ? Că, nici asta n-ar fi o problemă, acea procură se poate reînnoi periodic, nu văd niciun impediment. Subsidiara la asta: nu cumva "te scrie" la graniţă şi ţin evidenţa "şederii maşinii" în RO ? Asta ar încălca o serie de prevederi UE, deci la prima strigare am zis o prostie, dar în clădirea aia mare-mare-mare (a 2-a din lume) din Capitală "lucrează" şi mai proşti ca mine ...
                  Respect, cele bune tuturor !
                  Lord W126 500SE -> 2.5D
                  Lady W123 230C -> 240D
                  W124 -> 200D
                  W208 CLK200 -> 2.0

                  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                  Comment


                  • #24
                    Imi bag pwu...banii in senatul,parlamentul,prim-ministrul si presedintele Romaniei.

                    Eu voi proceda asa: In oct. 2012 ma casatoresc ;

                    Dupa nunta imi voi lua un S-klasse super poluator(ca astia sunt termenii cei mai uzitati in ziua de azi : poluare, prudenta,criza,smecher si fraier) de prin '93-'96, il inscriu pe numele meu in tara si nu voi plati in veci impopzit pe el. Am avut grija sa nu am nimic pe numele meu pana acum si la cum merg lucrurile, nici nu voi avea vreodata....nici eu nu voi mai fi pe numele meu . Sa ma execute silit pe NIMIC. Voi da din acest nimic cel mai mare procent statului roman. Tot din el, voi achita taxele aferente numai la inceput de an ca sa beneficiez de redecere

                    Nu sunt frustrat absolut deloc, dar a ajuns sa ma caracterizeze in primul rand indiferenta.

                    Toate cele bune si Sarbatori Fericite tuturor oamenilor care inca mai sunt oameni !
                    Last edited by zbanghy1986; 12-16-2011, 12:59 PM.
                    Mercedes-Benz C180 Elegance

                    Just like he said..."Now go home and get your f****n' shinebox !

                    Comment


                    • #25
                      Hai, că ai fost tare ! Nu ne treci şi pe noi pe numele tău ? ... care nu eşti pe numele tău ... care eşti, pe persoană fizică ...
                      Lord W126 500SE -> 2.5D
                      Lady W123 230C -> 240D
                      W124 -> 200D
                      W208 CLK200 -> 2.0

                      W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                      Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                      Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by Levi View Post
                        Cred că ai punctat bine ! Nu eşti proprietar, nu cazi sub incidenţa actului. Punct.
                        Eu nu sunt direct interesat, dar pt. cultura mea generală, pun şi eu 2 întrebări:
                        1. - Nu eşti proprietar, dar conduci maşina ALTUIA, care pe deasupra are altă cetăţenie faţă de a ta. Îţi trebuie procură ? Rectific: îţi va trebui ? Te opreşte chipiu', şi te face hoţ dacă nu îi poţi demonstra că, conduci maşina unui cetăţean străin cu consimţământul acestuia. Greşesc ? Dacă NU, atunci nu e nicio problemă, având dovada consimţământului, eşti liber să conduci "atelajul". Ar mai fi o subsidiară a aspectului: NUMAI titularul procurii are dreptul de a ţine covrigul (exclus neveste, taţi, veri, copii) ?
                        Buuun, de aici derivă a 2-a:
                        2. - Acele 90 de zile nu se referă tocmai la limita maximă de valabilitate a acelei procuri ?, şi după 90 de zile să nu mai fii în drept de a conduce, conform celor de mai sus ? Că, nici asta n-ar fi o problemă, acea procură se poate reînnoi periodic, nu văd niciun impediment. Subsidiara la asta: nu cumva "te scrie" la graniţă şi ţin evidenţa "şederii maşinii" în RO ? Asta ar încălca o serie de prevederi UE, deci la prima strigare am zis o prostie, dar în clădirea aia mare-mare-mare (a 2-a din lume) din Capitală "lucrează" şi mai proşti ca mine ...
                        Respect, cele bune tuturor !
                        Salut Levi:
                        1. Nu stiu cum e la PF si nici nu mi-am batut capul. Masina mea este inmatriculata pe firma romano-bulgara a unei rude (verisorul lui nevasta-mea, habar n-am ce ruda-i cu mine de fapt). Repet, masina este inmatriculata pe o firma din Bulgaria cu care eu poate colaborez si de la care am primit masina de servici. Pentru asta am si procura pentru a conduce masina firmei. Repet, nu stiu la altii cum e, dar la mine masina e in "familie" si sincer sa fiu nu-mi prea fac griji. Singura mea nemultumire e legata de faptul ca am numere de Bulgaria pe masina, iau eu personal tind sa asociez numerele de Bulgaria cu o oarecare neseriozitate. Dar asta e, n-am ce-i face, si supararea imi trece destul de repede cand platesc anual asigurarea, impozitul si fac verificarea tehnica la masina. Toate la un loc nu fac cat as plati in Romanian doar pe RCA, ca sa nu mai vorbesc de impozit.
                        2. La vama se "scriau" masinile pe vremea cand nu eram in UE. Atunci iti trecea masina in pasaport si ori o inmatriculari ori o scoteai din tara sau ii faceai tranzit. Nu puteai sa intrii cu masina si sa iesi fara ... asa era sistemul atunci ... De atunci am intrat in UE si restul sunt legende urbane (sau politice).

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by zbanghy1986 View Post
                          Imi bag pwu...banii in senatul,parlamentul,prim-ministrul si presedintele Romaniei.

                          Eu voi proceda asa: In oct. 2012 ma casatoresc ;

                          Dupa nunta imi voi lua un S-klasse super poluator(ca astia sunt termenii cei mai uzitati in ziua de azi : poluare, prudenta,criza,smecher si fraier) de prin '93-'96, il inscriu pe numele meu in tara si nu voi plati in veci impopzit pe el. Am avut grija sa nu am nimic pe numele meu pana acum si la cum merg lucrurile, nici nu voi avea vreodata....nici eu nu voi mai fi pe numele meu . Sa ma execute silit pe NIMIC. Voi da din acest nimic cel mai mare procent statului roman. Tot din el, voi achita taxele aferente numai la inceput de an ca sa beneficiez de redecere

                          Nu sunt frustrat absolut deloc, dar a ajuns sa ma caracterizeze in primul rand indiferenta.

                          Toate cele bune si Sarbatori Fericite tuturor oamenilor care inca mai sunt oameni !
                          Pai si cand o sa ai nevoie de ceva de la primarie,de exemplu sa iti faci buletinul din nou,atunci sa vezi circu' dracului,te pune sa platesti tot plus penalizari...

                          Comment


                          • #28
                            Mister carmine ce zici acum ?
                            acum cateva zile mi-ai scris ca masina pe bulgaria o sa poate sa circula doar 90 de zile pe an oricum asta inca nu a intrat si e o mare descriminare.....

                            iar acum ce zici de noua lege ca si masini inmatriculate in romania trebuie sa platesc taxa de puloare la momentul de vanzare adica cand o sa fie radiata trebuie sa fie platit asta inseama ca toti de aici cu masini vechi o sa ramana cu ele de finitiv pentru ca taxa o sa fie minim de 4000 de euro la masina cu valoare de 2000 de euro

                            CE ZICI ACUM ?

                            Comment


                            • #29
                              @carmine

                              Care parte nu iti convine din mesajul meu domnule moderator? Care parte din mesajul meu nu e scrisa in limba romana? Fi putin mai explicit ca sa inteleg si eu... Multumesc.

                              Am intrat pe forumul vostru pentru ca am fost invitat, ba mai mult decat atat, pentru ca am doua Mercedesuri.

                              In caz ca nu iti convine o alta parere decat a ta, ma retrag, stai linistit ca am de unde sa-mi iau informatiile necesare.

                              Iti respect munca pe care o faci aici, pentru ca daca eu nu stiu ce inseamna asta, atunci te asigur ca nu stiu cine stie dar hai sa fim rezonabili cand trebuie sa fim rezonabili.

                              Cat despre limba romana, stai linistit ca o "practic" din obisnuinta printre altele.

                              Referitor la Bulgaria. Nu mai aruncati articole aiurea fara sa va documentati. Inca se poate. Cat s-o mai putea. Cand nu s-o mai putea facem credit la banca "boc" sau trecem la mersul pe doua roti, nemotorizat.

                              Comment


                              • #30
                                Bate vantul frunzele...noi conducem linistiti!

                                In urma mortii subite a Mercedesului intr-un accident stupid am rezolvat treaba rapid luand o masina ieftina (Skoda Felicia 1.9 SDI din 98). Mai avea ceva numere rosii dupa care am bulgarizat-o. Daca vrea cineva detalii le dau dar foarte pe scurt afacerea m-a costat 400 Euro plus deplasarea.

                                Cateva aspecte despre inmatriculare si legi:

                                1. Legea aceea data de bulgari cu termen de 14 zile pentru transcrierea masinii se refera la urmatorul fenomen: majoritatea romanilor care au inmatriculat masini in bulgaria au inmatriculat masini pe care si le doreau dar nu le puteau "sustine" financiar la noi (impozit, taxe, etc.). In mare masura aceste masini costau ceva euroi. Dupa inmatricularea in Bulgaria si primirea actelor faceau contract de vanzare cumparare cu persoana fizica sau juridica bulgara pentru a nu fi in pericolul ca bulgarul sa revendice masina. Sa ai sa zicem un E55 AMG inmatriculat pe tine de altcineva trebuie sa fi cam dobi sa nu ti-l revendici.
                                In baza acestui contract bulgarul putea radia masina si astfel aceasta masina ramanea in aer...fara a se plati taxe nici unde pentru ea. Astfel bulgarii au dat o lege care sa rezolve problema...si problema era ca banii sa ajunga la bugetul lor intr-un mod legal. Deci acum nimeni nu mai face contract de vanzare cumparare pentru ca in 14 zile ar trebui sa transcrie masina. Desigur si asta se poate ocoli dar ei s-au asigurat d.p.d.v. al legislatiei.

                                2. Masinile pe care noi le conducem, cu numere de Bulgaria sunt in general (legal) inmatriculate pe un bulgar sau pe o firma. Noi, dupa cum spunea si Orvo, le conducem in baza procurii. Aceasta procura este foarte importanta din mai multe motive. Vreau sa mai subliniez ceva...daca la inceput procurile erau mai simplutze si implicau unele probleme, notarii sau avocatii bulgari dorind sa castige banuti le-au tot schimbat si editat confruntandu-se cu diverse situatii, pana au scos ce trebuie.
                                Si ce trebuie este:
                                - procura il umputerniceste pe roman sa conduca masina;
                                - sa reprezinte proprietarul de drept in fata firmelor de asigurari in caz de accident;
                                - sa decida asupra reparatiilor, asupra intretinerii, si instrainarii vehiculului catre alta persoana;
                                - si destul de important sa vanda masina;

                                Toate aceste specificatii apar in procura pe care va sfatuiesc sa o traduceti si legalizati (costa 60 de lei traducerea si 40 legalizatul in Timisoara) si astfel sunteti scutiti de orice probleme cu politia sau intarzieri in cazul in care sunteti implicati intr-un accident in care vinovat e celalalt. Asiguratorul lui va va cere invariabil procura tradusa. Avand-o treburile merg ca unse. Cunosc cazuri concrete.

                                3. In majoritatea tarilor UE exista intr-adevar aceasta lege cum ca nu poti circula mai mult de 3 luni (Germania), 1 luna (Olanda) si asa mai departe, cu masina ta, inmatriculata pe tine intr-o alta tara. Aici lucrurile sunt mai complexe in sensul ca sunt indivizi cu dubla cetatenie care au toate drepturile si in Romania de exemplu si in Olanda. Omul totusi nu poate circula cu masina lui inmatriculata pe el in Ro mai mult de 1 luna in Olanda. TOTUSI nimica nu-l opreste sa circule cat vrea el cu o masina de firma de exemplu pe care are impternicire. Exact asta face procura...imputerniceste pe X sa conduca masina. Cum spuneam mai sus, daca procura e facute bine X poate sa o dea lui Y sa o conduca mai departe.

                                4. Se tot spunea ca se va face o baza de date comuna intre Ro si Bg, pentru a se controla mai bine fenomenul asta al masinilor care-s in aer d.p.d.v. al impozitului si asa mai departe. Parerea mea este ca asta contine un grad de vrajeala marisor. Intr-adevar agentul cand te opreste pentru orice ai fi facut iti ia toate datele de pe acte dar mai mult decat atat nu face nimica...te sanctioneaza conform cu ce ai facut si-ai plecat. Eu nu cred ca va fi curand disponibila aceasta baza de date la noi, si cu atat mai mult una comuna cu Bulgaria. Oameni buni, traim intr-o tara in care primariile, registrul comertului si finantele nu au baza de date comuna. As putea adauga si casa de pensii la acest sistem de informatic (inexistent) asa ca ma indoiesc ca va fi curand disponibila baza respectiva.

                                5. Poate unii stiu si pe altii nu-i intereseaza dar am zis sa adaug si aspectul acesta. Eu sunt pocait si ma intereseaza ca ceea ce fac sa nu fie ilegal pentru ca asta este un pacat. Am chibzuit foarte bine aspectul acesta si am certitudinea ca si pe latura spirituala sunt ok. Adica atata vreme cat guvernul unei tari imi permite sa-mi fac treaba in ograda lui mai ieftin si eu o fac mi se pare ca sunt un baiat destept (printre altii). Consider ca implinesc si binecunoscuta expresie "dati cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu" cata vreme ca si cetatean European circul cu o masina inmatriculata intr-un stat din uniune si platesc taxele undeva in uniune. Mai mult platesc si in tara in care circul vigneta, mai am si cauciucuri de iarna bune, am si trusa si stingator si 1450 de triunghiuri reflectorizante si mot la basca. Personal eu as vrea sa-mi inscriu masina in tara dar la o taxa de 1770 de euro asta nu se va intampla nici o data.

                                Din punctul meu de vedere circul linistit de ceva timp cu masina pe bulgaria si cred ca voi mai circula ceva timp. Suntem o familie mare cu peste 20 de vehicule din care 50 % sunt inmatriculate in Bulgaria si 50 % in Romania. Circulam linistiti unde ne taie capul, ne inmatriculam singuri masinile in Bg si ne platim taxele la ei si Rovigneta la noi. Azi la ora 14:00 a ajuns acasa ultima masina a unui cumnat inmatriculata acolo. Cred ca asta e tot ce era de spus.

                                Bulgarii vor banii nostri si cel mai bun exemplu sunt orasele de la Dunare de pe partea Bulgara si schimbarea fantastica a economiei si anivelului de trai de acolo in ultimii ani.

                                Inchei exprimandu-mi dorinta de a mai putea circula linistit tot asa cat mai mult timp.
                                Sanatate la toata lumea!
                                Last edited by adidc; 01-18-2012, 16:33 PM.
                                E220 cdi W210, 2001

                                E320 W210, 1997
                                C180 W202, 1994
                                W123 200D, 1978 cu inima de W124


                                Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF