Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

care din cele 2 uleiuri il recomandati sau care este cel potrivit si de ce?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Salutare tuturor,

    Imi spune si mie careva ce ulei e mai bun la un MB Sprinter 313 2008 .
    Mobile 5W-30 sau Aral 5W-40 ?
    Tin sa precizez ca MB este cu filtru de particule.

    Multumesc

    Comment


    • #32
      5w30 e superior lui 5w40 indiferent de cine il produce

      Comment


      • #33
        Proaspat posesor de MB Sprinter 316 CDI din 2010 si nu stiu ce ulei sa bag. Pe caietul de service vad ca neamtul a bagat 5-W30 LA si mai scrie Blatt-Nr : 228.51 cred ca tot la ulei se refera..

        Comment


        • #34
          Originally posted by tamyracom View Post
          Proaspat posesor de MB Sprinter 316 CDI din 2010 si nu stiu ce ulei sa bag. Pe caietul de service vad ca neamtul a bagat 5-W30 LA si mai scrie Blatt-Nr : 228.51 cred ca tot la ulei se refera..
          Salut.
          În cazul tău neamţul ţi-a dat nişte indicii importante în cartea service despre ce tip de ulei să foloseşti şi ce normă MB trebuie să respecte uleiul pentru a nu dăuna filtrului DPF.
          Motorul tău turbo-diesel cu filtru de particule necesită un ulei subţire (5W-30) cu conţinut scăzut de substanţe nocive pentru mediul înconjurător şi în special de cenuşă (LA este abrevierea de la Low Ash adică „cenuşă puţină”) şi care să respecte norma MB 228.51. Pe multe din aceste uleiuri scrie şi Low SAPS şi înseamnă acelaşi lucru.
          Pentru a vedea toate uleiurile 5W-30 LA sau Low SAPS care îndeplinesc norma MB 228.51, trebuie să cauţi pe www.bevo.mercedes-benz.com la foaia (lista, fişa) 228.51 şi vei găsi coloana cu uleiurile 5W-30 aprobate de Mercedes-Benz.
          Deasemenea, recomandarea mea este să foloseşti în continuare uleiuri nemţeşti despre care să ştii sigur că sunt "Made in Germany" şi nu Mobil făcut în Turcia sau Castrol făcut în EU (adică România). Exemple de uleiuri germane făcute numai în Germania: Liqui Moly, Fuchs Titan, Addinol, Divinol, Ravenol, Rheinol, Adamol, Tectrol, Meguin, ROWE şi multe altele.
          Last edited by MS-79-CMM; 08-25-2013, 15:08 PM.

          Comment


          • #35
            Mersi mult pentru sfaturi, o sa le respect , dar mai am cateva intrebari..
            1)Cati litri de ulei intra la un schimb?
            2)Unde gasesc aceste uleiuri Liqui Moly? In benzinarii, la magazinele de piese?
            3)Filtrele de ulei, motorina, aer, etc ce marca sa pun si de unde?
            4) La ce intervale sa schimb uleiul si filtrele? Am vazut ca neamtul le schimba cam la 40.000 km, dar mi se pare cam mult..?
            5) Orice alte sfaturi utile pentru buna intretinere si buna functionare a masinii de la alti posesori sunt binevenite..
            Va multumesc
            Last edited by tamyracom; 08-26-2013, 13:01 PM.

            Comment


            • #36
              Ce motor are 316?
              Eu la 2150 cm bag 11L 5w30 Mercedes cu norma 229,51.Cind am cumparat Sprinterul era cu 10w40 228,51 la primul ger mai serios invirtea ca naiba electromotorul si am trecut la 5w30.
              Filtre Knecht-Mahle din Cernauti ca e mai ieftin.Uleiul cind il resetezi in bord asa da 40300 urmatorul service[are assist bla .....]dar il schimb mai des daca fac multi km in localitate.
              In rest multi km fara probleme sa ai!

              Comment


              • #37
                Salutari tuturor,si eu sunt posesor al unui 906 311(205.000km) cu filtru de particule si fac numai distribuitie cu el,80-120 km pe zi,doar oras,autostrada o vede doar 10-15 km,o data la 2-3 zile merg cu el 50-60 km pe autostrada pentru acea regenerare,am inteles ca este recomandat cel putin 20 de minute la o turatie constanta de peste 2000rot/min fara a se trece de 130km/h.Uleiul si filtrele le schimb la 6 luni,indiferent de numarul de km(de obicei 10-12.000).Uleiul folosit este de la Valvoline,5w30niciodata nu am avut probleme sau consum de ulei si as recomanda ca marca de ulei sa nu se schimbe,am facut asta la un vito 109,dupa ce i-am facut 2 schimburi cu valvoline am zis sa ii pun si de la mama lui,adica de la mercedes,acelasi 5w30,spre surprinderea mea imi consumase aprox. 1.5l la 15.000 de km.Eu unul zic ca nu este de joaca cu schimburile de marci la ulei,este indicat sa se mearga pe aceeasi marca.Bineinteles trebuie tinut cont si de acel filtru de particule,motorul trebuie mai turat,de regula schimb la 2200-2300 rot/min treptele de viteza,sarcina de aprox 7-800 de kg zilnic.Daca mai are si altcineva alte pareri legate de filtru de particule sau influenta uleiului asupra filtrului de particule..sunt intotdeauna bucuros sa aud si alte idei sau experiente

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Misu1970 View Post
                  Ce motor are 316?
                  Eu la 2150 cm bag 11L 5w30 Mercedes cu norma 229,51.Cind am cumparat Sprinterul era cu 10w40 228,51 la primul ger mai serios invirtea ca naiba electromotorul si am trecut la 5w30.
                  Filtre Knecht-Mahle din Cernauti ca e mai ieftin.Uleiul cind il resetezi in bord asa da 40300 urmatorul service[are assist bla .....]dar il schimb mai des daca fac multi km in localitate.
                  In rest multi km fara probleme sa ai!
                  316 are motor de 2143 cm..
                  Unde gasesc aceste uleiuri liqui moly?
                  Este diferenta mare intre 229.51 si 228.51? Neamtul zicea sa fac schimbul de ulei la 12.000 km, desi in cartea service intervalele erau mai mari..

                  Comment


                  • #39
                    Buna seara!
                    Trebuie sa schimb uleiul la masina din semnatura,este un 311 903 din 2005.Pana acum am pus mobil delvac 10w40,as vrea ceva mai bun.Ce imi recomandati?

                    Comment


                    • #40
                      Salutare, dai cu Aral 10w40 zic eu , ca asta o sa fac si eu la primul schimb.Am observat de anul trecut la ultimile 2 schimburi cu Mobil ca pe la 6000-7000 de km se innegrea uleiul foarte rau.Am mers mult pe Sprinter cu Aral dar asta pe vremea cand abia aparuse,2003 si tin minte ca la 15000 de km cand il schimbam nu era asa de negru taciune cum sunt uleiurile azi.Cei drept si masina avea 98000 de km,nu milioane ca zi.Masina respectiva are azi in jur de 600000 km si stiu ca e neumblata in motor !!
                      Mai am o fixatie, cumpar ulei la bidon de 1 litru,rar de tot la 4-5 litri si niciodata la 10,20,xxx litri!!!Asa mi-a recomandat mie cineva acum multi ani in urma si am fost de acord cu explicatiile lui de atunci..Stima.
                      Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                      Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                      Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                      SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                      https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                      Comment


                      • #41
                        Mie la mercedes 319 cei de la reprezentanta au bagat 10w 40 MB la motor de 3000..Nu mai inteleg... masina fiind din anul 2011...mai am un ford din 2006 tdci 2400cc si am folosit numai ulei mobil esp 5w 30 care mi lau recomadat ei timp de 200000 km si nu are nici o problema
                        Last edited by cutaresku; 01-19-2014, 21:45 PM.

                        Comment


                        • #42
                          Atunci Aral sa fie,am auzit ca e fabricat numai in Germania.In legatura cu 319,pai daca ai filtru de particule nu cred ca e in regula 10w40.Cei cu modelul nou de sprinter din 2006 cu pdf folosesc 5w30.
                          Cati litri intra in baie la 311 ?Este primul schimb care il fac acasa.Busonul de la baia de ulei este "virgin",nu a fost desfacut deloc ).

                          Comment


                          • #43
                            Pei are dar ce sa le fac eu... Este in garantie extinsa si ei au zis ca garanteaza. Recomand si eu tot aral, 700000 am mers la o autoutilitara si nu am avut nici o problema la motor.
                            Last edited by cutaresku; 01-19-2014, 21:45 PM. Reason: Majuscule, punctuatie! Citeste REGULILE casei.

                            Comment


                            • #44
                              Care este faza cu cumparatul uleiului la bidon de 1l?Nu cred ca este diferenta de calitate fata de unu la bidon de 4l.
                              Putin off-topic.Cred ca trage bestial 319 CDI de la 1400rpm avand in vedere ca are 440 Nm.
                              Last edited by soryn94; 01-19-2014, 21:49 PM.

                              Comment


                              • #45
                                Poate fata de unul de 4 litri...nu o fi asa de mare diferenta dar fata de cantitati de 20l,butoi 6ol,etc,etc cred ca sunt unele mici mari diferente...
                                Cat priveste cuplu lui 319 e bestial,dar si consumul e pe masura...
                                Cred ca ma intorc definitiv si eu pe Aral, cel putin pana o sa trecem la...filtru de particolo, ca odata si odata tot acolo vom fi nevoiti sa ajungem..Stima.
                                Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                                Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                                Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                                SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                                https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF