Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cu ce tratam rugina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Piesele date jos de pe masina:  Piesele sablate:  Piesele aduse de la galvanizat:

  Comment


  • #92
   Salut tuturor !
   Am si eu o problema cu rugina la un Sprinter si am primit de la cineva in urma cu 2 luni o sticla de Stabilizator chimic CHELADE, am aplicat cu o pensula pe o pata de rugina sa vad ce efect are, zona ruginita s-a negrit si azi, dupa 2 luni am zgariat cu o surubelnita sa vad daca mai este ceva rugina sub pata neagra, surpriza nici urma de rugina . Vreau sa stiu daca a mai folosit cineva, merita folosit pe termen lung ca as vrea sa ma apuc sa ma aranjez putin pe unde e ruginita tabla sa o vopsesc. Va mmultumesc !!

   Comment


   • #93
    Pentru pretul pe care il are acest stabilizator, ar fi normal sa fie ceva de calitate superioara, sa stiti ca am sa cumpar si eu un flacon sa vad daca intradevar isi face treaba.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

    Comment


    • #94
     Pun si eu un articol din Oldtimermarkt , referitor la ceara si solutii anticorozive pentru cavitati.Aici este facut un experiment , si un clasament pentru cele mai bune produse din acest domeniu.

     Comment


     • #95
      Originally posted by shark View Post
      Va recomand cu caldura o solutie de la Augsburg impotriva ruginutei la mine a dat rezultate foarte bune, este la flacon cat o doza mica de cola, rustbremse se numeste si nu era scump ( 25 RON). A trebuit sa tratez pe la mine niste pete rebele de rugina si am fost multumit de rezultat.

      asta l-am folosit eu , se face negru in contact cu rugina, il lasi vreo juma de ora cureti , mai dai o data si apoi dai cu sonorizant sau deruginol ceva.. nu stiu cat de bun este ca l-am dat acum o luna acolo unde e bateria sub scaun .. era JALE..

      Comment


      • #96
       Sper sa-mi fie de ajutor...o sa incerc si eu la o portiera...idei bune!merci...

       Comment


       • #97
        Salut.
        Văd că mulţi descriu diverse produse antirugină dar mai puţini sunt cei care pun şi poze ca să vadă toţi colegii interesaţi cum arată (ce conţine, instrucţiunile de utilizare, dacă se pretează la ce au ei nevoie) pentru când vor porni la cumpărături.
        Eu am folosit cu succes pe o altă maşină două soluţii antirugină despre care las pozele să vorbească. Precizez doar că spray-ul Brunox Epoxy se găseşte în Selgros iar soluţia Nigrin în Praktiker (eu din magazinele astea le-am cumpărat).
        Atenţie la soluţia Nigrin: în instrucţiunile sumare în limba română au uitat să scrie că după aplicarea soluţiei locul trebuie spălat bine cu apă pentru că în caz contrar chiar soluţia însăşi va coroda metalul.
        Attached Files

        Comment


        • #98
         Kelfos este 'the best' in tratarea ruginei

         Originally posted by arkan View Post
         www.maergroup.com/mg
         A incercat cineva ''KELFOS'' ?
         Dragi colegi,

         Eu sunt membru al clubului 4X4.ro asa ca va impartasesc din experienta si discutiile avute pe acest forum.A fost testat si este folosit de majoritatea colegilor de acolo,dupa cum stiti la 4X4 e mult noroi iar conditiile sunt extreme asa ca protectia masinii trebuie facuta in mod corespunzator. Personal am folosit Kelfos la fosta masina un Patrol din 2005 cu multa rugina pe dedesubt iar rezultatele au fost deosebit de bune.Aplicarea se recomanda a fi facuta de 2 ori iar dupa 24 ore se poate vopsi direct .Rugina se transforma intr-o pelicula neagra sticloasa si nu permite patrunderea apei sau umezelii.Se poate folosi si ca tratament preventiv cand rugina nu este prezenta.NU ataca vopseaua.
         Pentru cei interesati accesati link-ul firmei importatoare si gasiti datele de contact (Bucuresti-Pantelimon).
         Eu personal ca un utilizator va recomand sa folositi Kelfos-ul.
         Last edited by emanoeladrian; 05-09-2013, 10:44 AM.
         ML270 CDI 2004

         Comment


         • #99
          Buna la toti.
          Nu vreau sa ma bag ca musca in lapte.
          Sunt vopsitor si ma lovesc de treburile astea aproape zilnic.
          Am folosit si folosesc produse contra si anti rugina.
          Din experienta mea toate sunt la fel mai mult sau mai putin.
          Unele au si un grund incorporat in ele.
          In esenta toate sunt solutii active care in contact cu rugina intra in reactie si in multe cazuri aceasta se transforma in fosfor.
          Acum, parerea mea ca atat de important nu e sa cureti toata rugina (nu vei putea niciodata, e ca un cancer de care nu mai scapi - la nivel molecular, patruns in profunzimea materialului) dar sa o elimini cat se poate de bine si sa protejezi piesa pentru a nu mai putea ajunge Oxigen la ea. Oxigen + umiditate = rugina (oxidare)
          Daca vreti sa protejati dupa procesul de eliminare (diminuare) a ruginei pe partile interioare (interior prag, podea exterior, aripi, contr-aripi) recomand ceara de la Carsystem. Este un produs care inradevar face minuni. Se gaseste de obicei la magazinele care vand vopsea auto, la bidon de 1 L - cost 60/70 Ron. Atentie insa, produsul se sulfa cu pistolul de antifonat.
          Deci Solutia anti rugina = Feruginol (cautati cel unguresc in flacon galben, este cel mai bun folosit de mine pana in acest moment si cel mai ieftin - 7 Ron/1L) + Ceara de la Carsystem + bineinteles procesul mecanic, anevoios si plictisitor
          Last edited by raulddan; 02-01-2014, 04:04 AM.

          Comment


          • Restaurez masini de teren,si eu sunt mai cunoscut pe club 4x4.
           Folosesc de o vreme Kelfos,dar in principiu lucrez cu cabina de sablat si sablez si exterior cu nisip.
           Singura sansa de a elimina rugina.
           Attached Files

           Comment


           • Cam astea ar fi din experienta mea cele mai tari produse in domeniu: http://www.hoeseler-por15.com (ma ocup de tratamentul suprafetelor, nu neaparat metalice, cam de 8 ani)...

            Comment


            • Salut, de unde se poate cumpara din tara aceste produse?
             In vara vreau sa ma apuc de treaba, la un W202 si o sa am nevoie de materiale pentru tratarea ruginei.
             Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
             Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

             Comment


             • Cu aceasta sulutie a lucrat cineva? Deoarece acu o aplica pe Sprinterul meu si ... poate stie cineva ceva despre ea, e undeva la 140 lei bidonul, si e foarte laudata pe aici . Eu nu pot sa spun inca nimic despre ea dar in timp voi afla ce-i poate chimia )))). Oricum unde e rugina se curata pana e tabla curata dupa care se da cu solutie si grund.
              Attached Files

              Comment


              • Știe cineva de unde (Bucuresti) se poate cumpăra KELFOS, sau alt convertor de rugină?

               https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

               Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
               Va rugam sa le schimbati din User Settings.

               Comment
               • Aveti aici magazinul si adresa de unde se poate cumpara produsul respectiv.
                Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF