Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema cutie automata

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by mariusrusu View Post

    Salut,
    Cat te-a ajuns sa schimbi tampoanele motor+cutie?
    Salut,
    Am dat asa: ~1600 RON Autoklass pe schimbul de ulei din cutie cu 20% reducere
    ~ 1400 RON pe tampoane motor + cutie + manopera cu 15% reducere la piese. Lemforder ca si firma producator. Tampoanele nu le-am schimbat la Autoklass pt. ca nu vedea rostul, le-am schimbat la un service a unei cunostinte de a mea, am asistat la proces si mi s-a parut totul ok. Oricum, in ritmul meu de mers in 2-3 ani maxim trebuie sa le schimb iar.

    Comment


    • #17
      Originally posted by Mika83 View Post
      AlexConstantin

      Problemă la mine e ca in martie am fost rechemat ptr actualizare software, cam de atunci a început să facă așa.
      Simptomul mai exact e atunci cand sunt in treapta 2 respectiv 1 in frânare înainte ca roata sa se oprească complet face o mica zvâgnitură si in acelasi timp se ridica si acul de la turometru circa 50-100 turatii.
      Asta in primii 500m după totul perfect.
      Tin sa mentionez ca i-am facut schimb ulei la cutie in reprezentanta la 95000km masina având acum 110.000km, nu agățata, nu întrerupe, merge ceas.
      Dacă era sa fie din convertizor făcea mereu, cred eu, de fapt asa mi-au spus si cei de la Mercedes.

      Te tin la curent.
      Salut,

      Tie iti "dă sa plece de pe loc" si la cald? Sau doar dimineata la rece? Daca iti face frecvent, eu as zice ca undeva ar trebui sa fie totusi o problema. Din pacate, nu cunosc pe nimeni care sa aiba 7G Tronic / 7G tronic plus pe masina ca sa mai intreb. In schimb, cunosc pe cineva care are un Passat si de vreo doi ani de zile are o continua vibratie in Drive, la semafor. Cei de la Volkswagen i-au spus ca nu-i nicio problema. Dar totusi, sunt cutii diferite.

      Pe mine clar ma "păcăleau" ca masina da sa plece de pe loc cu frana calcata și vibratiile care veneau de la tampoanele uzate. Doar la rece imi facea asta.

      Cred ca mica zvacnitura pe care ai mentionat-o nu ar trebui sa fie vreo problema. Pana la urma, uleiului ii ia ceva timp sa ajunga la temperatura optima de functionare.

      Comment


      • #18
        Salut, imi face asa doar câteodată la rece, la cald nici nu imi dau seama cand schimbă.
        Si altceva, după ce face prima dată ramane turată la fix 1000r/min ptr câteva minute după își revine.

        Te rog si rog pe toti care citesc daca aude pe cineva sau i s-a mai întâmplă cuiva asa, sa-mi spuna si mie cam de unde ar fi problema. Grav nu cred ca este având în vedere că nu face mereu. Eu totusi bănuiesc că e di debimetru sau e vreo neetanșare pe undeva, trage aer fals.

        O zi bună

        Comment


        • #19
          Originally posted by Mika83 View Post
          Salut, imi face asa doar câteodată la rece, la cald nici nu imi dau seama cand schimbă.
          Si altceva, după ce face prima dată ramane turată la fix 1000r/min ptr câteva minute după își revine.

          Te rog si rog pe toti care citesc daca aude pe cineva sau i s-a mai întâmplă cuiva asa, sa-mi spuna si mie cam de unde ar fi problema. Grav nu cred ca este având în vedere că nu face mereu. Eu totusi bănuiesc că e di debimetru sau e vreo neetanșare pe undeva, trage aer fals.

          O zi bună
          Eu zic sa mai dai buzna prin una-doua reprezentante MB si sa vezi ce iti spun, asta doar pentru linistea ta. Stiu si eu cum e senzatia si te inteleg perfect.
          Eu raman totusi la parerea mea - sa lasi cutia in pace, cel putin pana ce incepe sa se agraveze - asta daca se va agrava vreodata.

          Comment


          • #20
            trebuie recalibrate shift -points -urile (de 3 ori - la rece, la cald si la fierbinte) si eventual break pack-urile. Si eu am patit-o in vara, dupa ce mi-a actualizat software-ul la motor o inceput sa "zvacneasca". dupa citeva ture in service, si cu un pic de noroc de un inginer bun -s-a rezolvat
            AlexConstantin - cum a aparut dupa SW update -trebuia sa ti-o rezolve imediat si pe gratis - ca s-a datorat SW update-ului

            Comment


            • #21
              Salut, sa înțeleg că după recalibrare problema s-a rezolvat?
              Nu vreau sa fiu ignorant, dar ce sunt "shift -points" si "break pack"?

              Comment


              • #22
                S-a rezolvat dupa recalibrare. Nici eu nu stiu prea mult - dar din cate am inteles in cutie sunt 2 sau 3 brake pack-uri care franeaza turatia din cutie ca sa corespunda cu turatia motorului la upshift iar shift pointurile reprezinta momentul cand se face schimbarea de viteze - iar motorul si cutiea tre sa fie sincronizate ca sa nu "zvacneasca"

                Comment


                • #23
                  gombosc

                  Tie iti "zvâgnea" mereu sau doar câteodată?
                  Sa înțeleg că ti-a resoftat din nou cutia?

                  Comment


                  • #24
                    Aproape mereu - depindea de turatiile motorului. Nu a resoftat-o - ca era deja la ultima versiune. Doar a modificat brake packurile si shift points-urile - din soft
                    Last edited by gombosc; 12-29-2019, 14:29 PM.

                    Comment


                    • #25
                      Salut!

                      Unde ai facut aceasta recalibrare?

                      Si ce costuri a adus? Daca nu vrei sa faci public, astept un PM!
                      Mersi
                      Să știi să lupți când vrei să ai.
                      Să nu regreți când pierzi sau dai

                      Comment


                      • #26
                        Salut Alex,
                        Schimbul de tampoane la motor nu intra pe garantie? De ce ai facut-o la alt service?
                        Multumesc.

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by bcr.costyn89 View Post
                          Salut Alex,
                          Schimbul de tampoane la motor nu intra pe garantie? De ce ai facut-o la alt service?
                          Multumesc.
                          Salut!
                          Chiar nu știu dacă intra pe garanție sau nu. Le-am schimbat la alt service pt ca mi s-a părut o operațiune mult mai ușoară decat schimbul de ulei in cutie (deși poate nu a fost) pentru ca și m-au lăsat sa asist.

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by AlexConstantin View Post

                            Salut!
                            Chiar nu știu dacă intra pe garanție sau nu. Le-am schimbat la alt service pt ca mi s-a părut o operațiune mult mai ușoară decat schimbul de ulei in cutie (deși poate nu a fost) pentru ca și m-au lăsat sa asist.
                            Multumesc de info. Am si eu aceeasi problema. Voi reveni aici, daca este nevoie sa le schimb si eu si daca intra pe garantie sau nu.

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by bcr.costyn89 View Post

                              Multumesc de info. Am si eu aceeasi problema. Voi reveni aici, daca este nevoie sa le schimb si eu si daca intra pe garantie sau nu.
                              Astept răspunsul tău. Pana acum mașina mea se comporta perfect din punctul asta de vedere.

                              Comment


                              • #30
                                Tampoanele motor si cutie intra fac obiectul garantiei.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF