Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Termostat defect sau NU

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Termostat defect sau NU

  Va salut !
  Saptamana aceasta am intampinat o noua problema : temperatura apei undeva 60 - 70 grade , azi in drum spre service cu termostatatul nou pentru al schimba temperatura apei a ajuns si la 90 de grade in maxim 10 km efectuati ceva normal , zicand-ule asta celor din service acestia m-au sfatuit sa mai merg cateva zile asa cu masina sa vedem cum se comporta , sunt total debusolat , pe tester multimarca eroare la clapeta de acceleratie !

 • #2
  Asta e temperatura normala de functionare a motorului. Pentru asta nu iti fa griji, celelalte probleme rezolvale cat mai repede deoarece atrag altele... sti cum e vorba aia, un necaz nu vine niciodata singur. Lasand gluma la o parte, orice defectiune cat de mica rezolvata in timp cat mai scurt nu apuca sa afecteze si alte componente care duc la buna functionare a motorului.
  Das Beste oder Nichts !!!

  Comment


  • #3
   Reseteaza-ti busola astfel: 90șC este OK, 60 - 70șC nu. Clapeta nu are de-a face cu temperatura/termostatul, deci eroarea poa' sa fie reala sau nu.

   Legat de necazuri si cum apar ele, nu aia e regula, ca nu vine singur, ci asta: necazurile nu vin singure, ci in serii de trei. Cand se termina o serie de trei necazuri, nu vine alt necaz, ci o alta serie de trei...

   Dragos

   Comment


   • #4
    Originally posted by Heavy D. View Post
    Reseteaza-ti busola astfel: 90�C este OK, 60 - 70�C nu. Clapeta nu are de-a face cu temperatura/termostatul, deci eroarea poa' sa fie reala sau nu.

    Legat de necazuri si cum apar ele, nu aia e regula, ca nu vine singur, ci asta: necazurile nu vin singure, ci in serii de trei. Cand se termina o serie de trei necazuri, nu vine alt necaz, ci o alta serie de trei...

    Dragos
    Debusolarea mea a aparut cand dupa ce-am mers trei zile cu apa la 60 grade C , azi si-a revenit pentru scurt timp la 90 grade C si practic nu stiam ce hotarare sa iau , sa schimb sau nu termostatul poate este dus numai senzorul de temperatura !


    Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

    Comment


    • #5
     Depinde, eu as conecta un obd ordinar si as urmari temp. Daca nu urca pana la 87 pe obd in cazul meu w211 kompressor clar e o problema.
     Mie imi urca la 75 liniar, apoi incepea 74 73 72 etc deci deschidea prea devreme. Daca mergeam in trafic bara la bara urca sau pe loc se ducea spre 90 daca mergeam lansat in exterior ajungea la 68.
     L-am schimbat cu un wahler (identic cu originalul mb care era tot wahler+mb stantat) si acum imi sta la 87 de grade pe obd si mi-a scazut consumul considerabil.
     La kompressor dureaza maxim 1 h schimbatul de la intrare pe elevator pana la iesirea din service.

     Comment


     • #6
      Astazi , dupa o tura in oras temperatura apei oscila undeva pe la 70 grade C , asta inseamna ca , termostatul meu este dus , deci saptamana viitoare o sa-l inlocuiesc cu cel nou !

      Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

      Comment


      • #7
       Va salut !
       Am inlocuit termostatul , pana acum se prezinta ok , adica temperatura apei urca la 90 grade C dupa vreo 10-15 km de mers in oras , cost piesa oe mb = 321 plus 100 manopera , urmeaza revizia la motor , ulei plus filtre pe care le fac anul acesta local , sper sa gasesc si star in slobozia si anul viitor urmeza revizia la cutie pe care o so fac la reprezentanta , va multumesc pentru sfaturi si sa-ne auzim cu bine !

       Comment


       • #8
        Originally posted by Heavy D. View Post
        Reseteaza-ti busola astfel: 90�C este OK, 60 - 70�C nu. Clapeta nu are de-a face cu temperatura/termostatul, deci eroarea poa' sa fie reala sau nu.

        Legat de necazuri si cum apar ele, nu aia e regula, ca nu vine singur, ci asta: necazurile nu vin singure, ci in serii de trei. Cand se termina o serie de trei necazuri, nu vine alt necaz, ci o alta serie de trei...

        Dragos
        UPS !!! ☺ greseala mea, am inteles gresit. Eu am inteles total invers. Imi asum intru totul vina.
        Das Beste oder Nichts !!!

        Comment


        • #9
         Salutare , citind posturile voastre am urmarit si eu temperatura si surpriza sta constant la 60 de grede la drum lung. In oras nu merg f mult si rar vad ca urca spre 80 de grade. Am comandat termostat whaler si antigel hepu cu norma mb 325. Masina este c200 kompressor w204. Ce parere aveti fac un bine sa schimb termostat si antigel .

         Comment


         • #10
          Observ ca iarna a atins termostatele la mai multi. Si eu azi, cu ajutorul colegului Ady, am luat termostat Wahler si antigel HEPU pe norma 325.0. Urmeaza schimbul. In oras temperatura ajunge undeva pe la 80 grade. Inafara orasului oscileaza intre 40 si 60 grade.
          O iarna usoara!
          Respect.

          Comment


          • #11
           Azi am schimbat termostat wahler si antigel hepu iar totul a revenit la normal temp la 90grade si a scazut consumul de carburant. Doar ca a intrat mai putin secat am scos dar probabil va trebuii sa completez in zilele ce urmeaza.

           Comment


           • #12
            Felicitări! Următorii 15 ani sau 250000 km nu mai ai probleme cu antigelul

            Comment


            • #13
             Mie mi s-a blocat vechiul termostat pe inchis si mi-a fiert motorul iarna
             Tot Wahler, schimbat acum 5 ani. Calitatea de fabrica nu se mai gaseste.

             Comment


             • #14
              Eu l-am schimbat tot acum 5 ani si merge perfect termostatul Wahler.


              Sent from my iPhone using Tapatalk
              Last edited by Crazyady; 01-15-2019, 10:41 AM.

              Comment


              • #15
               Nu stiu cum sa ti fiarba motorul atata timp cat ai in bord indicator de temperatura si daca ajunge temp prea sus vezi si opresti motorul. Eu am luat wahler stiind ca este acelasi care vine montat pe masina.Sper sa nu mai am probleme pe viitor.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF