Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Credinta/mantuire/rai(iad)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Din punctul meu de vedere, esti off topic. Faptul ca dai o replica mesajului meu nu inseamna ca scrii pe tema initiala. Uite: eu am scris ca lucrez in elita societatii romanesti din simplul motiv ca am vrut sa arat ca sunt un om normal, nu un brainwashed. Asta era tot, fara alte implicatii filozofice sau de alt substrat.
    Sunt de acord ca dialogul asta este sterp. Este sterp din principiu, a fost sterp de la inceput. Tu continui sa imi dai sfaturi legate de religie. Eu nu am treaba cu religia. Nu ma intereseaza. Religia s-a nascut pentru ca omul a cautat sa se lege de o Divinitate. E treaba lui, eu nu sunt interesat. Te rog si pe tine si pe ceilalti, nu imi mai dedicati postari in care vorbiti despre religie. De aceea am spus ca discutia aluneca pe o panta care nu ma intereseaza.

Tema asta nu poate fi dezbatuta in scris decat pentru inceput. Cea mai mica neintelegere a scriitorului denatureaza toata ideea perceputa de cititor.
    Poate nici eu nu pricep exact ce vrei sa exprimi, poate nici eu nu sunt perceput exact cand ma exprim, asta e - sunt limitarile modului asta de comunicare. Daca as sta sa despic fiecare postare care mi se adreseaza si sa imi reexpun punctul de vedere despre o idee a unui forumis, ar necesita prea mult timp petrecut pe forum.

Mie mi-ar fi placut sa fiti un pic curiosi sa sa va intrebati sau sa ma intrebati "nene, zi-mi si mie cum e?" sau "sunt si eu curios sa vad cum aplici tu chestia asta numita credinta in viata de zi cu zi".

Eu cred ca s-a perceput gresit ideea ca pe topic-ul asta trebuie sa ne convingem unii pe altii sau sa ne demontam unii altora afirmatiile. Nu, nu ma intereaza sa conving pe nimeni. Nu e treaba mea. Treaba mea este sa le spun si altora ce cred eu, ce merge la mine. Daca le trezesc curiozitatea - bine, daca ii dezamagesc - treaba lor, daca sunt convinsi - nu e meritul meu.

Nu imi raman multe de scris despre religie. Eu vreau sa scriu despre astea cu credinta unde voi... "mai usor". Nu va condamn. 90% dintre cei ce cred au fost sceptici la inceput. Cum de s-au razgandit, cum de s-au convins, cum de s-au schimbat e inexplicabil omeneste. De-aceea nu puteti primi argumente rationale, masurabile si verificabile. Ar fi totusi interesant sa ii intrebati.
    Unless I'm very much mistaken...

Comment

Scuze daca te-ai simtit jignit.
      Eu nu am avut in intentie asa ceva.
      Poate ca ai dreptate ca sint off topic, insa nu pot sa intreb, eu, un barbat, pe un alt barbat despre cum simte nu stiu ce chestie. Sau reciproca. Nu am vrut sa spun de la prima postare asa ceva, desi trebuia sa clarific acest aspect.
      Va inteleg foarte bine ca voi nu vreti sa faceti prozeliti, ca nu este in intentia voastra asa ceva, voi doar vreti sa va impartasiti credinta si altora, doar-doar se mai prinde vreun dobitoc in mreje.
      Te contrazici de la o exprimare la alta. Poate din cauza dialogului gen forum, poate din alte cauze.
      Pianosso, prietenul meu, crede-ma este mult, mult peste puterea mea de intelegere acest mod de a vedea viata si de a o trai.
      Mai pe scurt, sa-ti dau un exemplu personal despre caracterul unei secte din Romania, penticostali.
      Bunicii mei dinspre tata au mostenit si au facut ceva avere la viata lor. Prin multa munca si asumare de riscuri. Cind au venit comunistii, bunicul a intrat in puscarie in ianuarie 1948 si a stat pina in 1964. La fel si tatal meu. Viata foarte grea in timpul comunistilor. Aveau o casa in care locuiau si cum era in suprafata prea mare fata de ceea ce considerau comunistii ca merita o fiinta umana, au fost bagate citeva familii sa locuiasca in casa lor si in casele din curte.
      Dupa revolutie, citeva familii care locuiau in casele din curte au fost racolate de penticostali.
      Familia mea, mai bine spus eu, la 23 de ani am inceput un proces cu statul roman prin care ceream ce era al familiei mele si demonstram cu acte acest lucru. In paralel am inceput un proces cu fiecare chirias in parte. Una dintre familiile care locuia intr-o casa din curte, cei care trecusera la penticostali, oameni blajini in aparenta, cind au vazut ca ei sint pe cale de a pierde procesul, au facut centru de rugaciune in aceasta casa, doar ca sa nu fie evacuati.
      Procesul se judeca si astazi. Ei sint niste indivizi simpli, din toate punctele de vedere, insa au un popa de-al lor care plateste avocati doar ca sa incurce lucrurile. Nu vor sa se ajunga la judecarea pe fond a cauzei, pentru ca pierd.
      In final vor pierde. Este o lege a firii.
      Stii de ce ?
      Pentru ca ce este dobindit prin furt, minciuna si inselatorie nu rezista.
      Vrei sa-si spun ce mieros vorbesc acesti indivizi ? Cita incredere au in glas si cit de sigur si inocent te privesc in ochi, fiind minati de gindul pasnic de a fura ce nu este al lor ?
      Ce singe curge prin venele mele, nici eu nu stiu, dar incerc sa pastrez traditia locului din care ma trag, chiar daca nu cred in ea.
      Este importanta pentru cei care urmeaza dupa mine, sa aiba o identitate si niste radacini.
      Aceste secte au aparut si au exploatat lipsa de indentitate a unor indivizi, inadaptarea lor sociala si civica. Foarte bine si foarte corect.
      Dar orice secta care exista pe suprafata pamintului - ortodoxa, penticostala, adventista, catolica, etc., nu a generat nici un progres, niciodata. Pentru ca progresul este intotdeauna cuantificat individual.
      Despre asa ceva voiam eu sa-mi dai exemple, daca cunosti.
      Intr-o clasica exprimare a unui individ mort in 1986 pe meleaguri straine, cercetator in ale religiilor si credintelor, acest tip de refuz se numeste absenta a obiectivitatii. El se autodefinea ca un cosmopolit al credintelor.
      Renunt la a te mai contrazice pe acest forum. Poti posta linistit in continuare.

Comment

On topic:
        Duminica am sarbatorit intrarea Domnului Isus in Ierusalim (cetate in care era construit de catre regele Solomon, Templul lui Dumnezeu).
        In aceeasi zi Isus intra in templu si are loc celebrul moment al rasturnarii meselor schimbatorilor de bani si a vanzatorilor. Ulterior in una din zilele "saptamanii patimilor" Isus spune Pilda vierilor si printre altele celebra zicala "Dati dar cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu".
        Joi - are loc cina ce de taina in cadrul careia Isus a pus bazele a ceea ce noi azi numim "taina impartasaniei". Prin mancarea bucatelelor de paine inmuiate in vin sau a azimilor si a mustului noi astazi ar trebui sa ne amintim de suferintele lui Isus suferite pentru a ridica pacatele noastre. Impartasania in cadrul ortodoxiei se face in urma unui post si a spovedaniei. In ziua aceea iudeii praznuiau Pastele care pentru ei semnifica iesirea din Egipt. Cateva "legi" interesante despre felul cum trebuia "sarbatorit" pastele la evrei se gasesc in cartea a doua a Bibliei - Exodul.
        In aceeasi seara este descoperit Iuda si Petru afirma ca orice ar fi nu-L va lasa pe Isus.
        Apoi au iesit cu toti in gradina Ghetsimani pe muntele Maslinilor. Acolo dupa ce se roga si cere putere pentru ce va urma este prins. Ulterior Petru se "leapada" de trei ori de Isus.
        In urmatoare zi - vineri - Isus este rastinit si moare. Cerul se intuneca, pamantul se cutremura si perdeaua din mijlocul templului se rupe (v-am spus ce semnifica asta).
        Urmeaza apoi sabatul iar in urmatoarea zi femeile se duc la mormantul lui Isus si descopera invierea Lui.
        Ordinea cronologica este cam aceasta insa nu e tocmai clar in ce zile s-au intamplat lucrurile, pentru ca nu s-au specificat zilele in Bibile. Totusi stim cu totii de Joia mare si Vinerea mare.
        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994
        W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

S-a tras niste apa si in speranta ca s-a curatat ce era de curatat vreau sa reiau subiectul. Aceasta este intrebarea numarul 2 din primul post.

Originally posted by adidc View Post
          2. Ce inseamna o viata dupa voia lui Dumnezeu si cum o putem trai?
          Ca sa pot raspunde vreau pe scurt sa spun cateva cuvinte despre "voia lui Dumnezeu". In linii mari aceasta este aratata in evanghelia dupa Ioan capitolul 3 verset 16: "pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurl sa fiu pentru ca oricine crede in El sa nu moara ci sa aiba viata vesnica". Aceasta este dorinta lui Dumnezeu cu privire la om. Iadul nu a fost creat pentru oameni ci pentru Satana si ingerii cazuti (demoni) si ca atare exista "un loc" pregatit de Isus Hristos pentru oameni. Oricine crede ca Isus a murit pe cruce si a inviat apoi, poate avea viata vesnica. Desigur a crede numai in aceasta moarte sau inviere nu este suficient. Biblia spune ca in vremurile din urma (la care ne cam inscriem) oamenii vor avea "doar o forma de evlavie" care dupa parerea mea tine mai mult de misticism decat de credinta. Aici intervine trairea si supunerea individului fata de voia lui Dumnezeu. A spune: "da, cred ca Isus a murit pentru pacatele mele" nu este suficient. Poti face asta si in clipa urmatoare sa tragi o injuratura. Urmatorul pas este schimbarea vietii. Unii spun ca nu poti renunta la fumat, injurat, violenta, sex (curvie) dar eu personal pot sa spun ca se poate. Sunt aspecte rele ale vietii de care poti scapa intr-o clipa prin rugaciune iar cu altele uneori te lupti o viata.
          Biblia spune ca trupul omului este un templu pentru Duhul Sfant (care este parte din Dumnezeu, in Sfanta Treime). Orice pacat pe care-l face omul este o murdarire a acestui templu si ca atare departeaza pe om de Dumnezeu. Mai mult orice pacat pe care il face omul este in afara trupului dar curvia (sau preacurvia - care inseamna sex inainte de casatorie si respectiv sex cu altcienva decat sotia) este un pacat care are loc in trup (in "templul" de care vorbeam). Pacatul aduce moartea.
          O data ce omul accepta ca Dumnezeu este Domn si ca Isus Hristos este mantuitorul lui (al omului) personal, pasul logic imediat urmator este schimbarea vietii. Poate ca ceea ce am scris mai sus pare foarte restrictiv dar este absolut realizabil prin puterea lui Dumnezeu, care se obtine prin rugaciune. TOATE aceste aspecte sunt valori crestine generale. O spun din experienta proprie.
          Ca si o concluzie si raspuns la intrebare: O viata dupa voia lui Dumnezeu inseamna o traire in care se urmareste ascultarea principilor transmise prin Biblie, renuntarea la pacate si refuzarea categorica de a ne mai aminti de ele. Acestea toate sunt posibile prin puterea Duhului Sfant care lucreaza in omul care isi doreste aceasta.

Pot spune fara nici o retinere ca oricare dintre noi chiar si cei care au dubii, pot face rugaciuni si Dumnezeu le va arata ca El exista. Nu ma refer la rugaciuni recitate ci rugaciuni sincere din inima de genul: "Doamne daca existi arata-mi si iarta-mi putin credinta!"

Domnul sa ne ajute pe toti!
          Last edited by adidc; 04-16-2009, 15:51 PM.
          E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
          C180 W202, 1994

Comment

Nu stiu sigur cand o sa apuc sa mai intru pana miercuri pentru ca am concediu. Va doresc un Paste fericit care sa va aduca liniste si bucurie in familie si alaturi de cei dragi! Domnul sa va binecuvanteze cu sanatate si prosperitate pe toti!
            E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
            C180 W202, 1994

Comment

Din cate vad,din cei ce au scris aici doar doi oameni,pianosso si adidc cred in D-zeu.
              Si ma alaturi si eu hoardei de "necredinciosi",fiind constient ca religia a fost o arma la inceput inventata cu intentii bune de a crea o frica celor nelegiuiti,ca ii bate Doamne-doamne daca fac rau.Intre timp s-a transformat in ceva odios,varsari de sange si aspiratii pt putere ale unor asa numiti "oameni ai lui D-zeu".
              Totusi,cred ca o putere tot exista,pt ca sincer,prea multe coincidente apar in anumite situatii,si cam bat legile logicii si ale statisticii.Dar ca pe puterea aia o cheama Alah,D-zeu sau Buda,ca ea isi doreste ca eu sa fac semnul crucii sau sa tin post miercuri si vineri,sau altele asemenea,chiar ca nu as baga mana in foc!
              Eu unul ma rezum doar la a face cat pot eu de bine si D-zeul meu este propria constiinta.
              MÃREAȚA COBRA

Comment

Chiar aseara(Joi) ma uitam la Sinteza zilei.Era invitat Mircea Badea pe acolo.Se discuta despre D-zeu si credinta..bla bla...Badea a spus o chestie destul de interesanta:
                Se naste un om in jungla.Nu are biserici,nu are oameni care sa-i spuna despre D-zeu..nu are cunostine..Ala ce face?E condamnat din start sa ajunga in iad?Intrebarea asta zicea ca a adresat`o unui preot.Care i-a raspuns asa: Atata timp cat tu te "raportezi" la o putere superioara in sinea ta..poti sa zici ca ai un D-zeu...sau ceva de genu.
                Nu am vrut sa ma bag in discutia asta..dar vin si eu cu aceasi intrebare aici.Ce facem cu omu din jungla care nu stie despre biserici?Nu se roaga,nu merge la biserica,nu face parastase..si alte chestii care le au babele in cap cand moare vr-unu.Caruia nu i se aprinde lumanare cand crapa?Ala ajunge in iad?Sau...in sinea lui se raporteaza la o putere superioara(cum zicea preotu` ala)si asta este de ajuns?Pai atunci..ce rost au toate chestiile care se fac la noi?Ma simt discriminat ).De ce ala doar se gandeste ca e un sef sus..si e de ajuns?Noi trebuie sa trecem prin toate chestiile astea si ala doar se gandeste(daca o face): Am un sef sus..plm..Ajung in RAI.Sa fim seriosi.Ideea e ca la noi cu biserica si obiceiurile care le auzim se exagereaza.EX: Moare unu,hai sa dam sifonier,bani,covor, mortii mei..de toate..sa aiba pe lumea ailalta.Pai da ce?Io am venit cu ceva pe lumea asta?Sa iau si dincolo?Si daca nu am nevoie de covoare,sifoniere,paturi..poate ma duc in Iad..si acolo nu am nevoie de costum.Poate vreau sa fiu in pantaloni 3/4 si un tricou,eventual si niste papuci.Poate nu am nevoie de bani in buzunar ca nu mai sunt vami la Romani,d-apoi la trecerea dintre viata si moarte.
                Paste Fericit.
                1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                Si o panarama de scuter

Comment

Originally posted by ionutz_ng View Post
                  Eu unul ma rezum doar la a face cat pot eu de bine si D-zeul meu este propria constiinta.
                  Si eu gandesc la fel. Esenta oricarei religii cred ca este discernamantul intre bine si rau. Iar aceasta esenta o gaseste fiecare in sufletul lui daca are curiozitatea sa se uite acolo, adanc, in suflet.
                  Sint ferm convins ca si daca ma nasteam pe o insula pustie fara nici un fel de invatatura religioasa tot mi se parea gresit sa omor un om, sa distrug, sa jicnesc etc...

Comment

Aveti dreptate cu problema ridicata: ce se intampla cu cei care nu stiu despre Dumnezeu. Nu trebuie sa te nasti in jungla ca sa nu sti despre Dumnezeu. Ajunge sa te nasti in tarile islamice. Despre situatia asta Biblia spune ca fiecare va fi judecat dupa ceea ce stie despre Dumnezeu. Vedeti aici e problema cu crestinii. Avem o responsabilitate in fata lui Dumnezeu pentru ca noi stim ce trebuie sa facem si nu facem. Este absolut ok sa faci bine, sa fi politicos sa fi cinstit si in general oamenii care sunt asa ajung sa aiba sansa sa se impace cu Dumnezeu. Mai sunt din aceia care zic: "fac ce vreau si inainte sa mor zic Doamne ajuta si sunt mantuit. Problema este ca nepasarea si pacatul il "impietresc" pe om. Mai mult chiar, Biblia spune ca Dumnezeu va da o impietrire a inimii celor rai ca sa nu se mai poata intoarce la El. Un exemplu: bunica mea. Deportata in lagar de concentrare, a ramas doar ea cu fratele ei, dintr-o familie numeroasa. A trecut prin multe ca sa-l tina pe el in viata si la batranete a murit din cauza unor pneumonii netratate. Aceste pneumonii au dus la "pietrificarea" plamanilor ei. Pentru toate cate le-a indurat l-a renegat pe Dumnezeu toata viata ei. Totusi a fost bunica perfecta din punctul meu de vedere. Cu o saptamana inainte sa moara l-a chemat pe bunicamiu (nu e vorba de cel cu accidentul vascular) si a cerut sa vina preotul, sa se spovedeasca si sa fie impartasita. Pana si preotul s-a mirat.
                    Deci oamenii pot avea o ultima sansa cand se apropie sfarsitul si sunt absout sigur ca atunci stiu cam unde urmeaza sa ajunga.
                    Ce facem cand sfarsitul vine cam brusc: vezi accidente sau altele de acest gen?
                    Tot ce spun eu este ca lumanarile si parastasele sunt degeaba. Degeaba sti crezul sau ingerasul meu si degeaba dai bani la biserica. Singurul aspect care conteaza este viata ta. Cum o traiesti si cui i-o inchini. Dumnezeu nu cere bani sau "jertfe" ci ascultare si bunatate. Acelasi Dumnezeu cere insa si inimile noastre.
                    Poate voi credeti ca eu scriu lucrurile astea ca nu am ce face. Eu le scriu insa pentru ca tin la comunitatea asta si sincer imi doresc ca fiecare sa se gandeasca la aspectul asta din viata lui.
                    Un paste fericit si multa sanatate tuturor. Dumnezeu exista si daca veti fi mai atenti veti vedea ca Badea stie multe despre acest Dumnezeu. E si el insa unul dintre cei care se documenteaza, care cauta, care vrea sa inteleaga logic, pe cand Dumnezeu trebuie "simtit".
                    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                    C180 W202, 1994

Comment

O sa incerc sa fiu cat mai concis posibil:
                      Intr`adevar tot mai putini oameni cred in bunul Dumnezeu. In ziua de azi am cam observat ca e un fel de rusine sa crezi in El. Ma bucur totusi ca desi mai sunt putini care cred, nu se tem sa`si arate sentimentele si sa spuna ceea ce gandesc.

Dumnezeu nu ne`o ajuta pe toti pe lumea asta... dar eu zic ca rasplata pt. faptele noastre va fi pe lumea cealalta!

Tot respectul pt. colegul adidc care a deschis acest subiect!
                      Last edited by cipa; 04-17-2009, 18:55 PM.

Comment

Paste fericit tuturor !
                        Consider ca aceasta sarbatoare trebuie respectata din plin, de fiecare, pentru ca face parte din traditia si cultura noastra si ne defineste ca entitate.
                        Christos a inviat !

Comment

De abia Duminica "va invia" Christos...Sarbatori fericite pt toata lumea(credinciosi si atei).Pt cei credinciosi se stie ca e cea mai mare sarbatoare a anului,asa ca tre respectata si de altii.
                          In sinea lui, fiecare crede in Dumnezeu,doar ca nu toti se iau dupa biblie(etc).Chiar si cel mai ateu zice da/fa sa castig la loto,ajutama sa ajung cu bine...,ajuta-mi copilul sa nu fie bolnav etc. Si eu personal nu sunt ateu dar nici cel mai credincios.

Cand eram mai mic(14-17ani) aveam numai prostii in cap(batai, bautura,furturi mai mici...)/Am fost la un concert al sotilor Iliescu(nu ion) daca nu ma insel(un concert crestin), la rugamintiile unui coleg de clasa baptist.Apoi am mers si la biserica si mi-am schimbat radical stilul de viata timp de vreo 1 an cat am mers la biserica.Toti prietenii radeau...dar eu am devenit foarte credincios.Am vazut ca cei mai multi oameni in cadrul bisericii sunt ca sfintii dar afara sunt alti oameni, avari,reticenti si m-am scarbit si de religie iar.
                          Oricum mi-am schimbat total modul de viata si acum ma uit la prieteni mei care ba cersesc la colt tzigari,ba merg in dif tari la furat /cersiit si in targuri sa vanda ce fura.
                          Am tot respectul pt cei care Cred in Dumnezeu,dar eu nu pot intelege cum sa crezi in Dumnezeu si sa te rogi si pese 1 ora sa injuri pe altul,sau ca preotul asta ce le tinea predici la fete cum sa le dezbrace si sa le foota.
                          Exista Ceva,nu poate fii vazut si de aceea nu ar trebui nici denumit, Parerea mea(ca a multor altora) e ca exista acea "energie" care au mai zis cativa.Iar religia a fost inventata doar ca sa se scoata bani sau sa se atraga oameni pt diferite treburi.

Si cu asta inchei si io pe aici....Sarbatori fericite (si astea sunt obiceiuri,nu credinta)
                          Last edited by adibotormedias; 04-17-2009, 21:51 PM.

Comment

Dumnezeu ne iubeste nemarginit, insa are cateva probleme: este egocentrist, este gelos razbunator si cred ca si zelos. Pe Adam si Eva i-a pedepsit cumplit pentru primul pacat pentru care nu se stia pedeapsa. Nu doar ei au fost nevoiti sa isi duca zilele prin sudoarea fruntii, ci si noi suntem, adica indirect ne-a pedepsit si pe noi inainte de a ne fi nascut. Am o problema cu astfel de valori... Priviti la tibetani!!! Chinezii ii haituiesc si ii impusca asa cum noi omoram tantari, iar ei nu ridica nici macar o piatra impotriva lor... Mai ganditi-va!

Mai am si un site pentru cei care indraznesc sa se indoiasca: http://thinkingoffcenter.wordpress.com/category/ateism/
                            Last edited by doktor4carz; 04-23-2009, 23:22 PM.
                            http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Tare replica !

Originally posted by Demiurgos View Post
                              Dumnezeu ne iubeste nemarginit, insa are cateva probleme: este egocentrist, este gelos razbunator si cred ca si zelos. Pe Adam si Eva i-a pedepsit cumplit pentru primul pacat pentru care nu se stia pedeapsa. Nu doar ei au fost nevoiti sa isi duca zilele prin sudoarea fruntii, ci si noi suntem, adica indirect ne-a pedepsit si pe noi inainte de a ne fi nascut. Am o problema cu astfel de valori... Priviti la tibetani!!! Chinezii ii haituiesc si ii impusca asa cum noi omoram tantari, iar ei nu ridica nici macar o piatra impotriva lor... Mai ganditi-va!
                              Eu nu m-am gindit la asta. Tare de tot.
                              Esti pervers, imi place atitudinea ta.

Comment

E si asta un punct de vedere. Demiurgos, ar fi multe de discutat despre "egocentrismul" lui Dumnezeu. Gelozia Lui este explicata frumos in Biblie si nu este o gelozie omeneasca.
                                Pacatul lui Adam si al Evei au dus intr-adevar la "exilarea" omului din Eden iar pedeapsa data atunci lor se aplica si "fiilor" lor.
                                Totusi daca stai sa te gandesti la ce simbolizeaza pacatul lor e vorba de nesupunere. De a vrea ceva ce nu e permis si mai mult de a face exact ceea ce ti s-a spus sa nu faci.
                                De cate ori am facut noi asta? Tu si eu si toti cei care suntem pe acest forum (fii lor). Ti se pare chiar ca, din punctul asta de vedere esti nevinovat si ca pedeapsa ti se aplica in mod "zelos"?
                                Si la toate astea Dumnezeu a trimis un "avocat" pentru ca toti sa poata sa fie reprezentati in "instanta". Totusi in aceasta instanta nu se aplica regula: "daca nu ai avocat ti se va numi unul din oficiu". Ma gandesc ca e clara metafora
                                E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                                C180 W202, 1994

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF