Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Credinta/mantuire/rai(iad)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by pianosso View Post
    Hei, ce-ar fi daca ne-ai arata dovezi credibile ca tu ai minte, ca mintea ta exista? Sa-i tragem un glonte? Hm? Sunt militar, am arme de foc, esti invitat in poligonul de tragere si rog un paznic sa stea pe faza cand mintea iti va iesi din cap, sa o vedem si noi, daca exista.
    Baiii nenea militaru nu mai pot de frica ca ai tu arme de foc la servici, eu le am acasa. Si ce puii mei de crestin vrajeala mare mai esti si tu daca folosesti arme de foc, dar nu orice fel de arme ,arme de omorat oameni. Eu cel putin folosesc arme de vanatoare. Unde masa era doamne doamne cand Hitler omora milioane de oameni cu soldatii lui credinciosi? Unde era cand idiotii aia au facut cruciadele, cand dragii de soldati cu crucea-n frunte macelareau la musulmani in numele lui, si ce facea alah de nu le lua apararea? Sau poate erau la table sau la poker amandoi si nu aveau timp de prostiile pamantenilor. NU?

Comment

Ar fi multe de spus unde era Dumnezeu cand evrei mureau. Un exemplu ar fi prorociile din Isaia Ieremia si Daniel care toate vorbesc despre ce urma sa vina peste poporul Israel din cauza necredintei lor si a nerecunoasterii lui Isus ca fiul lui Dumnezeu.
      Vezi tu, evreii asteptau un mesia care sa vina ca un imparat al poporului lor. Cam ca si David si Solomon si toti cei ce au mai urmat. Cand Isus intra in Ierusalim (sarbatoare ce va fi peste cateva zile) toti Il aclamau pentru ca ei credeau ca le va fi imparat si-i va scapa de Romani. Isus insa vine sa aduca "o imparatie care nu e de pe acest pamant", ci pe plan spiritual. Ei nu l-au acceptat ci l-au rastiginit. Pentru asta sufera ce au de suferit. Biblia spune sa ne rugam pentru pacea Israelului pentru ca pacea in Israel va aduce pace in toata lumea, dar asta deja tine de apocalipsa si e mult mai complicat.
      Dumnezeu nu joaca table cu nimeni insa intr-adevar cred ca priveste cu durere la prostia noastra, manifestata in fel si chip.

Mult mai placut din punctul nostru de vedere ar fi sa discutam despre datinile sarbatorii Pastelor care urmeaza comparativ cu semnificatia lor reala. Are cineva idei?
      E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
      C180 W202, 1994
      W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Parerea mea

Nu cred in existenta unei divinitati.
        Nu pot, pentru ca nu are o explicatie argumentata necesitatea existentei unei astfel de entitati.
        Pentru mine.
        Cred in schimb in capacitatea individuala de a crea progres, in orice domeniu. Se pot muta muntii, daca exista vointa sau se poate zbura pina la stele.
        In schimb respect religia ortodoxa pentru ca face parte din cultura poporului nostru si a zonei in care ne aflam.
        In general si in particular, orice actiune a unui individ/indivizi are un scop material. Daca raportez orice actiune a unui individ/indivizi la un interes material, imediat aflu scopul acelei actiuni. Chiar analizind scopul existentei acestui forum, vad un real interes material. Acest interes este real, cert si verificabil. Si corect din punct de vedere social si civic - multumita moderatorilor.
        Adidc, nu sint de acord cu schimbarea facuta de tine si nu o inteleg. Nu imi permit sa folosesc un cuvint mai dur. Insa ti-o respect, pentru ca este optiunea ta.
        Insa vreau sa gasesti tu o realizare practica, a acestei secte din care faci parte, care a generat progres pentru toti oamenii. Sau eventual o realizare practica facuta de orice alt cult religios. Prin realizare practica inteleg ceva care a creat progres pentru omenire. Ceva palpabil, practic care a imbunatatit existenta unui om..
        Daca gasesti un asemenea exemplu as dori sa mi-l comunici si mie. Sint curios.

Comment

Originally posted by alc View Post
          In general si in particular, orice actiune a unui individ/indivizi are un scop material. Daca raportez orice actiune a unui individ/indivizi la un interes material, imediat aflu scopul acelei actiuni. Chiar analizind scopul existentei acestui forum, vad un real interes material. Acest interes este real, cert si verificabil. Si corect din punct de vedere social si civic - multumita moderatorilor.
          Din nefericire, pui problema gresit.
          Trebuie sa atrag atentia asupra unei confuzii extrem de paguboasa. Confuzia exista la nivel macro, nu ma refer doar la tine. Este vorba de "credinta" vs. "religie". E nasol ca religia a provocat atatea nenoriciri, dupa cum s-a si scris putin mai inainte. Religia este o inventie a omului, este o degenerare. Este o notiune neintalnita in Biblie. Credinta este adevarata notiune care functioneaza, care e buna absolut, care aduce progres atat psihic cat si fizic/material. Ai cerut un exemplu si ti-l voi da, insa apreciez inca de acum ca ma vei contrazice. Insa inainte sa ti-l ofer, vreau sa iti explic de ce pui problema gresit.
          Credinta trebuie sa aiba un caracter individual. E un nonsens sa spui ca o natiune (sa spunem Romania) este caracterizata de credinta. Se dovedeste instantaneu ca e un neadevar. Pe cealalta parte putem insa face enuntul ca Romania are o religie dominanta: ortodoxia - dreapta credinta. De aici si confuzia! Ortodoxia, ca si celelalte culte nonprotestante sau protestante (catolici sau baptisti sau luterani sau anglicani sau etc.) ar trebui sa fie o credinta, o chestiune activa, care functioneaza, care are efecte BUNE asupra celor ce o au. INSA s-a transformat in religie si o denumim deseori "fanatism". Sa iti dau un exemplu: copii nou nascuti sunt botezati pentru a deveni crestini ortodocsi. Daca ortodoxia ar fi credinta la care adera un bebelus, ma intreb cat discernamant are un copil de cateva zile? Ce poate el sa creada? La ce credinta adera? De fapt el adera la o religie, nu la o credinta. Ca sa crezi, trebuie sa ai discernamant, sa ai dreptul de a alege.

Si acum exemplul: natiunea americana. Imigranti din Europa, alungati de saracie, ingradiri spirituale si civice din tarile de provenienta, au ajuns pe continentul american unde au gasit un mare potential de prosperitate. Bafta lor e ca au si reusit sa devina o natiune puternica, cea mai puternica dupa cum spun unii. Chiar daca nu crezi, credinta in Dumnezeul crestinilor a fost un puternic motor in dezvoltarea lor. Sintagma de pe bancnotele lor nu e o intamplare si nici un lucru de nimic.
          Acum, ca orice lucru facut de om, treburile s-au stricat si pe la ei. Si la ei au degenerat etaloanele astfel ca au coborat standardele morale, au ingradit exprimarea libera a credintei. NU intru in amanunte, sunt chestiuni sesizabile doar daca le urmaresti evolutia in timp. Faptul e ca de vreo 10-15 ani, pe la americani s-a stricat treaba si asta e evident, la fel ca si cauzele cresterii si descresterii natiunii asteia.
          Unless I'm very much mistaken...

Comment

Mda...nu ma pot abtine...de cand a aparut threadu'(am crezut la inceput ca l-a deschis IonutzNg),am zis ca nu ma bag...dar iata ca nu se mai poate.
            Adidc' felicitari,esti pe calea cea buna, iti doresc multa sanatate dar cred ca te-a luat valul cam tare,si eu sunt crestin ortodox(nu sunt un ortodox practicant si nici n-am sa fiu)
            Biserica,religiile,etc...sunt bune 10% pt a arata calea cea dreapta 'oilor ratacite' si celor mai slabi de inger...restu de procente 90% sunt total deacord cu colegul SHADOW
            In concluzie pt mine ca si pt majoritatea de pe acest forum(banuiesc) e deajuns sa se stie diferenta intre BINE si RAU,sa se tina cont de niste limite in conduita morala si sociala.
            Restu'...e filozofie,testamente,Luca si Matei...si ce mai vrei...odata ce ai retinut ideea principala nu le vad rostul celor ce diseca asemenea texte, ori sunt obsedati ori nu sunt capabili sa treca la nivelul urmator

Comment

Vai ce de as putea scrie si io pe aici...oricum multi nu cred in Dumnezeu sau se scarbesc de religie(...) pe parcursul vietii, mai ales cand vezi cat de hoti pot fii popii astia(in proportie de vreo 80%).O gramada de popi/pastori violatori ,hoti si mincinosi...
              Apai cand ii mai vezi si in ditamai jeepu' sau mertanu' chiar iti zici ca tre sa fie un om corect,iar banii care ii iau la botezuri,nunti,pomeniri,spovedanii,etc intadevar o sa ii dea Domnului(ca sa nu mai stea la table sau la sah cu Alah).
              Vecinul meu a fos popa...sii un talhar cum nu mai exista.Plus la cate manastiri am fost Cozia, Brancoveanu si inca vreo cateva sa vezi ce popi corecti is: daca vrei sa iti dea cu otzira de apa si sa zica 2 cuvinte sa ai parte de masina,tre sa faci o donatie intai,si dupa ce vine si zice 3 cuvinte mai intinzi 10-20roni si ii ia si pe aia si iti zice "Domnul sa primeasca"(exact expresia asta).

La "pocaiti" e totusi putini diferit,nu-s chiar asa de hoti,dar majoritatea doar in comunitatea lor,pt ca inafara bisericii is tot ca restul.

Personal nu sunt ateu dar sunt doar scarbit de modul in care e interpretata/manifestata religia,si vorba aia ...nici in mine nu cred tot timpul.

Comment

Originally posted by adibotormedias View Post

La "pocaiti" e totusi putini diferit,nu-s chiar asa de hoti,dar majoritatea doar in comunitatea lor,pt ca inafara bisericii is tot ca restul.

Asa e, mare adevar. Si padurea asta are uscaturile ei. Tocmai de aceea zic ca nici baptistul nu e mai bun/destept/frumos decat ortodoxul, nici catolicul mai bun/destept/frumos decat penticostalul. Astea sunt doar niste confesiuni, niste culte create de om pentru a forma comunitati. Adevarul este este unul singur, e comun tuturor cultelor crestine si e scris. In Biblie - asa cum e ea, contestata, ras- si ras-tradusa.

Comment

Hehehe... Deci, ce vreau eu sa zic? Asta asa, off-topic... Mai nene, stau si ma uit si ma minunez. Si zic (cu toate ca nu cred): Doamne, mare ti-e gradina... Asa e! Am un coleg care e pocait. Stiu cum gandesc cei ca el, in principiu, nu e un lucru rau sau deranjant. Decat atunci cind vin cu niste mici aberatii (no ofense!) Pina sa-l cunosc pe acest om, zau relatia mea cu D-zeu era cam asa: ne salutam, dar nu ne vorbeam. Dupa ce am luat cunostiinta de ideile colegului meu (care, intre noi fie vorba, este un exemplu f clar de ceea ce inseamna "brainwash"), relatia asta s-a stricat. Si am inceput sa caut. Nu pe D-zeu, ca e pierdere de timp, dar sa caut sa vad de ce SIMT ca totul e o abureala. Si asa am aflat si ceea ce gandesc ateii. Printre care cred ca ma numar si eu. (aoleu, am zis CRED, deci sint credincios??!!) Asa am aflat de Richard Dawkins (unul dintre preferatii mei). Cartea lui "God Delusion" (traducerea in romana "Himera credintei in Dumnezeu") o recomand tuturor. Apoi, am aflat de un site "Why God don't heal amputees?" He, aia acolo ridica niste intrebari extrem de simple dar la care nici un teolog nu are raspuns. A, sau e ala, mult trambitat: <<nu stim noi planul lui Dumnezeu>> Aha, corect, dar atunci da-ti cu parerea, macar... Apoi am aflat de George Carlin, un stand-up comedian. Savuros! Ma uit cu placere la sceneta lui <The greatest story ever told> . Splendid ! De Carl Sagan, nu trebuie sa mai spun nimic. E unul dintre oamenii care au depus atita munca si efort pt a ne face sa intelegem mai bine lumea in care traim. Acel mic filmulet al lui The Pale Blue Dot m-a emotionat peste masura cind l-am vazut prima data. Nimic din ceea ce apartine de religie/credinta nu a reusit sa-mi provoace fiorii pe care i-am simtit vazind acest mic film. De fapt religia nu ne face nici mai buni, nici mai morali, nu ne invata cum sa traim mai frumos, cum sa depasim crizele actuale ale civilizatiei, nu ne invata decat un singur lucru: ca sintem pacatosi si avem nevoie de Mantuire (ma refer la Crestinism). Iar ca sa obtii mantuirea trebuie sa credem. In ce? In ceva ce nu poate fi dovedit. Religia nu aduce dovezi, pt ca nu are nevoie, d-aia uraste ea stiinta. Convinge-l pe un om de o idee, spune-i ca acea idee e adevarul absolut si baga-i frica in oase cu imaginea terifianta a unui loc in care va ajunge daca nu accepta acea idee. Spune-i apoi ca tot timpul trebuie sa se roage, ca tot timpul trebuie sa se gandeasca la acea idee, da-i carti, da-i muzica si poezie care se refera exclusiv la acea idee, intr-un cuvint, spala-i creierul si nu-i permite sa se gandeasca si la altceva. A, si nu uita sa strigi BLASFEMIEEEEE !!! daca iti pune intrebari sau daca iti cere dovezi despre acea idee. "Dovezi despre o idee"... intelegeti? O idee nu e ceva palpabil, ce sa demonstrezi? E, fa asta si vei avea un om care va accepta multe gogosi fara sa aibe nevoie de dovezi. Spiritul lui analitic va fi facut pulbere si va accepta non-sensuri ca fiind Adevaruri Supreme cu o usurinta vecina cu alte manifestari (pe care nu le voi numi aici pt ca ar fi o IDIOTENIE. Ooops, I did it again...)
                  A, am uitat sa zic de documentarul Zeitgeist. L-ati vazut? Interesant... Mai ales orima parte a primului film din serie. Cea referitoare la originea crestinismului. Cei interesati pot cauta si documentarele numitei Acharya S. Cine a fost Isus? Ea prezinta alta versiune decat cea biblica. Apropo de Biblie. Am citit mai demult din ea, iar de curind am incercat din nou sa o studiez. Am clacat destul de repede, respectiv la GENEZA. Acu, pe bune, chiar credeti ce scrie acolo? Hohoho... Poate nu stiati, dar de acolo rezulta ca lumina era inainte de a exista si sursa ei. Luminatorul mare si cel mic au fost facute dupa ce D-zeu facuse lumina (si vazuse ca era buna, of corse...) Bine, sint multe chestii care unui om care gandeste ii poate provoca (daca e bine-crescut) un zambet in coltul gurii. E, daca e neam-prost, o sa se cace pe el de ras, dar eu nu vorbesc cu aia...
                  Intrucit nu numai ca pun la indoiala veridicitatea Sfintei Scripturi (S S... ooops!), dar cind vad cite o persoana care ia de bune ce scrie acolo, stiti, am tot timpul senzatia ca ma ia la misto.
                  Asta face din mine un bun (ne)crestin. Dar daca a fi un bun crestin inseamna a crede ca intai a fost Pamintul si apoi Soarele, sti ce? Aleg sa merg in Iad. Aleg sa fiu in compania lui Sagan, Einstein, Edison, Twain sau Hemingway decat sa fac parte din cei care.... Dar mai bine ma opresc aici, ca deja am impresia ca se vor inflama destui de cele ce am zis pina acum si nu stiu de ce , dar cred ca daca asa continua multi se vor simti jigniti. Si eu, cu bruma mea de moralitate nu vreau sa fac asta. Jur pe rosu !
                  Ca sa impac si varza, o sa zic asa: Domnul fie cu voi !

Comment

Originally posted by pianosso View Post
                    Din nefericire, pui problema gresit.
                    Credinta este adevarata notiune care functioneaza, care e buna absolut, care aduce progres atat psihic cat si fizic/material. Ai cerut un exemplu si ti-l voi da, insa apreciez inca de acum ca ma vei contrazice. Insa inainte sa ti-l ofer, vreau sa iti explic de ce pui problema gresit.
                    Astept un exemplu, precum ai promis.
                    Verificabil si tangibil.
                    Vreau sa te contrazic. Este ceva anormal in asta ? Contradictia este cea care creeaza progresul. Nu religia sau credinta ca o sa vina cineva de undeva sa imi puna mie ceva pe masa, gratis si benevol.
                    Nu vreau sa fiu rau, dar de ce nu te poti plimba cu credinta pe strada si ti-ai luat Mercedes ?
                    Mai bine ma abtin.
                    Insa ramin la parerea mea ca omul sfinteste locul, nu invers.

Comment

As chiar astepta si o eplicatie de la cineva in masura/cunostiinta de a putea oferi, cu privire la originea crestinismului,asa cum se prezinta in Zeitgeist.Sunt curios asa ce explicatii se pot gasi.O explicatie "plauzibila" ar fii ca stiinta inceaca sa discrediteze religia.Si totusi stiinta poate dovedi afirmatile prin dovezi concrete.
                      "Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului"...

http://video.google.com/videoplay?do...96993477&hl=en -Documentarul

Si avem un topic si cu cateva alte "dracovenii"(printre care Zeitgeist-aici l-am vazut si eu prima data).

Comment

Originally posted by alc View Post
                        Astept un exemplu, precum ai promis.
                        Verificabil si tangibil.
                        Ti-am dat exemplul formarii si dezvoltarii Statelor Unite. Daca nu vrei sa crezi, nu exista nimic in lumea asta care te poate convinge. Nici Dumnezeu!

@ Iulian. Prietenul tau pocait e cumva mai jos decat tine pe scara sociala? Te intreb pentru ca si eu cunosc foarte multi care incearca sa isi convinga vecinii, prietenii, cunostintele sau oameni oarecare de pe strada, de existenta lui Dumnezeu, de necesitatea mantuirii, de autenticitatea Iadului si Raiului, insa tot ce reusesc sa faca e sa produca ilaritate, dezgust, dispret, necredinta, exact efectul invers. De ce? Pentru ca sunt lipsiti de "inteligenta spirituala". NU TOTI POCAITII - stiu ce spun. Inteligenta spirituala este ceea ce eu numesc mandatul unui om (imputernicirea) de a spune altor oameni despre Dumnezeu, despre mantuire, despre viata de crestin autentic etc. Acest mandat ar trebui sa il aiba orice credincios, de orice confesiune, insa din pacate cei ca prietenul tau se grabesc sa iti spuna ceea ce considera ca ar trebui sa crezi, sa faci fara a avea "calauzirea" necesara pentru succesul demersului lor.
                        Nicaieri in Biblie nu exista ideea ca o schimbare a conceptiei despre Dumnezeu poate fi obtinuta prin puterea omului, prin puterea exemplului, prin argumente umane. E aberant sa te bazezi pe credinta unui om doar pentru ca omul ala zice "eu sunt credincios, la mine functioneaza, hai sa fii si tu ca mine, sa nu te duci in Iad." Nu, schimbarea gandirii, a conceptiei despre pacat/mantuire se produce printr-o singura metoda, cu ajutorul interventiei unei Singure Persoane. E vorba de una din dimensiunile lui Dumnezeu - numita Sfantul Duh.
                        Eu nu bat campii acum scriind despre cine stie ce teologie. Sunt responsabil de ceea ce scriu si daca nu as considera ca merita scriu pe tema asta, mi-as vedea de altele, am atatea de facut. Eu doar va "traduc" ceea ce nu ai apucat sa citesti pentru ca Geneza ti-a furat cheful. Revin cu invitatia de a citi mai intai Noul Testament unde gasesti formarea Crestinilor ASA CUM AR TREBUI SA FIE, nu cum a degenerat acum.

Comment

Oook.
                          Dragilor ma bucur de ce citesc in masura in care vroiam sa aducem in actualitate crestinismul din noi. Nu pot sa zic ca imi place atitudinea fiecaruia dar va respect parerile.
                          Eu am spus despre mine ca m-am convertit/pocait.
                          Alc - eu nu pot sa-ti dau alt exemplu mai bun din punctul meu de vedere decat: eu.
                          Tu ai spus ca vrei un exemplu cum ca credinta ar fi facut bine ...unui om. Ia uite: mie mi-a facut bine. Nu am absolut nici un motv sa ma pun sa spun cum am fost si cum sunt. Daca vrei ma crezi pe cuvant.

Circula o idee gresita legata de brainwash. Dupa parerea voastra, cei din Oastea Domnului (ortodocsi) sunt si ei spalati pe creier? Adica problema este cu cei care cred sau cu cei care spun si altora? Sau pur si simplu exista impresia ca trebuie sa fi prost sau nepregatit ca sa fi credincios?
                          Nu e chiar asa. E plin internetul de referiri la scrierile lui Solomon, care credea si el.
                          Iulian - Einstein a ajuns sa inteleaga ca exista Dumnezeu prin cercetarile lui si in final a crezut.

Spunea un coleg ca m-a luat valul. Nu cred. Eu v-am impartasit doar si voua ce cred si ce simt si asta pentru ca stiu multi oameni buni si am intalnit multi si aici pe forum. Cu toate astea drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Daca cineva nu crede in iad asta nu-l absolva de el.
                          Pentru toti cei care vor dovezi sau exemple ca Dumnezeu exista va spun doar atat: cu Dumnezeu se comunica prin rugaciune. Asa ca oricare dintre voi puteti sa va rugati (dar cu sinceritate) si sa Il cunoasteti direct. Dumnezeu raspunde invariabil. Si oricine va citi Biblia Il va gasi pe Dumnezeu. Mi se pare absolut normal ca daca cineva cerceteaza "opozitia" sa cerceteze bine de tot si Biblia.
                          De bine de rau pot spune ca le-am cercetat binisor pe amandoua si am decis.
                          Va invit dar sa fiti pasionati si de cercetarea Bibliei, incepand din Noul Testament.

P.S. - de florii sarbatorim intrarea lui Isus in Ierusalim.
                          E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                          C180 W202, 1994

Comment

Am aproape 28 de ani. M-am nascut intr-o familie extrem de simpla, in Bucuresti. Am studiat intens variate domenii. Am studiat muzica timp de 8 ani; m-au atras computerele si am absolvit un liceu de informatica - in 1996 era "ceva" un liceu de informatica. Dupa liceu, m-a atras armata si am absolvit o facultate militara, devenind inginer. Acum lucrez intr-o structura militara.

Am scris despre mine pentru ca vreau sa subliniez o chestie. Eu nu prea am avut o copilarie libera, am locuit pe o strada fara copii de varsta mea. Toate astea m-au facut un mic observator al lumii din jurul meu. Prietenii mei stiu despre mine ca imi placea sa stau pe margine, sa analizez, sa critic etc.
                            Ei bine, dupa etapa asta observ ca lumea a luat-o razna rau de tot. Poate nu sesizati aceleasi lucruri cum o fac eu insa un lucru e clar. Toata "atmosfera" care se instaleaza acum in lume a fost prevestita. Luati numai ultimii 8 ani si observati cat de multe evenimente care schimba lumea si oamenii s-au petrecut. Atentate unde nu te astepti, accidente, cutremure, conflicte armate, crize de tot felul inclusiv morale. Toate astea au fost scrise in Biblie cu sute de ani inainte.
                            Am o prietena care e de acord cu tot ce inseamna ortodoxism, credinta, Biblie, Dumnezeu dar nu practica nimic. Nici ea nu prea se intelege pe sine insa un lucru admite fara echivoc. A citit Apocalipsa si alte capitole de tip profetic. E imposibil sa nu faci concordanta intre ceea ce a fost scris cu mult timp in urma si ceea ce s-a intamplat pe pamant in ultimii 50 de ani dar mai ales acum, timpurile pe care le traim.
                            Nu spun ca doar pentru ca se dovedeste ce a fost scris, trebuie sa credeti ca Biblia este adevarata insa in cel mai rau caz ar fi bine sa fiti pusi pe ganduri, macar un pic

Comment

Einstein - credincios.
                              E o mica pacaleala aici. Din cate am inteles eu (nu am fost de fata..), Einstein, ca si alti mari fizicieni de la ora actuala, prin cercetarile pe care le fac asupra structurii materiei, a ajuns la concluzia ca intrind foarte adinc, mult dincolo de limitele atomului, materia dispare. Ceea ce ramine, poate fi numita energie, spirit sau chiar Dumnezeu. Aici trebuie sa aduc o mica lamurire in ceea ce ma priveste: eu spun despre mine ca sint ateu. Totusi, nu e chiar asa 100%. Sa ma explic: cred ca in universul asta in care ne ducem existenta exista ceva care asigura ordinea, ceva care a imprimat miscarea de expansiune a lui, care se manifesta si la ora actuala, ceva care tine planetele pe orbitele lor, ceva care tine electronii pe straturile lor in jurul nucleului atomic, ceva care poate capata multe denumiri. Energie, spirit, Dumnezeu. Ok, daca spunem Dumnezeu = energie, atunci il putem gasi pe Dumnezeu si intr-o bucata de carbune, dar a-mi spune ca trebuie sa ma rog acelei bucati de carbune sa ma faca mai bun sau sa ma salveze, e, asta e prea mult pt mine. Daca spun ca sint ateu, adica fara Dumnezeu, ma refer la strict la sensul notiunii de Dumnezeu asa cum razbate el din pretinsa Sfinta Scriptura. NU CRED in Dumnezeul Biblic. Noi ne zbatem aici, pe planeta asta marunta, ne divizam si ne razboim intre noi ca prostii, iar asta ne face niste primitivi care au renuntat la a se folosi de bita, pt ca acum au portavioane. Sint atitea lucruri de rezolvat aici, AICI, in singura existenta de care avem cunostiinta, dar in loc sa ne ocupam de asta, ne agitam si investim atit de mult in distrugere. Unde e binele universal? Atitea si atitea prostii ni se baga in cap, iar noi trebuie sa fim cuminti si sa le acceptam fara sa cricnim. Sintem indobitociti, in loc sa fim incurajati sa cautam si sa intelegem tainele lumii in care traim, sintem invatati sa ne cramponam de o poveste de 2000 de ani, scrisa de oamenii care nu-si puteau explica nici macar un fulger. Alo! Va folositi de calculatoare, de internet si de telefonie mobila. Ati renuntat la a umbla desculti, nu mai umblati calare pe magar, pt ca aveti Mercedes. Cine v-a dat toate astea? Dumnezeu? NU ! Nu vi le-a dat Dumnezeu, cum n-o sa va dea nici acea ipotetica Mantuire de care fatarnicii sefi religiosi ne invata ca am avea nevoie. Vi le-au dat OAMENII. Oameni care si-au “sacrificat” Mantuirea personala si si-au ocupat timpul, viata, cu idei concrete, a caror punere in practica va fac viata mai usoara. Oameni care v-au facut sa mai intelegeti inca putin din lumea care va inconjoara, astfel incat acum sa-i priviti cu condescendenta pe cei care pe vremea cind aparea Crestinismul credeau ca un fulger e manifestarea furiei divine.
                              In fine, fiecare e liber sa creada ce vrea, sau sa nu creada deloc.
                              Nu intentionez sa fiu rautacios, dar daca totusi cineva va considera ca asta se deduce, imi cer scuze anticipat. Voi parafraza o expresie celebra care spune “cuget, deci exist” si voi spune “NU CRED, deci gandesc !”
                              Toate cele bune !

Comment

Asa pot sa raspund si eu intr-un fel asemanator. Tu (Iulian) nu mai stai in pesteri sau in bordeie sapate in pamant pentru ca cineva contruieste case/blocuri etc. Dupa ce spui tu inseamna ca in mine traiesc doua persoane: una care crede si una care proiecteaza acele case sau blocuri in care tu sau altii locuiti. Una care se inchina unui Dumnezeu viu (nu unei bucati de carbune sau unui numar de aur sau unei energii, etc) si unul care de multi ani, de 10 ani de zile invata si se pregateste si munceste in constructii. Tu chiar crezi ca omul trebuie sa fie prost ca sa creada in Dumnezeu? Biblia cere omului sa se asemene cu Isus. Sa traiasca in sfintenie dupa exemplul dat de Isus. Isus a fost destul de intelept as zice eu. Mai apoi Pavel care era un om cu studii superioare si foarte bine pregatit pentru vremea lui, sau Luca, cu studii la nivel de doctorat din ziua de azi si mai multe licente...astia toti au fost prosti? Credinta in Dumnezeu nu anuleaza intelepciunea umana. As zice insa ca o intareste. Mai exista apoi intelepciunea divina ca dar al Duhului Sfant care insa e putin deosebita.
                                Una peste alta, cunosc o multime de persoane foarte bine pregatite care cred in Dumnezeu.
                                Faptul ca unii nu cred tine de ALEGERE.
                                Faptul ca eu conduc Mercedes si ca am un loc de munca si ca am putut sa fac sport si ca am unde locui (desi provin dintr-o familie saraca), astea toate se intampla prin Harul lui Dumnezeu si prin munca mea binecuvantata de El.
                                Crede-ti-ma intelepciunea oamenilor de acum este absolut nimik comparativ cu maretia lui Dumnezeu.
                                Last edited by adidc; 04-10-2009, 09:37 AM.
                                E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                                C180 W202, 1994

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF