Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Credinta/mantuire/rai(iad)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu ma "odihnesc" tot duminica la fel ca tine. Mersi pentru ultima interventie. Am mai spus asta de vreo 1000 de ori si topicul e oarecum deschis cu aprobare de la moderatori. Sau daca nu deschis, cel putin continuat.
    Eu cand vorbeam despre faptul ca Dumnezeu se simte, nu ma refeream la vreo stare de bine/transa sau alte de acest fel. Eu personal am avut momentele mele in care chiar am vazut ca Dumnezeu exista si nu m-am referit la vreo reteta de a ajunge in vreo stare superioara. Personal am citit multisor inclusiv despre cultura budista. Am facut si un kil de arte martiale si stiu putin cum e cu meditatia. Eu nu vorbesc despre asta. Ideea e ca se tot fac comparatii intre Shiva, Allah, Budha si Dumnezeu. Foarte pe scurt va spun diferenta majora dintre ei. Toate religile astea au avut si un propovaduitor. Dintre toate doar crestinismul are unul despre care se spune ca e viu, ca a murit si a inviat si mai mult ca El insusi e parte din Dumnezeire.
    Tu spui ca ti-a lipsit autodisciplina. Eu am avut parte de ea cat cuprinde. 4 ani am fost sportiv de performanta si stiu cum e cu autodisciplinarea. Totusi felul cum traiesc acum e foarte diferit de cum eram atunci. Ar fi multe de zis despre asta si nu mai am timp acum dar voi posta cat de curand despre asta.

Intrebare: nu va puneti problema, avand in vedere ca biserica nu mai e o necesitate dupa cum expunea Demiurgos si asta mai ales in ultimii 250 de ani, cum de ea in loc sa dispara, se dezvolta. Au fost imperii care nu au tinut 250 de ani si totusi himera asta numita crestinism ramane? Si-au batut unii joc de valorile ei prin politica si cruciade si-si bat in continuare omorand copii facuti de calugarite si conducand masele pentru a castiga bani. Cu toate astea oamenii se intorc la Dumnezeu tot mai mult. De ce? Eu fac parte dintr-o biserica cu vreo 3500 de membrii, in sensul ca atatia incap in ea. Om fi toti cazuti din luna? Ma indoiesc.
    Omul a evoluat din maimuta si gata...La fel zic si eu, atunci: Omul a fost creat de Dumnezeu si gata.

pentru Demiurgos...Moise isi reintalneste sotia si copiii ulterior o sa caut si o sa-ti dau pasajul, doar asa de curiozitate. In pustiu a stat aprox 40 de ani timp in care a pascut turmele socrului sau Ietro. Sa ma ierti ca-ti spun direct: desi recunosc ca ai imaginatie, totusi nu-s frumoase lucrurile pe care le spui. Chiar dac anu esti de acord cu mine nu trebuie sa iei peste picior.

Pentru colegul amg...cei de care vorbesti tu nu erau pocaiti ci oportunisti.
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Originally posted by konijiro View Post
      Suntem pe o arie intitulata "off topic", adica orice altceva decat topicul principal al forumului. Adica Mercedes. Si daca tot am intrat pe forumul asta, si s-a creat o comunitate, care e problema daca oamenii din comunitatea asta vor sa discute si altceva?

Ceea ce ai vazut tu mai sus nu e propaganda, e o discutie civilizata (mult mai civilizata decat ce am vazut pe alta forumuri) despre religie si teme tangente la religie. Nu ti-a batut nimeni la usa sa iti dea pliante si sa te converteasca la ceva. Mai mult, as spune ca titlul topicului este destul de concludent incat sa nu intri pe el daca simti ca nu e ceva ce ai vrea sa citesti.

In concluzie, daca vrei sa citesti doar despre motoare si caroserii, iti sugerez sa nu mai intri deloc pe "off topic" pentru ca, in mod surpinzator, nu vei gasi ce te intereseaza. A, apropo de topicuri despre femei, ca vad ca le-ai mentionat ca un topic permis, s-ar putea sa ai noroc.
      E propun sa schimbi id-urile de mess cu Demiurgos si cu Adic si sa discutati acolo, ca oricum sunteti singurii care postati in acest topic si sa mai accesati si alte topicuri de pe forum si poate dati o idee, celor care au nevoie de ceva sau au o problema, sa nu mai zic, ca o treime din toate posturile lui Adic sunt in acest topic. Si din cate stiu eu si la offtopic, se posteaza anumite subiecte, care intereseaza pe majoritatea membrilor forumului, nu doar pe 3, ca de aceea suntem o comunitate.

Comment

Din cate-mi amintesc am mai postat si in alte probleme care tin de subiectul forumului.
        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994

Comment

Originally posted by konijiro View Post
          Eu cred ca timpul religiei ar trebui sa se apropie de sfarsit. Asta cred eu, dar realitatea ma contrazice. De ce cred asta? Atata timp cat statul nu era suficient de puternic cat sa impuna legi, biserica facea asta, mergand pe ideea ca daca faci rau ==> arzi in iad. Acum, avem state care de bine, de rau, aplica legea, si rolul de jude al bisericii nu isi mai are rostul.
          Unii iti vor multumi pentru traducerea textelor de mai sus!
          http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Originally posted by Demiurgos
            Ignoranta ucide!
            Bine spus, dar ignoranta este necesara si permite dominatia asupra omului de rind. Fara ea nu ar exista clasa politica.
            Este si religia buna la ceva.

Comment

Eu personal cred ca in compozitia noastra, material vorbind (suntem intr-un forum unde se vorbeste mult despre materie) ne asemanam cam 99% cu alte fiinte terestre care se ghideaza dupa instinct (adica sunt deja" programate") si se numesc animale. Ceea ce ne deosebeste fata de aceste animale e un putin dar enorm 1% care este pus in noi inca din ziua nasterii si ne da posibilitatea sa ne "autoprogramam". Acel 1% e ceva ce nu se poate exprima prin nici un fel de unitate de masura si e foarte greu de studiat pt. ca fiecare are o parere diferita fata de subiect. Singurul lucru care e cert e ca exista. Cine nu e constient de faptul acesta inseamna ca are un coeficient inferior "de 1%". Menirea fiecaruia dintre noi e sa dezvoltam acest 1% si sa descoperim modul cel mai placut de a-l intrebuinta si in special in scopuri constructive pentru ca e singurul lucru cu care vom parasi acest pamant. Deci orice am face si am crede eu personal cred ce suntem chipul (99% adica material ) si asemanarea (1%) lui Dumnezeu. Avem prea multe dogme, tipare, legi si scoli de toate felurile ca sa ne mai putem aminti cum eram cand ne-am nascut. Acel ce poate sa-si aminteasca acest lucru e fericit pt. ca are un punct fix in spatiu. Cel ce si-a gasit punctul de plecare si merge pe drumul lui in viata va muri fericit pentru ca si-a indeplinit menirea (destinul) pe acest pamant in aceasta scurta viata. Binenteles ca trebuie sa ne lasam ghidati de semne (steluta are rolul ei). Nu ostirile au invins in razboaie ci semnele aflate in fruntea ostirilor. Fiecare lucru are semnul lui... suntem chiar atat de orbi in ignoranta noastra sa nu luam seama de faptul acesta pe drumul care avem de-l parcurs? Ar mai fi o gramada de biblii si Corane si toata filozofia omeneasca de povestit plecand de aici dar cel mai bine ar fi sa ne mai lasam si in voia destinului si sa mergem fiecare pe drumul nostru ghidati de acea filozofie care cel mai usor ni se potriveste si sa mai uitam din cand in cand sa ne luam dupa altii, ca nu exista doua drumuri la fel pe pamantul acesta. Drumul fiecaruia dintre noi e unic si trebuie sa ni-l croim noi insine. Nu putem merge pe drumul altuia nici sa ne intoarcem din drum, totul e la rascruce sa o apuci pe drumul cel bun. Semnele va vor indruma. Drum Bun!

Comment

Dupa intense operatiuni de curatare a scandalului si devierilor off-topic discutia se redeschide.
                Sper sa n-o mai ia nimeni pe aratura, se va sanctiona drastic.

Comment

Originally posted by degan View Post
                  Mai lasati vrajeala asta cu dumnezeu, buda, alah sau care or mai fi, veniti cu niste dovezi credibile despre existenta lor si atunci mai vorbim. De exemplu daca vedeti un inger in zbor tragetii un glont si chematima sa il vad si io, ca pana acum nu am puscat numai ciori, fazani si alte zburatoare. Daca prind vreounu o sa il impaiez ca sa-l vada toata lumea.
                  Nici vantul nu se vede dar asta nu inseamna ca nu exista.Si cu asta cred ca am spus tot.De unde stii ca faptul ca mergi pe doua picioare si ca inima iti bate in piept nu e o minune divina.Valabil pentru toata lumea si te rog nu o lua ca pe un atac la persoana,iti respect parerea dar nu o impartasesc.
                  Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

Comment

Hm...asta e o surpriza pentru mine.
                    Am recitit unele postari si imi amintesc cu drag de momentele cand le-am scris. Am invatat multe despre mine scriind aceste lucruri. Au fost momente cand mi-a venit sa scriu lucruri taioase sau cand am zis ca voi cere stergerea subiectului. Ma bucur ca nu am facut-o.

Imi voi permite sa continui unele idei cu care am deschis acest subiect si ma bucur ca intre timp am adunat un anumit numar de postari astfel incat asta sa nu mai preocupe pe nimeni (faptul ca as posta aici mai mult decat in alte locuri).

Revenind la subiectul principal ma alatur lui Vlad in rugamintea de a ramane on-topic. Topicul threadului este definit prin titlu si prin ce s-a scris pana acum. Nu pot cere tuturor sa citeasca tot, dar consider ca nu ar fi rau.

Va invit sa postam cu calm si eventual din dorinta de a intelege, cunoaste si insusi notiuni despre Dumnezeu. Majoritatea sunt declarati crestini si ne apropiem de sarbatoarea nasterii Domnului.
                    Cu tot respectul fata de orice alta convingere invit membrii interesati sa posteze!

Dumnezeu sa fie cu noi!
                    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                    C180 W202, 1994

Comment

Imi amintesc ca discutam pe marginea acestui subiect cu alti oameni si una din constatarile mele este ca romanii nu cunosc Biblia. Din nefericire, cred ca 90% dintre noi au citit-o integral dar foarte putini au inteles ceva. Din astia 90%, cei mai multi s-au incurcat in contradictii, in absurditati, in chestiuni expirate etc. Poate mai exista pe aici cineva care mai are chef si curiozitate sa incerce un experiment. Cineva mai sus zicea ceva despre vant si efectele lui. Este o comparatie destul de reusita deoarece notiunea de "credinta" nu poate fi explicata, e contra logicii umane. Am mai spus asta pe topicul asta.
                      Asadar degeaba se asteapta ingeri impuscati, morti inviati, zombie povestitori de dincolo si alte nebunii. Nu se va intampla si chiar de s-ar intampla, omul e atat de pervers incat va gasi o explicatie dupa cum ii convine lui.
                      Revin la ideea cu efectele si experimentul. Cred ca ar trebui sa incercati sa va intrebati ceva de genul "mah, n-or fi nebuni astia care cred in chestia asta. De ce nu as incerca sa ii inteleg, sa vad ce si cum fac ei, de ce cred, la ce ii ajuta?"

Credinta in orice trebuie experimentata. E valabil si pentru islam, si pentru budism si pentru orice alta religie inventata de om. Cat priveste crestinismul, asta e cel mai accesibil din moment ce Romania e crestina (in urma recensamantului) si exista exemple demne de urmat si de experimentat. E o invitatie. Se baga cineva sau doar ne rezumam la a scrie mult si fara rost pe un forum?
                      Unless I'm very much mistaken...

Comment

Nu is foarte credincios insa,pe cineva care nu crede,nu are rost sa te chinui sa incerci sa il aduci pe calea cea dreapta,caci mereu va avea contraargumente si la fel si cu cel care crede,daca crede sigur va stii el ca defapt e altfel si nu e cum zice celalalt.
                        De exemplu cred ca in cazul meu ar avea rost acest topic caci eu nu sunt sigur de credinta asta,dar simt ca totusi mi-e frica de cineva ca exista cineva.
                        Mercedes w115 200D 1975 ''Amaratu''

Comment

Chiar pe pagina topicului exista un advertiser pe care il consider suficient de relevant in privinta subiectului. Ad-ul duce pe pagina www.everystudent.ro

Cateva citate:
                          "Există dovezi ale existenţei lui Dumnezeu?
                          Nu-i aşa că ţi-ar plăcea ca măcar o dată să vină cineva la tine şi să îţi arate clar dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Fără nici o forţare din partea nimănui. Fără afirmaţii de genul: „Trebuie să crezi şi gata.” Ei bine, iată, încerc aici să îţi ofer câteva motive care sugerează existenţa lui Dumnezeu.
                          Dar mai înainte aş vrea să te gândeşti puţin... Dacă cineva respinge până şi posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, atunci orice dovadă s-ar aduce, el o poate demonta, respingând-o printr-o explicaţie sau alta. Este ca atunci când cineva refuză din principiu să creadă că oamenii au ajuns pe Luna şi, oricâte informaţii ar primi, nu se va răzgândi. Fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare... toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.

Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu.1 Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit.”

Cine e intersesat, poate gasi chestiuni interesante, vizate si corecte despre "Dumnezeu" asa cum il presupune Crestinismul.

Comment

Daca dumnezeu era Dumnezeu atunci nu ar fi conditionat dragostea cu intrarea sau iesirea din Paradis. Eu nu cred si nu am mai multe problemedecat cei care cred. Nu dau bani la biserica, nu citesc texte anacronice si nici nu socializez fortat cu ceilalti credinciosi. Dumnezeul vostru este putativ. Este carja neputintei voastre spirituale!
                            Cat despre frica ea este prima invatatura a omului. Biserica este campioana insuflarii ei...oare de ce???
                            http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Originally posted by Demiurgos View Post
                              Daca dumnezeu era Dumnezeu atunci nu ar fi conditionat dragostea cu intrarea sau iesirea din Paradis. Eu nu cred si nu am mai multe problemedecat cei care cred. Nu dau bani la biserica, nu citesc texte anacronice si nici nu socializez fortat cu ceilalti credinciosi. Dumnezeul vostru este putativ. Este carja neputintei voastre spirituale!
                              Cat despre frica ea este prima invatatura a omului. Biserica este campioana insuflarii ei...oare de ce???
                              Eu unul nu inteleg la ce fel de conditionare faci referire. Apoi numarul de probleme nu e relevant. Nu e un criteriu, sunt oameni credinciosi cu probleme mari de tot precum sunt si unii care nu au deloc. La fel e si cu cei ce nu cred in nimic. Ajung din nou la Biblie unde se gaseste scris ca astia care cred, prosti sau nebuni - cum sunt ei priviti, sunt cu atat mai necajiti prin o gramada de imprejurari ale vietii.
                              In final, chiar daca unii nu stiu in ce cred si se va dovedi candva ca au crezut degeaba, asta e, oricum nu au pierdut nimic. Dar uite ca exista si cealalta varianta prin care credinta este putativa si pana la urma se dovedeste ca nu au crezut degeaba. In situatia asta, oare cine s-a pacalit???

Comment

Originally posted by mezzo View Post
                                Chiar aseara(Joi) ma uitam la Sinteza zilei.Era invitat Mircea Badea pe acolo.Se discuta despre D-zeu si credinta..bla bla...Badea a spus o chestie destul de interesanta:
                                Se naste un om in jungla.Nu are biserici,nu are oameni care sa-i spuna despre D-zeu..nu are cunostine..Ala ce face?E condamnat din start sa ajunga in iad?Intrebarea asta zicea ca a adresat`o unui preot.Care i-a raspuns asa: Atata timp cat tu te "raportezi" la o putere superioara in sinea ta..poti sa zici ca ai un D-zeu...sau ceva de genu.
                                Nu am vrut sa ma bag in discutia asta..dar vin si eu cu aceasi intrebare aici.Ce facem cu omu din jungla care nu stie despre biserici?Nu se roaga,nu merge la biserica,nu face parastase..si alte chestii care le au babele in cap cand moare vr-unu.Caruia nu i se aprinde lumanare cand crapa?Ala ajunge in iad?Sau...in sinea lui se raporteaza la o putere superioara(cum zicea preotu` ala)si asta este de ajuns?Pai atunci..ce rost au toate chestiile care se fac la noi?Ma simt discriminat ).De ce ala doar se gandeste ca e un sef sus..si e de ajuns?Noi trebuie sa trecem prin toate chestiile astea si ala doar se gandeste(daca o face): Am un sef sus..plm..Ajung in RAI.Sa fim seriosi.Ideea e ca la noi cu biserica si obiceiurile care le auzim se exagereaza.EX: Moare unu,hai sa dam sifonier,bani,covor, mortii mei..de toate..sa aiba pe lumea ailalta.Pai da ce?Io am venit cu ceva pe lumea asta?Sa iau si dincolo?Si daca nu am nevoie de covoare,sifoniere,paturi..poate ma duc in Iad..si acolo nu am nevoie de costum.Poate vreau sa fiu in pantaloni 3/4 si un tricou,eventual si niste papuci.Poate nu am nevoie de bani in buzunar ca nu mai sunt vami la Romani,d-apoi la trecerea dintre viata si moarte.
                                Paste Fericit.
                                JUDECATA DE APOI

La Judecata de apoi Hristos va judeca si pe oameni si pe ingeri, adica pe diavoli si toate popoarele lumii. Atunci cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, va pune pe pacatosi de-a stanga Sa si pe drepti de-a dreapta Sa si va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.
                                Dar sa stiti ca judecata universala a lumii va fi anuntata mai intai prin aratarea semnului Sfintei Cruci pe cer. Ca zice : Si vor vedea pe norii cerului semnul Fiului Omului, adica Crucea Mantuitorului, Care va veni pe nori si va straluci mult mai tare decat soarele.
                                Cand vor vedea Sfanta Cruce toate popoarele pagane, si cei ce nu o cinstesc, ca vine inaintea Imparatului Hristos pe norii cerului, ca o aduc ingerii si va lumina toate popoarele, atunci, cum zice Evanghelistul Matei : Vor plange toate pooparele lumii.
                                Atunci vor cunoaste al cui semn este semnul Crucii, Cine vine dupa el, Cine a avut Cruce si Cine S-a rastignit pe ea, adica Hristos Mantuitorul lumii.
                                Era obicei la romani si la egipteni, cand avea sa vina imparatul intr-o cetate, sa-i aduca sceptrul inainte. deci, mergea toiagul imparatesc de aur, pe care il duceau niste slugi si ziceau : " Vine in urma Imparatul !" Asa vor aduce ingerii Sfanta Cruce pe norii cerului, inainte de a veni judecata lumii.
                                Si cand vor vedea ca straluceste Crucea, toate marginile lumii, toate popoarele pagane care au hulit Crucea si cei ce au fost crestini si au injurat-o si nu s-au pocait si toate sectele ce s-au lepadat de Cruce, in mare frica si cutremur vor fi, stiind ca in urma Crucii vine Acela, care S-a rastignit pe dansa si Care a avut-o ca arma cu care a daramat iadul.
                                Dupa aratarea Sfintei Cruci, alt semn al judecatii este trambita, glasul trambitei de apoi. Dar fac intrebare unii din sfinti : " Oare o trambita va fi ?" Ca apostolul zice ca toti ne vom schimba la glasul trambitei de apoi, intr-o clipeala a ochilor. Iar Evanghelia spune asa : Cand va trimite Dumnezeu pe ingerii Sai cu trambite. Oare o trambita va fi ?
                                Nu. Cand auzi glasul trambitei, este glasul lui Hristos. Iar cand auzi ca va trimite pe ingerii Sai cu trambite, aceste trambite vor fi purtate de milioane de ingeri.
                                Care ingeri vor veni cu trambitele acestea ? Ne arata Sfantul Grigorie Teologul, si anume : ceata incepatoriilor sau a capeteniilor. Acestia sunt care pazesca cum hotarele imparatiilor lumii. Fiindca fiecare tara are ingerul sau, fiecare oras are ingerul sau, fiecare sat are ingerul sau, fiecare regiune are ingerul sau, cum arata dumnezeiestii Parinti.
                                Acesti ingeri care pazesc satele, orasele, tinuturile si tarile sunt ingerii din ceata incepatoriilor.
                                Cea mai de jos este ceata ingerilor, a doua este ceata arhanghelilor si a treia este ceata capeteniilor sau a incepatoriilor. Aceasta misiune o au ei. Dupa cum stapaniile ocarmuiesc vazduhurile si vanturile, accestia pazesc hotarele limbilor.
                                Este ceea ce a spus marele Prooroc Moise : Si au pus hotarele tarilor dupa numarul ingerilor lui Dumnezeu.
                                Dar nu numai fiecare tara si oras si sat are ingerul ei, ci si fiecare om are cate un inger pazitor de la dumnezeiescul Botez. Aceasta este cinstirea cea mare a crestinismului ! Popoarele pagane de-abia, au cate un inger pazitor la fiecare sat si oras, iar la crestinii ortodocsi, fiecare are ingerul sau pazitor.
                                Ce vor face acesti ingeri la judecata ? Vor suna cu trambite de aur. Si auzi ce spune Sfantul Grigore Teologul in " Cuvant la Judecata de apoi ", cat de puternice vor fi aceste trambite : " Ce trambite, zice, vor fi acelea care vor spinteca vazduhurile, vor desparti stihiile, vor deschide mormintele, vor sfarama portile iadului, vor deschide deasupra portile cerului ? Atata cutremur va fi,incat se va clatina pamantul ca o frunza, cand vor incepe aceste trambite.
                                Toate popoarele vor fi atunci in mare spaima si, de-ar putea sa mai moara atunci, ar muri de mii de ori de glasul cel jalnic al trambitelor. Si cand vor suna aceste trambite, ganditi-va, se vor deschide mormintele de la inceputul zidirii lumii, de cand a murit primul om, pana astazi; si la glasul acestor trambite Duhul Sfant va veni sa invie pe toti oamenii de la inceputul zidirii lumii.
                                Corpul omului este facut din cele patru stihii : din pamant, din apa, din aer si din foc. La Judecata de apoi, intr-o clipeala a ochilor se vor preface trupurile noastre inapoi in aceste patru elemente din care au fost facute, cat am trai pe pamant.
                                Aceste trambite, cand vor suna si vor scula toate popoarele de la zidirea lumii pe pamant si toti oamenii vor fi rapiti in vazduh, dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel si vor sta intru intampinarea Domnului, ca pamantul nu-i va incapea, de-ar fi cat furnicile de mici. De aceea vor sta in vazduh, iar tronul judecatii va sta deasupra Vaii Plangerii.
                                Care ati fost la Ierusalim, stiti ca Valea Ghetsimani este la rasarit de Ierusalim, numita si Valea Plangerii sau Valea lui Iosafat, pe unde curge paraul cedrilor. Deasupra aceleiasi vai si a Muntelui Eleon va sta, in vazduh, tronul Mantuitorului, iar vazduhul si tot pamantul va fi plin de ingeri si de oameni inviati, de sufletele dreptilor adunati la infricosata Judecata.
                                Atunci cand vor suna trambitele acestea, nu vor avea putere sa sune numai in jos, ci si in sus. Odata cu deschiderea iadului, odata cu deschiderea cerurilor, va chema nu numai sufletele oamenilor la judecata, ci si pe toti diavolii care nu au numar, toate duhurile le va scoate din iad si ii va chema la judecata sa dea seama de ce nu s-au supus poruncii Ziditorului si de ce au inselat lumea atatea mii de ani si au indemnat pe oameni sa faca rau.
                                Atunci se va implini ceea ce spune proorocul David : Chema-va cerul de sus si pamantul de jos, ca sa aleaga pe poporul Sau. Cand auzi ca va chema cerul, inseamna toate puterile ingeresti, toti ingerii din cer se vor cobori la glasul trambitelor.
                                Si cand auzi ca va chema pamantul de jos, inseamna toti oamenii care sunt pe pamant si toate duhurile din iad vor fi chemate in vazduh sa dea seama de rautatea lor. Ca zice : Chema-va cerul de sus si pamantul de jos. Pentru ce ? Ca sa aleaga pe poporul Sau.
                                Atunci va desparti, cum spune Evanghelia, pe cei drepti de cei pacatosi, precum desparte pastorul oile de capre; si vor merge cei ce au facut cele bune in viata vesnica, iar cei ce au facut cele rele, intru munca si osanda vesnica.
                                Dar, fratii mei, cand va suna trambita judecatii si milioane de trambite vor invia pe toti oamenii, oare asa o sa inviem si noi, cum suntem acum si cum murim ? Cutare om sau cutare femeie asa va invia ?
                                Doamne fereste ! La judecata nu este varsta si nu este materie care o poti vedea, ci toti vor invia la varsta de treizeci de ani. Nu mai este copil si batran, ci varsta pe care a avut-o Mantuitorul la botez. Toti vor fi de treizeci de ani.
                                Afara de asta, sa stiti, cand vor invia miliardele si miliardele de oameni, fiecare trup v astraluci dupa cum i-au fost faptele. Iata, nici sufletele nu vor fi exact unul ca celalalt, ci dupa faptele lor. Cei ce vor fi pacatosi, vor avea trupuri intunecate; cei care vor fi mai pacatosi, vor avea trupuri si mai intunecate si altii vor fi ca diavolii de intunecati.
                                Iar cei buni vor fi albi, si altii foarte albi si luminosi. Ca zice Sfantul Efrem Sirul : " Dupa asezarea cea din afara, la judecata se vor cunoaste faptele omului ".
                                Si nu numai atat. Cand vor intampina pe Domnul in vazduh, cei pacatosi si foarte rai nu vor merge in vazduh, ci vor ramane pe pamant. Iar cei drepti, dupa masura dreptatii, au sa se ridice de la pamant. Unii au sa fie de un metru de la pamant, altii, de o suta de metri; altii, de o mie; altii, in nori, dupa fapte.
                                De aici are sa se cunoasca dreptatea lui Dumnezeu. Te-a tras pamantul ? Ai slujit pamantului in lumea asta si faptelor pamantesti ? De aceea stai pe pamant, ca de acolo mergi in iad !Iar cei drepti, de s-au ridicat o palma de la pamant, in vecii vecilor tot in sus vor merge. Merge-vor din putere in putere, cum ati auzit ca spune Proorocul david, din slava in slava spre Dumnezeu, Care n-are margini. Ca acestia s-au invrednicit sa zboare de la pamant. Iar cei ce-au ramas pe pamant merg cu diavolii in jos, unde vor fi osanditi. Asa va fi la judecata !
                                Trupurile pe care le vom primi la inviere nu mai au moarte, iar trupurile pacatosilor vor arde in vecii vecilor si nu se vor topi, caci nu mai sunt trupuri materiale ca acestea care se frig de o lumanare si de un chibrit.
                                Ce fel de trupuri vom primi la Judecata, auzim pe Sfantul Apostol Pavel, ca zice : Seamana-se-va intru slabiciune, scula-se-va intru putere. Trupul pe care il primesc dreptii dupa Judecata stiti cata putere are ? Poate clatina lumea toata ca pe un mar; poate muta muntii din loc, poate birui toate ostirile lumii numai cu amenintarea. Atata putere au sa aiba dreptii. Seamana-se-va intru slabiciune, scula-se-va intru putere.
                                Si iarasi zice Apostolul, a doua insusire : Seamana-se-va intru necinste, scula-se-va intru slava. Ce semanam in mormant ? Viermi, putoare, mancare viermilor, tarana ... Du-te la un mort, dupa ce l-ai ingropat, pe cel mai iubit al tau, ca miroase mai urat decat toata murdaria lumii, la cateva zile. Ti-i greata, fugi de dansul !
                                Oare asa o sa se scoale la inviere ? Cei pacatosi se vor scula tot cu trupuri nestricacioase, dar intunecate si urate, care vor arata faptele lor; iar cei drepti, nu asa.
                                Se seamana intru necinste pe pamant, pentru ca dupa trup suntem mancarea viermilor si tarana si putoare. Dar maine, mai mult : Scula-se-va intru slava. Trupurile dreptilor vor fi mult mai stralucitoare decat soarele, cum spune Mantuitorul. Atunci dreptii vor straluci ca soarele intru imparatia Tatalui Meu.
                                ia inchiouiti-va acum, daca ar fi la amiaza si ai vedea soarele pe cer, si ai mai vedea un soare, si ai mai vedea o suta de sori, si ai mai vedea o mie de sori, atunci de groaza n-ai sti unde sa te duci. Mori de frica ! Dar cand vor veni milioane de drepti si vor straluci mai tare decat soarele, ce lumina va fi atunci ? Ce spaima, ce minune mare va inconjura tot pamantul, cand vor vedea atata slava a dreptilor care va veni ?
                                Asa vor veni dreptii la Judecata, cu slava mai mare decat soarele. Intre acestia, cel mai mult vor straluci sfintii din cer : Apostolii, Proorocii, Mucenicii, Cuviosii; toti calugarii, care au dus viata ingereasca pe pamant; pastorii de suflete, care au pastorit bine turma lui Hristos; cei ce au postit si s-au rugat cu inima curata; mamele cu copii, pe care i-au crescut in frica de Dumnezeu; copiii nevinovati, cei ce s-au nevoit in feciorie si curatenie, cei care au fost milostivi, smeriti si blanzi cu inima si toti cei ce au iubit pe Hristos si Biserica Lui si au trait cu sfintenie intru dreapta credinta.
                                Si iarasi zice marele Apostol Pavel : Seamana-se trup sufletesc, scula-se-va trup duhovnicesc. Nu se mai scoala trupul acesta de tarana asa. Trupurile duhovnicesti stiti cata putere au ? Stiti cata subtiratate au ? Cum arata marele Vasile si fericitul Ieronim si dumnezeiescul Parinte Ioan Gura de Aur. Trupurile duhovnicesti sunt ca trupurile ingeresti, nemuritoare, luminoase si pot sa mearga mai repede ca razele fulgerelor.
                                Asa va fi si sufletul noastru, dupa ce iese din trup. Ca zice proorocul Iezechiel : Alerga-vor, Doamne, in graba sufletele dreptilor si mai repede ca razele fulgerelor se vor intoarce la Tine. Credeti ca sufletul, dupa ce iese din trup, merge asa cum mergem noi ? Mai repede ca fulgerul merge, ca tot asa de repede merge si ingerul. Poate inconjura lumea, cat ai clipi din ochi.
                                Asa, trupurile duhovnicesti cum arata dumnezeiestii Parinti, ca fulgerul se vor purta. Intr-o clipeala de ochi trupurile duhovnicesti ale dreptilor se pogoara in iad sau se suie la cer, se duc la marginea lumii si nimeni nu-i mai poate opri, atat de subtiri sunt si atata putere de alergare au.
                                Auzi ce spune iarasi Sfantul Apostol Pavel : seamana-se intru stricaciune. Aceasta este a patra insusire a trupului inviat; scula-se-va intru nestricaciune. Pai, nu se seamana intru stricaciune, cand se zamisleste omul in pacat ? Apoi, nu vezi ca se strica mortul inca de pe pamant, daca nu-l ingropi repede ? Si apoi, in groapa trupul nu se face tarana si putoare ? Dar, dupa inviere, scula-se-va intru nestricaciune, zice marele Apostol Pavel.
                                Trupurile dreptilor, dupa inviere, au insusiri ingeresti. Nu mai mor, nu imbatarnesc, nu au dureri, nu le trebuie mancare, nu se pot taia de sabie, nu se ard de foc, nu se imbolnavesc, nu se mai pot tine de lacate, trec prin usile incuiate, cum a trecut Mantuitorul dupa Inviere. Aceste trupuri stricacioase, devin nestricacioase prin inviere.
                                Acestea sunt cele patru insusiri ale trupurilor mortilor dupa inviere, cand va suna trambita judecatii de apoi si de trei ori fericit este acela, care se va invrednici de insusirile acestea, ca sa fie drept inaintea lui Dumnezeu si sa primeasca aceste daruri, adica : nestricaciunea, cinstea, puterea duhovniceasca si slava.
                                Ingerii din cer care pazesc stihiile si care vor suna din trambite la Judecata ed apoi sunt ingeri pazitori, care-l pazesc pe om de la dumnezeiescul Botez si pana la moartea lui.
                                de aceea, sunteti datori totdeauna, cand va rugati lui Dumnezeu seara si dimineata, pe langa alte rugaciuni, sa faceti si cateva inchinaciuni sau metanii catre ingerul pazitor si sa ziceti asa :
                                " Sfinte ingere, pazitorul vietii mele, roaga-te lui Hristos Dumnezeu, pentru mine, pacatosul ".
                                Rugati-va la ingerul pazitor, caci el calatoreste cu noi toata viata, de la Botez pana la moarte, si insoteste sufletul prin vamile vazduhului patruzeci de zile, pana la judecata particulara, iar in vremea de apoi mijloceste mila pentru sufletul pe care l-a pazit. Amin.

Si inca un link unde se descrie cum vor fi judecati oamenii cei care nu l-au cunoscut pe mantuitorul Iisus Hristos si nici crestinismul:
                                Mercedes-ul e o stare de spirit!

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF