Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Amatori targuri de vechituri/talcioc/bazar

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Într-o vreme tot am fost ”certat” că unde mai am loc să pun capturile din piață... ei, asta-i a 2-a săptămână când vin acasă cu mâinile goale
  Lord W126 500SE -> 2.5D
  Lady W123 230C -> 240D
  W124 -> 200D
  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

  Comment


  • Eu nu m-am intors cu mainile goale, trei machete la scara 1:18 si o bormasina Makitta.

   WP_20190922_002.jpg
   Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

   W126 280SE
   W123 280CE
   W126 500SEC
   W220 500L

   'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

   Comment


   • Mno... am reușit și eu:
    - geacă de piele, fără cel mai mic defect, miros sau altele... 20 de lei
    - detergent boabe pentru mașina de spălat vase, 8 lei (preț normal 20-22)
    - ceas, 3 lei (merge la persoana care a comandat-o, căci doar unii umblă la târg)
    - DVD, 2 lei
    - perie de dinți, 5 lei perechea
    - ciupică de acoperit bostanul, 3 lei
    - ghinturele de ață, 2 lei perechea

    20190929_124745.jpg 20190929_124831.jpg
    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

    Comment


    • Am lucrat duminica asta însă tot am reușit sa dau o tură :
     -joc gen Lego, nou 10 lei (400 de șanse să calc în ceva tare, mic și ascuțit);
     -mânere combina frigorifică Arctic, 15 lei perechea, aveam unul rupt si ma gândeam sa o schimb din cauza asta - așa că mai stă ;
     -periuța electrica nouă 10 lei, am cautat-o la nemți și e vreo 12£. Am cumparat-o fară motiv, nu-mi trebuie fiindca folosesc Braun Oral B - să fie .

     Stefan

     Comment


     • Plouă necontenit de la 6 dimineața... Acum e 5 PM... Ghici, am fost în târg?
      Lord W126 500SE -> 2.5D
      Lady W123 230C -> 240D
      W124 -> 200D
      W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
      Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
      Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

      Comment


      • La Iasi a fost doar frig, undeva la 5° - am luat cîteva mici flecuștețuri:
       -Casio Edifice dual time 20 lei, cureaua am aruncat-o că avea o bucată ruptă, am comandat una nouă de pe Aliexpress;
       -jucărie Polly Pocket nouă, 7 lei;
       -FILLY ELVES FUZZY PONY- am luat 12 buc la 10 lei, adăugați la ceilalți 7 care îi avea deja.
       Stefan

       Comment


       • Abia acum am ajuns să dau raportul de duminică
        A fost timp frumos cu soare, lume multă, marfă la fel.
        Am luat așa:
        - o pereche de ”adidași ribuk”, 30 lei... super comozi și calzi
        - un poloboc cu magnet, 7 lei
        - un punctator la 1 leu, că pe ăla de-l am, nu-l mai găsesc
        - și un kitsch, dar îmi era așa de simpatic cățelul, că la 3 lei mi-a fost milă să-l las abandonat


        20191013_123000.jpg


        Lord W126 500SE -> 2.5D
        Lady W123 230C -> 240D
        W124 -> 200D
        W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
        Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
        Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

        Comment


        • Mi-am făcut din nou plimbarea de duminică dimineață:

         -cataramă Erik Dennung de Ag cu agată neagră - 5 lei- clar că habar nu avea ce vinde, nici eu nu am știut pâna nu am cautat pe net;
         -cizme damă Rieker piele, noi, 50 lei
         Link:
         https://www.epantofi.ro/cizme-rieker...0-schwarz.html

         ​​​​​​-parfum 1881 Cerruti - 15 lei;
         -inel - 5 lei;
         -colier stil Murrano 7 lei;
         -lanț argint ANNA, 3 lei, cules dintr-o gramadă fiindcă am văzut ștanta de Ag pe cheiță.
         Link la ceva similar :
         https://www.annaij.com/en/a-i-j-hals...er-ncss61.html

         -geanta damă blug/țigăneală noua - 20 lei;
         ​​​​​​-cuțit nou inox pentru întins glazura - 10 lei;
         -cheie cliket cu 8 dimensiuni + trusa burghie 20 lei;


         ​​​​​​
         Stefan

         Comment


         • Timp la fel de frumos ca și săptămâna trecută.
          Captura:
          - lampă miner modificată în decorațiune, 20 de lei. Unul dintre bunici a fost miner în Valea Jiului, poate de aici mi se trage că am deja 4 lămpi (3 mai mici și asta la mărime naturală).
          - avion de jucărie (se poate lansa cu praștia) pt copchilu din vecini, 2 lei
          - periuțe de dinți Colgate, 2 lei bucata
          - șosete la grămadă, 1 leu perechea
          - șervețele și suport oală pt aragaz, 1 leu pachetul/bucata
          - suport galerie perdele de la IKEA, 4 lei perechea

          20191020_124656.jpg
          Lord W126 500SE -> 2.5D
          Lady W123 230C -> 240D
          W124 -> 200D
          W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
          Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
          Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

          Comment


          • Am cheltuit 2 lei cu intrarea, nu am cumpărat nimic cauza principală fiind faptul că la 8 intram în tura . Mai văd duminica viitoare !
           Stefan

           Comment


           • Salutare!
            - 4 perechi ciorapi chinezești 10 lei,
            - set nou copii pantalon/bluză pentru casă 15 lei;
            - cruciuliță și sabie de otel inoxidabil cu ornamente de aur, sabia are aur de 18k cu ștanța 750 pe spate, 15 lei ambele.
            -cercei argint cu stanța 925 - 15 lei.
            Last edited by dog; 10-27-2019, 14:13 PM.
            Stefan

            Comment


            • Cam frig dimineața, doar 1 grad, măcar era ”+”...
             Am luat:
             - cutie pentru scule, 15 lei
             - radio-ceas cu afișaj verde, 10 lei (nu prea găsești cu verde, dar se vede cel mai bine și ziua, spre deosebire de roșu)
             - aparat foto Agfa, tot 10 lei, și-a ocupat locul în colecție
             - cană bere cu capac, și asta 10 lei (cam mult am dat, dar îmi place modelul)
             - farfurie de Corund ... ia ghici... 10 lei
             - opritor fereastră (dacă lași fereastra deschisă, n-o lasă să se trântească) și suport ouă pt frigider, toate la 4 lei
             Pfff... cam mulți parai am stricat

             20191027_114717.jpg

             Lord W126 500SE -> 2.5D
             Lady W123 230C -> 240D
             W124 -> 200D
             W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
             Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
             Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

             Comment


             • Un radio decent, cu sunet bun și dimensiuni mici, pentru bucătărie caut și eu de ceva timp dar nu am găsit nimic să mă satisfacă vizual - încă.
              Duminica m-am plimbat mai mult, fără a găsi nimic notabil.
              - semn Underground London, cumpărat din nostalgie, am fost, ca orice român, plecat din 2000 pînă în 2006 acolo. Are 10 nume de stații, mufă usb pt mobil sau se pot pune 6 baterii ; 10 lei.
              -chitară mini copii tot 10 lei.

              ​​​​​
              Stefan

              Comment


              • Vreme bună, lume destul de multă, dar au lipsit câțiva vânzători de bază... nici nu am luat nimic, ”decât” un vaporaș cu 3 lei, că doar nu mai am cu ce umple vitrinele

               20191110_121213.jpg
               Lord W126 500SE -> 2.5D
               Lady W123 230C -> 240D
               W124 -> 200D
               W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
               Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
               Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

               Comment


               • Nici eu nu m-am intors cu mana goala. Mai multe scule NOI de la Hazet + cateva dornuri SH pe care nu le puteam lasa acolo ...
                WP_20191110_002.jpg
                Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

                W126 280SE
                W123 280CE
                W126 500SEC
                W220 500L

                'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF