Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Amatori targuri de vechituri/talcioc/bazar

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Urmaresc postul asta ... macar de comparatie cu ce gasesc la Bc.
  Eu merg ptr jucarii vechi, radiouri auto sau alte vechituri IEFTINE.

  Comment


  • Si eu urmaresc fiecare postare din acest topic. Si nu cred ca sunt singurul.
   "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

   Comment


   • Prezent, si eu urmăresc, mai rămân uimit câteodată însă nu comentez. E frumos oricum topicul, sincer, nu pot înțelege UNDE depozitați toate lucrurile astea si daca mai știți ce ați cumparat acum 4 luni și pe unde se află. In rest, spor la cumpărături.
    Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

    Comment


    • Originally posted by Lucian_kel View Post
     mai știți ce ați cumparat acum 4 luni și pe unde se află
     Păi, de aia-i bun topicul, să ne uităm în urmă, când am cumpărat...
     Eu de exemplu, nu mai rețineam exact când am luat bormașina pe care am ars-o, și mi-am adus aminte că am postat-o aici
     În rest, toate-s la locul lor: sculele în garaj (+ cămară, unde ne intersectăm cu borcane, generatoare de conflicte matrimoniale), bizbiricurile pe rafturi (e drept, din ce în ce mai puțin loc pe ele), hainele în dulapuri, s.a.m.d.
     Lord W126 500SE -> 2.5D
     Lady W123 230C -> 240D
     W124 -> 200D
     W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
     Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
     Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

     Comment


     • Originally posted by dog View Post
      Nu am feisbuci și nu mi se deschide... dă un alt link, pentru muritori de rând
      Lord W126 500SE -> 2.5D
      Lady W123 230C -> 240D
      W124 -> 200D
      W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
      Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
      Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

      Comment


      • Cumparata de la un "targ de camioane" [emoji6]
       Das Beste oder Nichts !!!

       Comment


       • Originally posted by Levi View Post
        Nu am feisbuci și nu mi se deschide... dă un alt link, pentru muritori de rând
        Nu am gasit site, am lasat un printscreen !

        @alex_pop - 👍
        Attached Files
        Stefan

        Comment


        • Nu, nu am fost la acel târg
         Lord W126 500SE -> 2.5D
         Lady W123 230C -> 240D
         W124 -> 200D
         W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
         Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
         Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

         Comment


         • -Skechers de piele, sh stare foarte buna 20 lei;
          -Sfesnicele cu fundița 12 lei setul, cel cu toarta 7 lei - toate 3 argintate, set pahare și sticluța cu ornamente laminate in Ag - dezavantajul că se mai oxideaza dar argintul se curață foarte ușor, am pus poze cu "before/after";
          -Ornament ...1 leu.

          Drujba electrica care o cumparasem ceva duminici mai in urma funcționeaza doar "în gol" daca atingi ceva cu lama doar motorul se mai aude lama se oprește așa ca am ajuns la concluzia ca unele lucruri trebuie luate noi, așa că: Drujba din Lidl 2200w la 349 lei si opinci noi de iarna de buget 730 lei toate 4, sunt pt e90 - cauciucuri sh eu nu mai cumpar de ceva ani.
          Attached Files
          Stefan

          Comment


          • Din cauza unui city break, eram plecați ”afară” în acest WE, așadar (încă odată) absent motivat...
           Lord W126 500SE -> 2.5D
           Lady W123 230C -> 240D
           W124 -> 200D
           W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
           Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
           Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

           Comment


           • Originally posted by Levi View Post
            Nu, nu am fost la acel târg
            Cine are posibilitatea sa ajunga la acest targ sa mearga, merita. Odata se tine in an si atrage multi fanatici, chiar si din tari straine. Ultima data cand am fost am vazut masini din Germania, Polonia, Slovacia, etc.

            Recomand!
            Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

            W126 280SE
            W123 280CE
            W126 500SEC
            W220 500L

            'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

            Comment


            • Va salut!
             Incerc sa reduc cheltuielile de duminica dimineata fiindca racordarea la gaz e foarte scumpa sa nu mai vorbesc de cat dureaza cu toata birocratia, așa imi trebuie daca nu am facut treaba asta acum 10 ani cand nu costa mai nimic.
             Oful fiind spus am luat:
             - 4 pachete de Lavazza vidate, termen 2020 de la persoana care primeste din Italia si de la care cumpar regulat - 35 lei toate;
             - 2 perechi cercei placați la 10 lei perechea;
             - ornamente sarbatori iarna 5 lei ambele;
             - camasa Zara dama 7 lei.
             Duminica frumasa sa aveți !
             Attached Files
             Stefan

             Comment


             • Dupa o lunga perioada de absenta, am fost si eu la Piata de Masini din Arad. Mai mult de nevoie. Am achizitionat cu o zi inainte un set de jante de aliaj cu anvelope de iarna (daca tot bate sezonul la usa) si am avut nevoie de 4 prezoane "lungi" pentru a completa setul achizitionat anul trecut (cam tot pe vremea asta). Atunci nu am gasit decat 16 bucati OEM plus inca 3 "lungi" dar cu hexagonul mai scurt ca cele originale.

              La intrarea in piata, efectiv la prima taraba am observat instantaneu un prezon, exact ca tipul cautat... Dupa lungi "sapari" prin mormanul de prezoane ce-l avea vanzatorul in 2 galeti (le-a turnat pe jos) si o ladita am reusit sa gasesc 4 bucati (nu am mai cautat altele, 4 imi trebuiau) desi initial am vrut sa plec cu doar 3 si 2 cu hexagon din acela scurt... Pretul a fost 5 lei bucata, nici nu am mai negociat, m-am bucurat ca am gasit 4 prezoane. Dupa aceea am mai dat doar o tura in piata, nu am mai fost curios, am taiat-o catre casa... A fost cam frig, innorat si vant!
              1981 W123 280E Blue Green Metallic SOLD

              1983 W126 280SE Champagne Metallic SOLD
              1985 W126 280SE Blue-Black Metallic SOLD
              1991 W126 500SE Midnight Dark Blue SOLD

              1996 W202 C180T Tourmaline Green Metallic DAILY DRIVER
              1999 W202 C220T CDI Tourmaline Green Metallic SOLD              https://www.facebook.com/Dan500SE-787970731257750/

              Comment


              • Originally posted by dog View Post
               Incerc sa reduc cheltuielile de duminica dimineata
               He-he, eu am cheltuit azi o avere: 5 lei pe jucăria din tablă În rest, nimic
               Attached Files
               Lord W126 500SE -> 2.5D
               Lady W123 230C -> 240D
               W124 -> 200D
               W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
               Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
               Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

               Comment


               • Vă salut !
                Ieri am lucat dar am plecat mai devreme de acasa am dat o tura prin targ, dar fiindca s-a micsorat ziua e cam intuneric dimineața nu prea am avut ce vedea la ora aia.
                Am luat o bluza Zara de dama noua la 8 lei, doua statuiete la 10 lei ambele si o geanta si un lantisor - 10 lei.
                Attached Files
                Stefan

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF