Cu o întârziere de un an și șapte luni, o sã-mi prezint și eu ochiosul, cumpãrat cu ajutorul sfaturilor voastre.
Ca dotãri (exceptând cele standard):
- model Avantgarde:
- geamuri cu tentã albastrã
- suspensie sport
- jante aliaj
- pachet crom + lumini interior
- navigație micã Audio 30 (încã funcționalã)
- scaune electrice încãlzite
- xenon + spãlãtor faruri
Am parcurs pânã acum cu ea aproximativ 34.000km, și mi-a mâncat vreo 6400 lei pe piese + consumabile. Are în bord vreo 275.000 km, însã cred cã-i lipsesc vreo 100.000 de când a trecut granița dinspre Austria spre România

Momentan e la vopsit, sper sã fie gata sãptãmâna asta.
Probleme care le-am rezolvat pânã acum la ea:
- galerie admisie (am luat-o cu defectul ãsta) + 2 electrovalve de control vacum (turbo + egr)
- bucșe inferioare fațã, bucșe + bielete barã antirului fațã, capãt de barã dreapta
- suporți motor + cutie
- arc dreapta spate
- garnituri de injecție
Acum mașina este la vopsit, o sã fie vopsitã complet și o sã se repare toate punctele pe unde a apãrut rugina. A primit aripã stânga nouã (cea veche era prea ruginitã) și a fost curãțatã peste tot: dat aripile fațã jos și curãțat și pe la contra-aripi și lonjeroane pe unde sãrise vopseaua + zona de sub faruri care aveau câteva puncte timide de ruginã.
Dupã ce vine de la vopsit, urmeazã sã-i fac schimbul de ulei + filtre(cred cã o sã fac și o spãlare motor cu ceva soluți de la Liqui Moly). O sã-i schimb furtunele de la servo direcție + ulei servo.
Pe viitor, în funcție de finanțe, pe lista de mofturi ar fi
- schimbat tapițerie (caut ceva identic, second, sã scap de zona aia roasã de la șofer)
- un set de jante identic, sau unele de w211 (tot pe 16"), astea au nevoie de o vopsire, și n-am nici un set de rezervã
- o folie discretã pe geamuri (foarte deschisã - probabil maximul admis pe geamurile din fațã - și la fel pe toate geamurile - nu mai închise pe spate)
- un parbriz, cel actual cred cã e cel original, la câte puncte mici are pe el (cât vârful unui ac)
- demontat cu curãțat / recondiționat turbina (nu știu dacã e nevoie, dar preventiv)
- cauciucuri noi
Dacã se comportã bine, s-ar putea sã o mai țin vreo 1-2 ani. Sunt curios cât. Pânã acum am fost destul de mulțumit de mașinã. Merge bine, nu a fost lovitã (am verificat-o dezmembratã la vopsitorie, toatã partea din fațã are lini, pragurile sunt impecabile - nici mãcar ruginã). Singura parte în care cred cã ar fi avut ceva incident e aripa stânga spate - am gãsit ceva cioburi de stop pe sub capitonajul portbagajului).
PS: pânã acum m-am chinuit și am ținut evidența la mașinã (piese, alimentãri / consum), dacã vã interesã prețuri, consum etc, întrebați!
Comment