Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce preferati: diesel sau benzina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by ionut_90 View Post
    Eu prefer benzina.Am avut diesel si nu pot spune nici ca imi pare rau ca am avut dar nici ca imi e dor.
    La diesel nu imi place ca scoate fum negru cand bagi talpa in el,si cum eu am "talpa grea" e clar ca imi trebuie benzina.
    La benzina imi place ca se infige mai repede fata de diesel,care il urnesti mai greu.
    Daca ai avut diesel-uri antice, dereglata pompa de injectie, normal ca nu trage si scoate fum. Uite la diesel-uri common rail de ultima generatie sa vezi ca nu scoate gram de fum si trage mai bine ca benzina de aceasi capacitate (excludem benzina turbo) iar la performante, cam bate mas-ul la reprize si beneficiezi de acceleratii fulminante la un consum mai redus decat daca aveai benzina de aceasi capacitate, si doar de la exterior iti poti da seama ca ai un mac sub capota. Eu nu ma mai intorc niciodata la benzina, ci doar la cele super performante. Diesel-ul a luat un avans enorm, si nu mai e ce eram noi obisnuiti acum 10-15 ani.
    Last edited by 300zxtt; 12-16-2009, 17:42 PM.

    Comment


    • Originally posted by ionut_90 View Post
      Eu prefer benzina.Am avut diesel si nu pot spune nici ca imi pare rau ca am avut dar nici ca imi e dor.
      La diesel nu imi place ca scoate fum negru cand bagi talpa in el,si cum eu am "talpa grea" e clar ca imi trebuie benzina.
      La benzina imi place ca se infige mai repede fata de diesel,care il urnesti mai greu.
      Intradevar,remarc si eu,ca multi care au avut o masina fie diesel fie benzina,cu anumite defecte,deja au etichetat acele defecte fiind clar cauza,specifice pt ca era diesel,sau benzina dupa caz.
      Dieselul scoate fum si e puturos iar benzina se infinge!Este lege!Deci toate dieselurile sunt asa si toate benzinarele de asemenea.
      Deci cand iesiti in trafic atentie mare:alea care scot fum si se misca greu sunt diesel iar alea care se infing sunt benzinare.Citesc si ma minunez!
      MÃREAȚA COBRA

      Comment


      • Nu am avut diesel antic,nu am spus ca nu tragea si ca scotea fum.Am spus ca nu avea acceleratiile rapide ( treapta 1 si 2,ca de la a 3-a in sus se uitau la numarul din spate ) ca un bezinar.Cand am spus ca diesel-ul scoate fum negru nu m-am referit la al meu m-am referit la motoarele diesel in general.Se poate sa imi fi ramas mie in minte diesel-ul antic care scotea fum la greu si abia se tara pe sosea.
        Eu prefer benzina pentru ca mi se pare mai usor de intretinut decat un diesel,plus ca la diesel ai mai multe griji precum turbina,pompa de injectie,injectoare,din cauza calitatii motorinei din Romania.

        Comment


        • Prefer common-rail turbo, la MAS prefer injectia mecanica k-jetronic, si benzinarele modificate pe gpl, pt ca au platforma tehnica instalata deja pt wett NOS si nu sunt nici greu de modificat pt metanol

          Originally posted by orca View Post
          Sper sa nu se shifoneze nimeni, dar asta este parerea mea :
          - Benzina pentru autoturisme.
          - Motorina pentru tractoare.
          - Gazul pentru gatit.
          Si atunci pt tine ethanolul sa inteleg ca este doar pt beut la petreceri si facut ranga cand esti fericit sau suparat??
          Atunci tu nu ai voie sa te dai cu Monster-Truck-uri de 1500cai :P
          Daca vrei performante si versatilitate, mai nou nu prea mai merge cu etaloane d-astea...
          Last edited by VLADD; 12-21-2009, 18:33 PM.
          Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

          Comment


          • Originally posted by ionut_90 View Post
            .Cand am spus ca diesel-ul scoate fum negru nu m-am referit la al meu m-am referit la motoarele diesel in general.
            Motoarele diesel in general nu scot nici un fum negru.Mai ales cele dupa 2004 care au filtru de particule si au emisiile mai bune decat benzinarele.Cele care scot fum negru sunt de generatie mai veche si in general au chiptuning sau turbina stricata/f uzata.Un diesel nu are voie sa dea fum negru,care inseamna de fapt motorina incomplet arsa decat atunci cand ceva nu functioneaza bine la acel motor.
            Originally posted by ionut_90 View Post
            Eu prefer benzina pentru ca mi se pare mai usor de intretinut decat un diesel,plus ca la diesel ai mai multe griji precum turbina,pompa de injectie,injectoare,din cauza calitatii motorinei din Romania.
            Aici sunt de acord cu tine.
            MÃREAȚA COBRA

            Comment


            • Eu prefer benzina, cand iti iei un motor mare pe benzina eu cred ca esti constient ca nu o sa iti consume 8% in oras. Dieselul consuma mai putin, dar masinile diesel sunt mai scumpe si intretinerea lor e mai scumpa ca la benzina deci eu zic ca undeva se compenseaza consumul da beninare cu intretinerea la diesel.

              Comment


              • Le-am avut pe toate cele uzuale,benzina,diesel,gpl,metan.Am revenit la turbodiesel din motive de cuplu,si cu toate ca intretinerea e mai scumpa,sunt pregatit...

                Comment


                • Barbatii se contrazic cu benzina sau cu dizelu, lafel cum se contrazic cu blondele sau brunetele. Mie imi plac brunetele...si benzina(gas only). Cine spune ca motorina este peste un benzinar, dupa parerea mea, abereaza, normal ca un turbodiesel de 3mii e peste un 2mii benzina, dar daca e sa le luam pe amandoua la aceiasi capacitate cilindrica, si aceiasi generatie, motorul diesel chiar si cu o turbina avantaj, dupa parerea ,ea este sub benzinar. Pentru cuplu si "munca" iti iei mtorina, clar, pentru "sport" iti iei benzina.
                  i used to be with IT, but then they changed what IT was. Now what i'm with isn't IT, and what's IT seems weird and stupid to me.

                  Comment


                  • Originally posted by DMIHNEA View Post
                    Le-am avut pe toate cele uzuale,benzina,diesel,gpl,metan.Am revenit la turbodiesel din motive de cuplu,si cu toate ca intretinerea e mai scumpa,sunt pregatit...
                    Serios?Si cum simti tu cuplul asta?Impinge in asfalt direct cumva pistonul motorului?
                    Mi se par aberatii cu scopul de autoinducere de satisfactie psihica pt cei cu diesel,astea cu "domle dizelul are cuplu deci trage mai tare ca benzina".Un diesel daca are cuplu motor de ex cu 50% mai mare decat un benzinar de aceeasi putere,are si turatiile cu 50% mai mici,drept urmare,cutia de viteze de diesel va sacrifica din cuplul asta cu scopul obtinerii de viteza (turatie).
                    Dau exemplu concret.In viteza 1 ajungi la turatie maxima cam la 60 la ora,dar acolo,ai 4000 ture cu dieselul dar 6000 de ture cu benzinarul.In consecinta diferentialul in treapta 1,inmulteste cuplul de la piston de 1,5 ori mai mult la benzinar fata de diesel in aceesi treapta de viteze,astfel,daca initial pistonul de la motorul diesel are cuplu de 1,5 ori mai mare decat la motorul pe benzina,in final roata va fi invartita cu aceeasi forta.
                    Deci,ideea e ca nu imping pistoanele din motor direct in asfalt.Daca ar fi asa ar insemna ca un ML 270 cdi sa traga mai tare decat un ML 320 benzina,pt ca are cuplu mai mare.Chestia asta s-ar intampla atunci cand ambele ml-uri ar avea aceesi cutie de viteze,dar in cazul asta 270 cdi-ul ar atinge viteza maxima vreo 120-130 la ora Trebuie sa intelegeti odata ca desi au cuplu mai mare,neavand turatie,dieselurile sunt conectate la cutii de viteze care le sacrifica din cuplul ala tocmai pt a obtine viteza (din turatia mica care o au).
                    MÃREAȚA COBRA

                    Comment


                    • Ioane,eu sincer nu am de inteles nimic de la tine,ti-am mai zis odata-ai avut atitea masini si tot nu ai priceput nimic despre masini...si cum nu ar fi de ajuns-acum dai si lectii despre pistoane......ia si studiaza pe net despre cuplu.....ii zice torque,si se masoara in nM.Ca sa nu mai mentionez ca la tine termenii cuplu,viteza,tras,nu au un sens clar...e un ghiveci,ceea ce e surprinzator,din nou,la pregatirea ta.Te astept cu aceasi intelegere si simpatie pe topic dedicat.

                      Comment


                      • Originally posted by ionutz_ng View Post
                        Motoarele diesel in general nu scot nici un fum negru.Mai ales cele dupa 2004 care au filtru de particule si au emisiile mai bune decat benzinarele.Cele care scot fum negru sunt de generatie mai veche si in general au chiptuning sau turbina stricata/f uzata.Un diesel nu are voie sa dea fum negru,care inseamna de fapt motorina incomplet arsa decat atunci cand ceva nu functioneaza bine la acel motor.
                        Amice... te auzi? Fa un test! Accelereaza brusc orice diesel de pe lumea asta si te vei convinge daca scoate fum negru sau nu.
                        Uiti ca motorina nu arde domnule precum benzina. In motorina poti sa stigi chibritul daca il introduci brusc. Ea arde lent. Un jet brusc de motorina in capul pistonului nu va arde complet niciodata, indiferent din ce an e motorul!
                        http://www.caesaralexandru.wordpress.com

                        Comment


                        • Originally posted by Demiurgos View Post
                          Amice... te auzi? Fa un test! Accelereaza brusc orice diesel de pe lumea asta si te vei convinge daca scoate fum negru sau nu.
                          Uiti ca motorina nu arde domnule precum benzina. In motorina poti sa stigi chibritul daca il introduci brusc. Ea arde lent. Un jet brusc de motorina in capul pistonului nu va arde complet niciodata, indiferent din ce an e motorul!
                          Foarte corect,intr-adevar nu scoate ca unul de generatie mai veche,dar scoate daca-l fortezi mai ales sa-i dai blana la plecarea de pe loc o sa vezi un nor de fum dupa tine,putin sesizabil dar o sa-l vezi.

                          Comment


                          • Originally posted by DMIHNEA View Post
                            Ioane,eu sincer nu am de inteles nimic de la tine,ti-am mai zis odata-ai avut atitea masini si tot nu ai priceput nimic despre masini...si cum nu ar fi de ajuns-acum dai si lectii despre pistoane......ia si studiaza pe net despre cuplu.....ii zice torque,si se masoara in nM.Ca sa nu mai mentionez ca la tine termenii cuplu,viteza,tras,nu au un sens clar...e un ghiveci,ceea ce e surprinzator,din nou,la pregatirea ta.Te astept cu aceasi intelegere si simpatie pe topic dedicat.
                            Felicitari pt rabdarea de care dai dovada,cu toate ca stim...Ion este irecuperabil... poate totusi acele postari lungi si obositoare vor deveni si comice ca inainte
                            Si ontopic : DIESEL POWER pe viata!(concluzie trasa dupa ce am detinut proprietate personala zeci de masini si vechi si noi,etc) nu cred ca mai e necesar sa argumentez,s-au spus destule pana acum.

                            Comment


                            • Originally posted by DMIHNEA View Post
                              Ioane,eu sincer nu am de inteles nimic de la tine,ti-am mai zis odata-ai avut atitea masini si tot nu ai priceput nimic despre masini...si cum nu ar fi de ajuns-acum dai si lectii despre pistoane......ia si studiaza pe net despre cuplu.....ii zice torque,si se masoara in nM.Ca sa nu mai mentionez ca la tine termenii cuplu,viteza,tras,nu au un sens clar...e un ghiveci,ceea ce e surprinzator,din nou,la pregatirea ta.Te astept cu aceasi intelegere si simpatie pe topic dedicat.
                              Sincer nu ma asteptam sa pricepi.Ar fi trebuit pt asta sa intelegi mai intai fizica de clasa a noua la capitolul parghii si scripeti.Si sa intelegi si de ce o fetita de 10 ani poate scoate o galeata dintr-o fantana daca are roata de care invarte destul de mare si axul in jurul caruia se infasoara lantul destul de subtire.
                              Cuplu este forta cu care impinge motorul pistonul.Este f simplu.Hai sa incheiem aici discutia,pt ca nu vii cu argumente concrete ci cu chestii de genul "tot nu stiu nimic despre masini".Yeah,right...
                              Hai sa-ti mai zic una.Mai pe intelesul tau de data asta.Cuplul ala cu care te lauzi tu,il au doar dieselurile de generatie noua,incepand cu 1998.De fapt pana prin 98 nici macar nu era uzitata exprisia "dieselul are cuplul" ci doar "dieselul porneste greu".Alea turbo diesel de generatie 85-95 cum probabil ai tu,nici macar cuplu nu au comparativ cu un benzinar de aceeasi capacitate.Exemplu:
                              300TD de pe w124,are 147 cp si cuplu 275 Nm!Cuplul asta il are, benzinarul 280,de pe w124 (270 Nm)!Deci cuplul de pe 3 litri TD il gasesti pe 2,8 litri benzina.
                              Dieselul cu "cuplu mare domle care trage tare" e common rail-ul cu 150 cp(cam cat are 3000TD).Are 350 Nm! (220cdi model w211).
                              Originally posted by Demiurgos View Post
                              Amice... te auzi? Fa un test! Accelereaza brusc orice diesel de pe lumea asta si te vei convinge daca scoate fum negru sau nu.
                              Uiti ca motorina nu arde domnule precum benzina. In motorina poti sa stigi chibritul daca il introduci brusc. Ea arde lent. Un jet brusc de motorina in capul pistonului nu va arde complet niciodata, indiferent din ce an e motorul!
                              Si tu uiti ca exista pe lumea asta filtre de particule aproape standard la toate dieselurile euro 4.Dieselul cu filtru de particule nu scoate fum!Am avut w211 cdi din 2006,si stiu ce vb.Nu are cum sa scoata fum atata timp cat filtrul este acolo.In cel mai rau caz se infunda filtrul de particule si are nevoie de asa numita "regenerare",adica arderea tuturor particulelor acumulate in el daca ai exagerat cu acceleratul.Vad ca afirmati sigur ca scoate fum inducand lumea in eroare.De curiozitate,cati dintre voi ati avut un diesel cu PDF?
                              MÃREAȚA COBRA

                              Comment


                              • Cuplul este forta cu care impinge pistonul biela.Atat si nimic mai mult!De aici si pana la forta cu care impinge roata in asfalt e cale lunga.Si trece prin multe pinioane si diferentiale.Care sunt facute altfel la un diesel decat la un benzinar.In final ceea ce conteaza este doar forta cu care impinge roata in asfalt.Care este evident mai mare la un benzinar 320 decat la un 270cdi(chiar si 320cdi),desi cdi-urile au cuplu motor mai mare.
                                Atata timp cat masina trage cu rotile si nu direct cu bielele,"am diesel cu cuplu mare" ramane un placebo bine gustat de posesorii de diesel pt autosatisfacerea ego-ului personal ca au cea mai tare masina.
                                Last edited by ionutz_ng; 12-24-2009, 02:53 AM.
                                MÃREAȚA COBRA

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF