Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum simtzi diferentza de cuplu?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    cum simti diferenta de cuplu

    Originally posted by doktor4carz View Post
    E simplu. Cind bate o bucsha, o simtzi. Nu e o traire intima, da-o dracu, da o simtzi. Vrem sa aflam daca se poate simtzi cuplul cum se simte bucsha aia cordita cind bate. Atita tot.
    Nu mai stiu unde am citit o expresie interesanta :Cuplu il simti caind accelerezi ,cand te impinge in scaun,iar puterea cat timp te tine lipit de scaun.Dar aici cred ca nu e vorba de cuplu cat de inertie.Corpul tinde sa-si pastreze starea de repaos .Cand urci cu liftul ,simti ca toti neuronii si restul celulelor se duc catre picioare ,e cam aceiasi chestie,nu avem nici un cuplu aici,ci doar tendinta corpului a-si pastra starea de repaos.Deci e un fel de tendinta a corpului de a se opune cand cineva il deranjaza "placut".

    vorba mea:
    frunza verde de naut,
    am fost deranjat "placut,"
    de un cuplu sugubat,
    ce mi-a pus pielea pe bat.
    liftu pleaca fioros,
    si ...ceva (?) se-ndreapta-n jos
    un neuron mititel,
    a facut si el la fel.
    o celula mai isteata ,
    a fost prima chiar in fata .

    steen
    Last edited by steen; 04-08-2008, 10:52 AM.

    Comment


    • #77
      Eu as zice ca, cuplul iti da adrenalina din acceleratii (reprize) iar puterea iti da adrenalina vitezei (maxime).
      Last edited by Diesel; 04-08-2008, 14:37 PM.

      Comment


      • #78
        Performanta maxima de acceleratie se obtine fructificand caracteristica maxima de cuplu. Accelerarea pana in zona rosie nu ofera cel mai bun cuplu pentru orice caz general - adica depinde de motor. Puterea masinii est, aritmetic vorbind, produsul dintre moment (cuplu) si viteza unghiulara (rpm) si aceasta ne intereseaza doar in situatia atingerii unei viteze maxime. Daca turatia motorului ar putea fi infinita si cuplul constant, nu vom accelera mai repede dar vom accelera constant si vom beneficia de putere infinita, deci viteza maxima infinita - teoretic.

        Revenind la subiectul topicului se observa cu usurinta ca momentul masurat la arborele cotit se transfera prin transmisia masinii la rotile motoare. De aici, el se transforma in forta motoare datorita faptului ca rotile sunt rotunde (nu?) iar bratul fortei din definitia momentului este raza pneului. Iar directia de deplasare este continuta in planul de deplasare. Intelegem asadar ca forta care trage sau impinge autovehiculul depinde doar de cuplul motorului.

        Nu toate motoarele au posibilitatea de a oferii cuplul maxim la turatia maxima ceea ce inseamna ca la un moment dat cuplul va scade iar masina nu va mai avea "avantul" initial. Rezulta deci timp pierdut deci acceleratie per total mai lenta. Concluzia este ca va trebui sa schimbam treapta de viteza exact in momentul urmator atingerii turatiei ce ofera cuplul maxim pentru ca in treapta urmatoare sa pierdem cat mai putin din timpul necesar readucerii motorului la turatia ideala - cea care ofera cuplul maxim.

        Sper ca am fost suficient de explicit astfel incat sa nu ne mai impotmolim in formule, exprimari si certuri.
        Unless I'm very much mistaken...

        Comment


        • #79
          dif.de cuplu

          Originally posted by mihnote View Post
          Pai daca ne uitam la exemplul dat de orca, cu mororizarile pe benzina si diesel, lucrurile sunt evidente: la acceasi cilindree ai un cuplu maxim mult mai mare la diesel, exceptiei facand doar motoarele benzina cu kompressor.
          daca am diesel E200 CDI cu 250 N.m,de ce nu pot avea benzina E200 k cu

          260 N.m.Adica exista motoare pe benzina care dezvolta cuplu chiar mai mare dar pe acestea le punem la exceptiii.Eu am zis doar ca dieselul dezvolta
          cuplu MAI MARE la turatii mici si benzina dezvolta cuplu MARE la turatii mari.
          Nu le-am comparat,am aratat particularitatile fiecaruia ,nu am zis nimic de CDIsau Kompresor.Cum ti se pare diferenta intre cuplu max de la benzina E200 si Diesel 200 CDI...?Mult mai mare??? Daca ai lua o sacose cu cartofi si ai lipi-o de diametrul exterior al rotii motoare ,de cate kg de cartofi ai avea nevoie sa echilibrezi diferenta de cuplu..?

          cu respect
          steen

          Comment


          • #80
            Originally posted by pianosso View Post
            Performanta maxima de acceleratie se obtine fructificand caracteristica maxima de cuplu. Accelerarea pana in zona rosie nu ofera cel mai bun cuplu pentru orice caz general - adica depinde de motor.
            Depinde de motor, corect. La un motor de turatie, schimband in zona rosie, acul turometrului pica in turatia de cuplu maxim si se asigura premisele celei mai bune acceleratii. Nu intamplator cei mai mari amatori de liniutze sunt BMW-istii si Honda-tii...cu motoarele lor de turatie.
            Last edited by doktor4carz; 04-08-2008, 11:49 AM.

            Comment


            • #81
              cum simti cuplu

              Originally posted by pianosso View Post
              Performanta maxima de acceleratie se obtine fructificand caracteristica maxima de cuplu. Accelerarea pana in zona rosie nu ofera cel mai bun cuplu pentru orice caz general - adica depinde de motor. Puterea masinii est, aritmetic vorbind, produsul dintre moment (cuplu) si viteza unghiulara (rpm) si aceasta ne intereseaza doar in situatia atingerii unei viteze maxime. Daca turatia motorului ar putea fi infinita si cuplul constant, nu vom accelera mai repede dar vom accelera constant si vom beneficia de putere infinita, deci viteza maxima infinita - teoretic.

              Revenind la subiectul topicului se observa cu usurinta ca momentul masurat la arborele cotit se transfera prin transmisia masinii la rotile motoare. De aici, el se transforma in forta motoare datorita faptului ca rotile sunt rotunde (nu?) iar bratul fortei din definitia momentului este raza pneului. Iar directia de deplasare este continuta in planul de deplasare. Intelegem asadar ca forta care trage sau impinge autovehiculul depinde doar de cuplul motorului.

              Nu toate motoarele au posibilitatea de a oferii cuplul maxim la turatia maxima ceea ce inseamna ca la un moment dat cuplul va scade iar masina nu va mai avea "avantul" initial. Rezulta deci timp pierdut deci acceleratie per total mai lenta. Concluzia este ca va trebui sa schimbam treapta de viteza exact in momentul urmator atingerii turatiei ce ofera cuplul maxim pentru ca in treapta urmatoare sa pierdem cat mai putin din timpul necesar readucerii motorului la turatia ideala - cea care ofera cuplul maxim.

              Sper ca am fost suficient de explicit astfel incat sa nu ne mai impotmolim in formule, exprimari si certuri.
              stimate domn,Pianosso
              ai fost foarte explicit ,numai ca noi discutam daca poti "simti",cuplu si nu ce este cuplu teoretic ,sau momentul motor.Iata cat ai fost de explicit:

              1.Performanta max Nu se obtine "fructificand caracteristica max de cuplu" ,asa cum ai spus mai sus ,ci fructificand caracteristica de Cuplu MAX.
              2.Tu spui "nu vom accelera mai repede dar vom accelera constant" Hai ca asta m-a bagat in ceata ,daca am sa vreau sa fac versuri dupa aceasta perla nu cred ca am sa reusesc. Pai fratele meu ...ori ai vit. constanta si nu ai acceleratie (v=s/t),ori ai viteza variabila (v=v1+a.t),deci apare acceleratia mobilului care ii modifica viteza .Deci ori accelerezi,ori mergi cu viteza constanta ..da sa accelerezi constant...???Acum eu am inteles ce ai vrut sa zici ...dar uita ca apar si la tine neclaritati..???
              vorba mea :
              frunza verde de marar,
              sper c-am fost destul de clar,
              v-am tinut un "speach"la toti,
              s-ati ramas doar in "izmene"
              stai sa vezi cam ce urmeaza ,
              mai ales de "boboteaza "

              clear lirics of maximum feeling torque
              by STEEN

              Comment


              • #82
                Originally posted by steen View Post
                daca am diesel E200 CDI cu 250 N.m,de ce nu pot avea benzina E200 k cu

                260 N.m.Adica exista motoare pe benzina care dezvolta cuplu chiar mai mare dar pe acestea le punem la exceptiii.Eu am zis doar ca dieselul dezvolta
                cuplu MAI MARE la turatii mici si benzina dezvolta cuplu MARE la turatii mari.
                Nu le-am comparat,am aratat particularitatile fiecaruia ,nu am zis nimic de CDIsau Kompresor.Cum ti se pare diferenta intre cuplu max de la benzina E200 si Diesel 200 CDI...?Mult mai mare??? Daca ai lua o sacose cu cartofi si ai lipi-o de diametrul exterior al rotii motoare ,de cate kg de cartofi ai avea nevoie sa echilibrezi diferenta de cuplu..?

                cu respect
                steen
                Normal ca motoarele kompressor le-am pus la exceptie. Sunt singurele care reusesc sa ajunga la nivelul celor diesel in privinta cuplului.
                Diferenta intre cuplu max de la benzina E200 si Diesel 200 CDI este mare si aceasta dierenta creste la motorizarile mai mari.
                Pt intrebarea cu cartofii nu sunt in masura sa pot furniza un raspuns (nu am suficiente date, pot fi cartofi rosii, albi sau imperiali), intreaba pe alt topic sau in piata.
                Cu deosebit respect, mihnea
                Last edited by mihnote; 04-08-2008, 12:11 PM.

                Comment


                • #83
                  Originally posted by vladruse View Post
                  O alta abordare in problema asta a cuplului ar fi una cu care eu ma confrunt zilnic. si anume motoarele de camion.
                  Daca luam spre comparatie o masina mica cu motor de 430 cp o sa vedem ca e suficient sa miste masina de maxim 2 tone si va atinge o viteza maxima mare. Acelasi motor de 430 cp pus pe un camion (Iveco Stralis de exemplu, cu care am mers) misca 44 tone cu o viteza maxima acceptabila (120-130 kmh). Ambele au aceeasi putere. Dar motorul de autoturism n-ar putea niciodata sa faca treaba celuilalt. Diferenta o face cuplul, care la camion este undeva la 1900 Nm intre 1000-1600rpm, adica foarte jos. Iar acest cuplu urias se obtine (la aceeasi putere) din cilindree mare (10.300 cmc la camion).
                  Cand bagi in viteza, iei piciorul de pe ambreiaj si pleaca tirul incarcat la relanti de pe loc........aia o face cuplul mare......si ala e obtinut din cilindreea imensa a motorului. De aia la aceeasi masina benzina/diesel cu cea diesel veti putea pleca la relanti de pe loc in treapta a 2-a fara sa moara motorul si la benzina da in nas si se opreste........pt. ca dieselul are cuplu mult mai mare

                  Nu e cea mai corecta explicatie dar e cea mai la indemana
                  Iti dau un exemplu: la un Iveco Stralis, cutie ZF Eurotronic(sau AStronic...) cu 12 trepte ai rapoartele cuprinse intre 12,33(I) pana la 0,78(12) si diferential 4,23, deci in treapta I ai un raport final (facem abstractie de dimensiunile rotii) de 12,33X4,23= 52,16 X1900Nm(1000rpm) = ai un cuplu maxim la roti de cca 99104Nm (e mai putin,doar mai sunt si pierderi) pe care il folosesti in conditiile cele mai grele, pornire in panta incarcat la capacitate. Acum, daca la motorul de masina mica sa zicem ca are 430CP si 400Nm/1000rpm, 99104Nm(maxim de care ai nevoie pentru camion)/400Nm(cat are motorasul ) = 247,76 (raportul de multiplicare a cuplului in ansamblu cutie+diferential) sa zicem ca diferentialul are tot 4,23 => in Treapta I raportul ar fi de 58,57 si .... gata ai miscat camionul cu un motoras de masina mica de 430CP.... si cred ca ar fi un consum urias ...
                  Motorul de camion nu este "acelasi", cum zici tu... el ar putea produce la o turatie mai inalta (4000rpm de exemplu) mult mai multa putere (poate 600-800CP), dar nu e necesar si mai ales nu ar fi eficient, se pune accent pe eficienta la motoarele de camion (ajung la 1 milion de kilometri fara reparatii majore la motor).
                  Deci, se poate, conteaza transmisia(rapoartele)... lucru subliniat si de steen.

                  Originally posted by doktor4carz View Post
                  E simplu. Cind bate o bucsha, o simtzi. Nu e o traire intima, da-o dracu, da o simtzi. Vrem sa aflam daca se poate simtzi cuplul cum se simte bucsha aia cordita cind bate. Atita tot.
                  Daca simti (si vezi si pe vitezometru) ca accelerezi, inseamna ca simti si cuplul... ....
                  .... si e cu atat mai bun cu cat accelerezi mai rapid si/sau te scuteste de schimbari repetate de viteze (retrogradari) ... n-ar fi asta un raspuns simplu la intrebarea din titlul topicului?

                  O comparatie corecta, din punct de vedere al cuplului, intre diesel si benzina , la aceeasi cilindree, s-ar face daca sunt fiecare ori aspirate, ori supraalimentate (turbo sau compresoare). La motoarele benzinare aspirate mai noi s-a mai imbunatatit curba de cuplu prin distributia variabila.
                  Last edited by ic252; 04-08-2008, 14:22 PM.
                  MB 380SE 2.6

                  Comment


                  • #84
                    cuplu

                    Originally posted by mihnote View Post
                    Normal ca motoarele kompressor le-am pus la exceptie. Sunt singurele care reusesc sa ajunga la nivelul celor diesel in privinta cuplului.
                    Diferenta intre cuplu max de la benzina E200 si Diesel 200 CDI este mare si aceasta dierenta creste la motorizarile mai mari.
                    Pt intrebarea cu cartofii nu sunt in masura sa pot furniza un raspuns (nu am suficiente date, pot fi cartofi rosii, albi sau imperiali), intreaba pe alt topic sau in piata.
                    Cu deosebit respect, mihnea
                    tu nu stii sa calculezi de cate kg. forta mai ai nevoie sa echilibrezi 50 N.m
                    problema simpla de fizica ....ai toate datele.
                    steen

                    Comment


                    • #85
                      Originally posted by steen View Post
                      tu nu stii sa calculezi de cate kg. forta mai ai nevoie sa echilibrezi 50 N.m
                      problema simpla de fizica ....ai toate datele.
                      steen
                      "Daca ai lua o sacose cu cartofi si ai lipi-o de diametrul exterior al rotii motoare ,de cate kg de cartofi ai avea nevoie sa echilibrezi diferenta de cuplu..?"

                      Cu respect pt Dl Steen. In nestiinta mea si poate a altora pe acest topic , dovedita de dvs. va rog sa ne calculati valoarea pentru acest echilibru. Fiindca multi dintre noi dupa cum ati observat suntem pe langa subiect si chiar am dori sa vedem o aplicatie a acestui fenomen. Si daca se poate fara sa va suparati, sa ne explicati cum poate fi echilibrata acea sacosa cu cartofi de pe roata cu alte kg de cartofi si unde ar trebui sa actioneze ele pt a realiza echilibrul.
                      Nu am scris la misto sau din alt motiv, chiar as vrea sa ma lamuresc.
                      Nu cred ca e off-topic fiindca o sacosa cu cartofi adaugata la roata s-ar simti ...si ar avea legatura cu tema.
                      Last edited by mircea_cst; 04-09-2008, 16:53 PM.
                      Ford Transit 2.5d ex
                      Mercedes 230 E ex
                      Mercedes 200 TE ex
                      BMW 320d touring

                      Comment


                      • #86
                        Propun sa continuam discutia pe tema problemei de fizica aici: http://www.clubmercedes.ro/ghicitoare-t2297.html

                        Comment


                        • #87
                          Originally posted by steen View Post
                          stimate domn,Pianosso
                          ai fost foarte explicit ,numai ca noi discutam daca poti "simti",cuplu si nu ce este cuplu teoretic ,sau momentul motor.Iata cat ai fost de explicit:

                          1.Performanta max Nu se obtine "fructificand caracteristica max de cuplu" ,asa cum ai spus mai sus ,ci fructificand caracteristica de Cuplu MAX.
                          2.Tu spui "nu vom accelera mai repede dar vom accelera constant" Hai ca asta m-a bagat in ceata ,daca am sa vreau sa fac versuri dupa aceasta perla nu cred ca am sa reusesc. Pai fratele meu ...ori ai vit. constanta si nu ai acceleratie (v=s/t),ori ai viteza variabila (v=v1+a.t),deci apare acceleratia mobilului care ii modifica viteza .Deci ori accelerezi,ori mergi cu viteza constanta ..da sa accelerezi constant...???Acum eu am inteles ce ai vrut sa zici ...dar uita ca apar si la tine neclaritati..???
                          vorba mea :
                          frunza verde de marar,
                          sper c-am fost destul de clar,
                          v-am tinut un "speach"la toti,
                          s-ati ramas doar in "izmene"
                          stai sa vezi cam ce urmeaza ,
                          mai ales de "boboteaza "

                          clear lirics of maximum feeling torque
                          by STEEN

                          Ar trebui sa fii foarte "inteligent" sa nu intelegi ce inseamna "caracteristica maxima de cuplu" dar sa intelegi ce inseamna "caracteristica de cuplu maxim". Daca te ajuta cu ceva, afla ca exista sintagma "curba caracteristica" - cand "caracteristica" nu este un substantiv ci un atribut (al curbei).

                          Legat de a doua ta nelamulire, ma gandesc ca daca iti dau un exemplu vei pricepe ce inseamna "a accelera constant". Legea miscarii este o lege foarte simplista si nu ia in considerare decat acceleratie constanta. Nu-i asa ca exista o diferenta intre:
                          - a accelera de la 30 la 80 km/h in treapta a 2-a
                          - a accelera de la 30 la 80 km/h in treapta a 3-a
                          - a accelera de la 30 la 60 in treapta a 2-a si de la 60 la 80 km/h in treapta a 3-a?

                          Din cate SIMT EU CUPLUL, imi dau seama ca cele 3 variante necesita timpi diferiti deci rezulta acceleratii CONSTANTE diferite DOAR in primele 2 cazuri (in ipoteza ca avem aceeasi valoare a cuplului pe toata plaja de turatie rezultata din alegerea raportului cinematic al rotilor dintate din cutie). Dar in al treilea caz, tare imi e ca acceleratia variaza. Dupa ce lege variaza nu conteaza acum pentru ca e neinteresant. Interesant e ca nu stiu cum sa iti mai explic ca nu iti trebuie un al 6-lea simt ca sa simpti cuplul. E o chestie de bun-simt... (fara ofensa!)

                          Cand eram eu mic si invatam despre cuplu, evident ca eram incurcat de toate explicatiile teoretice despre bratz, forta, directie... Dar am inteles repede ce este cuplul avand exemplul ala cu deschiderea usii aplicand forta la diferite distante fata de balamale. Asadar exista concordanta intre ce inseamna teoretic un moment al fortei si cum se simte el. Hai, te rog... ma fa putin efort si simte si tu odata cuplul asta.

                          Succes!
                          Last edited by pianosso; 04-09-2008, 23:02 PM.
                          Unless I'm very much mistaken...

                          Comment


                          • #88
                            cum se simte dif de cuplu

                            Hai, te rog... ma fa putin efort si simte si tu odata cuplul asta.

                            Succes!
                            Dupa atatea dezbateri pe tema cuplului ,vin si fac un anunt "fenomen,"o descoperire care am de gand sa o brevetez..
                            -Cuplu nu se simte prin intelegerea fenomenului stiintific ci ...
                            pe cale mistica ...???
                            Se stie ca o cunostiinta poate veni pe doua cai .Pe baze stiintifice lucru care ii atenuiaza din "simtire" sa zicem asa, tinzand sa se plimbe mai mult prin spatiu teoretic ,lucru care s-a vazut la cate pareri au fost.
                            - cunoasterea mistica ,care se muleaza pe realitate si ofera trairi si simtiri
                            autentice.
                            Ca atare pentru a accede la un nou nivel de "simtire " a diferentei de cuplu
                            va trebui sa facem apel la cunoasterea mistica . Ce parere aveti...?
                            sau nu mai santeti interesati sa simtiti diferenta de cuplu ...??

                            steen
                            Last edited by doktor4carz; 04-10-2008, 10:50 AM.

                            Comment


                            • #89
                              Originally posted by steen View Post
                              Dupa atatea dezbateri pe tema cuplului ,vin si fac un anunt "fenomen,"o descoperire care am de gand sa o brevetez..
                              -Cuplu nu se simte prin intelegerea fenomenului stiintific ci ...
                              pe cale mistica ...???
                              Se stie ca o cunostiinta poate veni pe doua cai .Pe baze stiintifice lucru care ii atenuiaza din "simtire" sa zicem asa, tinzand sa se plimbe mai mult prin spatiu teoretic ,lucru care s-a vazut la cate pareri au fost.
                              - cunoasterea mistica ,care se muleaza pe realitate si ofera trairi si simtiri
                              autentice.
                              Ca atare pentru a accede la un nou nivel de "simtire " a diferentei de cuplu
                              va trebui sa facem apel la cunoasterea mistica . Ce parere aveti...?
                              sau nu mai santeti interesati sa simtiti diferenta de cuplu ...??

                              steen

                              Interesanta idee domnule Steen, tot interesati suntem, sa vedem parerea d-stra prima data.
                              Negru`s everywhere

                              Comment


                              • #90
                                cum simti diferenta de cuplu

                                Originally posted by NEGRU View Post
                                Interesanta idee domnule Steen, tot interesati suntem, sa vedem parerea d-stra prima data.
                                ai rabdare sa se mai adune...

                                steen

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF