Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by crstn_savu View Post
    Nu sunt gica contra dar sunt realist si pt oamenii care mai au nevoie de o viata nu merge cu neplata impozitului, singura varianta realizabila ramanand emigrarea. Ar fi bine si tu sa t gandesti in viitor umpic daca doresti sa ramai in tara deoarece poate la un moment dat te vei casatori si poate iti vei lua o casa... Ce faci? O treci pe un strain ca tu ai miliarde datorie la impozit. Iti dai seama c implica asta? Eventual ce poti face e sati cauti un boschetar sau un om ratat, fara viitor si bago pe ala.
    N-am eu bani de casa, si mai mult ca sigur ca aici nu o sa am in veci, deci nu-mi fac griji d-astea, de aceea planuri pe termen lung nu am aici )))
    Ba merge, o data ce ai facut contract si e radiata si nu e reinscrisa, NU e pe nimeni la finante, daca a scos fiscal vechiul proprietar nu mai e nici pe acesta, pricepi? Masina/vehiculul ramane inscrisa doar la politie. N-are rost sa ma contrazici aici, pt ca am fost in situatia de mai sus, si multi alti cunoscuti fara sa avem probleme
    Mai pe scurt, deocamdata, pot sa am 5 AMG-uri pe care nu le-am inscris la finante si sa am si 5 case pe care pot sa le vand si intabulez cum vreau!
    Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• Tocmai s-a postat mai sus sau ma rog pe forum undeva un link de pe patru tuning unde cei de la finante atrageau atentia ca s-au centralizat datele si ca pot afla pana si politistii din circulatie care este situatia fiscala a masinii ori astfel te poti trezi cu numere ridicate si obligativitatea de a inscrie masina + amenda + plata impozitului retroactiv pe care poti bineinteles sa nu le platesti, dar masina tot radiata ramane. Asadar astfel de metode iar se potrivesc unei masini in care nu pui suflet/bani si munca pentru a o aduce la un stadiu cat mai aproape de masina ideala.

Normal ca toate aceste probleme se pot rezolva foarte usor cu fals in acte(falsificare de certificat fiscal), dar nu vorbim despre cai verzi pe pereti pe un forum public.

Comment

• Ninja, eu sunt de acord cu tine, in unele privinte. Niciodata nu am inteles de ce sa platesc impozit pe un bun personal, pe care l-am achizitionat pe banii mei, fara ajutorul Statului. Sau de ce platesc impozit pe o propietate imobiliara, pe care am acte ca apartine familiei, inca de pe vremea Austro-Ungariei, cand nici macar nu faceam parte din Romania. A venit o alta tara si pune impozit pe ceva ce este al meu! Nu-mi place deloc situatia in care cel care are ,,painea si cutitul'' ia hotarari de capul lui, asta nu e democratie, e despotism. Intr-o democratie autentica, toate deciziile importante se iau cu acordul poporului (demos). Altfel o grupare politica de genul celor care ne conduc, ajunge sa faca ce vrea si cetateanul de rand ajunge sa nu mai aiba siguranta zilei de maine ( vezi si noul Cod al Muncii, care este de fapt Noul Cod al Sclaviei). In ce priveste emigrarea pe motive de incalcare a Drepturilor Omului, ar trbuii luata in considerare de Uniunea Europeana, deoarece in Romania Drepturile Omului sunt incalcate grav, zi de zi si tot mai mult.

Comment

• Originally posted by ElCid View Post
          Ninja, eu sunt de acord cu tine, in unele privinte. Niciodata nu am inteles de ce sa platesc impozit pe un bun personal, pe care l-am achizitionat pe banii mei, fara ajutorul Statului. Sau de ce platesc impozit pe o propietate imobiliara, pe care am acte ca apartine familiei, inca de pe vremea Austro-Ungariei, cand nici macar nu faceam parte din Romania. A venit o alta tara si pune impozit pe ceva ce este al meu! Nu-mi place deloc situatia in care cel care are ,,painea si cutitul'' ia hotarari de capul lui, asta nu e democratie, e despotism. Intr-o democratie autentica, toate deciziile importante se iau cu acordul poporului (demos). Altfel o grupare politica de genul celor care ne conduc, ajunge sa faca ce vrea si cetateanul de rand ajunge sa nu mai aiba siguranta zilei de maine ( vezi si noul Cod al Muncii, care este de fapt Noul Cod al Sclaviei). In ce priveste emigrarea pe motive de incalcare a Drepturilor Omului, ar trbuii luata in considerare de Uniunea Europeana, deoarece in Romania Drepturile Omului sunt incalcate grav, zi de zi si tot mai mult.
          Un posibil raspuns la intrebarea asta ar fi faptul ca statul iti garanteaza proprietatea respectivului bun. Si aceasta idee se poate aplica in cazul oricarui stat.

Comment

• Statul trebuie sa recunoasca, sa apere si sa garanteze proprietatea cetateanului si toate astea nu in schimbul birurilor, ca altfel este contradictie de termeni: daca recunoaste ca sunt proprietar, atunci de ce sa-mi ia impozit? Cum sa-mi iei bani pe ceva ce e al meu si nu al tau? Iar cu apararea, de cine sa o apere, ca daca am vreo problema juridica, o rezolv pe cheltuiala mea si pe baza unor legi. Iar in caz de razboi, tot omul de rand e jertfit si nu Statul (care e un organism alcatuit din politicieni mafioti). Cu garantarea, ce sa zic, nu am nevoie sa-mi garantezi ca e al meu, de vreme ce am acte de proprietate, pe bunul propriu. Referirea la alte state nu e justa, deoarece nu e corect sa imitam doar lucrurile proaste de la altii si cele bune sa le ignoram. Sunt de acord sa fie impozitate bunurile proprii dobandite cu sprijin de la Stat si cele care depasesc nevoile personale sau constituie baza unor afaceri. De ex. case si masini cumparate in rate ( daca Statul a garantat ptr. imprumut), case si masini care depasesc strictul necesar unei familii si casele si masinile care sunt implicate in afaceri si de pe urma lor sunt realizate castiguri.

Comment

• Statul ne ofera si niste chestii pe care nu le platim gen: ni se trage apa pana in fata casei, ni se mai matura strazile, ni se uda strazile in zile caniculare, se mai inlocuiesc retele de apa/canalizare pentru care nu platim la sensul ca dupa ce e gata lucrarea nu vine sa-ti tranteasca factura in fata care credeti-ma nu e mica in cazul acestui gen de utilitati (cine s-a interesat cat costa 1 metru de apa/canalizare stie la ce ma refer). Mai putem vorbi apoi de salariile bugetarilor,iluminat public care iar tot din astfel de bani se platesc. Tocmai pentru toate acestea noi trebuie sa contribuim la bugetul de stat prin taxe/impozite/amenzi.

Deci nu merge asa ca am eu un teren de un hectar si ma autoproclam independent ca eu am terenul si nu mai imi trebuie nimic. Sa fim realisti si sa tinem cont ca toti beneficiem de pe urma unor servicii publice pe care nu le platim decat prin aceste taxe si impozite anuale, iar daca nu ai nimic norocul tau ca poti boscheta si beneficia de serviciile publice gratis.

Comment

• Originally posted by NinjaV12 View Post
                N-am eu bani de casa, si mai mult ca sigur ca aici nu o sa am in veci, deci nu-mi fac griji d-astea, de aceea planuri pe termen lung nu am aici )))
                Ba merge, o data ce ai facut contract si e radiata si nu e reinscrisa, NU e pe nimeni la finante, daca a scos fiscal vechiul proprietar nu mai e nici pe acesta, pricepi? Masina/vehiculul ramane inscrisa doar la politie. N-are rost sa ma contrazici aici, pt ca am fost in situatia de mai sus, si multi alti cunoscuti fara sa avem probleme
                Mai pe scurt, deocamdata, pot sa am 5 AMG-uri pe care nu le-am inscris la finante si sa am si 5 case pe care pot sa le vand si intabulez cum vreau!
                Daca te duci cateva pagini in urma ai sa vezi ca despre asta s-a discutat. In viitorul apropiat cand o sa fii oprit in trafic polistul va avea posibilitatea sa verifice pe langa I.T.P., asigurare, rogvineta etc si faptul ca masina este sau nu radiata de la financiar, urmand ca ala de-o conduce (daca e scoasa de la fisc) sa ia pe carca un mic dosarel ca merge cu masina radiata pe drumurile publice. Legea e destul de ambigua, dar se va modifica sigur.

In ceea ce priveste rogvineta :

In curand aceste cioace se vor sfarsi (radiere fiscal, ITP naspa etc).

Last edited by Carmine; 02-28-2011, 21:21 PM.
                Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Statul ne ofera si niste chestii pe care nu le platim gen:
                  Statul nu ofera nimic in schimbul taxelor nesimtite! Nu se face un buget, bazandu-se pe taxe si amenzi uriase. Asta e un stat mafiot! Impozitele ar trebuii, cel mult sa fie simbolice, nu sa hraneasca mafiotii. Si cu utilitatile e o problema, stiu multe persoane care si-au ,,tras'' apa sau gaz pe banii lor deoarece primariile sustineau ca nu au bani ptr. zona respectiva. Sau dupa ce s-au facut retele de apa pe banii publici sau privati ( la sate) vine Aquatim-ul si se face stapan pe tot judetul Timis ( ca sa nu mai spun si de birul cu apa meteorica). Sau fiecare primarie calculeaza impozitul cum vrea.Statul ar trebuii sa gaseasca metode de a stopa pierderile din buget, nu de a ,,carpii'' bugetul pe spatele nostru. Ia impozite uriase de pe o amarata de ,,cobra'' ca sa plateasca pensii de 20000 de ron pe luna unui fost procuror! Rusine Romania!

Comment

• Daca tot s-a ajuns discutia la apa si canalizare, nu stiu cum este in alte orase, dar la Beclean se plateste o taxa separata la impozit, pentru apa de ploaie.
                    Adica ploaia care cade din cer, si se scurge pe urma in canalizare, trebuie platit o taxa.
                    Si credeti-ma ca nu vorbesc abureli.

Imediat o sa puna impozite si pe telefoane si pe antenele de satelit.
                    A fost ceva vorbe mai demult la TV pe tema asta, dar se pare ca o sa reapara in curand.
                    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

• Ai perfecta dreptate, sunt de acord cu tine in ceea ce scrii, dar asta nu inseamna ca ideea de impozit nu este democratica. Mi se pare normal sa platim un impozit, ceea ce este aberant este cuantumul acestuia. Este aberant si modul defectuos in care se utilizeaza acest bani si dupa cum spuneai si tu faptul ca noi cei care ne platim taxele suntem cei care cara in spate toate gaurile in buget facute de mafiotii din conducere. Din fericire tu esti ferit de impozite faine, ai doar un motor de 2000cmc pe cand multi de aici (printre care si eu) avem motoare >2000.

Comment

• Conform companiei de drumuri, 30% dintre soferii care circula pe strazile Romaniei, nu au taxa de drum platita. Nu-i de mirare ca noul sistem cu camere care depisteaza masinile fara rovinieta function
                        Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                        http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                        http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

• Eu nu-i inteleg pe cei care circula fara rovinieta pe drumurile unde stiu ca sunt monitorizati tocmai pt asta. Cad din lac in put.

Comment

• O parte din cei care au luat aceste amenzi au fost amendati ca au iesit pana la mall-ul din afara orasului. Strigator la cer, romanesc, aberant... nu?!?

Comment

• Sunt sigur ca cel putin 500.000 au primit amenda ca nu aveau rovinieta cand au mers la mall-ul din afara orasului
                              Nu ma intelege gresit, nu sunt de acord cu rovinieta, dar in conditiile actuale, cand amenda e mult mai mare decat rovinieta in sine, mi se pare ca te joci cu focul.

Comment

Din fericire tu esti ferit de impozite faine, ai doar un motor de 2000cmc pe cand multi de aici (printre care si eu) avem motoare >2000.
                                Crede-ma ca as fi vrut sa am un motor mai mare ( de fapt am si avut) dar ma doare sufletul sa platesc taxe nesimtite. Intr-o tara civilizata si cu un guvern cinstit, e ok sa platesti taxe rezonabile, ca macar primesti ceva in schimb si ai un sentiment ca cineva te protejeaza. Dar aici e ,,bai'' mare, de ex, pe un teren intravilan platesc impozit 183 de ron intr-o localitate, iar in alta localitate, de rang asemanator, platesc 6 ron pe un intravilan de aproximativ aceeasi suprafata. Primariile fac ce vreau, ca au acele hotarari de consiliu local, care fac din primarii, un fel de stat in stat. Jacob, sa stii ca si la Timisoara, daca ploua, sunt de vina oamenii si platesc apa meteorica. Cu rovigneta, alta hotie, o platim, dar noua cine ne plateste uzura accentuata produsa masinilor, de drumurile foarte proaste? Sau accidentele produse din vina gropilor? Totusi, cand infloreste iasomia?

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF