Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Impozitul e aberant ... ce putem face?

  Nu sunt singurul care considera aberant nivelul de impozitare (mai ales pentru masini mai vechi de 10 ani) in totala neconcordanta cu valoarea obiectului impozitat. Am deschis acest subiect in ideea ca POATE reusim sa facem ceva in acest sens.

  Eu am un W126 din 1988 cu motor de 4.2 litri.
  Asetpt cu interes opiniile voastre.

 • #2
  Din pacate, din pricina cheltuielilor foarte mari de la buget pe care le implica integrarea ratata (sint ceva subventzii din fonduri europene, dar mai sint si comisioane tirlabirla, stim noi cum , doar sintem romani...), statul a gasit de cuviintza aplicarea unei fiscalitati excesive asupra lui gheorghe, omu de rind. Daca dadea in sindicate sau in vreo asociatzie patronala mai rasarita, aia sareau de qur mai urit, ca deh, oamenii mai au relatzii comerciale si afara. Asa e mai simplu, dai in gheorghe, si gheorghe nu croncane. Face el ceva, injura, vinde masina, pashtele masii...
  E o idee apel la forurile europene. E destul de longshot, ca sa ma exprim tziganeshte, avind in vedere faptul ca trebuie sa fie un fenomen de amploare, nu e vorba de citziva amaritzi ca noi. Trebuie sa fie cit mai multzi amaritzi. Trebuie o organizare destul de buna la o treaba de genu asta. Adica trebuie un grup bine delimitat de oameni pe care sa te bazezi. Reprezentantzii. Ori, la noi, risti sa dai de vreunul care fuge cu banii de bilet de avion pina la Geneva in pielea mea... Nu ca sint eu paranoic sau circumspect, dar romanul la faze de astea e al dracu de periculos. De sus pina jos...
  E al dracu de jenant ca unu care are un rechin 735i bashit sau o rabla de gip cirochi 4.2 obosit si rapciugos sa plateasca jdemilioane pe an fiscul, dupa ce ca haleste trei galetzi la suta. Si ac singura modalitate sa mai scapi este avortul de retromobil, care, chiar daca masina, dupa normele federatiei internationale de vechituri se incadreaza, pentru ei nu e suficient de buna. Ca, vezi doamne, nu e daia rara... Ca e cam deasa... Si dacia omietreisute e masina de epoca, scutita de impozit. Te doare paru de pe creer...
  Am facut un demers, neoficial e adevarat, la FIVA ( asta cu rablele), dar nu am primit nici un raspuns pina acum. Si a trecut ceva vreme. Voi mai incerca, de data asta intr-o forma oficiala. Inventez eu ceva...

  Oricum, cui nu ii e clar, sa ii fie. La noi la Finantze nu ai cu cine discuta. Demersuri trebuie facute mai sus. Si nu ma refer la marinari...

  Comment


  • #3
   Impozit aberant, asa este .... ma intreb ce impozit platesc aia pe vapoarele lor diesel cu motoare cat blocu.... sau nu stiu ce avioane boing.. ..ca alea polueaza!!! nu mercedesu meu saracu care are 41de ani......si pe care ma chinui sa-l tin in viata
   W110-2.0 D 1966
   W115-2.0 D 1971
   W123-2.4 D 1982

   Comment


   • #4
    Originally posted by pneu View Post
    Impozit aberant, asa este .... ma intreb ce impozit platesc aia pe vapoarele lor diesel cu motoare cat blocu.... sau nu stiu ce avioane boing.. ..ca alea polueaza!!! nu mercedesu meu saracu care are 41de ani......si pe care ma chinui sa-l tin in viata
    La alea, raportul consum/utilitate este mult mai bun decat la masina persoala...
    travel in bulk

    Comment


    • #5
     resemnati-va ca nu sunteti singurii,si eu trebuie sa ma scarpin curind de vreo 550 euri ptr 2 auto............

     Comment


     • #6
      Hm... eu tre sa scociorasc bine pentru 625eur una bucata.
      Socialistii sunt socialisti doar cand e vorba de banii mei. Cand e vorba de banii lor sunt cat se poate de capitalisti

      Comment


      • #7
       sa nu vorbim de asigurare.....

       Comment


       • #8
        totusi nu inteleg, cum kkt asta de primar "almanahe" a ajuns la concluzia, ca de la 500.000 de mii anul trecut cat plateam eu pe un motor de 2800, sa ajung sa platesc 6 mil.!!!!!!!!
        poate ma ajuta si pe mine cineva, si-mi arata cum se face calculul, sau vreun site ceva, sau poate ma trezesc cu un impozit la anul de vreo 30 de mil???????????

        Comment


        • #9
         nu..nu almanahe a ajuns la conluzia asta ci boul ala de fost ministru al finantelor care a facut ceea ce nici un alt ministru dinaintea lui nu a facut.eu platesc 9 mil.dok saracu avea la un moment vreo 70 mil de plata.
         Ahhh ce ii astept eu pe liberali la alegeri...

         Comment


         • #10
          ZI cu cine sa votez ca sa mai scada impozitul - sau mai corect spus ca impozitul sa reflecte si valoarea bunului impozitat !

          Comment


          • #11
           impozitul trebuia pus pe valoarea masiniii,taxa de poluare pe capacitatea cilindrica etc.
           daca ar pune impozitul pe valoarea masinii s-ar sabota singuri si asa se ajunge la situatia tragi-comica ca pentru o masina veche care nu valoreaza mare lucru sa platesti impozit mult mai mare decit pentru una noua care are o valoare de 50-60 mii euro.
           Nu este de ajuns ca o capacitate mare te duce la asig mare,consum mare te duce si la impozit mare.
           Nu ramine decit sa pastram caroseriile si sa punem motoare mici (cum am facut eu la FORD din V6 3000CM3 in 1986- in ARO 2660 CM3-pina in 1999 si acum 1400cm3 de DRACIE+GPL)-ca m-a rupt BASESCU cu taxa lui atunci!
           La putere vor fi motorizarile intre 1,6 si 1,9-pentru a nu fi jupuit de MARELE HOT=STATUL ROMAN

           Comment


           • #12
            Lista: numar/masina/valoare aprox./ impozit pe an

            Cel mai bine e sa facem o lista ca pentru intalniri a celor care platesc impozite aberante. Poate vorbim si cu altii de pe alte forumuri monomarca si nu numai si ne strangem cateva sute de romani. ProTv , alea... Facem valva. K doar noi i-am votat pe ordinari. Si nu ne reprezinta interesul... Ar fi bine sa se bage in lista si cei cu motoare intre 2000cc si 2600cc. K de 100 de euro pe an cat platesc oamenii , nu primesc nimic in plus. Deci... Lista...

            1. Andrei Preoteasa - 1980 Mercedes 300d - valoare 7000RON - impozit 1920Ron
            Last edited by Semtexx; 01-27-2008, 00:42 AM.

            Comment


            • #13
             2.Marian Dumitrascu - 1995 Mercedes C200....-valoare...dracu mai stie...-impozit..nu stiu ca nu l`am mai platit de mult...info si pe mine..cat e la 1998cmc?
             1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
             2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
             Si o panarama de scuter

             Comment


             • #14
              totusi 20 mil impozit??????????????????????????????si il platesti?
              1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
              2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
              Si o panarama de scuter

              Comment


              • #15
               suntem 2... in cateva minute... sa mai vina...

               Originally posted by mezzo View Post
               2.Marian Dumitrascu - 1995 Mercedes C200....-valoare...dracu mai stie...-impozit..nu stiu ca nu l`am mai platit de mult...info si pe mine..cat e la 1998cmc?
               1. Andrei Preoteasa - 1980 Mercedes 300d - valoare 7000RON - impozit 1920Ron
               2.Marian Dumitrascu - 1995 Mercedes C200 - cam 20000 RON - impozit 150 Ron

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF