Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Oricum , tot aiurea o sa fie . Si tot o gramada de bani.

Iar taxa de prima inmatriculare ......

Originally posted by zsolti1981 View Post
    De cand dracu este Mercedes clasa C de 1600 cc? .
    Informestete colegu :

Clasa C w204 C 180 Kompressor BlueEFFI .... Cilindree (cc) 1597

Last edited by w124researcher; 10-11-2010, 19:39 PM.
    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

Comment

• Oricum, un prim semn de normalitate. Negoita trebuie sustinut in aceasta initiativa.

Comment

• Eu cred ca impozitele ar trebui calculate si in functie de venitul mediu al cetatenilor romani, iar la noi cum acesta e de vreo 1000 ron/luna si la cate alte tot felul de taxe mai avem de platit probabil la motoare pana in 2000 cmc maximul ar fi suficient 50-60 ron/an.

Comment

• Pe dracu !!! Asa murim ca fraierii. Muncim si dam la stat. Imi caut deja de plecare cu tot cu copchil/nevasta/amanta.
          Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

• Cica in Franta nu e impozit. Acesta e inclus in pretul carburantului. Platesti cat mergi. Si cat consumi. Mi se pare cel mai bun sistem. Din care si statul are de castigat.

Comment

• Originally posted by andrei_preoteasa View Post
              Oricum, un prim semn de normalitate. Negoita trebuie sustinut in aceasta initiativa.
              "In cazul automobilelor de lux, taxele vor creste. Pentru un autoturism Mercedes Clasa C 1600 cc se va plati un impozit de 281 lei fata de 63,84 lei in prezent, iar pentru un Mercedes-Benz S 600 de 6000 de cc, se va plati 11.250 lei, fata de 4350 lei."

Nu mi se pare nimic normal sa platesc mai mult doar pt ca este o anumita marca. Daca e sa calculez asa cum vrea Negoita, eu ar trebuisa platesc mult dupa botul meu pt ca e Mercedes, e non-euro, si mai e si de 2000 cmc.

Comment

• Toate-s limuzine de la mercedes? Nici pe asta nu o stiam. Sau pentru ca e peste 1600 cc e limuzina? Astia ne duc in sapa de logan.
                Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

• Impozitul trebuie corelat cu valoare masinii din punctul meu de vedere, nu cu cilindreea.

Taxele pe cilindree trebuie sa fie unice (sa nu se calculeze diferentiat pe grupe), si atunci o sa platesc fara regret impozitul cat pentru 2 logane sau 2 passatu-uri 1.9 tdi.

Taxele de poluare trebuie incluse in combustibil, unde ar fi cel mai normal. Nu mi se pare normal sa se plateasca cei care nu merg cu masina. De exemplu, de ce sa platesti taxa de poluare pentru un 126 aflat in reconditionare de 2 ani mai mult decat un taxi diesel e4, care afuma toata intersectia cand pleaca de pe loc?
                  ...

Comment

• Exact asta e problema! Foarte bine spus ! Masina mea de 20 de ani nu poate fi egala cu ce care iese acum de pe poarta fabricii in calculul impozitarii unui bun! Aici e vorba de valoare !!! Cineva sper sa se trzeasca!

Ar fi si o solutie din partea mea : sa fie ca in Italia; la ei fiecare transfer de proprietate se taxeaza cu 500 euro standard in care ai numere, talon, impunere la finaciar, lipseste doar asigurarea.
                    Om fi noi mai saraci, dar as fi deacord si cu 500 euro pentru Romanica! Dar nu taxa de prima inmatriculare, impozit, rovinieta,taxa de drumuri in benzina, taxa de mediu in benzina,acciza pentru bun de lux in benzina si asigurari care cresc de la o luna la alta !
                    E cam mult totusi !

Comment

• Stati calmi domnilor, nu va agitati degeaba.
                      Aici nu va fi schimbare in spre bine, nu avem inca la conducere oameni cu mintea lucida.
                      Sa vedeti numa taxe de prima inmatriculare si impozite de la 1 ianuarie 2011, pe urma mai stam de vorba.
                      Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                      Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

• Originally posted by Jacob View Post
                        Stati calmi domnilor, nu va agitati degeaba.
                        Aici nu va fi schimbare in spre bine, nu avem inca la conducere oameni cu mintea lucida.
                        Sa vedeti numa taxe de prima inmatriculare si impozite de la 1 ianuarie 2011, pe urma mai stam de vorba.

Stii ceva concret? Pune link, sa ne minunam si noi. Eu o sa monitorizez indeaproape initiativa lui Negoita. Mi se pare cea mai aproape de normalitate...

Comment

• Apai sunt ceva greseli in link....nu cred ca la 6000cmc e numai 43mil impozitul nici in cea mai defavorizata zona din tzara, mai ales dupa marirea din vara....
                          Oricum nu mi se pare corect ca la o masina de 10miiE sa platesti 1500E impozitul anual!
                          Cat despre plata impozitului dupa norma de poluare, o alta mare prostie. Pai daca polueaza masina sa nu i se mai dea ITP, oricum este test de gaze la verificarea aia! Un motor Euro1 in perfecta stare de functionare polueaza infim mai mult decat un Euro4 de aceeasi capacitate cilindrica....astfel nu se justifica o astfel de diferentiere.
                          Care e problema? Vrei sa ai oldtimer, atunci il faci vehicul istoric. Vrei sa ai masina veche cu care sa circuli? Atunci sa o intretii cum zice cartea, altfel exista taxiuri, biciclete si motociclete si scootere....
                          Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• http://www.informatiiauto.ro/impozit...t-sid6760.html uitati aici un link cu metoda mai exacta de calcul. Din pacate valorile masinilor reprezinta o necunoscuta pentru noi in aceasta formula.

Comment

• Necunoscuta pentru noi, un motiv de a mai face un ban cinstit pentru ei. Oricum, lui Negoita ii doresc sa platesca tot TVA-ul ala pe persoana fizica

Comment

• Pai si cum ar ramane cu valoarea bunului? Ca doar se stie ca in momentul in care o masina iese pe poarta dealer-ului, pierde cel putin 10% din valoare. Sa nu mai vorbim de o masina de 20 de ani ce valoreaza maxim 10% din pretul ei de catalog. Cum sa zica de un Aro ca are o valoare de 9000 de Euro? Ala din primul exemplu. Si ala din al doilea exemplu are o valoare de doar 750 de E?!? ' the fuck is this?

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF