Originally posted by ediflorianus
View Post
Oricum daca as avea ceva bani mai seriosi, mi-as lua o casa la tzara cu 2-3 mii de E pe care mi-as face domiciliu, si mi-as lua si inscrie dintr-odata cateva masini cu motoare mari si nopteee.....
Totusi si pt asta ar putea statul sa aiba o contra-masura si anume certifiactul de atestare fiscala!
Oricum o faza ce am aflat-o recent e ca impozitele nu sunt obligatorii, in sensul ca, de cand au aparut in lumea democrata au aparut ca si contributii benevole ale cetatenilor la stat, iar statul incetul cu incetul le-a facut tot mai obligatorii, si au introdus tertipul cu neeliberarea niciunui act pana la plata lor la zi, si mai nou pt diferite alte activitati certificat de atestare fiscala!
Sa nu se inteleaga gresit, eu sunt de-acord cu impozitele, si ca sa fie platite la termen, dar sa fie unele cat mai logice raportat la valoarea masinii si cat mai conforme cu realitatea; si anume cel mai mare sa nu depaseasca 20mil/an(ca amu nah, totusi sa nu se vada ca e dacie si la fie mai mare ca la una) sa zicem pt un 7.3 Brabus care sa si aiba o valoare de macar cateva zeci de mii de E, iar la un SEL350 din '80 in valoare de 3000E(deci si-n stare buna sa zicem) sa fie maxim triplu cat la Loganul nou. Iar daca tot vor sa ne faca sa ne luam masini nepoluante, ar trebui sa subventioneze masinile de genu pt cei care-si iau pt a fi la un pret cat mai accesibil, in sensul ca, macar sa nu se perceapa nici un ban la stat din constructia si vanzarea lor, astfel o masina electrica, sau un hibrid commonrail mic ce consuma sub 3% in medie, chiar si cu dotari minime sa-ti poti achizitiona nou pe la un 2500E!!!
Comment