Buna ziua. As vrea sa-mi cumpar un SPRINTER 316(MOTOR OM 612,TYP 903.673), cilindree-2685, CP-156.Mentionez ca masina este in germania si are 100 000 km reali. Rog cunoscatorii(detinatorii) sa-mi dea detalii despre acest tip de bus(fiabilitate,intretinere,costuri,etc.). Sunt detinatorul unui vito 115(2006) ,si sunt destul de multumit de el, dar as vrea sa-l schimb cu acest model de sprinter.Multumesc.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Sfat achizitie Sprinter!
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Salut sunt detinatorul unui 316 2005,masini reusite dpdv al motoarelor,cutiilor,grupurilor,lasa de dorit tablaria mai ales daca nu are vopsea metalizata,la 100000 cat zici ca are in Germania nu prea cred,pe putin un 300000-400000.E complicat de verificat km originali daca nu a facut service-ul la reprezentanta(neamtul tine la masina dar si tragea de ea).Fiabilitatea in functie de model scurt-lung probleme pot sa apara depinde de exploatare exterior sau interior cand are de picat pica ceva.La intretinere parte motor ulei filtre la timp si un tester la injectoare la reprezentanta cand o aduci sa vezi daca nu ai vre-o unul cu probleme.Costurile te bate gandul motor in 5 pistoane 5 buji,5 injectoare(auzi pe la multi ca cad injectoarele pe capete) papa mult etc. daca-i dai motorina buna nu ai treaba cu injectoarele ceva gen lt cu motor de 2500 tragi de ele pana crapa,Consumul sa zicem de la 8.8,9-pana la 11,12 cu platforma si incarcatura.Daca ai noroc si nu prinzi una obosita,tragi vito-ul rapid pe dreapta,oricum modelele astea is culese rapid de polonezi,rusi,moldovenii,pt.rezistenta lor,fiabilitatea,mai ales modelul maxi-lung.Bafta multa
Comment
-
Foarte bun motorul.Intretinerea(costuri) la fel ca la 2150 cmc.Consuma putin mai mult,dar te ajuta in multe situatii.poate mai mult decat trebuie cateodata.Vad ca esti din Bucuresti.Daca nu l-ai luat inca,poti sa faci o proba cu al meu.Nu este ce vrei tu,dar vezi ce fac cei 156 cai.
Comment
-
Foarte bun motorul.Intretinerea(costuri) la fel ca la 2150 cmc.Consuma putin mai mult,dar te ajuta in multe situatii.poate mai mult decat trebuie cateodata.Vad ca esti din Bucuresti.Daca nu l-ai luat inca,poti sa faci o proba cu al meu.Nu este ce vrei tu,dar vezi ce fac cei 156 cai.
Comment
-
Salutare.fiind primul mesaj pe acest forum vin si eu cu o intrebare asemanatoare:vreau si eu sa achizitionez un Sprinter dar ce gasesc mai des sunt cele 311.Mentionez ca pe 313 am mers cam 300000 km in tara si stiu cam cu ce se mananca,dar despre 311 nu stiu nimic.Au vreo particularitate sau sunt la fel,au ceva probleme specifice fata de 313,ceva ce trebuie verificat mai des?Au aceeas problema ca le 313 cu prezoanele de la motor care trebuiesc inlocuite la 500000 km pentru a nu exista riscul sa se rupa motorul?Stima.Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl
Comment
-
Originally posted by Cristi Nazarov View PostSalutare.fiind primul mesaj pe acest forum vin si eu cu o intrebare asemanatoare:vreau si eu sa achizitionez un Sprinter dar ce gasesc mai des sunt cele 311.Mentionez ca pe 313 am mers cam 300000 km in tara si stiu cam cu ce se mananca,dar despre 311 nu stiu nimic.Au vreo particularitate sau sunt la fel,au ceva probleme specifice fata de 313,ceva ce trebuie verificat mai des?Au aceeas problema ca le 313 cu prezoanele de la motor care trebuiesc inlocuite la 500000 km pentru a nu exista riscul sa se rupa motorul?Stima.
Nu stiu exact, diferentele dintre 313 si 311, motorul e acelasi...probabil ca e de soft...si poate alta turbina.
O diferenta ce am observat-o eu....am avut 2 Sprintere 311...e in grup...unul avea "grup de fuga"....si..chiar fugea
Sincer...daca as mai avea posibilitatea, as cauta 316 clar. Cel putin eu..imi place sa am o rezerva de putere, si la nevoie sa "am cu ce"....chiar daca 110cai...nu m-au facut de rusine niciodata, si avand in vedere ca e duba...regim maxim 100km/h, plus mers incarcat...sunt suficienti.
Diferenta ar putea fi una, la consum, cel 311 sa consume mai putindar chestiile astea cu consumul si puterea sunt in functie de sofer
Last edited by juice_2407; 01-19-2013, 02:28 AM.
Comment
-
Singura diferenta intre x11 si x13 e softul din ecu mecanic sunt absolut identice unele diferente mai apar la grupuri unele 313 au viteza maxima cu 5-10 km in plus fata de x11 asta in functie de cum au fost echipate , iar ca si comparatie stiu ca o sa para un paradox dar x11 trage mai bine ca x13 dar consuma mai mult desi teroretic diferenta e de 20 de caii in favoarea x13 banuesc ca cel de 110 are un cuplu mai mare eu cel putin asa le-am simptit ..
Comment
-
Originally posted by ionut1410 View Postcert e ca trage mai bine cel de 110 cp si consuma mai mult
https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
Comment
-
Multumesc de raspunsuri, 316 as vrea eu dar nu gasesc la cerintele pe care le vreau eu(dotari,an de fabricatie,model maxi si pret ! ),de tunat motorul nici nu ma gandesc ca nu vreau sa fac curse cu ea,iar treaba cu grupul de fuga stiu ca in general le gasesti pe modelele cu locuri de persoane si mai rar pe cele de marfa.Stima.Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl
Comment
Comment