Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cu ce tratam rugina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dan500se
    replied
    Originally posted by sauron View Post
    De unde ai cumparat solutia?
    Ai gasit cumva in Arad?
    Mersi

    Da...l-am cumparat de la ARCHIMINA...de pe Episcopiei...

    Leave a comment:


  • sauron
    replied
    De unde ai cumparat solutia?
    Ai gasit cumva in Arad?
    Mersi

    Leave a comment:


  • dan500se
    replied
    Am citit cu atentie acest topic cand a venit momentul sa ma ocup de cateva locuri atacate de rugina!

    Am avut noroc ca nu era inca nimic foarte grav! Sunt doar suprafetele din partea de jos a usilor, pe sub chedere, respectiv in porbagaj, in spatele aripilor si la roata de rezerva.

    Eu am cumparat o solutie de neutralizare a ruginii, METALFIX...250ml la 19.50 lei.
    Este o solutie de culorea gri deschis care se e aplica cu pensula, dupa curatarea zonei mecanic cu o perie de sarma ( eu am avut montata pe flex) si la contactul cu rugina devine de o culoare alba. Dupa cateva minute incepe sa faca reactie si culoare locului ruginit incepe sa se inchida ajungand de la un maro la negru.

    Durata de uscare este de 24 de ore, dupa care se poate vopsi!Nu mai este nevoie de grund , nici chiar de vopsea ( dupa preferinte ) . La final suprafata tratata are un aspect de parca ar fi fost lacuita!
    Attached Files
    Last edited by dan500se; 07-16-2009, 06:57 AM.

    Leave a comment:


  • svobl1
    replied
    iar pt. praguri si alte spatii goale

    in care nu se poate indeparta stratul de rugina prin mijloace mecanice(sablare, perie de sarma, korund...) trebuie neutralizata chimic (de exemplu Fertan, Rostkiller-Hammerite...) care dupa citeva ore (max. 48) de activitate se dizolva o parte din rugina iar suprafata de tabla ruginita va fi acoperita cu un strat negru.
    Am observat faptul ca intr-un mediu umed /umiditatea aerului ridicata) are loc o reactie mai accelerata pina la formarea noii pelicule negre. (FER=fier; TAN=tanina)



    Se clatesc resturile bine cu apa iar dupa ce suprafetele s-au uscat se da peste cu un film de vaselina sau ceara/vax pt. conservarea caroseriei. Inainte de aplicarea vaselinii se poate da optional si cu un grund pt. a obtine o suprafata sigilata si mai putin sensibila.

    Produsele Mike Sanders sau Fluidfilm au dat rezultate uluitoare. Eu mi-am comandat acum 10 ani cite un butoias cu vaselina si ceara FLUIDFILM, care la folosesc si astazi ocazional.

    Leave a comment:


  • mihai.farcasan
    replied
    Pasivarea ruginii:

    Dupa ce vechea vopsea a fost indepartata, suprafetele de tabla se dau cu o solutie de pasivare care opreste rugina.
    Exista mai multe produse in acest sens. Eu personal folosesc Evipass comercializat de Eurocolor. Este o solutie de culoare roz.
    Mai intai suprafetele ruginite trebuie curatate cat se poate de bine cu peria de sarma.
    Dupa aceea dai cu Evipass peste rugina si lasi vreo 3-4 ore pana se desfasoara reactia de pasivare.
    Suprafetele ruginite devin negre in locurile unde a fost rugina mai multa , iar unde a fost rugina de suprafata, devine de culoare gri deschis. Pe poza am incercat pe o bucata de tabla ruginita.
    Dupa ce se usuca, iarasi dai o tura cu peria de sarma.
    Exista, aceasta solutie la Eurocolor. Ei sunt unica firma, care comercializeaza Evipass in tara noastra.
    Este la 1 litru si este ambalat in bidoane de plastic de culoare galbena.

    Deruginolul EVIPASS se gasesc la EUROCOLOR:

    Pretul unui litru este in jur de 6 Ron.

    Grupul thenordicmark este lider în distribuția vopselelor decorative de calitate, a acoperirilor industriale, a uneltelor de vopsire și a altor materiale




    O alta varianta ar fi metalfix convertizor de rugina pe baza de apa este un produs inodor care blocheaza procesul de coroziune si transforma rugina intr-un compus organic inofensiv cu o buna aderenta .ideal inainte de vopsire
    Mod de lucru :indepartati vopseaua decojita sau rugina sfaramata (se poate aplica direct pe rugina nu nec indepartarea ei pana la luciu metalic).Indepartati cu diluant grasimea sau uleiul .Aplicati un strat de metalfix si lasati-l sa se usuce 24 ore.
    NU SE APLICA:
    in conditii de umiditate la o temp sub+10 grade pe suprafete expuse direct soarelui

    Sper sa va fie de folos. Spor la munci
    Attached Files
    Last edited by Carmine; 04-30-2010, 07:09 AM.

    Leave a comment:


  • Caligula
    replied
    Am un prieten care este distribuitor de Berner, o firma germana care face ace brice si carice inclusiv un smecleu care neutralizeaza rugina(au un catalog cu vreo 14 000 de produse inclusiv solutii de intretinere auto, scule, fac o gramada de chestii) si care chiar functioneaza, au produse net superioare celor care se gasesc la noi in comertul socialist aka hypermarketuri. Am vazut rezultatele pe o Nova intr-o vopsitorie. Deci, contactati-va distribuitorul local de Berner

    Leave a comment:


  • radu cartianu
    replied
    Originally posted by razor View Post
    Mai bine dai vopseaua jos si iti faci iar vopsea la nuanta dupa codul de vopsea.Faci treaba buna asa si asa iti si dai cu grund bine pragurile.Merita efortul.
    E complicat, si mult de munca...
    Intrebarea mea ramane valabila. Feruginolul ataca vopseaua? sau numai petele de rugina?

    Leave a comment:


  • razor
    replied
    Originally posted by radu cartianu View Post
    Am mici pete de rugina pe la praguri. Intrebarea este: pot folosi feruginol? afecteaza in vreun fel vopseaua?
    Mai bine dai vopseaua jos si iti faci iar vopsea la nuanta dupa codul de vopsea.Faci treaba buna asa si asa iti si dai cu grund bine pragurile.Merita efortul.

    Leave a comment:


  • radu cartianu
    replied
    Intrebare pentru cei ce au folosit feruginol

    Am mici pete de rugina pe la praguri. Intrebarea este: pot folosi feruginol? afecteaza in vreun fel vopseaua?

    Leave a comment:


  • shark
    replied
    Va recomand cu caldura o solutie de la Augsburg impotriva ruginutei la mine a dat rezultate foarte bune, este la flacon cat o doza mica de cola, rustbremse se numeste si nu era scump ( 25 RON). A trebuit sa tratez pe la mine niste pete rebele de rugina si am fost multumit de rezultat.

    Leave a comment:


  • fdan17
    replied
    Originally posted by iulian r View Post
    Nu stiu in comert ce gasesti, dar daca sti vreun agent de la Wurth, vorbeste cu el. Au ei o solutie, alba la culoare si care dupa tratarea zonei cu pricina se poate vopsi. L-am incercat pe cobra mea si a dat rezultate. Bine, rezultatele nu sint vesnice, dar vreo 4 - 5 ani nu am mai vazut rugina in locurile respective. Depinde si de cat de bine protejezi anticoroziv locul dupa ce-l cureti. Inca ceva: nu reparati tabla cu flacara oxiacetilenica. In mod sigur, unde e arsa, tabla va rugini. In ceea ce priveste curatarea ruginei si nu neutralizarea procesului de oxidare, o metoda f buna e sablarea. Dar e mai dificil dpdv tehnic: iti trebuie un pistol de sablat mai bun, un material de sablare de calitate (cu toate ca merge si cu nisip) si un compresor cu un debit de aer destul de mare, pt ca un pistol de sablat e cam gurmand cu aerul comprimat...
    Am gasit ceva la Baumax ,pentru garduri forjate,Hermanite parca ii zice o sa incerc sa vad ce poate ,oricum mersi de ajutor.

    Leave a comment:


  • iulian r
    replied
    Nu stiu in comert ce gasesti, dar daca sti vreun agent de la Wurth, vorbeste cu el. Au ei o solutie, alba la culoare si care dupa tratarea zonei cu pricina se poate vopsi. L-am incercat pe cobra mea si a dat rezultate. Bine, rezultatele nu sint vesnice, dar vreo 4 - 5 ani nu am mai vazut rugina in locurile respective. Depinde si de cat de bine protejezi anticoroziv locul dupa ce-l cureti. Inca ceva: nu reparati tabla cu flacara oxiacetilenica. In mod sigur, unde e arsa, tabla va rugini. In ceea ce priveste curatarea ruginei si nu neutralizarea procesului de oxidare, o metoda f buna e sablarea. Dar e mai dificil dpdv tehnic: iti trebuie un pistol de sablat mai bun, un material de sablare de calitate (cu toate ca merge si cu nisip) si un compresor cu un debit de aer destul de mare, pt ca un pistol de sablat e cam gurmand cu aerul comprimat...

    Leave a comment:


  • fdan17
    replied
    Originally posted by amg_0001 View Post
    Salut fdan17 Eu cred ca , primadata incerci sa cauti produsul , daca nul gasesti in comert , atunci poti sa dai un comentariu ca cel anterior. Eu sper ca nu am gresit cu numic , ca am recomandat, un produs care da rezultate foarte bune. O zi buna in continuare.
    Nu ai gresit cu nimic.Multumesc de informatie,o sa caut in comert dar nu cred ca o sa gasesc asa ceva,cam ce e pe piata romaneasca am probat toate produsele.O zi buna si tie.

    Leave a comment:


  • amg_0001
    replied
    Originally posted by fdan17 View Post
    Din pacate doar la voi ,la noi sigur nu gasesti asa ceva....sau poate stie cineva unde??
    Salut fdan17 Eu cred ca , primadata incerci sa cauti produsul , daca nul gasesti in comert , atunci poti sa dai un comentariu ca cel anterior. Eu sper ca nu am gresit cu numic , ca am recomandat, un produs care da rezultate foarte bune. O zi buna in continuare.

    Leave a comment:


  • fdan17
    replied
    Din pacate doar la voi ,la noi sigur nu gasesti asa ceva....sau poate stie cineva unde??

    Leave a comment:

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF