Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Mercedes G300 Gd

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • In primele doua poze cu chiulasa se vede gaura antecamerei si este in regula dar a treia este obturata aproape complet iar patru si cinci pe jumatate, vad ca ai de lucru. Motorul asta nu prea a vazut antigel nici intretinere corecta sau macar de bun simt. Urmele de pe capul pistoanelor par sa fie de coroziune cred ca candva a intrat apa in cilindri, parca si suprafata unui cilindru este putin corodata sau nu vad eu bine. Stii cumva motorul a stat afara neprotejat anainte sa il cumperi?

  Comment


  • Hello

   Aici poate Sile sa spuna mai multe, de la el am motorul.Din cate stiu, a fost montat intr-un w126 pana sa ajunga la mine. Daca a stat afara si cat timp, nu stiu exact. Cat despre intretinere, nu stiu ce sa spun. Motorul e totusi mai batran ca mine

   Urme de apa sunt in 2 cilindri, deci se poate sa fie de acolo problema cu pistoanele.

   Urmeaza sa duc chiulasa la planat/refacut scaune si sa vad daca imi poate reface zona unde s-a mesterit cu dalta.

   Intre timp o sa vina cineva la noi sa masoare camasile, sa vedem daca sunt ovalizate sau au alte probleme.Daca e bai, atunci dam jos si blocul.Oricum,nu ma astept nici aici la vesti bune.

   Comment


   • Intre timp s-a reparat chiuloasa. Au fost luate 4 zecimi din suprafata, aproximativ 2 foi a4 suprapuse si impaturite pe jumatate.

    Au fost facute urmatoarele:
    - curatat antecamerele de ardere. Au fost foarte ruginite, a durat vreo 4-5 ore sa le scoata nenea
    - a fost facuta bucsa lipsa
    - refacute scaunele supapelor, nu inchidea nici una bine
    - refacute ghidajele supapelor
    - schimbate simeringurile

    Ceea ce nu stiam, e ca la motorul asta nu exista garnitura de chiulasa de reparatie r1, r2, etc. Exista o singura versiune de garnitura de reparatie de 1.75 mm. Vechea garnitura era deja de reparatie,in concluzie o sa creasca o idee compresia la mine.

    Maine duc injectoarele la reparat/verificat. Ma astept sa nu mearga nici unul bine.

    In pasul urmator vreau sa dau jos blocul motor ptr honuit, dar aici e o problema. Blocul e prins de cutia de viteze si nu am foarte greu acces la suruburile care sunt sub cabina(toate 3 din partea de sus). Trebuie sa vad cum le desurubam.
    Attached Files

    Comment


    • Ai grija sa nu loveasca pistonul in supape cand sunt deschise la maxim si incerca sa dai jos motorul impreuna cu cutia de viteze.

     Comment


     • E destul de mica diferenta, nu cred ca o sa fie probleme la supape. Dupa ce montam motorul inapoi, o sa il invartim la mana si vedem daca loveste ceva.

      De asta mi frica, ca trebuie sa dau jos cutia cu tot cu motor. Masina e in curte si nu am uneltele necesare sa ridic cateva sute de kg. Mai cautam aici solutii, daca nu o sa facem improvizatie.

      Comment


      • Cutia de viteze nu are mai mult de 50kg, mai chemi doua persoane sa ajute sau o desfaci din cardan si tampon si sustinuta cu un cric sau butuc gros din lemn o tragi impreuna cu motorul atit cat sa poti desface suruburile de sus. O alta varianta este sa scoti suportii motorului impreuna cu tampoanele, apoi lasi in jos motorul cat sa ai acces la suruburi. Daca poti pune o poza cu zona respectiva si cu partea din fata a motorului, poate mai gasim variante mai simple.
       Last edited by maxian paul; 06-21-2018, 10:44 AM.

       Comment


       • Vrem sa ne apucam sa dam jos motorul + cutia si voiam sa mai intreb cate ceva.
        Ca sa fie cat mai usor, am inceput sa dam jos toate agregatele de pe bloc. Acuma am ajuns la pompa de injectie si voiam sa intreb cum o putem bloca, astfel incat la montaj sa o pun doar inapoi fara sa fiu nevoit sa o reglez.

        Din cate am citit ar fi ceva chei :

        - ptr deschidere: http://www.bgs-scule.ro/bgs/product/...-mercedes.html

        -ptr blocat: https://zimber-scule.ro/ro/blocaje-d...ann-tools.html -> dar asta nu stiu cum se foloseste

        Oare mai am nevoie si de alte sculamente?

        Mersi fain
        Seba

        Comment


        • Buna seara Seba, îți trebuie doar blocatorul și se montează după ce scoți șurubul de pe lateralul pompei de injecție.Mai multe detalii găsești în manual, voi incerca să caut un exemplu cum se face.

         Comment


         • Pentru om617 https://youtu.be/WpAxhJDrYC4 , pentru om606 dar cred ca te va ajuta https://youtu.be/2DHD6UoALto

          Comment


          • Cam asa se prezinta acum motorul.

           Zilele astea o sa ajunga la honuit unde se refac camasile si punem segmenti si cuzineti noi.Daca e cazul rectificam si arborele.

           Sper sa nu am biele strambe sau alte probleme suplimentare.

           Cu ocazia asta am vazut cum arata "spritzuitoarele" care ung pistoanele.

           Partea buna e ca cel de la atelierul de honuit mi-a spus ca par sa fie ok pistoanele si ca se pot refolosi.
           Attached Files

           Comment


           • Am primit intre timp si motorul de la honuit. S-au schimbat camasile si acum e gata de montat,doar ca...
            Problema e ca nu gasesc cuzinetii pentru a-l monta inapoi. Am cautat la toate magazinele de piese mari din Timisoara si toti au doar piese pentru modelele europene. Am gasit la autodoc ceva piese pe site, dar nu le pot aduce.

            Stie cineva daca difera cu ceva motorul OM617.950 fata de OM617.952?

            Teoretic e aceeasi constructie, doar difera un pic nr de ps. Ptr motorul asta am sanse mai mari sa gasesc piese.

            Mai cautam prin tara si daca nu gasesc, le comand de prin germania sau state.

            Daca stie cineva vreun site sau magazin care sa ma poata ajuta, as aprecia ajutorul.

            Inca o intrebare legata de suportii motor am. La mine sunt uzati si se gasesc doar pe original, la vreo 880 ron bucata. Mi se pare extrem de scump si eram curios daca nu cumva se potrivesc suportii de pe cobra? Motorul de 3l diesel e montat si pe 123.
            Attached Files

            Comment


            • Stie cineva daca difera cu ceva motorul OM617.950 fata de OM617.952?
             In ceea ce priveste cuzinetii de biela, eu zic ca nu difera!
             Link cu coduri OM617.952 (de pe w123) si link cu coduri OM617.950.(w116SD)
             Folosindu-te de seriile de sasiu din linkuri poti face comparatie intre codurile diferitelor componente, si vezi daca sunt similare.
             Toate cele bune!
             Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

             Comment


             • Nici eu nu cred ca difera cuzineti, cand comanzi verifica dimensiunile lor sa fie ce ai tu nevoie. Suporti motor sau tampoane motor? Suporti sunt din Al, Fonta iar tampoanele contin si cauciuc sa nu transmita vibratiile. Cauta daca pe piesa originala, cea uzata se mai vede codul.

              Comment


              • Din cate stiu eu sunt doua modele de tampoane cele vechi rotunde W460EngineMounts.jpg si dreptunghiulare, varianta noua
               W463EngineMount.jpg

               Comment


               • Mersi fain de sfaturi Laur, am sa caut si de 952 atunci. Se pare ca ma poate ajuta cineva de pe forum cu piesele, ramane sa discut maine cu el.

                Tampoanele motor ma intereseaza pe mine, e praf cauciucul si cloncanea. Eu am varianta patratoasa, daca bine tin minte.Pe site-urile de masini am gasit la cobra de 3l acelasi suport, la vreo 50 ron, ma gandesc ca e la fel,sau?

                Eu am A4602406718 iar pe cobra am gasit: https://www.autodoc24.ro/tedgum/8529498

                Nu par sa aiba aceleasi coduri sau echivalente, dar seama . Cel de 123 pare sa mearga si pe w201 si w124 dar nu pe G?

                Mersi fain
                Seba

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF