Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Mercedes G300 Gd

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Pentru A4602406718 echivalent de la Tedgum ar fi codul 00413845 si in RO ar costa aproximativ 290lei.

  Comment


  • Salutare. Eu am schimbat acel suport (al doilea din poză, cel din link) însă nu era la motor ci la cutie. Se află in partea din spate a cutiei. Nu știu cum e la tine, însă suportul ăla seamănă perfect cu cel de la cutie. Mai bine verifici de doua ori si cumperi odata decât invers, nu sunt f ieftine piesele.
   Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

   Comment


   • Ma mir cum de nu au gasit codul respectiv cei de la magazin.Mersi Paul pentru sfat.Daca ma uit la poze, arata la fel suportii si ar trebui sa fie buni.

    Am gasit pretul indicat de tine pe: https://www.miidepiese.ro/suport-motor-00413845 si am sa le iau.

    Lucian: nu stiu de ce poza arata asa, dar descrierea era de la suportul motor. Intr-adevar suportul meu de cutie, tot asa arata. Cel de motor are doar o bucsa metalica in mijloc.

    Azi sper sa rezolv cu piesele si sa ma apuc in curand de montat motorul, cat mai tin minte ordinea
    Attached Files

    Comment


    • Originally posted by Lucian_kel View Post
     însă nu era la motor ci la cutie.
     Si eu asa stiu ca cutie se afla acel model de suport!
     Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

     W126 280SE
     W123 280CE
     W126 500SEC
     W220 500L

     'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

     Comment


     • Dupa o lunga perioada de inactivitate, am reusit sa montez inapoi o parte din motor.

      Ce pot sa spun dupa experienta asta, e ca nu as mai face asta inca odata. Fiind motor care s-a vandut numai in USA, m-au expediat toate magazinele auto cand am inceput sa intreb de cuzineti, segmenti si alte minuni. Toti au spus ca nu gasesc motorizarea asta in sistem si nu ma pot ajuta.
      Ii multumesc lui Kai, care a avut rabdare sa ma ajute si sa gasim toate piesele. Numai cumpararea tuturor reperelor a durat mai bine de o luna.

      S-au schimbat toti segmentii, cuzineti palier, cuzineti biela, lant distributie, lant pompa ulei, toate garniturile, simeringuri, etc.
      Cel mai greu a fost sa curatam toate piesele, s-a strans ulei ars si praf de 40 de ani. Am frecat de mi-au iesit ochii din cap.

      Partea buna e ca am invatat cum sa pun distributia la semn si sa montez pompa de injectie corect.

      Acuma asteptam dupa cutia de viteze. Cand schimba in treapta a doua, smucea foarte tare. Am gasit un service in Timisoara unde am dus cutia. Din pacate, dupa 2 luni in care a stat acolo, nici macar nu s-au sinchisit sa se uite la ea. Dupa n telefoane, drumuri pana la el si discutii in van, am mers sa o iau. Culmea e, ca tot seful service-ului era suparat ca i-am batut obrazul. Tot mai putina omenie exista in ziua de azi din pacate.

      NU va recomand sa lucrati cu service Samo din Timisoara. Avand multi clienti, omul e extrem de arogant, nu raspunde la telefon si te trateaza ca pe ultimul om.

      In concluzie am dus cutia la arad, la Mercom, unde lumea parea sa fie ok. Omul de acolo stia deja ce are cutia si a inceput sa rada. Mai tarziu am aflat si de ce
      Exista un fel de placi, care se uzeaza si trebuiesc schimbate la un moment dat. Problema e ca placile respective nu se mai fabrica si nici nu se mai gasesc la MB, nici pe original. In concluzie mi-au explicat ca trimit piesele in USA unui tip care monteaza "placi" noi. Toata operatia dureaza cel putin 2 luni din cauza drumului pana in state si inapoi.

      Motorul fiind inchis, astept acum dupa cutie. Sper doar ca mosul sa fie darnic si sa imi aduca cutia pana de craciun. Tare as vrea sa montez masina inapoi anul asta.

      Cu ocazia asta pun si o poza cu cantitatile de lichide necesare la motor/cutie.
      Attached Files

      Comment


      • Îți apreciez perseverența !
       Daca eram eu, îi faceam vant demult și imi cumparam un Pajero ! Probabil de aia nu am Mercedes acum ci doua tigăi .
       Mult succes în continuare cu proiectul !
       Stefan

       Comment


       • Din pacate am din ce in ce mai putin timp pentru el. Sper doar sa il montez inainte de a veni Craciunul.
        Asteptam dupa cutia de viteze si dupa aceea le montam toate. Daca tot m-am inhamat la proiectul asta, il duc acum la sfarsit

        Comment


        • Dupa o luuuuuuuunga perioada de asteptare a venit si cutia de la reconditionare. Ca si idee, am lasat cutia la cei de la Mercom de la Arad pe 8 Noiembrie si am ridicat-o in 10 Iunie. E bine de stiut pentru cine mai vrea sa isi repare la ei ceva.

         Daca tot nu am putut face nimic, am profitat de timp si am comandat la cei de la RAAL din Timisoara un radiator. Te duci cu radiatorul vechi si iti fac unul identic(oarecum) din mana. Mi se pare extraordinar, ca fac absolut orice radiator , de orice forma, oricat de mic sau mare. De recomandat in orice caz. Am lasat Radiatorul original si in 2 saptamani a fost gata si copia. Atasate cateva poze cu piesele.
         Attached Files

         Comment


         • Mă bucur să vad ca ca proiectul înainteaza.
          Stefan

          Comment


          • Sper că te va ajuta schema asta, poate găsesc ceva pentru G.
           Attached Files

           Comment


           • E fix ce am nevoie, mersi fain Paul. In vreo doua saptamani sper sa ma pot apuca de el. Trebuie sa mai cumpar toate furtunele de alimentare, coliere, uleiuri de motor si cutie.Nu stiu daca gasesc furtunele de vacuum, sa le schimb si pe alea

            Comment


            • Se găsesc, furtunase, conducte de vacuum. Eu am luat pentru vacuum furtunas siliconic.

             Comment


             • Buna ziua !              Furtunele de silicon nu sunt recomandate pentru vacuum. La caldura se inmoaie foarte tare si se pot strange de la vacuum, si nimic sau prea putin mai trece in directia corecta. De unde si potentiale probleme cu sistemele bazate pe vacuum.


              Dragos

              Comment


              • http://www.racingnick.ro/images/products/142.jpg?3196 Așa ceva am luat. Oricum mulțumesc pentru atenționare. Voi fi atent, dacă fac probleme le schimb imediat.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF