Va contrazic in ceea ce priveste actele, eu am cumparat anul trecut un tico avariat si am facut contract de vanzare-cumparare cu exproprietarul iar pana acum nu am dus masina la rar pentru ca masina nu am reparat-o, respectivul si-a radiat-o de la fisc iar eu am luat-o pe rol.El nu mai plateste bir si il platesc eu acum
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Necaz mare !
Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Era vorba de radiere la "politie" [concomitent (deodata) se inmatriculeaza pe cumparator si se radiaza de pe vanzator.], tu vorbesti de radierea de la "fisc".
Apropo de Tico, fisa fiscala a vanzatorului are valabilitate doar 30 zile la/pentru "politie" in vederea inmatricularii.Last edited by orca; 02-14-2008, 22:06 PM... ________ ..
o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif
Comment
-
Eu tot intreb p-aici o intrebare intrebatoare si nimeni nu-mi raspunde ... daca masina e la mine, cartea la mine, talonul la mine, proprietarul o poate radia din circulatie?Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
NU. Doar cu o hotarare/sentinta judecatoreasca in care sa fie specificat expres de catre instanta ca "politia" este obligata sa radieze autovehiculul respectiv si fara acte.Last edited by orca; 02-14-2008, 21:49 PM... ________ ..
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
Comment
-
Originally posted by orca View PostEra vorba de radiere la "politie" [concomitent (deodata) se inmatriculeaza pe cumparator si se radiaza de pe vanzator.], tu vorbesti de radierea de la "fisc".
Apropo de Tico, fisa fiscala a vanzatorului are valabilitate doar 30 zile la/pentru "politie" in vederea inmatricularii.Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.
Comment
-
Conform metodologiei de la "politie", in vederea inmatricularii fisa fiscala are valabilitate 30 de zile de la data eliberarii. Daca tu ai obtinut pe fisa de inmatriculare de la organele fiscale stampila/viza de nesechestrare a vanzatorului este in regula, deoarece aceasta nu are termen de valabilitate ca si fisa fiscala, care conform metodologiei il obliga pe politist sa-ti ceara una nu mai veche de 30 zile in vederea inmatricularii. Daca ai doar fisa fiscala a vanzatorului, in vederea inmatricularii va trebuii sa obtii de la vanzator o noua fisa fiscala, nu mai veche de 30 zile, caz in care vei depinde de cat de binevoitor va fi functionarul de la circa financiara care va fi nevoit sa-ti elibereze o noua fisa fiscala pe numele vanzatorului, in care sa fie specificat ca nu are datorii, si ca referitor la respectiva masina nu exista datorii. Daca functionarul da dovada de exces de zel, legal poate sa-ti faca zile fripte, deoarece cererea se face referitor la o masina ce nu mai figureaza pe numele respectivului. In acest caz sa speram ca nu ai ghinionul sa dai peste un functionar batut in cap.
Departe de mine sa sutin ca asa cum prevede legiuitorul este corect, eu doar am incercat sa expun riscurile.Last edited by orca; 02-14-2008, 23:30 PM... ________ ..
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Comment
-
Probabil nu reusesc eu sa explic. Daca masina nu este inmatriculata la politie pe numele tau, in momentul in care vei dorii sa o inmatriculezi, metodologia de inmatriculare obliga functionarul "politiei" sa-ti ceara fisa fiscala a vanzatorului, fisa fiscala care sa nu fie mai vachie de 30 zile de la data eliberarii de catre organele fiscale, referitor la datoriile generale ale vanzatorului si expres ale autovehicolului in cauza in ceeace-l priveste pe vanzator... ________ ..
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Comment
-
Ce pret corect ar merita cerut cumparatorului pentru masina asta? Nu intentionez sa fac "mare afacere" prin vanzarea ei -la scos pe fi'miu din mare belea-si totodata il si cunosc pe om si nu se scalda in bani .Dati-mi va rog o marja de pret daca e posibil.Multumesc !
Comment
-
Cumpar mashina. Ma duc la fisc. Fac cerere de solicitare de scoatere de pe rolul cotetzarului care a avut-o inainte. Parpanghelu de la ghisheu ii da aluia certificatul fiscal si ii pune pe fisha de inmatriculare viza de radiere. Daca n-are bani de dat. Daca are, ii da. Io ma duc in mortzii mamii la fiscu meu, cu contractele de vinzare-cumparare, si mi-o iau in evidentza. Si imi pune shtampila pe fisha de inmatriculare. Si cind ma duc la militzie, imi mai cere gaboru o sula, daca am shampila aia ratata. O frecatzi atita... Am inscris dracu la militzie mashini care erau luate in evidentza de 4-5 luni, ca le luam catacombe, si le faceam mashini. Si ante- si post-gaselnitza cu certificatul fiscal. Pe militzian il arde sa fie shtampila de luare in evidentza pe rolul meu. I se rupe de faptul ca am luat-o acu un deceniu jumate. De atunci de cind am luat-o, trebuie sa fie shtampila, dovada ca platesc pe ea.
La militzie o inscrii oricind. Daca vrei neaparat. Sau la nevoie, cind te depisteaza in trafic cu talon cu mentziunea "instrainat catre..." a carei data e mai mare de treijde zile. Neclaritatzi ? Buuun...
Acum, ca sa revenim la problema, mia de euro mi se pare ceva corect.
Comment
-
Originally posted by tomac View PostCe pret corect ar merita cerut cumparatorului pentru masina asta? Nu intentionez sa fac "mare afacere" prin vanzarea ei -la scos pe fi'miu din mare belea-si totodata il si cunosc pe om si nu se scalda in bani .Dati-mi va rog o marja de pret daca e posibil.Multumesc !
cateva poze suplimentare pentru ajutor ...
Multumesc Dok pentru raspunsul promt. Ce e drept ma gandeam la vre-o 1300-1500(asta ca e inmatriculata si toate taxele la zi) dar daca asa ar fi corect cred ca o sa i-o las in jurul sume asteia.Inca o data multumesc !Attached Files- Imag170b.jpg (284.1 KB, 602 views)
- Imag172b.jpg (303.6 KB, 55 views)
- Imag173b.jpg (364.4 KB, 50 views)
- imag178b.jpg (348.1 KB, 64 views)
- Imag179b.jpg (345.6 KB, 46 views)
- imag 174b.JPG (255.0 KB, 47 views)
- imag 176b.jpg (271.8 KB, 35 views)
- imag 177b.jpg (217.8 KB, 31 views)
- imag 180b.jpg (213.3 KB, 36 views)
Last edited by doktor4carz; 02-16-2008, 13:05 PM.
Comment
-
Originally posted by doktor4carz View Post... Si imi pune shtampila pe fisha de inmatriculare. Si cind ma duc la militzie, imi mai cere gaboru o sula, daca am shampila aia ratata. O frecatzi atita...
Originally posted by orca View Post...Daca tu ai obtinut pe fisa de inmatriculare de la organele fiscale stampila/viza de nesechestrare a vanzatorului este in regula, deoarece aceasta nu are termen de valabilitate ca si fisa fiscala, ...Last edited by orca; 02-16-2008, 13:23 PM... ________ ..
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Comment
-
Le-ai ametzit intr-un fel, sa moara mama daca mai intzelegea cineva ceva... Daca io am citit cu al dracu de multa rabdare, ceea ce indeobshte nu am, si n-am priceput nimic perfect coerent din tot ce era, am "reeditat", ca sa zic asha, in stilul personal care ma caracterizeaza. E bine daca tot asta ai vrut sa zici, da ai zis-o, trai-l-ar, de m-a luat vertiju... Pierdusem notziunea de orientare in spatziu-timp...
Comment
-
Last edited by Carmine; 02-16-2008, 21:21 PM.Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
Comment