Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Montaj servodirectie pe W115 220D - Help

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Montaj servodirectie pe W115 220D - Help

  So...

  Masina mea n-a avut prevazuta servodirectie din fabrica. Am reusit cu ajutorul lui Razvan (multumiri!) sa procur din tari straine un sistem complet de servo (caseta, pahar, pompa, conducte, etc).

  Problema a aparut la montaj. Pompa are un suport dar nu ma lamuresc de nici o culoare daca este suport diesel sau benzina. Deasemeni, nu-mi dau seama care este pozitia pompei pe bloc, unde se prinde, etc.

  Asa ca o sa va rog pe toti cei cu motoare 220D tip 615.912 sa ma ajutati:

  - cu un manual de reparatie cu schema de montaj a sistemului de servo
  - cu o poza (sau mai multe) despre cum e montata pompa si paharul pompei (ma intereseaza numai pompa originala, nu variante adaptate de pompa de 123)
  - permisiunea de a va vizita sa fac cateva poze la masina voastra, sa ma dumiresc cum trebuie sa stea pompa si paharul. (daca masina este in Bucuresti sau imprejurimi)

  Oricare din variantele de mai sus m-ar ajuta foarte tare, avand in vedere ca sunt un pic in criza de timp

  So, please help!
  Multumiri anticipate!
  Last edited by bubnoff; 04-29-2008, 18:21 PM.
  mercedes-benz.tv

 • #2
  http://www.detali.ru/cat/oem_mb2.asp...D=46&SA=+10957

  Pentru o vedere de ansamblu, sper sa iti fie de folos.
  Last edited by Tossi; 04-29-2008, 16:52 PM.

  Comment


  • #3
   Multe multumiri !!!

   Din pacate n-am detalii despre suportul pompei si locul unde se prinde ea pe motor

   Oricum, bun situl....daca as reusi sa imi fac si un cont acolo ar fi si mai bun...altminterea nu-mi arata poze

   Rugamintea ramane deschisa catre toti in continuare!
   mercedes-benz.tv

   Comment


   • #4
    iti arata poze...mai incearca.
    http://www.detali.ru/webcat1.aspx?MID=QZX

    Comment


    • #5
     N-am nimic in minte, mai exploram...

     Comment


     • #6
      Buun!

      Toate bune, am reusit sa deschid pozele cu al patrulea computer de la care am incercat (chestie de browser sau naiba stie). Cert este ca am gasit la modelul meu (220D - 115.110) exact pompa si suportul pe care il am si eu. (thanx wob&telcean!)

      http://www.detali.ru/cat/oem_mb2.asp...SGR=001&SGN=01

      (prima poza)

      Problema acum este ca desi am identificat suportul, totusi n-am nici cea mai vaga idee cum se prinde pe motor (asta nu reiese din poze). Nu reusesc sa identific pe motor gaurile in care ar putea sta dracia aia infipta. Poate imi mai lipseste o piesa, ceva, naiba stie.

      Asa ca povestea cu pozele sau vizitele ramane deschisa, daca aveti ceva asemanator cu modelul de servo din prima poza, pliz help!

      Multumiri inca o data!!
      mercedes-benz.tv

      Comment


      • #7
       Dar daca iei codul de piesa de acolo si incerci la un magazin de piese auto, poate o gasesti de noua si la un pret rezonabil. Am mai citit un post de-al lui Doc precum ca el a montat servo de Cobra pe 115, poate se potriveste suportul. Bafta, mai ai 2 posibilitati acum

       Comment


       • #8
        Vesti bune!
        Am gasit second suportul de servo (un pic diferit de ceea ce aveam eu), fulia dubla si am identificat 75% si prinderea pe motor. Ramane numai sa iau o confirmare pe tema asta si sper ca am rezolvat povestea.

        @wob: chestia cu cautatul piesei de noua am facut-o din start, de cand m-am hotarat sa-mi pun servo. Din pacate, la toate sursele de piese la care am incercat mi s-a spus ca nici pomeneala de piese de sitem servo, nici macar kit de reparatie caseta sau minuni d-astea.
        Cat despre adaptarea de cobra, ideea am respins-o din start, presupune mutarea pozitiei bateriei, modidicari la traseul filtrului de aer, etc. Mi-am dorit sistemul servo asa cum a fost el facut de fabrica.
        Ei, se pare ca mai am putin si reusesc minunea asta.

        Wish me luck!
        mercedes-benz.tv

        Comment


        • #9
         Buna,

         te rog sa ma scuzi, dar nu cred montatul unei directii servo pe un bot de cal se rezuma doar la suport, caseta, pompa si conducte.
         trebuie sa fi atent ca la cele doua tipuri de actionare a directiei(servo sau manual) sunt si mici diferente geometrice care nu se observa intotdeauna cu ochiul liber la cele doua brate care actioneaza barile de directie. Daca nu ai aceste doua piese potrivite pt servo nu este indicat sa continui pt ca s-ar putea sa ai mici surprize la drum.

         Salutari,

         M.
         Attached Files

         Comment


         • #10
          In final ce ai facut cu servodirectia?? Sa ne tii la curent!! Ca sunt curios!! Am incercat si eu dar m-am impotmolit la montat pompa pe bloc!!! Nu permite blocu (adica nu are gaurile)!!In rest am avut tot!!

          AA si era sa uit a mea e 200d din 71 tot fara servo
          Last edited by florineasca; 08-17-2008, 23:52 PM.

          Comment


          • #11
           Buna.
           Ai reusit pana la urma sa montezi servodirectia? Nu de alta dar si pe mine ma bate gandul sa-mi montez o servodirectie de pe 123 pe 115, mi-am facut rost de intreg ansamblul. Nu m-as apuca de lucru daca nu e compatibila cel putin la partea cu bratele si montajul pe caroserie.

           Comment


           • #12
            In legatura cu compatibilitatea intre modele am intzeles ca servodirectzia(doar caseta!) de pe W116 merge si pe W115. Chiar mai mult: ultimele modele W115/W114 aveau o caseta servodirectzie cu numar de W116.

            Comment


            • #13
             Multumesc pentru raspuns. Problema e ca eu am ansamblul de la w123, iar eu acela nu stiu daca se potriveste.
             In plus mai am o intrebare: la ITP se leaga cei de acolo de servodirectie?

             Comment


             • #14
              La ITP am vazut un anunt in care scria ca daca schimbi pompa de frana simpla cu dublu circuit, nu mai mergi la RAR. Asa ca si modificarea asta imbunatateste directia, deci in principiu ar trebui sa mearga. Daca nu la RAR.

              Comment


              • #15
               Caseta de directzie merge si de la W116, si de la W123...cu o singura conditzie: levierul casetei trebuie sa fie de bot de cal. Levierul de la semicaseta poate ramine cel vechi al mashinii, fara servo adica. Se monteaza, se regleaza unghiurile (de fapt, convergentza doar, ca aia se modifica) si aia e.
               Nu prea imi vine a crede ca blocul motor nu are gauri prevazute pentru suportul de servo. Am vazut la bloace motor de bot de cal diesel de mi s-a acrit, si toate aveau. Poate suportul nu era ce trebuie... mi-a mai servit cineva odata suport de servo de Cobra pe benzina motor de 4 pe post de suport de W115... tot cu servo jos, dar alta gaina de suport, deh...
               Servodirectzia de W123 se poate monta pe W115 in felul urmator:
               - fulia de pe vilbrochen schimbata cu fulie de Cobra
               - suportul de Cobra, cu tot cu suportul filtrului de motorina si tzevaraia aferenta, se poate monta dupa ce se polizeaza buza longeronului. Din cite imi aduc aminte, are 5 puncte de prindere, iar gaurile sont toate prezente pe bloc. Unii prefera sa polizeze suportul, ca-i antimoniu si munceshti mai putzin, dar nu se mai prinde dupaia cum trebuie si poate ceda cind intinzi cureaua.
               - cum am zis si mai devreme, caseta nu se poate pune decit cu levier de comanda de W115.

               Nici la revizie, nici la RAR nu are nimeni treaba cu faza asta. Pentru ca in nici o hirtzoaga de-a lor nu scrie daca ai servo sau nu. Ca fapt divers, la fel e si cu cutia, manuala sau automata. Cu asta am raspuns la tot.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF