Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W211 22oCDI Automatik sau Manual

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by vlad1977 View Post
    Eu am un W210 E220 CDI automatic.

Desi nu e chiar modelul pe care il vrei, diferentele la motor+cutie sunt minime.
    W210 are 143CP fata de 150 la W211, iar cutiile cred ca sunt identice. W211 este un pic mai greu, deci performantele nu prea difera.

Si eu am cumparat masina din Germania Dupa ce era sa iau o teapa in Romania, m-am hotarat sa merg eu personal dupa o masina in Germania. Am luat-o de la un dealer Mercedes-Benz si sunt foarte multumit, Daca o iei de la un dealer Mercedes s-ar putea sa platesti putin mai mult decat in alte parti, insa pretul e justificat. Ai siguranta ca masina a fost verificata si nu ai surprize.

In ce priveste cutia, la inceput imi era indiferent daca va fi automata sau manuala. Acum sunt bucuros ca s-a nimerit sa fie automata si nu m-as mai intoarce la o cutie manuala.
    - automata schimba foarte lin vitezele;
    - e foarte confortabila. Avantajele sunt enorme cand mergi in coloana bara la bara;
    - daca vrei condus sportiv, automata poate schimba vitezele foarte rapid. E adevarat, din momentul cand apesi pedala la fund (kick down) pana schimba intr-o treapta inferioara trece cam jumate de secunda, dar, cand vrei condus sportiv, poti schimba manual.
    Sa zicem ca mergi cu 80 la ora in spatele unui TIR si din sens opus vine o alta masina. Daca vrei sa faci o depasire scurta, schimbi manual intr-o treapta inferioara, si dupa ce masina din sens opus a trecut, nu trebuie sa mai stai pana schimba cutia in treapta inferioara.
    -in 100.000 km nu am avut nici o problema cu cutia;
    - in toate revistele straine pe care le-am citit (ams + auto bild germane si action auto moto in franceza) se recomanda cutia automata in cazul dieselurilor moderne, cu cuplu mare, cum te intereseaza pe tine.
    Din cati cunosc eu, nimeni care si-a luat masina cu cutie automata nu a regretat. Cei care le critica sunt cei care au manuala si care nu au condus deloc sau foarte putin masini cu cutie manuala.
    Scuza-ma ca te contrazic putin, dar eu am mers cu un S320 cdi si cu un w210 320 cdi ambele automate si nu am vazut ca schimba repede treptele, fata de 270 cdi meu manual, daca vrei facem o liniuta si ai sa vezi ce sesizabil e, ca eu am facut cu un w210 320 cdi si saracu se chinuia sa ma ajunga cu toate ca la inceput radea cand i-am zis ca schimba destul de lent cutia de la mercedes.Sincer e mai lejera automata dar daca e sa pice te costa o gramada, asa ca trebuie sa te gandesti bine, unii poate au avut noroc dar sa vezi cand o sa ii parasesca norocul si incep sa caute sa o repare sau sa o schimbe, atunci sa vedem ce mai zic.Oricum fiecare cu parerea lui dar si cutile automate cand se strica te doare capul si ca sa ai parte de o cutie automata trebuie ca masina sa nu aiba multi km si sa fi fost condusa normal,plus schimbate toate la timp.

P.s:Conduc in fiecare zi masina mea care e manuala si un S500 din 94 cu cutie automata in 3 trepte, ca sa numai zici ca cei are critica conduc manuale.
    Last edited by al3x82; 01-30-2010, 00:18 AM.

Comment

S500-le ala ti se pare ca e in 3 trepte pentru ca pleaca cu a 2-a ca are de unde. Numai daca dai kickdown la plecare da a 1-a.
      BENZ G, altceva ce ?

Comment

Eu am 7GTRONIC. Pe confort e intr-adevar confort. Pe sport insa e faina rau de tot. Nu cred totusi ca te-ai putea descurca cu un motor de 3 litri cu cutie manuala. Ori o rupi in doua luni (cutia) ori faci praf cauciucurile. Parerea mea. Masina din semnatura.
        Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

Poate la cutiile automate vechi, s-ar mai putea spune ca nu schimba repede.
          In prezent, automatele bune sunt mai rapide.
          De exemplu:
          -C 320 CDI manual e mai lent pana la 100 Km/h decat C320 automat (7,9s fata de 6,9s daca bine retin);
          - Golf V GTi cu DSG e mai rapid decat cu manuala.

Intr-adevar, cutia mea (5 trepte automata din 2000), pierde putin la plecare de pe loc, in sensul ca dureaza vreo jumate de secunda pana incepe masina sa traga la maxim.
          In schimb, odata ce esti in mers, eu cred ca schimba cam la fel de rapid ca o manuala sau, daca exista diferente, atunci sunt foarte mici.
          In plus, asa cum am spus, poti schimba manual, deci, poti cobora intr-o treapta inferioara inainte de o accelerare si anulezi astfel momentul de ezitare al cutiei.

Eu mai am o masina - un Peugeot 307 2.0 Hdi de 136 CP manuala, deci sa nu credeti ca sunt un fanatic al cutiilor automate. Intr-adevar, la plecarea de pe loc, e mai rapid Peugeotul decat W210 220 CDI cu 143 CP (e si cu vreo 200 kg mai usor). Cu toate astea, fara nici o ezitare as alege automata pt. Mercedes. Pur si simplu se potriveste perfect cu masina asta.

La alte masini, poate ca manuala este o optiune demna de luat in considerare (e mai simpla ca si constructie, consumul e mai mic, poate e mai potrivita cu un stil sportiv ... etc), dar pt. un Mercedes (mai ales Clasa E - ca la S nici nu este manuala) se potriveste automata. Tocmai de aia, in Germania si Franta, clasa E se vinde in proportie de vreo 90% cu cutie automata.

Comment

Automata desigur, oricum shimbul de ulei in cutie il faci la 60 000km (deci cam o data la 2 ani) costa , 700-800 ron si se compenseaza suma cu condusul foarte confortabil.mult noroc!

Comment

Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF