Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W211 22oCDI Automatik sau Manual

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• W211 22oCDI Automatik sau Manual

Buna tuturor,

M-ar interesa parerea unora care detin modelul W211 220 cdi, daca ar putea sa imi spuna ce se merita mai mult: automata sau manuala, raportat la puterea motorului. Ma refer, atunci cand calci pedala brusc pana jos, daca masina raspunde repede sau mai putin repede.
    As vrea sa iau modelul acesta si vreau sa stiu la ce aspecte sa ma uit cand il cumpar. Ce sa verific? Adica ce as putea, eu, sa verific,acolo unde se afla masina. Mentionez ca masina o sa o cumpar din Germania.

Multumesc mult
    Last edited by STEFAN V8; 01-26-2010, 01:18 AM.
    Traditia puterii si rafinamentului
    Simfonia sportivitatii si elegantei

Mercedes-Benz

Eu am un W210 E220 CDI automatic.

Desi nu e chiar modelul pe care il vrei, diferentele la motor+cutie sunt minime.
    W210 are 143CP fata de 150 la W211, iar cutiile cred ca sunt identice. W211 este un pic mai greu, deci performantele nu prea difera.

Si eu am cumparat masina din Germania Dupa ce era sa iau o teapa in Romania, m-am hotarat sa merg eu personal dupa o masina in Germania. Am luat-o de la un dealer Mercedes-Benz si sunt foarte multumit, Daca o iei de la un dealer Mercedes s-ar putea sa platesti putin mai mult decat in alte parti, insa pretul e justificat. Ai siguranta ca masina a fost verificata si nu ai surprize.

In ce priveste cutia, la inceput imi era indiferent daca va fi automata sau manuala. Acum sunt bucuros ca s-a nimerit sa fie automata si nu m-as mai intoarce la o cutie manuala.
    - automata schimba foarte lin vitezele;
    - e foarte confortabila. Avantajele sunt enorme cand mergi in coloana bara la bara;
    - daca vrei condus sportiv, automata poate schimba vitezele foarte rapid. E adevarat, din momentul cand apesi pedala la fund (kick down) pana schimba intr-o treapta inferioara trece cam jumate de secunda, dar, cand vrei condus sportiv, poti schimba manual.
    Sa zicem ca mergi cu 80 la ora in spatele unui TIR si din sens opus vine o alta masina. Daca vrei sa faci o depasire scurta, schimbi manual intr-o treapta inferioara, si dupa ce masina din sens opus a trecut, nu trebuie sa mai stai pana schimba cutia in treapta inferioara.
    -in 100.000 km nu am avut nici o problema cu cutia;
    - in toate revistele straine pe care le-am citit (ams + auto bild germane si action auto moto in franceza) se recomanda cutia automata in cazul dieselurilor moderne, cu cuplu mare, cum te intereseaza pe tine.
    Din cati cunosc eu, nimeni care si-a luat masina cu cutie automata nu a regretat. Cei care le critica sunt cei care au manuala si care nu au condus deloc sau foarte putin masini cu cutie manuala.

Comment

O mica scapare in ceea ce a zis vlad1977. La w211 220cdi are 150cp varianta produsa intre 2002 si 2006, dar dupa 2006, odata cu faceliftul, motorul are puterea marita la 170cp.

Eu personal am un E270cdi W210 din 2001 cu cutie automata. Recomand automata, pentru ca e mult mai comod de condus prin oras si prin trafic aglomerat cu ea. Daca iei manuala e destul de enervant "sa mesteci" intruna pe drumuri aglomerate sau prin oras (asta o stiu de la cineva care avea w211 e220 varianta cu facelift si se plangea de lucrul asta). Plus ca la manuala iti mai trebuie si ceva "experienta in soferie", daca nu s-ar putea sa ai surprize cu ambreiajul sau cutia mai repede decat credeai.

In legatura cu consumul, eu zic ca povestile cu "automata ia mai mult" nu mai sunt reale, diferentele fiind prea mici ca sa fie sesizabile. Cel putin pe drumurile din Romania (unde 100km/h e deja prea mult pentru multe din drumuri existente). Eu cu a mea am reusit sa scot cel mai mic consum 5.2l/100km si am media 6.7l/100km (calculata de cand am cumparat masina ~4000km, mers preponderent prin afara oraselor). Prin oras mananca ceva mai mult, in functie de aglomeratie si daca e motorul rece. Acum gandeste-te ca un E220 W211 ar trebui sa consume mai putin.

Si ca o diferenta intre un una automata si una manuala ar fi cuplul, care la cea manuala este limitat din fabrica (tocmai ca sa protejeze cutia, ambreiajul & stuff).
      Last edited by Luxian; 01-21-2010, 19:39 PM.
      ...

Comment

Am condus automata si acum am una manuala. Ambele masini (si deci cutii) si-au facut treaba foarte bine.
        Vorbim de diferente foate mici si mai mult de perceptie. Conteaza mult si stilul de condus .
        Daca te-ai decis la un E220 CDI inseamna ca nu esti un sportiv la volan.
        Daca as fi pus acum sa aleg intre automata sau manuala as decide in functie de unde petrec mai mult timp (si nu km) la volan, trafic oras aglomerat (as alege automata) sau in afara orasului (as alege manuala).
        Ai grija ca la cutia automata se adauga intretinere regulata (schimb ulei).
        Ca un final, ambele masini sunt excelente, isi vor face treaba si tu vei fi multumit indiferent de varianta.

Comment

Multumesc pana acum. Mai mult cred ca va fi sofatul prin oras. Nu ar fi problema de experienta la cutia manuala, pt ca pana acum am condus numai manuala. Eu as vrea sa iau automatik pt confortul care mie personal mi l-a dat Mercedes tot timpul.
          In legatura cu condusul sportiv, in Romania sincer sa fiu nu prea am unde sa merg. Daca nu ar fi taxa de inmatriculare, mi-as lua cel putin motorul de 320 cdi, dar fiind asa conditiile, nu am ce face, pt ca eu masina din Romania nu imi cumpar. Chiar daca e de 170 HP, cand am drum bun, nu stiu cati mi-ar sta in fata. Nu motorul conteaza neaparat, in situatiile astea la noi in Romania unde nu exista autostrazi. Prefer condusul lin si usor decat nebuniile cu carute, biciclisti si pietoni beti in fata mea cand nu stiu daca sa franez sau sa evit cumva.

Mercedes-Benz

Comment

Eu sunt acum la al 4-lea mercedes.Am avut W124,W210,W203 si acum W211 toate automatice, si cu niciuna dintre ele nu am avut probleme la cutie.Am in schimb un prieten care are W211 220cdi cu cutie manuala care a avut probleme cu treapta a 2-a si decat s-o repare a preferat sa o schimbe cu alta second.Nu exista o regula pentru fiabilitate, dar cazul cand cumperi masina second conteaza ce proprietar a avut.In privinta confortului automata este net superioara.Referitor la puterea motorului , cei de la Mercedes au echipat cu cutii automate si 200cdi si daca 220cdi ar fi puturoasa ,200cdi ar fi melc.
            CL 99 BAN W211 E270cdi

Comment

Eu sunt la primul Mercedes si am luat direct W211 E220 CDI facelift cu cutie automata. Pana acuma am avut doar masini cu cutie manuala, ultima fiind un Opel Senator (deci tot mare). Imi place foarte mult sa conduc automata pentru ca la traficul din oras este incomparabil mai placut si mai comod. In afara e la fel de comod. Nu sunt un conducator nervos sau sportiv si masina isi face foarte bine treaba. In afara consumabilelor schimbate dupa cumparare, n-am avut nici un fel de probleme cu ea. Intr-un cuvant, sunt foarte multumit de alegerea facuta, referindu-ma la cutia automata. Bafta la cumparare!

Comment

Automata. Clar. Fara discutii.
                Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

Am w211 220 CDI Avandgard cu cutie automata.
                  Un schimb de ulei te duce la 600 -700 lei.

E foarte comod in condus.
                  Cutia e si tiptronic asa ca daca vrei sa conduci sportiv se poate.
                  SorinocoMan

Comment

Recomand si eu cu toata increderea automata. Am un W211 Avantgarde automat si nu l-as mai schimba pentru nimic in lume cu unul manual! E extraordinara in oras unde imi petrec majoritatea timpului. La fel cum spune si Sorinoco, daca vrei mai mult control ai tiptronik-ul! Totul functioneaza in parametrii setati de constructor iar daca ii faci reviziile la timp si ii pui consumabile de calitate, teoretic nu are ce sa cada la motor si cutie. Numai bine!
                    Last edited by cristi_fulger; 01-25-2010, 11:27 AM.

Comment

Parerea mea ca pentru modelele E si S, cutia automata completeaza perfect cea ce inseamna eleganta si confort.
                      Masina pe care o detin este cea din semnatura si este automata (tiptronic), recomand cu maxima placere cutia automata.
                      E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

Comment

Legat de fiabilitate:
                        -desi eu nu am avut nicio problema cu cutia automata, am auzit de la mecanic că pt. Mercedes se poate aduce orice piesa componenta din cutia automata si se poate repara, in timp ce pt. alte marci nu se aduc piese componente, iar daca se strica trebuie sa iei una noua sau second.

Comment

Asa mi-a zis si mecanicul meu, ca se repara destul de bine cutia automata pt ca asa ar fi facuta.
                          Este adevarat pe undeva ca W211 ar avea cam toate problemele de la W210 reparate? M-ar interesa sa stiu daca poate cineva sa imi spuna ce probleme mari sau importante ar fi acelea. Multumesc

Mercedes-Benz

Comment

Cam care ar fi problemele cu W210?

Eu am una singura, care am vazut-o si la altii: imi lipsesc unii dintre pixelii la indicatorul de temperatura. Asta nu-i o problema serioasa si se poate repara (mie mi-e frica sa ma apuc singur sa desfac bordul. Inca mai caut un service in Oradea sa-mi rezolve problema).

Singura problema serioasa a fost cu injectoarele. Am inlocuit doua in 100.000 km (de la 100.000 la 200.000), ceea ce mi se pare neplacut, dar acceptabil pana la urma.

Eu nu stiu ca W210 sa aiba probleme serioase, deci pt. W211 nu prea aveau puncte care sa necesite atentie deosebita (cu exceptia display-ului).

Probleme cu injectoarela are si W211 si toate dieselurile de atunci pana azi, inclusiv noul motor OM651 (cel nou cu 4 cilindri, in 4 variante: 200, 220 si 250 CDI).

In schimb W211 a avut probleme mari in primii ani de fabricatie (de ex. frana SBC, care a dus la cea mai mare rechemare in service din istoria Mercedes, si a fost inlocuita la faceliftul din 2006).

Sa nu crezi ca am ceva cu W211. Si eu vreau sa-mi iau unul in viitor. O sa am insa grija sa fie fabricat dupa 2004 si o sa incerc sa obtin si o garantie.

Comment

Am condus c 270 cdi manual si c 270 cdi automat si mie personal mi-a placut cutia manuala.....cea automata era sesizabil mai lenta...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF