Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Păreri W210 1997-1999

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Păreri W210 1997-1999

    Salut,

    În urma discuției despre euro 4 vs euro 3 m-am orientat către W210-uri din 1997-1999 euro 3 pentru care taxa minune este relativ mică. Aș aprecia niște păreri în legătură cu costul de întreținere / bătaia de cap aferente.

    Presupunând că mașina este în stare bună și kilometrii par reali, un E 240T din 1997 la 200-250k km ar trebui să fie OK de alergat la drum lung 2-3 ani sau să mă aștept la probleme (dacă vreți, în comparație cu un Polo/Golf de prin 2000, la același buget)?



    Mulțumesc!

  • #2
    Depinde de pe ce model de Dacie sau altceva vii,(1100,1300,etc)depinde de ce venituri ai,nivel de cunostinte,etc....Ieri am intilnit pe unul cu un golf 3,ce cumparase ulei de 26 euro litrul sa bage in castravete...Considera ca daca moare ceva la masina,bagi mina in buzunar....

    Comment


    • #3
      Vin tot de pe o barcă de Mercury Grand Marquis la care în 4 ani a trebuit să schimb doar amortizoarele de pe spate (și uleiul), deci aș prefera tot o mașină ceva mai mare.

      Pe de altă parte, bugetul pentru transport îl am destul de limitat (de aici 4000€ pentru mașină, ca să mai rămână și pentru revizia inevitabilă), așa că îmi dă ghes conștiința să mă uit și la mașinuțele de oraș care se laudă cu 5l/100km afară, doar că raportul mașină/bani nu pare foarte favorabil, mai ales la drum lung.

      Diferența la benzină/motorină este ușor de calculat și nu mă deranjează taxa de comfort plătită la pompă, dar ce nu îmi dau seama este, în medie, la câte probleme să mă aștept în plus (sau în minus) de la un E mai vechi.

      Mecanic nu sunt, deci pot doar să dau pe la service la timp și să sper că nu mă lasă mașina în drum. Știu că după 14 ani este inevitabil să nu dai de probleme, dar totuși văd pe stradă și W124-uri aproape de o vârstă cu mine care se țin mai bine decât mașini mult mai noi.

      Deci, din experiență, W210 din ~'97 rezonabil întreținut, pe post de birjă, nu proiect de mecanică -- o idee bună sau proastă?

      Comment


      • #4
        Cred că un W210 e ok ca mașină de drum lung, cu condiția să fie ok (să fie motorul în parametrii).

        Consumabilele nu sunt așa scumpe. Trebuie numai să găsești pe cineva la care să mergi (ora în reprezentanță e exagerat de mare și mecanici).

        Singura chestie care contează e starea mașinii. Dacă motorul e ok și nu a fost lovită grav, nu ar trebui să ai probleme mari cu ea.
        ...

        Comment


        • #5
          Originally posted by ema View Post
          Presupunând că mașina este în stare bună și kilometrii par reali, un E 240T din 1997 la 200-250k km

          Ala nu este Euro 3 , este Euro 2 (motorul de 2397 cm³).


          Euro 3 este cel cu facelift , adica dupa 2000 E 240 cod 112914 , 2597 cm³


          Uite lista cu Euro 3 de la RAR : http://www.rarom.ro/cs-uploads/Liste_euro3.pdf
          Last edited by w124researcher; 07-14-2011, 19:03 PM.
          Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

          Comment


          • #6
            Originally posted by w124researcher View Post
            Ala nu este Euro 3 , este Euro 2 (motorul de 2397 cm³).


            Euro 3 este cel cu facelift , adica dupa 2000 E 240 cod 112914 , 2597 cm³


            Uite lista cu Euro 3 de la RAR : http://www.rarom.ro/cs-uploads/Liste_euro3.pdf
            Superb, mulțumesc! Lista asta este exact ce căutam, negru pe alb ce este euro 3/4 și ce nu.

            Mă omoară oamenii ăștia, o groază de mașini sunt listate cu furca, iar dacă le scriu eu îi întreb una și ei îmi răspund alta.

            Comment


            • #7
              Originally posted by DMIHNEA View Post
              Depinde de pe ce model de Dacie sau altceva vii,(1100,1300,etc)depinde de ce venituri ai,nivel de cunostinte,etc....Ieri am intilnit pe unul cu un golf 3,ce cumparase ulei de 26 euro litrul sa bage in castravete...Considera ca daca moare ceva la masina,bagi mina in buzunar....
              Eu unul m-am cam saturat de hazul tau, esti prea smecher, prea le stii pe toate, prea iei mamele la toti in organul reproductiv si prea te joci cu ea in cutia limbii. Revii dupa un ban de 2 luni si nu ai invatat ca daca ai 41 de ani nu inseamna ca poti sa te joci la infinit cu raposatii nostrii. Inca o data zic, eu m-am cam saturat sa-ti corectez aberatiile, jigodismele si peroratiile pe teme rulmensticite. Drept dovada iti mai dau 6 luni de pauza. Posibil ca ema sa coboare dintr-un Mercury Grand Marquis sau o barca pescareasca. Aici toti suntem egali. Ideea e sa ne ajutam colegii, nu sa-i umilim.
              Last edited by Carmine; 07-14-2011, 22:43 PM.
              Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
              http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
              http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

              Comment


              • #8
                "Eu unul m-am cam saturat de hazul tau, esti prea smecher, prea le stii pe toate, prea iei mamele la toti in organul reproductiv si prea te joci cu ea in cutia limbii. Revii dupa un ban de 2 luni si nu ai invatat ca daca ai 41 de ani nu inseamna ca poti sa te joci la infinit cu raposatii nostrii. Inca o data zic, eu m-am cam saturat sa-ti corectez aberatiile, jigodismele si peroratiile pe teme rulmensticite. Drept dovada iti mai dau 6 luni de pauza. Posibil ca ema sa coboare dintr-un Mercury Grand Marquis sau o barca pescareasca. Aici toti suntem egali. Ideea e sa ne ajutam colegii, nu sa-i umilim".


                Bravooo, si pe mine ma deranjeaza atitudinea de acest gen.

                Comment


                • #9
                  Merita W210, dar recomandarea ar fi E 200 CDI pentru fiabilitate si sa aiba ESP, cutie automata cu 5 trepte. Cateva chestii esentiale.

                  Comment


                  • #10
                    Eu am un W210 din 1997, personal am schimbat toata articulatia fata mai putin amortizoarele (gucsi; pivoti; arcuri; rulmenti; bascule superioare; placute frana si racorduri etrier) si costul de achizitie al acestor piese a fost in jur de 1500 ron toate. De mentionat este faptul ca acum am articulatie OK. iar setul unor pacute de frana bune este in jur de 120. Parerea mea... ca este o masina excelenta si foarte fiabila iar preturile consumabilelor sunt mai mult decat acceptabile
                    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
                    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
                    Onorez comenzi si in Bucuresti
                    Tel. 0736375626 Marian

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF