Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Subwoofer OE sau aftermarket W211 sedan facelift

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Mi-am pus in gand sa aduc si eu ceva imbunatatiri,adica sa se auda cu 25-30 % volumul mai tare. Se aude foarte bine zic eu doar ca in comparatie cu masini similare de generatie mai noua volumul este ceva mai mic. Din ce am citit pe ceva forum-uri straine difuzoarele OM Harman Kardon 2 ohm sunt destul de potente cica ar suporta 100 w fara sa distorsioneze sau sa dea semne de oboseala. Asa ca pt.inceput ma gandesc sa achizitionez un amplificator​​​​. M-am gandit la doua variante.
    1 Amplificator 4 canale cu care sa amplific difuzoarele portierelor fata si subwoofer-ul restul sa ramana OM. Asta daca as sti ca iese o treaba buna.
    2 Daca as sti ca obtin ceva si de mai buna calitate decat varianta 1 un amplificator 5 canale pt.toate portierele respectiv subwoofer. Poate cu cateva pareri de la voi ma voi decide.
    Problema cea mai mare e ca nu stiu subwoofer-ul cu ce sa il inlocuiesc,nu am gasit prea multe alternative pe net. Plus ca nici nu prea am cunostinte in domeniu,nu stiu ce sa aleg ca sa imi dea cel mai bun randament.

    Comment


    • #17
      Holm: http://www.holmacoustics.com/holmimpulse.php
      Capsula WM61A calibrata dupa un microfon scump, de masura.
      Dar dupa cum am spus, scopul masuratorii nu a fost precizia.

      Eu nu as schimba difuzoarele originale daca iti plac cum se aud. E prea mult de lucru, doar ca sa se auda mai tare.
      S-ar putea sa ai ghinionul sa se auda mai prost.

      Ce putere intra la momentul actual in ele?
      Nu uita ca dublarea puterii abia aduce un +3dB, ceea ce pentru ureche nu inseamna mare lucru.
      Ai nevoie de 6-10dB ca sa simti dublarea, depinde de frecventa si de nivel.
      Sa pui putere de 4-10 ori mai mare, exclus. Mai intervine compresia termica, neliniaritate.
      Cum amplificatorul actual ma gandesc ca da macar vreo 25W/difuzor, chiar de bagi 100W, diferenta se va simti, dar nu va fi spectaculoasa, in schimb viata difuzoarelor poate fi pusa in pericol daca nu ai vreun sistem de limitare ca sa nu intri in saturatie.
      Poate daca le tai mai sus si lasi basul de sub 70Hz in sarcina subwooferului s-ar putea sa poti pompa mai multa putere.
      Daca ai deja 50W, nu are sens vreun upgrade doar al amplificatorului.

      Iar despre difuzoare, doar pe incercatelea. Experimente pe banii tai, dar tine minte inainte sa te apuci, ca orice vanzator is lauda marfa.
      Fara sa probezi s-ar putea sa te intepi bine de tot, chiar daca alegi un difuzor scump.
      Cele serioase au fise/grafice, vezi care are sensibilitate mai buna, stii ca va canta mai tare din aceeasi putere.
      Ca va suna sau nu la fel de bine, cine stie.

      Graficele de multe ori sunt cosmetizate, arata drepte si ascund multe imperfectiuni.
      De aceea cel mai edificator e un test!

      Comment


      • #18
        Am avut eu hertz high energy amplificate la 150w rms, crede-ma ca astea originale nu au 100 nici in cele mai bune vise . Estimez undeva la 40wrms.

        Comment


        • #19
          Nu am spus ca au 100w difuzoarele ci ca am citit ca ar duce.Din ce am vazut pe net in descrieri puterea totala a sistemului e 420 watti din care daca tin bine minte 160 merg la subwoofer.Am cautat pe net specificatii mai detaliate dar in zadar nu am reusit sa mai gasesc nu mai stiu pe ce site am vazut in trecut specificatiile pt.fiecare iesire in parte. Spun din nou ca nu astept sa iese ceva wow in comparatie cu ce e in prezent ci doar un plus cat de cat la volum pt.a urca in special volumul melodiilor mai vechi care majoritatea sunt inregistrate la un volum mai mic.
          Am pus link-ul de unde m-am inspirat. Omul zice clar ca a montat difuzoare focal nu ieftine care nu ia placut cum sunau asa ca a ramas la cele OM amplificate cu un Rockford Fosgate T600-4 150Wx4 si ma gandesc ca de erau nepotente aveau sa pice rapid sau sa distorsioneze.
          Oricum ori cat de mult ar duce voi face reglajul incat la volum maxim sa se auda clar,urasc masinile la care daca dai vol.maxim nu mai intelegi nimic.
          Am instalat o aplicatie de masurat dB pe telefon si mi-a indicat 88 dB la volum maxim,normal ca nu prea pot lua in considerare aceasta masurare deoarece cam depinde de starea microfonului ce poate fi astupat,infundat cu mizerie,praf etc.

          https://mbworld.org/forums/audio-ele...on-system.html
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 2 photos.
          Last edited by ioonak88; 01-21-2019, 22:56 PM.

          Comment


          • #20
            Are cineva idee daca pe la 95% din volum amplificatorul Logic 7 mai scoate sunet curat,fara distorsiuni?? Deoarece nu am alta sursa de semnal pt.amplificatorul ce urmeaza sa il montez la boxele fata si trebuie sa ii dau semnal de la iesirea pt.ele.Ma intereseaza asta pt.ca trebuie sa fac reglajul amplificatorului nou cam la 95% din volum deoarece daca il fac la 60% unde stiu garantat ca semnalut e curat pierd volumul de la celelalte difuzoare si nu voi mai avea efectul Logic 7.

            Comment


            • #21
              Depinde de sursa de intrare si de inregistare.
              E ca si cand ai zice ca daca apesi pedala la 60% ajungi in limitare de rpm.
              ASta e doar una dintre necunoscutele ecuatiei. Mai sunt si altele de luat in calcul.
              Il mai reglezi tu ulterior si gata. dAr lasa reglajele la indemana.

              Comment


              • #22

                Nu prea ai inteles ce zic. Ce sa reglez?? Semnalul ce pleaca din comand e la mintea cocosului ca e de calitate doar nu i-l dau de la un amarat de modulator fm in fine nici nu conteaza asta,daca am sursa rea va fi audienta proasta,logic prost primeste,prost da mai departe. Odata ce se aude clar la orice volum zic eu sursa e buna ea fiind CD audio. Eu m-am referit daca spre volum apropiat de maxim din amplificator iese semnalul apropiat ca si calitate fata de ce primeste de la comand. Am intrebat fiindca stiu ca majoritatea player-elor cam dupa 70% din volum incep sa distorsioneze adica sa nu dea mai departe exact ce primesc. Deoarece am ca iesire semnal high level asta mi s-ar parea o problema.
                Last edited by ioonak88; 02-25-2019, 19:46 PM.

                Comment


                • #23
                  Din cate am inteles, la logic 7 ai un microfon ce taie in mom ce incepe sa distorsioneze.
                  Thd este foarte mic la amplifurile A/B deci cred ca e ultima ta grija.
                  Urci volumu din command pana la maxim apoi incepi sa urci amplifu aftermarket pana echilibrezi sunetul in masina.
                  Nu exista reglaj optim, daca tie iti place cum se aude inseamna ca ti-a iesit perfect. Depinde de ascultator.

                  Comment


                  • #24
                    Treaba e asa. CD-urile sunt inregistrate la anumite niveluri, radioul tot asa, cele doua nu sunt tocmai egale inca din momentul in care intra spre amplificator.
                    Faptul ca dai 70% din cdplayer poate sa insemne la final 20% sau 200% din puterea amplifului (fata de nivelul maxim) in diverse situatii. (Cifre alese din burta pt exemplificare)
                    Nu prea ai o solutie si nu exista vreo cifra magica.
                    Apoi daca le pui asa incat ambele sa intre in limitare la acelasi nivel ce te faci cu diferenta de randament in caz ca ai difuzoare diferite?
                    Plus distantele nu sunt egale, deci invariabil va trebui sa strici egalitatea asa incat sunetul sa nu vina dintr-o parte.
                    Fa dupa cum zice Rov, echilibrare la ureche, da-i tare, te pui langa cele reglate, daca nu grohaie si nu au cursa exagerat de mare e ok.

                    In rest ce sa zic?
                    Daca vrei sa le egalizezi baga pe aux de pe tel un sinus de 50Hz si reglezi pana cnad la bornele difuzoarelor vei citi aceeasi tensiune cu orice voltmetru banal.
                    La ce te ajuta asta nu stiu, daca dpdv audio sunetul va fi dezechilibrat tot vei pune mana pe butonul de balans.
                    Si nu uita diferente semnificative sunt 1-3dB, adica 25-100% castig in putere!
                    Plus mai sunt curbele FM si alte povesti. Treaba e f vasta.

                    E complicata treaba.
                    Nu ii da ca nebunu volum si o sa fie bine.
                    Astea nu sunt difuzoare de tavaleala cu randament mare care sa iti sparga timpanele, nu le cere ce nu pot sa faca.
                    Daca vrei sa le mai menajezi baga intre ele si intrare un filtru trece sus, inainte de intrarea in amplif. Le scutesti de fr de sub 70Hz.
                    Nu e mare lucru sa faci un filtru simplu la nivel de linie RC.

                    Vezi care e R intrare pe intrarea de linie si R din formula il alegi de 10 ori mai mic.
                    Vei avea un filtru de 6dB/oct, iar cursa membranei va fi redusa semnificativ.
                    Poti inseria inca o celula pt 12dB/oct dar cu R de 100 ori mai mic, si il pui inaintea celulei precedente.
                    Piesele sunt de bani de un suc in oras.

                    Comment


                    • #25
                      Repet nu vreau discoteca!!! Vreau doar sa urc volumul un pic. Pe muzica din prezent pusa pe un cd facut cum trebuie se aude suficient,aproape ca nu trebuie schimbat nimic problema este cu muzica mai veche ce majoritatea nu are o inregistrare de calitate ca si volum ma refer,ca de auzit se aude tot clar. Trebuie sa fac reglajul aproape de volum maxim al amplif.masinii pt.a ramane cu un volum apropiat la celelalte difuzoare. Sunt absolut convins ca dupa ce urc volumul dif.usilor fata voi pierde din senzatia de spatialitate,surround sau cum s-o numi. Incerc intai cu difurile OM si daca nu e ok voi opta pt.niste Ground Zero GZUC 650SQ-II oare sunt ok??
                      http://www.be-loud.ro/produse/Difuzo...GZUC-650SQ-II/

                      Comment


                      • #26
                        Difurile oem mb se aud foarte bine. Trust me, am facut caraudio, vei fi dezamagit de aftermarket. Ca sa pui ceva mai bun tebuie sa iei high end si nu stiu cat te tine buzunarul.

                        Comment


                        • #27
                          Difurile OM de Logic 7 intr-adevar se aud foarte bine in comparatie cu o mare parte a celor de pe piata,dezavantajul lor e ca nu suporta aceiasi putere.In schimb cele OM non Logic 7 chiar suna prost.Se vede si dupa ele,cele standard sunt de vreo trei ori mai usoare si magnetul e mult mult mai mic fata de L7.

                          Comment


                          • #28
                            Intre timp am venit cu 2 completari ca sa zic asa,si anume:
                            1 Am rigidizat pe ambele parti polita suport a subwooferului cu folie ctk de 2.5mm si am lipit folie de burete pe interiorul placajului ce vine deasupa woferului. Ca si consecinta am scapat de multi paraziti ce erau creati de vibrarea tablei si a placajului.Ce am observat este ca basul chiar se simte mai bine si mult mai curat,singura problema fiind ca intre timp mi-a cedat iar subwooferul si anume cu motorul pornit la volum ridicat iar paraie pe melodiile mai agresive la bass.De data asta cu siguranta nu il voi mai inlocui cu unul OM ci voi incerca montare unuia aftermarket ceva mai puternic dar cu specificatii asemanatoare pt.a folosi in continuare amplificarea OM.
                            2 Am inlocuit tweeterele fata Harman Kardon cu unele Hertz DT24.3 si rezultatul e spectaculos. Cu 140 lei cheltuiti cu cap acum suna demential in sensul ca aceste tweetere sunt sensibile de la volum foarte mic si nu doar tâtâie ci si canta,se auzea acceptabil si cu cele OM dar mai sec, astea sunt mai agresive dau mult mai tare la urechi dar nu exagerat ci atat incat sa fie placut,ce sa faci...tehnologie noua.Asa ca in proportie de 95% nu cred ca o sa mai amplific separat boxele fata pt.ca nu mai simt nevoia.Urmeaza acelasi set de montat pe spate si insonorizarea portierelor fata.Un sfat montati aceste tweetere sau ceva asemanator si de nu aveti HK rezultatul va fi si mai spectaculos.

                            Comment


                            • #29
                              Din ce am mai citit pe forum am observat ca sunt cativa useri ce au ceva habar despre car audio. Poate sa imi recomande cineva un difuzor pt.subwoofer?? Caut ceva aftermarket pt. ca m-am saturat de inlocuit OEM-uri sh,nu rezista sunt slabe plus ca majoritatea si-au trait viata deja. As dori sa raman in continuare pe amplificarea OEM asa ca trebuie sa respect ceva parametri pt.a fi treaba buna.
                              deci am nevoie de un subwoofer free air sau poate nu e numaidecat necesar?(aici nu prea cunosc,de asta si cer pareri) de 10 sau chiar de 12 inch dual cone pe 2 ohm cu sensibilitate ridicata,in fapt asta ma loveste cel mai grav:impedanta si sensibilitatea. Orice parere e binevenita.

                              Comment


                              • #30
                                Pt free air pt casa si camere mari ai nevoie de qts mare, peste 0.7.
                                ​​​​​cele cu qts mic sunt pt incinte bass reflex mici. Puse pe panou infinit, sau incinta inchisa mare vor avea un raspuns scazator pe bas. Deci e nevoie de eq.

                                Cauta pe net qts in sealed box.

                                Acu problema e ca tu bagi wooferu in masina si masina fiind spatiu mic si inchis are automat un gain de la un anumit prag in jos.
                                Totodata moda nu cere raspuns liniar. Deci cu cat bas cu atat mai bine.

                                Dar sa nu o lungim eu as cauta ceva de impedanta egala cu cel original, cat o fi, sau de ai amplif separat pui cat suporta ala minim.

                                ​​​​​​Puterea e irelevanta, mai degraba sa aiba xmax bun si suspensie progresiva sa nu bata bobina in fier daca impingi putere in el la fr joase.
                                nu uita incinta de genu asta are control f prost al conului.

                                Si in rest qts sa fie 0.6 sau mai mare, dar nici nu sari calul.
                                Evident cum suna cel mai bine e pe probate de urechile tale.
                                degeaba te iei dupa altii tie tre sa iti placa.
                                Unii vor sunet basos, altii vor corect, altii pun accent sa fie dinamic.
                                Poate ti ar place si un qts mai mic, pana la urma cu un fs jos de 25 30 hz, si cu ceva eq in zona joasa.
                                dar in general qts mic inseamna sistem magnetic tzapan si cost ridicat, ina in final ai impresia ca n are bas, ca suna prea corect si nu da basu ala de auto.
                                plus ditai magnetu de care nu iti incape trolleru.


                                Legat de eficienta, apa de ploaie. Daca ar fi vb de boxe de sonorizari in spatii mari ar conta sau de medii si inalte.
                                La subwoofere asta nu conteaza mai ales cand ai de unde sa impingi putere, iar factorul limitant e cursa, mai ales in incinta ineficienta!

                                Parametru e irelevant. In general la boxe compromisu e intre eficienta, extensie joase si dimensiunea cutiei.
                                iar o cutie mare in genul portbagaj limiteaza puterea.
                                Deci o sensibilitate mare automat inseamna extensie mai mica.

                                Pe de alta parte lumea nu prea intelege ce e aia extensie si cat tre sa fie.
                                Unii cred ca au nevoie de 20 30hz in tro auditie si de multe ori boxa asa de grosolan distorsioneaza incat intra multe armonice si multe artefacte care nu sunt in inregistrare.
                                De ai niste casti bune e pune un low pass sa vezi ca de multe ori muzica suna bine chiar si taiata de la 50 in sus.

                                Sub 40, daca sunetu e curat, si nu armonici, nu prea mai auzi doar simti ca te scutura, dar
                                Pt vibratii in general se recomanda un vibrator. ) sper ca stii de gluma. Muzica e alta poveste.

                                Cam asta am reusit sa rezum cat de scurt si cat de obiect.
                                Mai departe e ca si cand ai cere sfaturi despre gatit, pana nu strici cateva ciorbe si vezi ce iti place nu poti face mancare buna.

                                Cat despre gabarit eu as zice sa lasi loc in portbagaj cat de mult. Un 12 e prea mare si mi se pare prea de tot.
                                ​​​​​​
                                Last edited by Sharky; 06-21-2019, 00:16 AM.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF