Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cutia automata smuceste la rece

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • cl600
  replied
  Ajunge valva, daca o iei de la reprezentanta.

  Leave a comment:


 • gabyuuu
  replied
  Salut!
  Detin un Mercedes C Class W204 2007 c220D 5G Tronic. Dimineata la rece ( sub ~12 grade ), pentru primii 2km, maxim, atunci cand vreau sa accelerez un pic si apoi sa mentin pedala fixa sau sa accelerez mai domol incepe sa fluctueze turatiile (se vede mai bine in video: https://m.youtube.com/watch?v=K-kStr...utu.be&t=1m47s ).
  Din ce am citit ar trebui sa schimb/curat blocul hidraulic plus valva hidraulica inainte de a schimba si convertizorul. Se recomanda ambele sau sa incep doar cu blocul hidraulic?
  Mersi anticipat de raspunsuri !

  Leave a comment:


 • grizzlee
  replied
  La numarul asta de km nu se face schimb de ulei/filtre si alte operatii la cutia de viteze. Ar trebui sa preia reprezentanta reparatia pe garantie.
  E trist ca la numarul asta de km iti face asa probleme mari. MB nu mai e ce a fost.

  Leave a comment:


 • Bogdan99
  replied
  Din pacate ingros si eu randurile celor care au probleme cu smucitul cutiei la rece. Pe scurt, W205 fabr 2018 (inainte de facelift), 27.000 km. Am achizitionat-o in aprilie 2019 de la reprezentanta Mercedes din Germania. In Romania am aflat ca la 2000km (iunie 2018) i s-a schimbat cutia de viteze (selectorul electronic cica a fost defect si au schimbat toata cutia). Cutia este de tip 9G. Problemele mele sunt dupa cum urmeaza (au aparut odata cu venirea frigului):

  La schimbarea de viteze pe modul normal (confort), in special la trecerea din viteza a doua intr-a treia, la viteza relativ constanta, cand se trece intr-a treia se simte ca si cum cutia nu ar debraia complet, dand un mic impuls inainte (fara sa se apese acceleratia creste viteza cu 1-2 km/h). Am sesizat acest comportament si la rulare cu viteza constanta, dar si la frana de motor (piciorul luat complet de pe acceleratie), cand, dupa o rulare fara acceleratie timp de cateva secunde, masina trece din treapta a doua intr-a treia, si chiar cand te astepti sa incetineasca din ce in ce mai mult (deoarece piciorul nu atinge pedala de acceleratie), masina accelereaza usor la schimbarea in treapta a 3-a.

  Alt simptom sesizat este accelerarea in anumite situatii (viteza mica, 20 – 30 km/h, oras, viraj in intersectie la 90 de grade) – cand incep sa accelerez usor nu se intampla nimic, apas pedala putin mai tare si brusc masina smuceste, ca si cum nu ar fi detectat acceleratia initiala, si cand am apasat mai mult ar interpreta ca si cum vreau sa accelerez mai puternic.

  Alt simptom este ca, uneori, dupa ce urc in masina si pornesc motorul, cuplez pe Drive sau Reverse, in functie de situatie, cu piciorul pe frana, iar cuplarea treptei de viteze este insotita de o smucitura puternica. Frana de mana este in permanenta trasa cand masina este parcata. Aceasta smucitura destul de puternica apare doar uneori.

  Masina este in garantie pana in aprilie 2020 si urmeaza sa fac programare la reprezentanta. Tinand cont ca masina a avut cutia inlocuita in garantie, si ca este inca in garantie, ar trebui sa faca ei tot? Sau au voie sa ma "incalte" cu schimb ulei + manopere + alte chestii de genul?

  Multumesc anticipat pentru orice informatie sau sfat.

  Leave a comment:


 • Radu_G
  replied
  Sunt si magazine care vand piese originale, nu doar reprezentantele.

  Leave a comment:


 • cl600
  replied
  Pompa suplimentara de ulei, are două garnituri, scumpe dar foarte importante.

  Leave a comment:


 • jetway
  replied
  Salutare! A fost schimbata o singura garnitura, cea de la baia de ulei ~ 50 de lei. Pararea mea e sa le ceri explicatii si sa nu cauti sa iei ceva aftermarket daca ai nevoie de garniturile respective.

  Leave a comment:


 • soryno
  replied
  Originally posted by jetway View Post
  Banuiesc ca ai 7G Tronic Plus avand in vedere ca masina este dupa 2011. Schimbul se face la 125k KM sau la 5 ani, deci daca nu ai km astia si service-ul s-a facut la dealer, cam acum ar veni momentul sa-l schimbi. Din ce am inteles masina genereaza un cod de revizie iar dupa acel cod se fac mentenantele printre care si schimbul de ulei la CVA.

  Ca si cantitate ai nevoie de 9 litri, ulei albastru cu norma 236.15. Procedura ar fi cam urmatoarea:

  1 - se desface busonul de la baia de ulei a cutiei si se scurge uleiul.
  2 - se da baia de ulei jos si se schimba filtrul
  3 - pentru a goli convertizorul, se da jos pompa auxiliara electrica si se mai desface pe acolo cate ceva (nu am vazut foarte clar ce si cum)
  5 - se schimba garnitura de la baie, se monteaza baia inapoi si se pun suruburi noi care am impresia ca se strang la 6nm dupa care inca 90 grade.
  6 - se pompeaza cei 9 litri de ulei in cutie pe la busonul de la baie
  7 - pornesti masina cu Star-ul conectat si astepti ca temperatura uleiului sa ajuga la ~ 40 C
  8 - desfaci din nou busonul de la baie si lasi sa curga ulei pana nu mai vine cu presiune, jetul de ulei e cumva cu intreruperi dupa care se pune busonul inapoi.

  Daca am gresit / omis ceva, rog pe cei care se pricep mai bine sa ma corecteze

  Daca cauti pe Google pe forumuri din strainatate o sa gasesti ceva info, deasemenea si pe Youtube. Insa dupa cum ti-am zis si mai sus, merita sa faci schimbul la reprezentata, nu e chiar o avere (~ 1300 lei, poti cere oferta pe mail la dealer) iar daca pui ulei necorespunzator sau procedura nu se urmareste cu siguranta o sa ai probleme.

  Cheers!
  Salut. Am cerut si eu o oferta la Autoklass pentru revizie la cutie 7G plus la un w204 din 2011 cu 96000 km si in oferta mi-au trecut si doua garnituri pompa suplimentara 368 LEI. M-am uitat la magazinele de piese dar nu am gasit garniturile sa vad un pret comparativ. Au fost schimbate si la tine ?

  Leave a comment:


 • Klahan
  replied
  Trebuie reparat sau inlocuit conductor plate. Da un search pe ebay. Si eu am aceeasi problema.

  Leave a comment:


 • hremus
  replied
  Eu nu le-am schimbat. Dar ce legatura au cu modul in care schimba cutia ?

  Leave a comment:


 • b97dmt
  replied
  Tampoane motor si cutie ? Astea se cam duc in 5 ani .

  Leave a comment:


 • hremus
  replied
  Pana la urma am facut schimbul de ulei la cutie 7G plus. Ulei albastru 236.16 . Am luat 10 litri (gasisem undeva ca ar intra 9,7litri). Mie mi-au intrat 9,3 (presupun ca restul de 0,4 au fost ce a ramas in racitor si conducte). Procedura destul de simpla. Demontat baia, golit vreo 3-4 litri, apoi demontat pompa electrica auxiliara, invartit de motor pana busonul de golire al convertizorului a venit la gaura. De aici a iesit restul , destul de mult. Am pus buson nou la convertizor. Filtru nou, garnitira, curatat baia , etc. Am montat la loc, si am pompat 6 litri ulei, pornit motor, apoi inca 3, apoi pornit motor din nou, apoi inca 0,5(ca adat ducea pompa). Pornit motor, asteptat ca temperatura uleiului sa ajunga la 45grade, facut nivelul si cam atat.
  De schimbat schimba ceva mai bine, adica e oarecum mai ferma, nu mai ai senzatia aia de patinare. In ceea ce priveste smuciturile, in primele 2 zile credeam ca au disparut. Doar am crezut, Ele exista si acum , dar s-au diminuat semnificativ. Deocamdata ii dau pace ...Sa vedem la iarna cum se comporta.

  Leave a comment:


 • weroGT
  replied
  http://mbepc.net/1/ga/w/25t/722699/0/27/
  poate este de ajutor cuiva .
  salutari
  Last edited by Florin_WES; 09-01-2019, 19:16 PM. Reason: Respectă regulile generale de postare!

  Leave a comment:


 • weroGT
  replied
  salutari , dupa multe cautari .. nu prea am gasit ce vroiam ,,, asa ca intreb,
  ce cod OEM are piesa y3/6y6 ?
  codul cutiei
  Transmission 722699 06 229589
  c200 cdi 2005.
  multumesc !
  Last edited by Florin_WES; 08-31-2019, 00:12 AM. Reason: Respectă regulile generale de postare!

  Leave a comment:


 • jetway
  replied
  Nu stiu sa iti zic ce cutie ai, nu sunt mecanic, dar poti afla daca dai un mail la dealer si le ceri o oferta pentru schimbul de ulei, chiar vezi ce cantitate si ce fel de ulei iti trebuie (iti vor cere VIN-ul). Daca zici ca service-ul s-a facut la dealer, ar fi trebuit sa-l fi schimbat pana acum cel putin odata pana acum. Daca nu gasesti pe istoricul care il ai, poti sa intrebi la reprezentanta ce s-a intamplat.

  Eu am un w204 din 08/2013 cu 7G Plus. Probabil ca si a ta e la fel. Procedura de schimbare a uleiului e cea de mai sus - am asistat de 2 ori la dealer cand am facut-o. Am uitat sa mentionez ca in momentul in care se da jos baia de ulei, aceasta trebuie si curatata, la fel si magnetii. In baie exista si un stutz de nivel, trebuie schimbat la fiecare revizie.

  Daca nu s-a facut schimbul, nu cred ca ii e prea bine cutiei. Iti dai seama ca uleiul ala a pierdut din proprietati in timp. Daca cauti ceva documentatie despre principiul de functionare a cutiei automate o sa vezi ca exista in interiorul ei niste pachete de discuri imbibate in ulei care se freaca intre ele in momentul schimbarii vitezelor si cand cupleaza lock-up clutch-ul. Daca uleiul nu-si mai face treaba sau nu e cantitatea suficienta, intervine uzura prematura.
  La fel si problemele in blocul de valve, uleiul face depuneri cu cat e mai vechi, ceea ce va ingreuna functionarea si va fi destul de greu sa il cureti fara sa il demontezi.

  FYI, mai poti gasi pe forum un alt topic destul de interesant in care s-a explicat in detaliu despre cutii si cat de important este service-ul la timp si corect facut (fluide si procedura de schimb). Service-ul cutiei e chiar mai important decat cel al motorului.

  Referitor la codurile de revizie, cred se pot decoda doar cu Star, posibil sa fie nevoie si de conectivitate cu serverele MB (poate te ajuta vreun coleg care are mai multe info)

  Leave a comment:

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF