Din start vreau sa spun ca am intrat in posesia unui E din 1997 din intamplare, putea fi orice alta masina, deci clar nu pot sa spun ca sunt un impatimit de Mercedes. Pe de alta parte imi petrec multe seri pe forum citind diferitele postari si am ramas impresionat de implicarea emotionala deosebita a membrilor acestui forum in tot ceea ce inseamna Mercedes. A inceput incet sa incolteasca in mine un anumit sentiment de mandrie de posesor de Mercedes si chiar ma gandeam ca "ba , ar trebui sa-mi ingrijesc si eu un pic masina, deh Mercedes, pasul numarul unu sa merg barem sa o spal". Dar apare dilema mea si aici va rog sa va dati cu parerea ca deja am o framantare interioara foarte intensa. Chiar are rost sa ma bag eu in seama cu amaratul meu de ochios de 15 ani? Adica ma refer la unii romani care intr-adevar baga peste 100000 de euro in Mecedesuri noi, sunt fideli acestei marci (poate din snobism dar nu conteaza). Se poate face o comparatie intre un tip de aici de pe forum care toata ziua isi ridica in slavi o Cobra vai de mama ei care ii sta in 900 de euro dar e mare fan al marcii (fara misto) si un patron sau manelist sau ce o mai fi care merge la reprezentanta si isi ia un G nou sa zic (si el tot pe considerentul ca adora acasta marca). Problema mea e ca nu am prea vazut pe acest forum reprezentanti ai celei de a doua categorii, dar oare nu acestia reprezinta cu adevarat marca Mecedes?
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Se masoara pasiunea pentru Mercedes in bani?
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Depinde din ce parte vezi problema.
Eu am un MB E 300 vechi de 14 ani si sunt foarte mandru de ochios.
Am cautat 8 luni jumate modelul cu motorizarea asta si sa fie cat de cat in mintile ei pentru ca asta e masina care cred eu ca ma reprezinta
Poate unii sunt legati sentimental de aceasta marca sau poate au bani si nu stiu ce sa faca cu ei dar nu cred ca are relevanta .
Legat de cobra care face 900 de euri ...gusturile nu se discuta.
Acum intrebarea mea . De ce iti petreci seri citind pe forum daca nu te-ar interesa marca?
stimaBanii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!
-
Pai, raspunsul cred ca ti l-ai dat singur: poate c-o exceptie doua, n-o sa vezi manelisti / mari patroni (nenea Tiriac, esti?) pe acest forum, poate datorita analfabetismului primei categorii si lipsei de timp pentru cea de-a doua. Posesori de MB mai noi si mai scumpe, da, insa si ei pasionati si destul de putini.
Nici junghiul meu nu e mai tanar, are 11 ani: de la 9000 de euro cat am dat pe el, pot spune, in mare, c-am bagat inca pe atat in cei 4 ani cat a petrecut in ograda-mi (asta doar daca ma uit in dosarul cu facturi). Daca insa ma rezumam la minimum minimorum tehnic, probabil suma respectiva era de vreo 5 ori mai mica. Nu, nu vorbesc de motorina, asigurari etc, ci de "pasarele" imputabile de nefasta la fiecare discutie in contradictoriu.
Din punctul asta de vedere da, cred ca pasiunea se masoara si-n bani: nu cred ca-mi poti spune ca esti pasionat de marca X, insa junghiului condus ii curg tablele sau il papa rugina. Si nu-mi spune ca sunt pasionati care n-au insa posibilitatile financiare necesare: am vazut oameni, cu salarii modice, insa cu 123, 124, 210 etc superbe.
Cam atat am momentan de spus, mai revin.https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament
Comment
-
Cred ca da, pasiunea se masoara si in bani. Asa cum zicea si Silviu, nu poti sa te declari pasionat si sa lasi fierul sa putrezeasca sub tine. Si asta e valabil indiferent de marca.
Si aici pot confirma ce spune Silviu, din 1996 am avut numai 4 masini, toate mercedes, le-am tinut cat am putut de mult si am investit in ele enorm, cateodata absolut toti banii.
Acum nu mai e chiar asa, sincer as prefera sa o vand si sa iau alta mai noua decat sa o tin pe viata. Dar tot mercedes...
Acum 15 ani am preferat sa transform un W124 300D chel complet, intr-o "ultradotata", cu o munca dementa si un efort inutil, i-am pus geamuri, trapa, aer conditionat, lumini de curtoazie, pilot automat etc.
Astazi l-as fi vandut si as fi pus diferenta pentru unul care avea deja minunile.
https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
Comment
-
Cred ca toti dorim "sa crestem" in cea ce priveste Mercedes. Nu cred ca exista cineva de pe acest forum care ar refuza un model nou (nu "mai nou") daca ar avea posibilitatea financiara. Bineinteles ca ar fi cei care ar tine "vechea masina" sau, eventual sa se bage la ceva retro (Coada, Bot, Cobra, S-uri vechi, etc). Multi si-ar pune la punct masinile din dotare ca la carte dar tot atat de multi ar si renunta imediat la ele trecand la cel nou. In aceasta tema nu cred ca se poate generaliza. Fiecare cu "pasiunea" sa. Dar, intr-adevar, banii sunt un factor determinant in aceasta problema.W123 280E Blue Green Metallic
W126 280SE Champagne Metallic
W126 280SE Black Blue Metallic
W126 300SE Anthracite Grey Metallic
W126 500SE Nautical Blue Metallic
W126 500SE Midnight Dark Blue
W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic
Comment
-
Hai sa zic altfel. Am vazut ca pe 16 decembrie e intalnire la Cluj. Direct ma gandesc "hai ca e duminica sa trag si eu o fuga, mai cunosc pe unul pe altul, mai cer un sfat asa ca intre proprietarii de Mercedes". Din ce poze am vazut de la precedentele intalniri cam imi imaginez ce masini vor fi pe acolo. In mare parte masini peste 10 ani. Ok o sa fie parcate acolo frumos, curatele, intretinute, bibilite. La un moment dat imi imaginez ca inevitabil apare prin parcarea mall-ului hai sa nu mai zic manelist sau fotbalist sau un putoi de 18 de bani gata, ci un domn foarte distins medic sau avocat cu un S din 2011. Probabil ca nici nu are habar ca ar exista forumul nostru, Clubul Mercedes sau altele de genul. Se uita asa la noi cu un fel de compasiune amestecata cu mila cand intelege cam cu ce ne ocupam noi pe acolo. Si revin cu intrebarea cine reprezinta de fapt imaginea Mercedes (bani, putere,lux etc.) noi sau el?
Comment
-
Banii sunt un MIJLOC de sustinere.
Referitor la intrebare care te macina: E o problema la tine cum privesti lucrurile. In lumea astea sunt fel si fel de hobby-uri, pasiuni. Care-i problema daca ne intalnim toti sa ne curatam tevile de esapament intr-o parcare de Carrefour? Care-i problema daca maine toti care au caini se intalnesc intr-un mall sa impartaseasca idei? Care-i problema daca maine toti care X se intalnesc in Y sa 'ceva'? E o lume libera cu o diversitate prezenta in orice. Si asta e bine.
- Imaginea Mercedes e reprezentata de trecut, prezentul ramane infim pana e dat trecutului.
Ma impresioneaza mai tare un S vechi de prin 2000 decat unul nou. Asta pentru ca orice e vechi, reprezinta o istorie, reprezinta o conservare a ceva valoros, mai ales daca este intretinut si apreciat. Un S nou reprezinta evolutia, de care TOTI ne dorim sa avem parte.Mercedes Benz
Comment
-
Originally posted by coolhandluca View PostSi revin cu intrebarea cine reprezinta de fapt imaginea Mercedes (bani, putere,lux etc.) noi sau el?
Sa imi arate cineva pe acel "EL" care are habar cu ce se mananca mercedesul. Daca il intrebam cine a fost fondatorul, de unde provine "Mercedes", si multe alte intrebari legate de istoria acestei marci habar nu o sa aiba...(nu vreau sa ii bag pe toti in aceeasi oala dar sigur majoritatea nu ar sti ce sa raspunda).
Un simplu exemplu: vad zilnic "copii" de ban gata, care stau la o cafeluta cu pitipoancele dupa ei (ca altfel nu merge) care conduc bolizi cu steluta de N zeci de mii de euro...(cadou de la parinti) si sa ne povesteasca el/ei de Mercedes...asta a-si vrea sa vad!
Cu stima!Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.
W126 280SE
W123 280CE
W126 500SEC
W220 500L
'Mercedes Benz...The Best or Nothing'
Comment
-
Apropo de imaginea asta... Cand am organizat intalnirea nationala la Predeal, la un moment dat a aparut si un vecin cu mercedesa din dotare, nu spun ca s-a uitat cu mila sau altceva la masinile noastre si la noi, dar s-a multumit doar sa-si arunce servetelele cu muci din masina pe jos. Si erau multe. Apoi a plecat si a parcat in alta parte, ca sa nu incurce.
Treaba e simpla, comunitatile gen forum se constituie ca sa ofere o solutie gratuita, cu sfaturi si indrumari, la problemele tehnice aparute, acelora care nu au bani de aruncat pe fereastra. Mai sunt si comunitati care sunt constituite cu singur scop de a-si etala vocabularul si emanatiile bahice, dar sunt scoase din discutia asta.
Revin, domnul cu mucii prefera sa piarda timpul facand bani si schimband mercedesa cand nu-i mai place, noi pierdem timpul incercand sa gasim solutii la probleme de tot soiul.
Toti suntem pasionati de mercedes, numai ca fiecare in felul lui. Plus ca avem nevoie unii de altii. Noi de ei ca sa le cumpere din magazin si sa le aduca pe strada, sa ne pierdem ulterior timpul cu ele, si ei de noi sa le cumparam SH. Deci toata lumea e fericita.
Orice asemanare cu persoane reale a fost intentionata. Generalizarea a fost facuta doar pentru a intari punctul de vedere.
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Comment
-
Nu cred ca mai are rost sa vin cu un alt argument pentru ca deja ai primit suficiente.
Colegul @cutaresku are dreptate , imi pare rau ca am postat aici , cu o asa atitudine e.... mai bine sa nu mai zic nimic.
stimaBanii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!
Comment
-
Originally posted by Zeus View PostApropo de imaginea asta... Cand am organizat intalnirea nationala la Predeal, la un moment dat a aparut si un vecin cu mercedesa din dotare, nu spun ca s-a uitat cu mila sau altceva la masinile noastre si la noi, dar s-a multumit doar sa-si arunce servetelele cu muci din masina pe jos. Si erau multe. Apoi a plecat si a parcat in alta parte, ca sa nu incurce.
Treaba e simpla, comunitatile gen forum se constituie ca sa ofere o solutie gratuita, cu sfaturi si indrumari, la problemele tehnice aparute, acelora care nu au bani de aruncat pe fereastra. Mai sunt si comunitati care sunt constituite cu singur scop de a-si etala vocabularul si emanatiile bahice, dar sunt scoase din discutia asta.
Revin, domnul cu mucii prefera sa piarda timpul facand bani si schimband mercedesa cand nu-i mai place, noi pierdem timpul incercand sa gasim solutii la probleme de tot soiul.
Toti suntem pasionati de mercedes, numai ca fiecare in felul lui. Plus ca avem nevoie unii de altii. Noi de ei ca sa le cumpere din magazin si sa le aduca pe strada, sa ne pierdem ulterior timpul cu ele, si ei de noi sa le cumparam SH. Deci toata lumea e fericita.
Orice asemanare cu persoane reale a fost intentionata. Generalizarea a fost facuta doar pentru a intari punctul de vedere.
Comment
-
Pai omul venise la munte, daca a vazut ca e zarva a plecat sa "serveasca" o ciorbita si a parcat ulterior in alta parte, sa nu deranjeze. Omul era deja parcat cand ne-am intors noi de la Brasov, apoi cand a revenit la masina s-a trezit inconjurat de mercedese. Asa ca a prestat curat prin masina si a taiat-o.
Comment
-
Masina de vis e aia pe care ti-o doresti. Poate fi si un logan. Si un 63AMG. Si un C180 w202.
Cand n-ai bani e greu insa sa vorbesti de hobby si mai bine te multumesti sa o ai la linia de plutire. Cand ai, te gandesti la Nurburgring.
Comment
Comment