Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Baby - A200 CDI

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Baby - A200 CDI

  Am luat breloc la S.
  A200 CDI 2011, o mașină în stare excepțională. Screenshot_20200515_100415_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100350_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100344_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100336_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100327_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100311_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100246_com.android.gallery3d.jpg Screenshot_20200515_100403_com.android.gallery3d.jpg

  Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
  Va rugam sa le schimbati din User Settings.

 • #2
  Sa o stapanesti sanatos .Usor usor cumperi toata gama .
  https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

  Comment


  • #3
   Mulțumesc.
   Mi-a plăcut ligheanul. Am mers 200 cu el.

   Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
   Va rugam sa le schimbati din User Settings.

   Comment


   • #4
    S-o stapaniti sanatosi! Super faina jucaria! Cred ca o sa inghita kilometrii mai multi decat celelalte, pentru ca "si vre, si pote" !
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

    Comment


    • #5
     Mulțumesc. E simpatică și nervoasă la cei 140cp. Mulți nu realizează ce "poate", motiv pentru care nu se dau din drum și când se dau se uită ca Băsescu...
     O duc săptămâna viitoare la o revizie cu de toate, Rev C, coduri 3,4,6,8,11,15.
     Oare merge pus ulei 229.52 la euro 5 asta, sau e inutil?

     Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
     Va rugam sa le schimbati din User Settings.

     Comment


     • #6
      Pentru OM 640.941 , parca mergea 229.51. Nu bag mana-n foc ca n-ar merge si 229.52...Daca faci revizia la dealer , o sa-i puna uleiul care trebuie.
      Last edited by LauLaur; 05-24-2020, 10:14 AM.
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #7
       Am dus astăzi cazanul la Țiriac Brașov pentru revizie. Era cu de toate, ulei, toate filtrele, inclusiv ăla de motorina plus lichid de frână, verificare pe stand etc.

       Distracția 1830ron. Eu aveam discount de 40% la manopera și 20% la piese.
       La troaca asta nu s-a aplicat, cică nu e mașina aia care trebuie, nu a mai fost pe la ei etc. De parcă plătea mașina, nu eu.
       Bun. Plătesc și arunc un ochi pe deviz, demontat-montat 4 roți. De ce drk! Pentru schimb lichid frână.
       Dar cum plm dacă antifurtul de roți era la mine?! O mizerie, asa am luat mașina, o sa caut prezoane să-l schimb, cine mai lasă a-uri pe sticla de lapte în zilele noastre?
       Discuția cu șeful de service a fost distractivă.
       Cică mecanicul nu a respectat procedura și a aerisit etrierii fără să demonteze roțile, nu era necesar.
       Însă era necesar să plătesc, nu? Deși m-am enervat rău, am plecat calm și scârbit. Treaba asta se rezolvă, îmi restituie banii pentru operațiunile neefectuate.
       Totuși, nu mai calc pe acolo, poate e Karma, din 3 intervenții service, toate 3 cu deranj:
       1. Revizie W222 - 8400ron, ulei scuipat pe tot motorul de la capac filtru strâns insuficient - rezolvat a doua zi
       2. Revizie W222 - 1200ron, pus ulei 229.51 în loc de 229.52 - rezolvat a doua zi, alt schimb de ulei fără costuri, după 10 telefoane...
       3. Revizie W169 - 1830ron, plătit operațiuni de service neefectuate...
       BONUS
       Revizie W212 - 560ron, ulei cu degete pe fata de ușa și volan, capac motor, capota - rezolvat de mine...
       Trageți voi concluziile...
       Last edited by Zeus; 06-09-2020, 16:18 PM.

       Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
       Va rugam sa le schimbati din User Settings.

       Comment


       • #8
        Eu unul le-am tras de mult , ca e tiriac sau autoklass sau alt stealer ....

        De asta o sa bata vantul in curand pe la ei ... cu ore de manopera aberante , preturi “atractive” la piese.

        Off topic : am luat filtru de motorina original la w212 cu 410 lei de la un magazin online ,la autoklass era vreo 700 de lei , pompa de apa originala 600 lei ....la autoklass 1100-1200 ( ca nu se aplica nu stiu ce reducere ).

        Daca nu ai garantie cauta prin alte parti , se mai gasesc locuri fara harfe - indolenta - japca

        Tu care stii cu ce se mananca intretinerea ai fost atent , dar alti clienti care au incredere , iti dai seama cum i-au facturat ...
        https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

        Comment


        • #9
         Conform directivelor europene si RAR, niciun dealer de marca nu are dreptul legal sa iti refuze garantia atat timp cat faci reparatiile la orice reparator autorizat RAR cu piesele recomandate de producator si parcurgand lista de operatiuni corespunzatoare.
         O buna parte a firmelor de leasing operational asa procedeaza.
         Oricum felicitari pentru modul in care iti intretii masinile.

         Comment


         • #10
          Eu cand mi-am luat W212 ( acum 4 ani ) am fost la Autoklass Sud, in Bucuresti pentru o revizie completa, devizul a fost undeva peste 6500RON.

          Ce includea:
          Revizie cu toate filtrele si ulei,lichid de frana.
          Placute si discuri fata spate.
          Aer de reprezentanta in roti

          Am facut eu un calcul la unix, piesele ar fi fost 2000 lei vs 4000 si ceva cat cereau ei. Si manopera nu a fost 2500, a fost doar partea de dupa 2000..la mecanicul meu, stat langa masina, vazut toata operatiunea.

          Siiii stiu ca o sa ziceti ca piesele Mercedes..eu cand am scos filtrele cu care a venit masina erau MANN si MANHLE cu stanta si cod Mercedes. Si de mecanicii de la Autoklass m-am convins in iarna cand am dus masina pentru revizie la CVA si mi-au umblat la suruburile de la baia de ulei, am plecat cu masina de la ei si dupa o perioada am gasit scurs ulei pe la garnitura baii de ulei, urcata pe elevator, dat scuturile jos, toate suruburile VIZIBILE aveau un doua,trei filete date inapoi. M-am gandit ca poate fiind vorba de timp, temperaturi, atingeri, dar fix toate?!
          Să știi să lupți când vrei să ai.
          Să nu regreți când pierzi sau dai

          Comment


          • #11
           Ce lighean domnule, e cazan în toată regula...la fel de frumos ca al meu: inegalabilul Avantgarde. Frumoase jantele astea dar parcă le lipsește ceva.
           Cum?? Acest service a încasat bani pentru o operațiune pe care nu a făcut-o? Atunci ce ne-ar putea face să credem că nu au încasat bani fără să schimbe lichidul de frână? Să nu spuneți că nu le permite codul de etică să facă așa ceva. Am crezut că doar eu am ghinionul să pățesc așa ceva. Câte aș mai avea de spus dar mi-e teamă că mă pedepsesc moderatorii pentru off topic.
           Dați-mi voie să vă urez și eu clasicul: Multă sănătate la breloc!
           No malfunction

           Comment


           • #12
            Lichidul de frana inevitabil se ingalbeneste. E usor de detectat un schimb doar pe hartie.
            asta e situatia in care omul e platit asa cum e platit, cine e bun si harnic isi deschide atelier sa lucreze pt el nu pt altii.
            tot mai multe masini pe strazi, tot mai putini meseriasi.

            Comment


            • #13
             Lichidul a fost înlocuit, frânele au fost aerisite, test de frână pe stand. Am văzut înregistrările video. Doar roțile au rămas la loc
             Mecanicul NU a respectat procedura și a cuplat aerisitoarele cu rotile pe mașină. Asa a vrut el. L-a costat...

             Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
             Va rugam sa le schimbati din User Settings.

             Comment


             • #14
              Nu prea vad rostul sa dai rotile jos daca ajungi cu inelara pe aerisitor si cu roata pusa.
              si evident nu vad rostul sa facturezi o operatiune neefectuata.
              Oare astea nu se factureaza automat? Adica omul da click pe inlocuire lichid de frana si softul adauga automat tot in lista, lista pe care nu o verifica ulterior.

              Eu am consultat wis inainte sa ma apuc de cadru spate, scriau acolo avioade gen dat esapament complet jos, jos cardanul.
              Nici vorba sa fie nevoie de asa ceva.
              As fi pierdut vremea si cine stie ce mai stricam desfacand un esapament nemiscat de 18 ani.

              Comment


              • #15
               Să dea Dumnezeu să fi făcut aerisirea cum trebuie. Or fi făcut și aerisirea circuitului de ambreiaj?...că văd cutie de viteze manuală, deci când înlocuiești lichidul de frână, îl înlocuiești și pe cel care este folosit la acționarea ambreiajului. Probabil că softul testerului te obligă să conectezi un furtunaș și la aerisitorul ambreiajului. Astea sunt doar întrebări ale filosofului din mine, că mi-e groază când știu că și eu trebuie să mă duc la un asemenea service ca să-mi înlocuiască lichidul de frână. Poate, dacă vă rog din inimă, o să-mi recomandați și mie un service care face totul ca la carte.
               No malfunction

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF