AUTOMATICA PANA LA MOARTE.....chiar daca acum am cu cutie manuala..
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Transmisia automata sau manuala,argumente pro si contra pentru fiecare.
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
-
Puteti zice ce vreti despre cutiile automate dar asta este viitorul si nu aveti ce face.Daca vreti Mercedes manual numai la motoarele sub 3000cmc m-ai aveti aceasta bucurie si la S-R-M-GL-CL-SL-SLS-SLR nici nu exista optiunea cu cutie manuala indiferent de motorizare.O masina serioasa cu un motor cat de cat serios are cutie automata.Iar cele manuale sunt in alta categorie ce nu se m-ai pot compara .Ai un consum putin mai mare prin dar eu zic ca merita sa platesti in plus pentru confortu si sigurata care o primesti inapoi.Daca tu vrei sa tot mesteci in Bucuresti la schimbator mai mult ca o bucatareasa este problema ta.Si am vazut ca manuala pentru masinile sport ... nu zau , vrei sa spui ca masina cu motor sub 3000cmc la care mai ai optiunea de manuala este masina sport, eventual pentru un condus mai palpitant cat de cat ca mai poti sa te joci cu abreajul.Last edited by kriket; 01-26-2011, 12:00 PM.Cu S-ul nu te pui.
Comment
-
Salut
Am avut multe masini si cu toate ca eram tentat de o cutie automata,nu stiu cum dar am luat tot cu cutie manuala.Pot afirma deci ca,automata este mult mai comoda si parca,exista in sfarsit o pace intre ea si motor.Se inteleg foarte bine,iar confortul generat de asta se simte si este foarte apreciat.Cutia automata isi face treaba in orice conditii de trafic sau drum iar degajamentul castigat este mai mult decat benefic in traficul nostru haotic.Sant ,deci pentru cutia de viteze automata.
Comment
-
Cutia automata e mult mai comoda, desi conduc o masina cu cutie automata de foarte curand, pot spune ca e foarte confortabila.
Deocamdata am impresia ca are o mica intarziere la demaraj, fata de cea manuala, dar cred ca inca nu stiu eu cum sa apas acceleratia astfel incat sa profit de capabilitatile cutiei.
Si la fel in ceea ce priveste frana de motor, eram obisnuit sa folosesc foarte mult frana de motor la cutia manuala, acum trebuie sa vad cum fac asta si la automata
Comment
-
Frână de motor: dai de manetă stânga - (treaptă inferioară) sau dreapta + (treaptă superioară). Nu o să fie aşa lină ca la manuală (unde o poţi control din ambreiaj), însă în timp înveţi când trebuie să dai inferioară ca să nu simţi acea smucitură între trepte.
Pentru depăşiri, cel mai simplu cred că e să o treci pe manual când te pregăteşti să depăşeşti. Kick-down-ul intră cu ceva întârziere şi de multe ori nu îşi are rostul (nu trebuie să o turezi aşa tare ca să faci depăşirea). Mie de obicei îmi schimbă economic la ~2000 rpm. Dacă o trec pe manul înainte de a intra în depăşire, pot să o turez fără probleme până la 3000-3500rpm, şi să depăşesc lejer şi fără smucituri....
Comment
-
Originally posted by adidc View PostIeri am condus un WV Touareg cu motor V10, modificat de ABT...motorul e de 5000 de cmc, 373 de CP si un cuplu de "doar" 860 la 2000 rpm. L-am condus si pe automat si pe secvential si e...nici nu stiu cum sa zic ca e.
Absolut de acord ca o cutie automata e lejera, linistita, odihnitoare, dar pe bestia aia era doar NECESARA. Asta e cea mai puternica masina pe care am condus-o si credeti-ma, sa-i dai kick-down la asta e inspaimantator.
Originally posted by adidc View PostOricum daca e sa ne uitam la toate legendele Americane: Chevrolet - diverse, Ford Mustang, etc e foarte clar la ce concluzie ajungem.
Eu raman totusi la manuala mea, mai ales ca pentru urmatoarele trei luni mi-am luat bicicleta. Si asa dupa nunta am pus vreo 10 kile. De acu ii dau la pedala si schimb...manual
.
Comment
-
Originally posted by Dj Sky View PostInca nu am auzit pe nimeni care a avut cutie automata sa isi cumpere manuala... Inclusiv euUp automatele!!!
Ar trebui pus un poll de vot!
View Poll Results: Ce preferati?
automata 195 76.47%
manuala 60 23.53%
Voters: 255. You have already voted on this poll
Intre timp s-a curatat si topicul de mizerii, userului a3ds i s-a ridicat banul abuziv.Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
Votez categoric pentru cutia automata; unul din motivele pentru care americanii iubesc cutia automata - parcurg distante foarte mari si automata asigura confortul necesar.
Personal am cutie automata pe w 210/2001, sunt satisfacut pentru ca poti merge atat in maniera clasica (ceva in jur de 100 km/h + - 20) cat si sport respectiv faci suta in vreo 7-8 sec. Cu bine
Comment
-
Votez automata! Desi nu detin nici o masina automata ci am avut doar manuale, de curind am inceput sa fiu mai deschis la minte si sa inteleg eficienta, comoditatea si eleganta unei cutii automate. Pentru cei care sustin ca prefera cutia manuala deoarece sint conservatori as tine sa la precizez ca daca ar fi conservatori cu adevarat ar preferea automata deoarece cutii automate exista de prin anii 40 si nu vei vedea o adevrata masina CLASICA de COLECTIE cu cutie manuala ci doar automate. La americani a prins cutia automata, la europeni nu. Ca doar europenii stiu sa conduca iar americanii nu..Poate este asa..sau poate nu. Mai sint multi care sustin ca "nu simt" masina daca e automata, ca face parte din placerea condusului schimbatul vitezelor. Si apoi tot unii mai sustin ca "de gustibus..." Dar ar fi foarte indicat si sa vedem cam ce experiente la volan au cei care sustin un fel de cutie sau altfel de cutie. Intrucit eu personal cunosc pe cineva cu experienta de 1.500.000 Km care a condus orice fel de masina existenta si recomanda....CUTIA AUTOMATA. Apoi vin unii care se cred "soferi experimentati" si in realitate au 30-50.000 Km care sustin ca daca nu schimba ei vitezele nu simt masina...si ca "de gustibus...". Ce intiietate poate avea cel cu experienta de 30-50.000 Km in fata celui cu 1.500.000 Km? Personal prefer sa merg pe mina celui cu mai multa experienta si sa consider ca parerea celui cu mai putina experienta nu este relevanta si ca gusturile acestuia se pot discuta, in timp ce ale celui cu multa experienta nu. Fratilor eu chiar sint conservator din fire...vrei sa simti masina? ok...fara ABS, fara ASR, fara EBD si asa mai departe. Schimbatul vitezelor insa nu are nimic de-a face cu "simtitul masinii". Este pur si simplu un efort complet inutil. Apoi pentru cei care spun ca masina automata e doar pentru femei...am cunoscut un cuplu o data (foarte bogati) care aveau un VW Touareg si o KIA Sportage..una automata si una manuala...ghiciti cine conducea masina automata si cine o conducea pe cea manuala. Daca veti spune ca doamna o conducea pe cea automata va insealati. Deci pro automata for ever...momentan nu am nici o masina automata si nici nu vreau sa imi cumpar vreo alta masina dar sper sa pot monta la masina existenta o cutie automata.
Comment
-
Salutare tuturor. Conduc de mai bine de 20 de ani fara acidente (cu si fara permis, vezi vechile cluburi de carting) si vreau sa spun urmatoarele: mai intai de toate conteaza cum te simti tu la volan si nu ce fac americani sau ce traditi sant! Domnilor, cand te urci la volan conduci , pt asta sant facute masinile. . . Cand vrei sa dormi stai acasa iar cand vrei sa socializezi te duci in cafenele, nu la volan. Cutia de viteze manuala te ajuta sa controlezi masina, sa conduci in adevaratul sens al cuvantului. Cutia automata protejaza masina de tine ,,soferule'', precum toate sistemle noi de siguranta. In curand te urci la volan si nu mai atingi nimic ... Sa auzim de bine.
Comment
-
Salutare, Vad ca pe aici parerile sunt impartite... parerea mea este ca omului ii este frica de ceea ce nu cunoaste si de aici reticenta (motivul principal) fata de cutiile automate. Am un MB W203 coupe de 230 k cutie SSG (semi automata 6 trepte). E prima masina cu cutie automata pe care am avut-o, reticent la inceput, dar nu prea aveam de ales(mi s-a varat masina pe gat poveste lunga cu datorii).Am schimbat tot ce era de schimbat pompa hidraulica ulei in cutie de la mama lui si.... nu am avut nici macar o problema cu ea...e teribil de comoda, te obisnuiesti cu kick-down-ul si e o adevarata placere. Ziceau unii ca nu poti conduce sportiv, pe manual e o joaca de copii motorul avnd viata in el e o placere sa il auzi cum urla la 4000-5000 de turati cand comuti de pe automata direct intr-o viteza inferiorara... e beton. Plus ca la conducul de zi cu zi, protejeaza mai bine motorasul si ii chiar prelungeste viata...totusi fiind un MB vioata lunga si gustul....sunt acolo..
Comment
Comment