Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mercedes- Depreciere, revanzare si alte aspecte

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mercedes- Depreciere, revanzare si alte aspecte

Ok,incep eu.Am avut un okios cum ai tu,doar ca era 280 benzina,era in stare foarte buna,atat motorul, suspensiile cat si interiorul,masina era ca si noua,Vladutz si Andrei Preoteasa au vazut-o si pot sa confirme (sau sa infirme).
    Asta e masina:

Am cumparat-o cu 8600 euro prin mai,am dat-o acum 2 saptamani cam in aceeasi bani.Am pus-o la vanzare am incercat sa obtin mai mult bani pe ea dar nu a fost cu putinta.Cand am pus-o la 7-8000 de euro ma mai suna lumea,deja cand o puneam la 9200 nu ma suna nimeni.
    Piata sec hand din Romania este una extrem de enervanta.Oamenii sunt fixisti si cu ochelari de cal.Si in general foarte subiectivi.Daca ei simt ca vor o anumita masina aia o vor cumpara indiferent de pret.
    Sa incercam sa ne imaginam ca ai incerca sa vb cu 10 oameni care tocmai se pregatesc sa dea 10 000 euro pe un logan nou 1,6,si ai incerca sa vb cu ei sa ii convingi sa renunte la a cumpara logan sa le dai mercedesul tau in loc.Teoretic ai toate atu-urile : confort,design,putere,optiuni,siguranta pana si consum si fiabilitate.Dar cati crezi ca vor spune :"ok,nu mai cumpar logan iti cumpar tie mercedesul".Nici unul!De ce?Pt ca traim in Romania.
    Probabil ca nu ai mai vandut niciodata vreo masina pana acum dar eu unul iti recomand sa te inarmezi cu muulta rabdare si vointa pt ca vei avea nevoie.Vei intalni multi scartari care vor incerca sa iti gaseasca nod in papura si sa iti cumpere masina cu 2 lei.
    Last edited by doktor4carz; 09-09-2008, 09:51 AM.
    MÃREAȚA COBRA

Originally posted by ionutz_ng View Post
    Ok,incep eu.Am avut un okios cum ai tu,doar ca era 280 benzina,era in stare foarte buna,atat motorul, suspensiile cat si interiorul,masina era ca si noua,Vladutz si Andrei Preoteasa au vazut-o si pot sa confirme (sau sa infirme).
    Asta e masina:

Am cumparat-o cu 8600 euro prin mai,am dat-o acum 2 saptamani cam in aceeasi bani.Am pus-o la vanzare am incercat sa obtin mai mult bani pe ea dar nu a fost cu putinta.Cand am pus-o la 7-8000 de euro ma mai suna lumea,deja cand o puneam la 9200 nu ma suna nimeni.
    Piata sec hand din Romania este una extrem de enervanta.Oamenii sunt fixisti si cu ochelari de cal.Si in general foarte subiectivi.Daca ei simt ca vor o anumita masina aia o vor cumpara indiferent de pret.
    Sa incercam sa ne imaginam ca ai incerca sa vb cu 10 oameni care tocmai se pregatesc sa dea 10 000 euro pe un logan nou 1,6,si ai incerca sa vb cu ei sa ii convingi sa renunte la a cumpara logan sa le dai mercedesul tau in loc.Teoretic ai toate atu-urile : confort,design,putere,optiuni,siguranta pana si consum si fiabilitate.Dar cati crezi ca vor spune :"ok,nu mai cumpar logan iti cumpar tie mercedesul".Nici unul!De ce?Pt ca traim in Romania.
    Probabil ca nu ai mai vandut niciodata vreo masina pana acum dar eu unul iti recomand sa te inarmezi cu muulta rabdare si vointa pt ca vei avea nevoie.Vei intalni multi scartari care vor incerca sa iti gaseasca nod in papura si sa iti cumpere masina cu 2 lei.
    Trebuie adaugat ca orice argument al tau in plus ca masina e buna (piese care le-ai schimbat etc.) si orice efort in a-l convinge pe om ca-i vinzi o masina intr-adevar intretinuta se lasa cu o si mai mare neincredere din partea lui...de ce explici, de ce se uita urat la tine ca-i dai tzeapa...esti sincer , pari suspect

Comment

ionutz_ng asa este..nu poti schimba fixurile unor romani.,Oameni "scartari" sunt destui care vor sa cumpere lucruri foarte ieftine.dar asta este ii tratam si pe ei ca pe niste clientzi normali( fiecare om vrea sa dea un pret cat mai mic pe un lucru.,iar la vanzare invers...cat mai mult sa ia pe el..na..asai omu..).Miam mai vandut masina pe internet..si a mers super ok..in maxim 1 sapt am finalizat vanzarea.La mercedes observ ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare..asta este.

vladruse referitor la ce spui tu...ai perfecta dreptate.Daca ii explici prea multe...pari suspect...daca taci..iar pari suspect.."adika cum..nai facut nimic la ea..ai omorato si acuma o iau eu de la tine si bag bani in ea".Nici intrun fel nu e bine.

Comment

Si cu aia in fundulet...si cu sufletu`n rai...
        Asa se vrea la noi...
        1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
        2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
        Si o panarama de scuter

Comment

haha..mezzo..mda.Cam astai regula.,Eu nu vreau sa fiu absurd(cel putin asa incerc)..dar nici sa fac fericit pe cineva ca a cumparat o masina la juma de pret

ionutz_ng super tare ochiosul tau 280 pe benzina..imi place ..conservat foarte bine

Comment

De ex: Si mie mi se pare mare pretul cerut de tine.Nestiind despre ce e vorba m`am abtinut.....Daca stiam despre ce e vorba..ziceama dom`le..e mult/putin...
            O sa te chinui sa vinzi masina.Piata e foarte ciudata.Eu cu pejou` am ajuns la 4900euro.Masina din 02,cu aer,geamuri..etc etc.Si am pus`o si la punct...
            Spor la vanzare!!!
            Si o panarama de scuter

Comment

Parerea finala vine desigur dupa ce vezi cu ochii tai despre ce este vb..mii se pare un lucru extrem de corect.Spor la vanzare si tie!!

Comment

Ai deschis un subiect f interesant.Legat de reticenta romanilor pt mercedes.Am observat si eu asta,oamenii au fixurile lor si prefera sa cumpere passat,golf,astra si orice altceva in afara de mercedes care "consuma mult si e f scump la intretinere domle ca e mercedes". Poti tu sa le demonstrezi cu date clare ca nu este asa ca nici nu vor sa auda.Eu unul cat am avut okiosul am cheltuit 0 lei pe reparatii,i-am bagat doar benzina si atat.Iar de consum am fost f multumit.
                Cand am cumparat-o am vrut initial bmw seria 3,dar este incredibil cat de mult este crescut artificial pretul acestora pe piata romaneasca.Din acelasi an cu okiosu meu,gasesti seria 3 incepand de la 9500 euro pana la 13-14000 euro!La 9500 le gasesti pe cele mai slabe,316-urile, daca vrei motoare peste 170 cp trebuie sa bagi f adanc mana in buzunar.Un 325i sau 330i ajunge la 13-14000 euro.
                Deci eu unul m-am vazut in situatia de a alege intre : a da 9500 e pe un slabanog de 316i,a carui motoras se auzea turat inca de pe la 120km/h sau,sa dau doar 8600 e,pe 280-ul v6 care nu il auzi nici la 160 la ora,si care are un kick down de te lipeste de scaun.Asta a fost culmea culmii.Normal ca am ales okiosu si am ramas stupefiat de toata nebunia asta.
                Explicatia este ca mercedes este cumparat sec hand doar de cei care au avut,au si sunt pasionati de asa ceva.Unul care nu a avut are reticenta de aceasta marca.Da-i sa aleaga orcarui om care vrea sa cumpere o masina low brand,de genul ford,skoda,opel,etc..si spune-i :"omule ,iti dau un mercedes,acelasi an,acelsi consum,aceeasi stare,dar bineinteles dotari si confort mai mari,siguranta si toate avantajele faptului ca e firma premium.Si ti-o dau la acelasi pret cu care ai putea lua passatul tau 1.9 tedei.Te bagi?".Toti vor fugi si nici vor vrea sa auda de asa ceva.
                Apropos tu ce masina ai reusit sa vinzi repede?Matiz,cumva?
                Last edited by ionutz_ng; 09-08-2008, 22:11 PM.
                MÃREAȚA COBRA

Comment

Piata SH e in cadere libera, asta e adevarul. De-abia acum incep sa se apropie de valoarea reala. Daca se scoata si taxa masinile vechi o sa coste un pic mai mult ca un telefon bun.
                  Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                  http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                  http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Nu matiz ..am dat un passat(2002).,un seria 3(2003)..si incredibil!!...un lupo(2001)..acum mai am si un polo de vanzare(lam folosit in oras...mai mic..).Prima mea masina mercedes este acest ochios..(deci sunt boboc..)..care ma impresionat mult mai mult decat cele mentionate mai sus.

Sper sa se scoata taxa ..dupa ce vand eu mercedesul...asta imi mai trebuie acum..sa scoata si taxa.)
                    Last edited by florineasca; 09-08-2008, 22:25 PM.

Comment

Originally posted by wild View Post
                      Nu matiz ..am dat un passat(2002).,un seria 3(2003)..si incredibil!!...un lupo(2001)..acum mai am si un polo de vanzare(lam folosit in oras...mai mic..).Prima mea masina mercedes este acest ochios..(deci sunt boboc..)..care ma impresionat mult mai mult decat cele mentionate mai sus.
                      Vezi?As fi baga mana in foc ca despre passat si seria 3 e vb.Degeaba te-a impresionat pe tine mai mult mercedesul.Atata timp ca este "scump la intretinere si pretentios si consuma mult,ca deh, este mercedes,omu are nevoie de o masina cu care doar sa-si faca treaba iar passatul nu ii da durere de cap.Nu ii trebuie lui mercedes care e scump la piese".

Originally posted by carmine View Post
                      Piata SH e in cadere libera, asta e adevarul. De-abia acum incep sa se apropie de valoarea reala. Daca se scoata si taxa masinile vechi o sa coste un pic mai mult ca un telefon bun.
                      Si daca e asa cum zici tu,atunci cine va mai cumpara masini noi?Cine va mai da 15000 pe un megane sau opel astra noua,de ex?
                      MÃREAȚA COBRA

Comment

On-topic.
                        Stand si gandindu-ma la rece,problema mercedesurilor de vanzare este aceea ca nu au destula publicitate.Sunt f multi oameni care habar nu au ca un mercedes ar putea fi cumparat la pretul cu care ei se gandesc sa isi cumpere un passat.Ei intra pe autovit si selecteaza din prima "VW" si cauta acolo.Eu odata i-am spus unui taximetrist ca vreau sa imi cumpar un okios pe care voi da vreo 10 000 euro si el a zis ca e imposibil sa coste asa de putin ca el isi cumpara vectra si da cam atat pe ea si nici prin gand nu i-ar fi trecut sa caute dupa mercedesuri ca sigur sunt mult mai scumpe si nu isi permite el mercedes!
                        Incearca sa iti lasi masina intr-un loc intens circulat,o intersectie,o parcare mare,cu anunt in geam si poate o vor vedea si oameni carora nu le-au trecut niciodata prin cap ideea ca ar putea cumpara un mercedes.
                        MÃREAȚA COBRA

Comment

Putin off-topic.

Originally posted by ionutz_ng View Post

Incearca sa iti lasi masina intr-un loc intens circulat,o intersectie,o parcare mare,cu anunt in geam si poate o vor vedea si oameni carora nu le-au trecut niciodata prin cap ideea ca ar putea cumpara un mercedes.
                          Nu vei vinde niciodata o masina asa.Daca oamenii au impresia ca ea costa mai mult,si tu afisezi sa zicem 8000 de euro,isi vor face impresia ca e ceva in neregula cu ea.Romanii sunt prosti.
                          La noi inca nu se intelege faza:2 masini:aceasi firma,diferite dotari,numar de km diferit,stare generala diferita=pret diferit.La noi toate au acelasi pret.Sau daca masina e un pic bulita,sau a avut accident,e normal sa aiba pretul mai jos.Nu e asa....
                          Si o panarama de scuter

Comment

Mercedes- Depreciere, revanzare si alte aspecte

Am deschis acest topic folosind o idee dintr-un topic de vanzari.

Legat de depreciere, am observat ca Mercedes-urile anilor 80-90 aveau o pastrare a valorii mult mai buna decat cele fabricate dupa 1995 , la fel cele fabricate dupa 2000. Asta in pofida faptului ca acele modele aveau o echipare mult mai slaba.

Explicatii in acest sens ar fi:

- inainte de anii 90 piata creditului nu era atat de diversificata nici macar in afara, deci cine cumpara un Mercedes era intr-adevar bine pozitionat financiar (nu folosesc sintagme de gen bogat pt ca sunt relative)...si nu e situatia de azi in care oricine poate cumpara ceva daca suporta rata la creditul respectiv.

-Modelele se mentineau mult in fabricatie (exemplu w126 sau W124 care au stat in fabricatie peste 10 ani chiar 12 in unele variante de caroserie). Deci uzura morala nu era atat de evidenta.

-concurenta acerba a BMW si Audi a facut ca treaca la productia de volume mari care au presupus reduceri de costuri ce s-au vazut inevitabil si in scaderea calitatii de fabricatie si/sau fiabilitate.

-vechile modele erau mult mai fiabile avand un grad inglobat de electronica mult mai redus.

Ma opresc aici si astept interventiile voastre, urmand sa discutam si aspectele in contextul pietei romanesti.

Comment

S-au schimbat piata auto din anii '80 si pana acum. Daca in anii '80 cumparai o masina, acum cumperi 50% masina si 50% servicii. Depinzi in totalitate de garantie, service, casco, etc. Citisem pe undeva ca se castiga de pana la 7 ori valoarea unui bun prin servicii after-market.
                              In plus de asta, este bine cunoscut faptul ca in 1994 Mercedes au hotarat sa treaca la un plan de reducere a costurilor, deci implicit a scazut si nivelul de inginerie al masinilor.
                              O masina complicata, cu multe dispozitive, construita in baza reducerii costurilor nu va fi la fel de buna ca una simpla, robusta si realizata la un nivel ridicat de calitate (cum erau inainte).
                              Un 124 este relativ usor de intretinut, poti sa o duci la un service modest sau chiar la un mecanic de cartier si ai rezolvat problema.
                              Un Mercedes nou este complicat, are multa electronica pe el si depinzi de tester si de alt fel de expertiza. Care in Romania este momentan deficitara.
                              Piesele pentru un Mercedes nou sunt mult mai scumpe.
                              Asadar cine vrea sa cumpere acum o masina la mana a doua si se intereseaza de Mercedes afla ca este foarte scump de intretinut.
                              Scade interesul, scade cererea, scad preturile la SH.
                              Ca si opinie personala, eu am ciulit mult urechile in stanga si in dreapta si impresia mea este ca Mercedes-urile noi au multe probleme iar serviciile oferite de ei si atitudinea fata de client este deplorabila. Deci daca as vrea sa iau o masina SH fabricata dupa 2000 m-as orienta spre alt producator.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF