Originally posted by shadow
View Post
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Mercedes- Depreciere, revanzare si alte aspecte
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
.. ________ ..
o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif
-
Oare se va reveni iar la fiabilitatea si serviciile oferite de Mercedes in anii `90? Ca in momentul de fatza Audi le`au luat`o mult inainte... si la vanzari si la servicii.... din pacate ! Sper ca vor abserva si ei lucru asta si vor incepe sa faca iar masini cu care sa mergi 1 milion de km fara probleme... stiti cum e : Speranta moare ultima !
Comment
-
Originally posted by shadow View PostS-au schimbat piata auto din anii '80 si pana acum. Daca in anii '80 cumparai o masina, acum cumperi 50% masina si 50% servicii. Depinzi in totalitate de garantie, service, casco, etc. Citisem pe undeva ca se castiga de pana la 7 ori valoarea unui bun prin servicii after-market.
In plus de asta, este bine cunoscut faptul ca in 1994 Mercedes au hotarat sa treaca la un plan de reducere a costurilor, deci implicit a scazut si nivelul de inginerie al masinilor.
O masina complicata, cu multe dispozitive, construita in baza reducerii costurilor nu va fi la fel de buna ca una simpla, robusta si realizata la un nivel ridicat de calitate (cum erau inainte).
Un 124 este relativ usor de intretinut, poti sa o duci la un service modest sau chiar la un mecanic de cartier si ai rezolvat problema.
Un Mercedes nou este complicat, are multa electronica pe el si depinzi de tester si de alt fel de expertiza. Care in Romania este momentan deficitara.
Piesele pentru un Mercedes nou sunt mult mai scumpe.
Asadar cine vrea sa cumpere acum o masina la mana a doua si se intereseaza de Mercedes afla ca este foarte scump de intretinut.
Scade interesul, scade cererea, scad preturile la SH.
Ca si opinie personala, eu am ciulit mult urechile in stanga si in dreapta si impresia mea este ca Mercedes-urile noi au multe probleme iar serviciile oferite de ei si atitudinea fata de client este deplorabila. Deci daca as vrea sa iau o masina SH fabricata dupa 2000 m-as orienta spre alt producator.Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
Originally posted by shadow View PostCa si opinie personala, eu am ciulit mult urechile in stanga si in dreapta si impresia mea este ca Mercedes-urile noi au multe probleme iar serviciile oferite de ei si atitudinea fata de client este deplorabila. Deci daca as vrea sa iau o masina SH fabricata dupa 2000 m-as orienta spre alt producator.
Eu am observat ca multi (pe langa altii multi) isi cumpara la SH o masina pe care ar cumpara-o noua daca ar avea posibilitati. Multi si-ar lua un Golf nou, dar posibilitatile lor sunt doar de un Golf SH...samd.
Bineinteles ca sunt si din aceea care pe langa chirie etc isi iau BMW 5er E60 (la care nu ii fac CASCO) si mananca doar iaurt cu müsli (nu ca nu ar fi sanatos dar da un scaun f moale).
Sunt si alegeri normale dar si extreme.
Legat de Mercedes, ce am observat eu...cam la 4 ani se ajunge deja la 50% din valoarea de nou. Ceea ce poate fi avantajos pt un cumparator. De asemenea ciclul de fabricatie s-a redus cam la 7 ani pt un model de gen Clasa E.
Comment
-
Originally posted by shadow View PostPiesele pentru un Mercedes nou sunt mult mai scumpe.
Asadar cine vrea sa cumpere acum o masina la mana a doua si se intereseaza de Mercedes afla ca este foarte scump de intretinut.
Ca si opinie personala, eu am ciulit mult urechile in stanga si in dreapta si impresia mea este ca Mercedes-urile noi au multe probleme...Originally posted by ionutz_ng View Post..oamenii au fixurile lor si prefera sa cumpere orice altceva in afara de mercedes care "consuma mult si e f scump la intretinere domle ca e mercedes".Poti tu sa le demonstrezi cu date clare ca nu este asa ca nici nu vor sa auda.Eu unul cat am avut okiosul am cheltuit 0 lei pe reparatii,i-am bagat doar benzina si atat.Iar de consum am fost f multumit.
Acum am un mercedes din 2005,ex taxi cu f multi km care merge foarte bine,motorul suna si se comporta ca unul nou,totul functioneaza ireprosabil.Suspensiile sunt o placere,nu da erori,senzorii functioneaza f bine.
In mod normal nu m-ar deranja parerile astea,dar e problema ca oameni ca tine induc lumea in eroare.
Am pt tine 3 intrebari:
1.Daca mercedesurile mai noi de 2000,nu sunt fiabile si ieftin de intretinut,cum de sunt preferate de companiile de taxi din Germania si alte tari?Nu ar fi normal ca o companie de taxi sa se orienteze spre o masina cat mai fiabila si ieftin de intretinut pt a avea riscuri si cheltuieli cat mai mici?Ca doar nu vor sa se falimenteze singuri.Cum totusi de se decid sa apeleze tot la Mercedes?
2.Cum de eu nu am avut nici o problema si nici o extra-cheltuiala cu mercedesurile mele?Chiar invit si alti posesori de modele mai noi sa isi spuna aici parerea.Sunt eu cel mai norocos om din lume ca nu am avut probleme sau este lumea in care traim plina de inductori in eroare ?
3.Cati prieteni sau cunoscuti ai auzit ca s-au plans de mercedesurile modele mai noi?MÃREAȚA COBRA
Comment
-
Originally posted by ionutz_ng View PostAm pt tine 3 intrebari:
1.Daca mercedesurile mai noi de 2000,nu sunt fiabile si ieftin de intretinut,cum de sunt preferate de companiile de taxi din Germania si alte tari?Nu ar fi normal ca o companie de taxi sa se orienteze spre o masina cat mai fiabila si ieftin de intretinut pt a avea riscuri si cheltuieli cat mai mici?Ca doar nu vor sa se falimenteze singuri.Cum totusi de se decid sa apeleze tot la Mercedes mai noi?
E clar ca un client de taxi va alege un C classe pt deplasare fata de un Vectra (daca are posibilitatea de a alege).
5 luni fara probleme nu e o experienta personala cu care sa te bati in piept. Daca spuneai 5 ani...suna de 10 ori mai bine. La orice masina nu doar la un Mercedes
Nu stiu de ce sari la acele afirmatii ale lui Shadow...? E clar ca piesele la modelele noi sunt mai scumpe decat la cele vechi. Si e clar ca la reprezentanta dai mai multi bani decat la un mecanic cu care ai o relatie sau un tip ca Dok care te ajuta si doar de amorul pasiunii nu doar ca o afacere pecuniara...
Nu toti au astfel de relatii pe linie Mercedes si atunci se pot orienta si spre altceva...In anii 80-90 era ''Mercedes si alte masini...'' acum ''SUNT MULTE MASINI( printre care si Mercedes)''. Parerea mea.Last edited by Diesel; 09-09-2008, 18:40 PM.
Comment
-
Eu am foarte multi ani cu panarama de C`u fara probleme.De asemenea si multi km.
Acum sunt constient ca nu`mi iau nici 5000 pe el(sa zic Sarutmana daca iau),conditii in care 2000 am in muzica si aproape 1000 in jante.Asa ca prefer sa nu`l vand.Inca merge parfum.1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
Si o panarama de scuter
Comment
-
-
Originally posted by mezzo View PostEu am foarte multi ani cu panarama de C`u fara probleme.De asemenea si multi km.
Acum sunt constient ca nu`mi iau nici 5000 pe el(sa zic Sarutmana daca iau),conditii in care 2000 am in muzica si aproape 1000 in jante.Asa ca prefer sa nu`l vand.Inca merge parfum.
Originally posted by Diesel View PostPai sunt preferate pt ca au un confort f bun (poate cel mai bun).
E clar ca un client de taxi va alege un C classe pt deplasare fata de un Vectra (daca are posibilitatea de a alege).
Originally posted by shadow View PostMercedes-urile noi au multe probleme... daca as vrea sa iau o masina SH fabricata dupa 2000 m-as orienta spre alt producator.
Tinand cont de asta si de faptul ca eu unul am mers cu 2 E classuri care aveau cam 600 000km fiecare,deduc eu ca ar trebui sa gasim usor o vectra,un a6,un passat,etc cu vreo 750-800 000km care inca sa functioneze fara probleme,nu-i asa?
Poate imi gasesti si mie vreo 2 de astea pe mobile ca eu unul nu am reusit din pacate.MÃREAȚA COBRA
Comment
-
Originally posted by ionutz_ng View PostCe norocos esti!Sa ai o masina depre care vuieste internetul de cat de multe probleme are si tu chiar sa nu patesti nimic...
Ex: Acum o sapt am schimbat articulatia...In afara de capete de bara...era totul original pe ea.Dok poate confirma....
Uneori stau si ma gandesc..si nici mie nu`mi vine sa cred cat de bine se tine.Chiar m`am obisnuit sa ma urc in ea...si sa plec unde am treaba,sa merg cum vreau eu,in ce stil vreau...fara sa`mi fac probleme ca ma lasa caruta in drum.Nu stiu cat o sa mai tina situatia asta..dar sper sa tina cat mai mult.1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
Si o panarama de scuter
Comment
-
Boala romanului "se pricepe la toate" intotdeauna a vrut sa cumpere ieftin si sa vanda scump! In ceea ce priveste vanzarea si cumpararea de Mercedes... masini scumpe si o intretinere cu batai de cap ( multi stiu, putini cunosc... sa le repare) tocmai de aceea nu este o masina pentru "oricine" posesorii de Mercedes dpmdv sunt de doua feluri:
- fitosi cu bani care vor sa faca impresie
- pasionatii de marca care ii recunosti cu usurinta.
Comment
-
Putin off-topic
Eu unul oricum am renuntat la ideea de a mai achizitiona pe viitor mercedesuri modele mai noi din cauza aglomeratiei care creste zi de zi.Cand toti isi aduc golf 3-uri cu cu 1000 euro din Germania,si cozile la semafoare sunt din ce in ce mai mari,este cu adevarat frustrant sa ai masina scumpa.As prefera o cobra model w123 cu care sa imi permit sa mai urc si un trotuar din cand in cand.Dar un w123 mai bine intretinut pt ca in ciuda fiabilitatii "native" isi arata si ele varsta.
Paradoxal,tot ce am citit pe net s-a adeverit exact pe dos pt mine.Am citit despre w123 ca este cel mai fiabil si extraordinar model facut de mercedes..iar despre w210 ca este primul model la care mercedes au renuntat sa mai faca masini fiabile.Cat am avut w210,nu am avut insa nici o problema,inclusiv cu primul w210,un ex taxi din 95 la care mecanicii au estimat dupa uzura motorului milionul de km. Mult laudata cobra in schimb mi se strica cam in fiecare saptamana cate ceva la ea.
Am gasit aici o chestie f interesanta:
Despre calitate masinilor care le cumperi noi la pretul unui okios sec hand.Last edited by doktor4carz; 09-10-2008, 03:21 AM.MÃREAȚA COBRA
Comment
-
Originally posted by ionutz_ng View Post
Aha,si deci in ciuda faptului ca se strica des si se repara cu bani f multi,aducand inseamnate pierderi financiare firmelor de taxi,mercedesurile sunt atat de confortabile incat acest confort sterge cu buretele toate nenorocirile de mai sus.Iti dai seama cam ce diferenta de confort trebuie sa fie intre un E si o vectra in conditiile astea?
Doar tu vorbesti de pierderi financiare...samd. In rest nu am auzit pe nimeni sa o faca...
Chestiunile de fiabilitate se pot deduce si dintr-un raport ADAC cu statistici legate de numarul de interventii la diferite marci nu doar invocand exemple de kilometraje record ale unor masini de pe net.
Nimeni nu spune ca e Mercedes e o masina proasta ci doar ca modelele noi nu intaresc mitul calitatii Mercedes Benz din trecut. Iar chestia asta ajunge sa se vada inclusiv in capitolul depreciere. Se pare ca la momentul actual, la capitolul depreciere, BMW sta cel mai bine din trio-ul premium Mercedes-BMW-Audi. In anii 90 lucrurile stateau in favoarea Mercedes.
Legat de nedumerirea ta ca un BMW serie 3 E46 e cotat mai bine decat un E class W210...nu stiu de ce te miri atat. E un model mai nou si din aceasta cauza are o atractivitate mai mare pe piata...si in Germania si in Romania.
La fel se intampla daca compari C Class W203 cu BMW serie5 E39 ...e mai scump C-ul pentru ca e model mult mai nou (poate totusi diferentele sa nu fie atat de mari ca in primul caz).Last edited by Diesel; 09-10-2008, 09:45 AM.
Comment
Comment