Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum simtzi diferentza de cuplu?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In sfarsit....stiam eu ca sunt genii in tzara asta de aia o ducem asa bine....totul are un inceput si aici se desfasoara actiunea

    Comment


    • Originally posted by vladcons View Post
      Sa inteleg ca masina de formula 1 merge mai repede dar are aceleasi reprize cu Passatul 2.0TDI??? Sau ne luam dupa graficele din AMS, cu reprizele in anumite trepte de viteza, a caror alegere avantajeaza net motorul diesel? Atunci sigur passatul bate masina de formula 1 la repriza 60-100kmh in treapta 5a.... Normal ca daca compar repriza de 60-100 kmh intr-a 5 va castiga dieselul, dar intr-a 3a? sau a 2-a (in unele cazuri)?

      Puterea iti da si viteza maxima SI acceleratia/reprizele. Cu conditia sa alegi bine treptele de viteza.

      A nu se uita: in specificatii apare cuplul MAXIM si puterea MAXIMA. Daca compari reprizele 60-100 kmh in vitezele si a 4a si a 5a la un benzinar cu cuplul maxim de 200Nm/4000 rpm si un TDI cu cuplul 320Nm/1750-2500 rpm vei constata ca, pe intreg intervalul, bietul benzinar nu ajunge niciodata la turatia de cuplu maxim, pe cand dieselul este la cuplu maxim pe tot intervalul. In aceste cazuri , mai este corecta comparatia?
      Mama la ce s-a ajuns sa comparam o masina de F1 cu-n passat
      Si tu crezi ca un passat bate in treapta 5 o masina de F1 tot in treapta 5 sau ce ai zis mai sus a fost la misto dupa cum mai vad ce ai scris in continuare??
      Mai ales ca, passatul intr-a 5-a e in treapta maxima, pe cand masina de F1 mai are inca 2 trepte :P

      Cat despre exemplul tau de mai sus: benzinarul la 4000rpm are 114cai, iar TDi-ul are la 2000 de ture abea 92cai, deci pana aici tot benzinaru cam e in fatza....treaba mai ciudata sa zic e cand td-u e intre 2500 si 3000ture iar benzinaru doar intre 3000 si 3500 ture, acolo dieselu' are un avantaj avand aprox 120 cai fata de benzinaru ce abea are 100cai......
      Last edited by NinjaV12; 06-24-2009, 15:45 PM.
      Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

      Comment


      • Mai arunc o intrebare....

        Cum crestem turatia unui motor? Sau mai bine zis de ce e nevoie ca sa putem creste turatia unui motor?
        Ford Transit 2.5d ex
        Mercedes 230 E ex
        Mercedes 200 TE ex
        BMW 320d touring

        Comment


        • E nevoie de benzina suplimentara (de ars).

          Comment


          • Originally posted by Diesel View Post
            E nevoie de benzina suplimentara (de ars).
            Pai da , trebuie sa calci pedala ... dar ce rezulta din benzina arsa, sau mai bine zis cum se ajunge la cresterea turatiei?

            P.S. Nu fac misto , dar poate asa pe indelete ne facem cu totii o idee generala despre legatura dintre marimile care caracterizeaza motorul...
            Last edited by mircea_cst; 09-17-2009, 16:47 PM.
            Ford Transit 2.5d ex
            Mercedes 230 E ex
            Mercedes 200 TE ex
            BMW 320d touring

            Comment


            • Bun...sa va spun eu ce simt defapt, eu simt cuplul, pentru ca ala te porneste de pe loc, ala iti da avant,de aia o masina cu un cuplu motor mai mare te baga in scaun mult mai adanc ca si una care are cuplul mai mic, chiar daca are putere mai mare...
              -puterea zic eu se foloseste pentru a invinge rezistenta aerului si a atinge viteza maxima
              -pana la urma la astea se referea titlul,
              Asa inteleg eu lucrurile, nu tzin neaparat ca sunt asa, ci asa le vad si le inteleg
              W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
              http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

              Comment


              • xMARELE ALB,am inteles ideea ta,dar cuplu cu scaunu nu are nimic in comun,doar in caz de scaun moale,adicatelea toxinfectie sau similare.....Foarte bine,stai jos,nota 3,pentru incurajare.........

                Comment


                • Originally posted by mircea_cst View Post
                  Mai arunc o intrebare....

                  Cum crestem turatia unui motor? Sau mai bine zis de ce e nevoie ca sa putem creste turatia unui motor?
                  Originally posted by Diesel View Post
                  E nevoie de benzina suplimentara (de ars).
                  AER. Este nevoie de mai mult aer aspirat de motor, benzina se poate doza usor, dar ca sa ramana raportul stoichiometric aer/benzina constant motorul are nevoie de AER. Dupa o anumita turatie in cilindru nu mai are timp sa se intre cantitatea necesara de aer. De-aia cand se imbunatatesc caracteristicile unui motor, cel mai important este circuitul aerului. Si atunci au aparut motoarele multisupapa(3,4,5 supape pe cilindru), motoarele supralimentate, imbunatatiri ale galeriei de admisie... Mai sunt si alte limitari privind turatia.
                  MB 380SE 2.6

                  Comment


                  • Merci pentru completarea ultra-necesara. E logic ca e nevoie de aer ca sa arda benzina. Ca n-am auzit sa mearga nici o masina exclusiv cu aer...

                    Comment


                    • Da, corect, e nevoie de benzina si aer... Subliniam doar : pentru a creste turatia e mai complicat sa crestem debitul de aer. Benzina arde si cu aer mai putin, dar arde prost si fara randament, la fel si invers...
                      Degeaba ii bagi benzina mai multa daca nu-i dai si aer pe masura...
                      MB 380SE 2.6

                      Comment


                      • Originally posted by STEFAN V8 View Post
                        Uite rapoartele, in primele 3 trepte cu care se merge de la 0 la 120 -180 sunt foarte aproipiate rapoartele. Normal ca cea Mercedes cu 7 trepte le are o idee mai scurte
                        7G TRONIC MERCEDES---ZF 6HP32
                        I=4.37------------------4,17
                        II=2.85-----------------2,34
                        III=1.92----------------1,52
                        IV=1.36----------------1,14
                        V=1.00-----------------0,87
                        VI=0.82----------------0,69
                        VII=0.728
                        R1=3.416
                        R2=2.231

                        Motorul electric e exac invers cum ai crezut tu. Puterea e constanta si Cuplul in scadere cu maximum la turatia 0.
                        Tocmai auto electrice nu au cutii pt ca au putere constanta. Deci de la plecarea de pe loc pot descarca puterea maxima. Ceea ce nu e posibil la motorul termic.
                        I-a reparat prost, unui prieten o cutie automata si pleca cu raportul final 1.1 cu care masina prinde 210, acolo era problema, ca motorul nu avea putere mare la 2000 de ture, si accelera lamentabil, in ciuda V8 R117
                        Si un video care sa demonstreze teoria ca un puturos de Maseratti nu poate cu un Datsun electric:http://www.youtube.com/watch?v=vGQSQ...eature=related

                        Comment


                        • Originally posted by ic252 View Post
                          Da, corect, e nevoie de benzina si aer... Subliniam doar : pentru a creste turatia e mai complicat sa crestem debitul de aer. Benzina arde si cu aer mai putin, dar arde prost si fara randament, la fel si invers...
                          Degeaba ii bagi benzina mai multa daca nu-i dai si aer pe masura...
                          Ok , deci avem nevoie de mai multa benzina si mai mult aer in rapoarte optime pentru a creste turatia.....si cum se intampla fizic asta?

                          Arzand mai mult amestec ce obtinem?

                          1.Presupunand ca avem doua motoare de capacitati egale, functionand la temperatura optima, cu cate o sarcina de valoare egala cuplata direct la iesire, la 2000 rot/min si dorim sa crestem turatia pana la 3000 rot/min , ce putem face ca unul din ele sa ajunga mai repede la cele 3000 de rotatii?

                          P.S. Sa nu amestecam inca cutiile de viteza .....ramanem doar la motor, (ca in priza directa)
                          Ford Transit 2.5d ex
                          Mercedes 230 E ex
                          Mercedes 200 TE ex
                          BMW 320d touring

                          Comment


                          • E complex subiectul,si rezultatul variaza in functie de multi factori...dupa mine as inchide topicul,steen ce zice?

                            Comment


                            • Ca o paranteza, legat de acest thread, cred ca o intrebare binevenita ar fi : cum ne dam seama daca totzi caii putere ai unui motor trag la ham. Daca la modelele mai noi acest lucru se poate constata printr-o diagnoza (cred eu), cum ne putem da seama de acest lucru la mashinile cu motoare de generatzie mai veche? Exemplu: eu am un w124 E250TD, cu motor 4 supape pe cilindru, tip 605911 de 86 kw, respectiv 113 CP shi deshi trage shi demareaza binishor (nedand gaze in carter), cred totushi ca nu sunt totzi caii la ham, fiindca mai am acelasi tip de mashina dar cu un motor mai mic de 1997 cmc shi 53 kw, shi nu mi se pare mare diferentza intre cele doua motoare. Posibil cred, sa nu lucreze vacuumurile ce actzioneaza supapa EGR shi respectiv clapeta de pe admisie.

                              Comment


                              • Originally posted by Greceanu-Eduard View Post
                                Ca o paranteza, legat de acest thread, cred ca o intrebare binevenita ar fi : cum ne dam seama daca totzi caii putere ai unui motor trag la ham. Daca la modelele mai noi acest lucru se poate constata printr-o diagnoza (cred eu), cum ne putem da seama de acest lucru la mashinile cu motoare de generatzie mai veche? Exemplu: eu am un w124 E250TD, cu motor 4 supape pe cilindru, tip 605911 de 86 kw, respectiv 113 CP shi deshi trage shi demareaza binishor (nedand gaze in carter), cred totushi ca nu sunt totzi caii la ham, fiindca mai am acelasi tip de mashina dar cu un motor mai mic de 1997 cmc shi 53 kw, shi nu mi se pare mare diferentza intre cele doua motoare. Posibil cred, sa nu lucreze vacuumurile ce actzioneaza supapa EGR shi respectiv clapeta de pe admisie.
                                Explicatia e ca sunt rapoarte diferite la grupul conic. Adica motorul de pe 200D are o forta multiplicata de mai multe ori decat cel de pe 250D, iar diferenta pe care o simti tu e si ea neproportionala cu puterea. Aici fiind vorba de motoare similare diesel aspirate poti sa te referi pentru comparatie si la cuplu si la putere. Daca te referi la cuplu acesta este multiplicat in mod diferit si atunci clar ca simti cum zici tu. Daca te referi la putere, diferenta aia de raport face ca motorul mai mare sa funcioneze la turatii mai mici la aceleasi viteze, si la fel va da o putere mai mica decat daca ar fi cuplat cu acelasi raport in punte. De ex la 80km/h ala de 2.0 are sa zicem 3000rpm iar ala de 2.5 are 2800rpm. Daca ar fi amandoua la 3000 ar trebui sa simti exact diferenta aia de putere de 40CP. Daca afli exact ce rapoarte ai si cele de la cutie iti fac niste grafice interesante cu viteza in trepte. La G-Classe scrie pe o tablita pe punte raportul grupului conic, poate le gasesti si asa stii sigur, ca mai sant si rapoarte diferite pe acelasi motor.
                                Last edited by STEFAN V8; 10-15-2009, 17:02 PM.
                                BENZ G, altceva ce ?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF