Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Impozit nou

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Impozit nou

  https://www.4tuning.ro/vanzari-econo...-nu-36950.html


  Navigand pe internet astazi am dat de urmatoarea stire, sa credem in ea sau ?

  Eu sincer sunt de acord din mai multe privinte, 90% dintre masinile din Romania poarta un motor de 1.2/1.4/1.6 si politicienii ar putea adpota aceasta strategie .

  Daca la un motor de >2.000 cmc adauga un 50-100 lei la impozit nu se simte asa de puternic influentabil pentru buzunarul unui proprietar insa pentru bugetul tarii s-ar simtii foarte bine + ca daca ar scadea impozitul ar atrage din nou 3mii + in tara , sa nu mai vedem numerele de BG pe care nu le mai suport si care provoaca o gramada de probleme ( cunosc caz in care o lovitura provocata de o masina pe BG a durat 7 luni sa fie solutionata de asigurari ) + un puternic val monetar provenit din inscrieri (desi statiile rar si inmatricularile din tara noastra sunt depasite ) .

  Voi ce parere aveti?
  Să știi să lupți când vrei să ai.
  Să nu regreți când pierzi sau dai

 • #2
  Nu stiu colega' cum e mai bine... Dar eu am si 1.2 si 2.8.
  Si nu e normal sa platesc la una 60lei si la una 2200.
  Sa platesc la fiecare cate 2200, asta ar fi smecherie!

  Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
  Va rugam sa le schimbati din User Settings.

  Comment


  • #3
   Eu am inteles ca se apropie 25 decembrie, dar inca mai credeti in Mos Craciun? Adica nu o sa mai platesc 3000 lei impozit si o sa platesc 500 lei? Ideea nu e rea...dar cel mai bine asteptam sa vedem proiectul aprobat si cum modifica Codul fiscal. Daca va fi in functie de pretul de achizitie, daca se calculeaza depreciere, daca e in functie de Euro ...Prea multe variabile sa incepem sa ne dam cu presupusul.
   "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

   Comment


   • #4
    Daca logica impozitării motoarelor " mici" se leagă și de poluare, atunci poate fi un pas înainte.
    Atât timp cât un diesel mic poluează mai mult decât un benzinar mare și mai și baga sute de mii în plus, atunci pe o aritmetica simpla trebuie impozitat la greu cel mic.

    Sa te caci in curte sau sa poluezi doar pt că ai un consum mic, devine un lux ce merită impozitat.

    Pe cale de consecință, fiabilitatea sau nr mare de km parcursi, sunt factori poluatori.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34    https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #5
     Originally posted by AlinMarius View Post
     https://www.4tuning.ro/vanzari-econo...-nu-36950.html

     ....( cunosc caz in care o lovitura provocata de o masina pe BG a durat 7 luni sa fie solutionata de asigurari )...?
     Si eu cunosc caz in care s-a solutionat in doua saptamani cu tot cu reparatii.

     incearca sa nu mai cauti senzationalul.

     Comment


     • #6
      Nu caut senzationalul , fie cum o fi , o spun din proprie auzite, fiecare cum stie.

      Nu ar fi o idee rea , mos Craciun , asteptam acum sa vedem ce urmeaza!
      Să știi să lupți când vrei să ai.
      Să nu regreți când pierzi sau dai

      Comment


      • #7
       Daca asigurarea e valabila si nu falsa atunci se rezolva.
       Iar eu nu am auzit, stiu clar coelgul de la lucru care a fost lovit de masina de Ro si a stat o luna pana i-au virat aia banii.
       Altul care si-a reparat din banii lui si doar cu frateleu lui avocat i-a mobilizat, desi raportul politiei indica fara vreun dubiu vinovatul.
       Informatii de prima mana, nu stiu pe unu, care stie pe altul, care e frate cu.....

       Am vazut si eu asta, dar 4tunninges singurul site care a anuntat asta.
       Poate e doar goana dupa rating. La cate articole aberante posteaza aia nu m-ar mira.

       Dar manevra nu suna rau in sine. Reduci impozitele normale si mai bagi unul pe langa proportional cu poluarea. In felul asta e win-win.
       Daca ajustezi bine coeficientii opresti invazia de 1.9TDI la 1000E bucata.
       Ii arzi si pe astia din tara, dar nu chiar asa rau. Omul care cumpara masina cu 1-2000E si o vrea la 80mii reali, extra full fara piele a unei batranici, daca vede ca impozitul pe poluare e de 800 lei pe an zice pas ca nu e buna.
       Cine are deja masina plateste si asta e.

       Comment


       • #8
        Nu am citit tot articolul dar nu prea cred ca se va implementa varianta asta. Asta pentru ca se anunțase deja eliminarea impozitului la mașinile cu motor sub 1.4 parca. Și din câte știu este vorba de începutul anului 2018.
        Oricum ar fi este aberant sa plătești impozit după cilindree.
        ITP la 1 an cu înregistrare noxe și taxa în funcție de poluare. Iar impozitul unul normal de pana în 1000 de lei as zice eu.
        Când ii auzi cu "mașinile smecherilor cu motoare de peste 2 litrii...
        E220 cdi W210, 2001

        E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994
        W123 200D, 1978 cu inima de W124


        Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

        Comment


        • #9
         Eu nu as discuta subiecte preluate de pe terci tuning. De cand e adunatura aia de agramati si pusti neintarcati/teribilisti o "sursa de stiri"?
         https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

         Comment


         • #10
          👍🏻.Aprob pozitiv opinia anterioara.

          Comment


          • #11
           Uite o sursa mai de incredere cred care de-altfel are si linkul spre proiectul depus la Senat.
           https://www.avocatnet.ro/articol_470...i-mai-mic.html
           E cat se poate de real, dar mai are de parcus mai multi pasi (cred ca trebuie aprobat de comisiile din Senat, votat de Parlament, aprobat de Presedinte si-apoi publicat in Monitorul Oficial).
           Cred ca statul are defapt de castigat din toate astea din moment ce marea majoritatea a masinilor care circula pe drumurile din Romania au motoare de 1,4-1,6 si acolo defapt creste impozitul, doar la restul scade.

           Comment


           • #12
            https://www.4tuning.ro/taxa-auto/imp...018-37088.html

            In urma celor citite, Bulgaria nu ramaine ca alternativa. Asiguratorii au majorat tarifele pentru cetatenii straini (romani) de la 5 la 10 ori. Anul trecut am platit o asigurare la 3,5L de 120 euro, anul acesta abea am gasit la 500, altii cereau si 1000 de euro. E neplacut oricum, nu stiu ce voi face.

            Comment


            • #13
             Buna seara stimați colegi,
             Cred cã faceți prea multe presupuneri și luți în considerare informații bazate pe ... nimic.
             Între a vã dori scãderea impozitelor și a se și întâmpla e cale lungã.
             Dacã chiar vã intereseazã subiectul atunci urmãriți dacã se modificã Codul fiscal în acest sens și când vor intra în vigoare modificãrile. Orice alte informații care nu se bazeazã pe Codul fiscal sunt tot atât de utile ca o „frecție la un picior de lemn”.
             Nu vreau sã descurajez pe nimeni dar aceasta este realitatea.
             Cel mai bine ar fi sã cãutați soluții legale pentru a vã încadra în scutirile prevãzute de lege (Codul fiscal). Este varianta imediatã, sigurã și mai ales legalã.

             Comment


             • #14
              Număr de înregistrare Senat: L103/2018

              Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile, și se calculează de la data de 05.02.2018.
              Termenul se împlinește la data de 24.04.2018.
              Termenul este calculat conform art. 75 alin.(2) și art. 115 alin(5) din Constituția României, republicată, coroborat cu art. 113-115 din Regulamentul Senatului.

              05-02-2018 cu nr.L103 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată
              05-02-2018 trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 06/03/2018)
              05-02-2018 trimis pentru aviz la Comisia pentru transporturi şi energie (TERMEN: 27/02/2018)

              Comment


              • #15
               Proiectul poate fi oricand intors.
               Totodata vine taxa noua.
               Probabil e va fi o tranzitie de la cm3 la CO2 asa cum e normal.

               Intr-o tara care se impotmoleste destul de evident si care incepe sa se imprumute e clar ca nu vor scadea taxele.
               Sa vedem ce iese.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF