Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by dr_krl View Post
    Poti sa radiezi masina cu posibilitate de reinmatriculare dar platesti retroactiv impozitul chiar si pentru perioada cat a fost radiata. Asa ca nu castigi nimic. Cel putin in Bihor si Satu Mare asa stau lucrurile.
    Pai cine o mai reinscrie?
    Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• Am reusit sa ma despart de 300D-ul meu. Au reusit astia sa-mi ia si placerea asta. Impozitul pe 2011 = 2160 RON.
      Bineinteles ca am platit doar pe 2 luni 360 lei + diferenta pe anul trecut 540 + restanta pentru diferenta pe anul trecut 22 lei.
      Acum sunt asa de idioti cei de la financiar sector 5, ca nu-mi gasesc chitanta de la o amenda din 2009 si cum nici eu nu o mai am, trebuie sa scot alta de la CEC in 10 zile.

Urmatoarul MB il inmatriculez pe BG si o sa incerc sa fac cat mai putine cumparaturi din Romania si sa iau combustibil tot din Bulgaria. Poate cine stie, reusesc si sa lucrez la negru (pana acum sunt cu CM). Toate astea pentru a nu mai avea statul de castigat de pe urma mea. Mi-e lehamite de ei. Mi-e ... ... .. de ei (nu exista cuvinte)

Comment

• Chiar imi pare rau ca nu sunt permise injuraturile de mortzi si familie pe forum. Ar trebui facuta o exceptie cu privire la modul de abordare a discutiilor privind statul roman,taxe,impozite, etc...

Voi pune la dispozitie in seara asta modul de calcul al impozitului in functie de capacitatea cilindrica.
        Last edited by Carmine; 02-22-2011, 18:21 PM.
        Mercedes-Benz C180 Elegance

Just like he said..."Now go home and get your f****n' shinebox !

Comment

• Originally posted by Catalin.Ca View Post
          Urmatoarul MB il inmatriculez pe BG si o sa incerc sa fac cat mai putine cumparaturi din Romania si sa iau combustibil tot din Bulgaria. Poate cine stie, reusesc si sa lucrez la negru (pana acum sunt cu CM). Toate astea pentru a nu mai avea statul de castigat de pe urma mea. Mi-e lehamite de ei. Mi-e ... ... .. de ei (nu exista cuvinte)
          Cred ca majoritatea gandeste ca tine. M-as orienta si eu spre Bulgaria dar nu stiu daca o sa mai tina mult chestia asta.
          Last edited by Carmine; 02-22-2011, 20:12 PM.
          Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
          http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
          http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

• Cam asta este. In josul paginii am scos eu valorile calculate fara zecimale(+/- 1%)
            Last edited by zbanghy1986; 02-22-2011, 18:50 PM.
            Mercedes-Benz C180 Elegance

Just like he said..."Now go home and get your f****n' shinebox !

Comment

• Eu sunt mai aproape de Ungaria si m-as orienta de tot spre ea dar mai cantaresc situatia. In ce priveste inmatricularile in Bulgaria, nu ar trebuii luate masuri impotriva lor atata timp cat e plin de masini cu numere de Franta si astea sunt cam 90% ,,pe neve''. Dar asa cum se ia taxa pe poluare la inmatricularea unei masini adusa din Uniune ( chestie ilegala ) tot asa vor gasi o chichita ilegala ptr. a controla si situatia cu Bulgaria. Domnilor, anul asta se ,,poarta'' revoltele! Noi nu suntem in pas cu moda? La noi cand infloreste iasomia?

Comment

• ?

Originally posted by zbanghy1986 View Post

Cam asta este. In josul paginii am scos eu valorile calculate fara zecimale(+/- 1%)
                Lista asta daca era intr-o tara normala cu nivelul nostru de trai, trebuia sa fie cu valorile respective in ron fara a mai inmulti cu nr ala de grupari de 200cmc!!!!!!!!!! ....si daca ar fi vb de Euro(deci de 4.3 ori mai mult) era putin exagerat, dar suportabil!

Acuma am eu o intrebare pt domniile voastre legata de o masina serioasa(in drum spre G-ul multvisat, dar pe care probabil pe alt continent il voi conduce), inmatriculata pe care am gasit-o si mi-ar place sa-mi iau, si anume un Jeep 4.0i din 95 pe gpl destul de ieftin(aprox 1000E). Problema e ca am inteles ca nu s-aplatit impozitul la ea de anul trecut, cica intelegandu-se actualul proprietar sa il plateasca cand a radia-o pt reinmatriculare platind numaipretul de 1500E pe aceasta cica cand impozitul era 29mil, iar actualul proprietar cand a aflat in vara de magaria lui boc a hotarat ca nu-i mai plateste nimic si nu a mai vb cu actualul proprietar. Astfel eu i-am spus ca daca o iau oricum eu nu o sa platesc nimic taxe si prostii d-astea pt ca merg mai mult pe drumuri rele si astfel nu in trafic, deci ma va durea undeva de militie, doar sa ramana cu nr romanesti daca tot are(de avea straine era si mai bine, si d-alea de USA era cel mai bine) in eventualitatea ca se va "rezolva" ceva cu impozitul, doar sa fie eventual radiata pt reinmatriculare de catre proprietar. Intrebarea mea legitima este:

Este posibil ca, daca iau masina asta sa poata veni acasa si sa mi-o ia din curte fiscul sau proprietarul din acte?!
                Atat ma intereseaza, ca pe hartoape cu asa ceva sa vad eu pe loganu ala care m-ar prinde ca-i dau gratis politistului respectiv masina si-l si inscriu la Dakar!
                Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• NinjaV12 Din cate stiu eu daca ai cartea masinii si certificatul(nescris pe el ca masina s-a instrainat) nu prea pot sa iti faca nik, nu au cum sa o i-a din moment ce tu ai cumparat-o (si poti dovedi), vinovat e proprietarul masinii care nu a facut contract de vanzare cumparare cand a vandut-o. In cel mai rau caz ajungi si faci tu cu proprietarul contract de vanzare cumparare iar atunci el trebuie sa iti dea masina curata, sa achite el toate darile.

Comment

• Originally posted by ElCid View Post
                    Eu sunt mai aproape de Ungaria si m-as orienta de tot spre ea dar mai cantaresc situatia. In ce priveste inmatricularile in Bulgaria, nu ar trebuii luate masuri impotriva lor atata timp cat e plin de masini cu numere de Franta si astea sunt cam 90% ,,pe neve''. Dar asa cum se ia taxa pe poluare la inmatricularea unei masini adusa din Uniune ( chestie ilegala ) tot asa vor gasi o chichita ilegala ptr. a controla si situatia cu Bulgaria. Domnilor, anul asta se ,,poarta'' revoltele! Noi nu suntem in pas cu moda? La noi cand infloreste iasomia?
                    Emigrarea e mai profitabila, viabila si fara stres! E mult mai facil sa pleci din tara asta ciudata acuma decat anul trecut sau mai ales acum 4 ani.....sa mai facem inca o "revolutie"?! .....poate daca am face-o pana la capat, nu ca si cea din '89 cand numai am dat jos pe Ceasca si am lasat hotii la putere......sa nu uitam ce a urmat dupa si cat timp a fost chiar mai rau decat inainte de 89, si nici acum nu am ajuns prea departe!
                    Chichita ilegala pt faza cu BG nu vor mai cauta, pt ca Uniunea a impus si la ei si la noi(la noi nu prea mai era nevoie) un regim de taxe discriminator in functie de normele de poluare din 2012, deci inca maxim anu asta mai au de trait bine masinile de BG de la noi

Comment

• Originally posted by petru_xxl View Post
                      NinjaV12 Din cate stiu eu daca ai cartea masinii si certificatul(nescris pe el ca masina s-a instrainat) nu prea pot sa iti faca nik, nu au cum sa o i-a din moment ce tu ai cumparat-o (si poti dovedi), vinovat e proprietarul masinii care nu a facut contract de vanzare cumparare cand a vandut-o. In cel mai rau caz ajungi si faci tu cu proprietarul contract de vanzare cumparare iar atunci el trebuie sa iti dea masina curata, sa achite el toate darile.
                      Multam fain de sfat, ceva de genu ma gandeam si eu, si intr-adevar am inteles ca, acesta care detine acuma masina are toate actele, inclusiv si cartea masinii. Astfel in caz de ceva eu o sa fac acel contract de vanzare-cumparare, si apoi oi mai vedea io.... :P

O alta intrebare legata de subiect: Daca eu am o proprietate in Cj-N pe care vreau sa o vand, dar domiciliul meu e in alta localitate, am nevoie de certificatul de atestare fiscala din orasul de domiciliu pt a vinde cu actele in regula(deci si transcrie) proprietatea din Cj-N?

Comment

• Ma gandesc ca nu poate sa tina la nesfarsit treaba asta.Si nu ma gandesc acum ca am un motor de 3000,ma gandeam si cand aveam unul de 1600 cmc.Personal nu platesc nimic la stat pt ca nici statul nu imi ofera nimic.In schimb am asigurare valabila,itp in regula si la timp si mai nou imi iau si rovigneta.In principiu respect legea (asa proasta cum e facuta)dar multe chestii nu mi separ corecte ca de ex:impozitul auto.A...uitasem.Eu merg cu masina in fiecare zi deci alimentez cu motorina de peste 5 lei litrul deci accize,taxa de drum ,eco etc.
                        O sa platim impozit la motoarele astea dupa ce o sa scada-mult.

Comment

• Corect!!!

Originally posted by aetherus View Post
                          Ma gandesc ca nu poate sa tina la nesfarsit treaba asta.Si nu ma gandesc acum ca am un motor de 3000,ma gandeam si cand aveam unul de 1600 cmc.Personal nu platesc nimic la stat pt ca nici statul nu imi ofera nimic.In schimb am asigurare valabila,itp in regula si la timp si mai nou imi iau si rovigneta.In principiu respect legea (asa proasta cum e facuta)dar multe chestii nu mi separ corecte ca de ex:impozitul auto.A...uitasem.Eu merg cu masina in fiecare zi deci alimentez cu motorina de peste 5 lei litrul deci accize,taxa de drum ,eco etc.
                          O sa platim impozit la motoarele astea dupa ce o sa scada-mult.
                          Nici eu nu mai dau la stat de anul trecut nici o taxa, de cand mi-am vandut 525-ul in toamna si golful in prima-vara(la cel din urma am platit 2 ani numai cate 70Ron impozit). Destul le dau 24+16% deci 40% cand cumpar orice din magazin, plus 57% la benzinarie daca o sa imi cumpar masina! Urmatoarea masina, cat de mare motor sa aiba sau de mic, nu le mai dau nimic, pt ca nu o mai transcriu.....si asa am ganduri de a pleca din tara pt o perioada cat mai mare asa ca, probabil chiar daca am sa o inscriu masina pt a putea sa o vand mai usor ulterior, nu o sa platesc impozitul asta aberant nici cat da cel cu logan...asta e forma mea de protest!
                          Nu am nimica inscris pe mine, deci pot sa ma pupe pana m-oi irita ca n-au ce sa imi faca, impozitul la origine NU ESTE O TAXA OBLIGATORIE APARAND CA si CONTRIBUTIE AUTOIMPUSA!!!

Totusi am o intrebare, daca cumperi o masina si nu o inscrii 4-5 luni, daca dupa aceasta perioada n-o inscrii nu o mai poti inscrie pana platesti impozitul din ziua cand s-a radiat pana in ziua curenta, sau poti sa o inscrii, si ar urma sa platesti impozitul cand vrei, numai ca nu o mai poti radia de pe tine pt vanzare/casare pana nu-l platesti?

Comment

• Originally posted by NinjaV12 View Post
                            impozitul la origine NU ESTE O TAXA OBLIGATORIE APARAND CA si CONTRIBUTIE AUTOIMPUSA!!!
                            Ai zis de cateva ori chestia asta. De unde ai scos-o totusi. Daca ma uit doar in ultima suta de ani observ ca ea este obligatorie. Daca ne uitam cu si mai multe sute vedem birurile pe care trebuiau sa le plateasca taranii regalitatii si asa mai departe.

Metoda ta de protest este ok pentru tine, dar din pacate pentru noi cei care mai depindem de un cont, de o casa de o masa nu este o solutie aceasta si plus de asta si pentru metoda ta de protest vor gasi ei leac. Nu-i greu sa bage un paragraf la lege ca executa silit sau iti radiaza din circulatie in cazul neplatii impozitului si ii suficient sa-ti salte masina cand te opresc odata militienii.

Comment

• Originally posted by crstn_savu View Post
                              Ai zis de cateva ori chestia asta. De unde ai scos-o totusi. Daca ma uit doar in ultima suta de ani observ ca ea este obligatorie. Daca ne uitam cu si mai multe sute vedem birurile pe care trebuiau sa le plateasca taranii regalitatii si asa mai departe.

Metoda ta de protest este ok pentru tine, dar din pacate pentru noi cei care mai depindem de un cont, de o casa de o masa nu este o solutie aceasta si plus de asta si pentru metoda ta de protest vor gasi ei leac. Nu-i greu sa bage un paragraf la lege ca executa silit sau iti radiaza din circulatie in cazul neplatii impozitului si ii suficient sa-ti salte masina cand te opresc odata militienii.
                              Faza e ca asa incet incet s-a acoperit caracterul ei obligatoriu, prima data prin neelibrarea de acte, si acuma azi maine DACA NU O SA DAI CAT HOTARASC EI PESTE NOAPTE CA AI DE PLATIT O SA FACI PUSCARIE!!!!
                              VA PLACE??!!!
                              Fara suparare, dar daca suntem toti asa "Gica-contra" ne meritam soarta! ......vreti sa vedeti cum se face o democratie? uitati-va la greci! ....pana atunci la noi e doar o dictatura CA SI AIA COMUNISTA numai ca "undercover"
                              Si atunci doar emigrarea e singura solutie...
                              PS: Abea as astepta sa patesc asa ceva, pt ca numai asa as putea emigra cel mai usor cerand azil politic (sa nu ma contrati cu aberatii, ca politic nu se refera numai la apartenenta politica ci si la alte decizii administrative care incalca drepturile omului), fiind incalcat dreptul la proprietate
                              Last edited by NinjaV12; 02-27-2011, 21:58 PM.

Comment

• Nu sunt gica contra dar sunt realist si pt oamenii care mai au nevoie de o viata nu merge cu neplata impozitului, singura varianta realizabila ramanand emigrarea. Ar fi bine si tu sa t gandesti in viitor umpic daca doresti sa ramai in tara deoarece poate la un moment dat te vei casatori si poate iti vei lua o casa... Ce faci? O treci pe un strain ca tu ai miliarde datorie la impozit. Iti dai seama c implica asta? Eventual ce poti face e sati cauti un boschetar sau un om ratat, fara viitor si bago pe ala.

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF