Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Temperatura antigel Sprinter 519

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Temperatura antigel Sprinter 519

  Salutare!

  Am un Sprinter 519 basculabil din 2011 achizitionat pe la inceputul anului, km am putin peste 200k( reali - verificati cu Star).

  Este primul V6 pe care-l am de la Mercedes si am o intrebare privind temperatura antigelului. Este normal sa-mi ajunga la 100 de grade Celsius cand urc o rampa cu inclinatie mica sau merg ceva mai tare in linie dreapta, asta cu masina goala(cantareste 2.900 de kg)? Isi revine relativ repede intre 90-95 daca merg mai incet( la consum, cum s-ar spune).

  Pana acum am schimb urmatoarele: termostat, pompa apa, antigel, cele 2 role de ghidaj, rola intinzatoare, vasc + rulment de sustine si curea mica. Cureaua mare era in stare buna si nu a necesitat sa o schimb. Toate reperele pe original. Antigel am pus 325.0 ( cel albastru). Am clatit instalatia cu apa distilata inainte sa pun noul antigel, am verificat radiatorul sa nu fie infundat pe interior sau pe exterior si era ok. Antigelul vechi era turcoaz la culoare.

  Am observat unele “depuneri” pe termostat si pompa de apa cand le-am dat jos, dar in interior motorului( cat am putut sa vad pe la termostat si pompa de apa) nu erau. Nu am curatat sistemul cu nicio solutie minune.

  Ce imi scapa?

 • #2
  https://ibb.co/q9vQyyd

  https://ibb.co/VJccM1t

  https://ibb.co/7zwCV5b

  https://ibb.co/4S0t1WT

  Comment


  • #3
   Salutare.
   Era bine si ieftin, daca ne spune-ai toate astea inainte sa cheltui atatia bani !!Singurul lucru reusit de tine...este doar sa ai acele piese...noi !
   Banuiesc ca ai avut si modelul W903 la care , adevarat, apa statea la 82-85 grade iar pe o panta lunga urca la 90 maxim 95 grade, pe scurte portiuni !La 100 de grade sau, peste era deja o problema majora !
   La W 906, modelul in discutie nu se mai aplica !!Sunt la al patru-lea V6, Euro 4,5 si 6 !!Daca ai sa citesti in cartea tehnica a masinii ai sa descoperi surprins ca acolo scrie ca temperatura de lucru normala,pentru care nu trebuie sa te ingrijorezi e de pana la 120 grade!! De ce? Pentru ca la aceste modele, valoarea afisata este de 100 de grade temperatura/presiune, daca ma exprim eu bine .
   La absolut toate masinile avute, temperatura sta putin sub 90 de grade, dar lucreaza frecvent pe la 92-95 grade si 100-105 grade vara sau pe pante mai lungi.Asta ce afiseraza in bord sau poti vedea pe un Obd2 conectat la masina.E greu de crezut la inceput dar asa functioneaza acest sistem.Crede-ma ca nu se intampla absolut nimic care sa afecteze motorul la acele valori afisate !!
   Pompa de apa nu am schimbat mai devreme de 450-500 000 de km, termostat niciodata, vasc si port rulment la peste 600 000 de km !La nici una din masini !!!
   Acele depuneri sunt absolut minore si normale iar temperatura din ceas asa sta si la mine !!Am fost si eu speriat la inceput dar am citit si apoi intrebat la Reprezentanta Mercedes Galati, la momentul respectiv si am fost linistit repejor ")
   Stima.
   Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
   Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
   Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
   SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
   https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

   Comment


   • #4
    Salut Cristi!

    Unele piese le-am schimbat mai mult de frica sa nu supraincalzesc motorul - adica degeaba. Cum ar fi vasc si termostat, astea nu pareau sa aiba uzuri prea mari. Dar restul aveau inceput de sfarsit, de exemplu rulmentul pompei de apa agata si avea joc, rola intinzatoare si celelalte 2 huruiau destul de urat..etc.

    Da, am avut un W903 in trecut si este adevarat ce spui cu temperatura.
    Am intrebat si eu in reprezentanta si mi-au spus ca au venit unele masini la care temperatura ajungea la 110. Tot imi era greu sa cred, atunci, ca asa functioneaza. Cand vad ca mai toata lumea imi spune asta si acum imi confirmi si tu, o las in legea ei. Referitor la manual, l-am citit, stiam ca pana nu imi arunca apa din vas(120 de grade) nu e o problema. Dar nu sunt 100% impacat cu ideea asta, de aceea nu o las la urce mai sus de 100. De ce nu sunt impacat? Pentru ca inainte am avut ceasurile de bord simple, cele la care nu vezi temp. antigelului si ghici cand aflai ca motorul fierbe? Cand e prea tarziu....

    Multumesc pentru ca ti-ai rapit cateva minute sa-mi confirmi ca nu este nicio problema!

    Comment


    • #5
     Oricand, cu placere !! Mai ales ca informatiile sunt rare in zona asta....Stima.
     Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
     Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
     Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
     SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
     https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF