Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Jante Vito?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Jante Vito?

Salutare,

Am luat un Vito 115 CDI de curand si incerc sa ma invat cu intretinerea lui.

Am cumparat anvelope de iarna plus un rand de jante de tabla ptr. ele.

Nu am reusit sa scot capacele de la roti. Stie cineva sa ma indrume cum se face? Atasez foto cu capacele. Din cauza asta nici nu am reusit sa masor distanta dintre prezoane si diametrul gaurii centrale, asa ca am comandat jantele in functie de datele tehnice ale masinii (2007-2008 fabricatie, 2148 cc, 639 caroserie, 205/65 R16C anvelope).

Datele scrise pe jante sunt acestea:

6 1/2 Jx16 ET 60

Diametrul gaurii centrale aprox. 66.5mm

Distanta dintre gaurile prezoanelor cam 49 mm (nu de la centru la centru, ci intre marginile gaurilor). Atasez si niste foto cu o janta noua.

La descrierea jantelor pe site-ul de unde am facut comanda era trecut:

6 1/2 Jx16 H2 5/112/60/66.5

Credeti ca sunt bune? Urmeaza sa merg la vulcanizare sa montez anvelopele de iarna pe jante, dar vroiam sa ma asigur ca am jantele care trebuie inainte de a face acest lucru...

Multumesc.
    Attached Files
    Last edited by JoeVitole; 09-01-2015, 10:01 AM.

"Credeti ca sunt bune? Urmeaza sa merg la vulcanizare sa montez anvelopele de iarna pe jante, dar vroiam sa ma asigur ca am jantele care trebuie inainte de a face acest lucru..."
    Prietene,scuze de intrebare la noi au fost astazi 39 de grade la Bucuresti deja a nins sau se anunta ninsori in zilele urmatoare ???? Stima.
    PS:nu te supara pe mine,dar am ras maxim.....
    Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
    Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
    Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
    SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

Comment

De obicei imi pregatesc jantele cu anvelopele de iarna din timp, iar la 1 noiembrie doar fac schimbul.

In mod special ma interesa cum se scot capacele de plastic de la roti... Probabil ca stadardul jantelor e cel corect. Pana la urma, puteam sa spun ca anvelopele sunt de vara, intrebarile mele se refereau la altceva.

Comment

Capacele se scot simplu,vezi ca ai o mica gaura in marginea capacului (in partea de sus a rotii,dupa cum se vede in ambele poze) acolo bagi o surubelnita lata si pe sistemul parghiei tragi de capac si iese.Eventual o iei din aproape in aproape de jur imprejurul capacului in cazul in care este intepenit si iese mai greu.Stima.
        PS: in rest,mai glumim si noi din cand in cand
        Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
        Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
        Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
        SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
        https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

Comment

Multumesc frumos. Asa m-am gandit si eu, am incercat cu surubelnita dar nu a mers. Probabil sunt intepenite.

Off-topic: fostul proprietar a spus ca ultima data a pus un ulei long-life in motor, insa nu a stiut sa-mi spuna exact cati km a facut cu el dupa schimb. De cand am luat-o am mai mers si eu vreo 6000 km. Ma gandeam sa ii schimb uleiul cat de curand. E vreo posibilitate sa imi dau seama daca uleiul mai are consistenta corespunzatoare dupa cum sta pe joja?

Comment

Si eu mi-am facut un set de jante pentru iarna in miezul verii, pe principiul: iarna faci car, vara sanie...

In fine, macar esti pregatit!

Uleiul se poate "simti" la atingere, dar metoda nu e cine stie cat de exacta. Mai bine faci un schimb si sti o treaba. Cat de long life o fi uleiul ala de vreme ce fostul proprietar nici nu mai stie cand l-a schimbat?
            W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
            W126 280SE Black Blue Metallic
            W126 300SE Anthracite Grey Metallic
            W126 500SE Nautical Blue Metallic
            W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Da, corect, ma pregatesc de un schimb de ulei. O sa caut pe net un manual tehnic pentru intretinerea lui Vito ca sa vad si eu macar cati litri intra in motor, si mai cumpar niste Aral 5w40 ca am vazut ca merge si la benzina si la diesel.

Ar fi safe sa-l tin 15.000 km in motor? Ca pe benzina/gpl cam atat il tin... Sau motorul diesel il uzeaza mai repede? Oricum, fac mai mult drumuri in afara orasului, nu il stresez prea tare si nici peste 110-120 km/h nu merg...

Comment

Cati km are masina? Bagi ulei in functie de ce scrie cartea tehnica, nu degeaba e specificat acolo. In rest, fiecare e liber sa "experimenteze" diferite metode pe propria masina. Eventual, daca ai istoricul de service, vezi ce s-a mai bagat anterior (desi se pare ca cel putin ultimul proprietar nu prea tinea evidenta).
                W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                W126 280SE Black Blue Metallic
                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Masina avea la bord cand am luat-o acum 3 luni 131.000 km. Cu toate ca fostul proprietar mi-a dat o hartie de la RAR Satu Mare pe care scria 170.000 km.

Mi s-a spus de catre prieteni ca a fost dat kilometrajul inapoi dupa ce a fost adusa din Germania acum un an. Pot afla pe undeva, de la un dealer Mercedes istoricul masinii? Cunoasteti pe cineva care ma poate ajuta? Oricum, sunt multumit de ea, merge bine, consuma cam 9 litri la suta (mixt), asa ca 170 mii km sau 131 mii km e cam acelasi lucru ptr. mine.

In prezent am 137 mii km cu ea.

Multumesc.

Comment

La orice reprezentanta Mercedes mergi iti poate spune istoricul masinii, nu te costa nimic este gratis.

Sent from my iPad using Tapatalk

Comment

Multumesc frumos.

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF